Fin halvpart av tomannsbolig i barnevennlig område - flotte uteområder og koselig "utestue" - garasje

Stokkeskoghavna 12 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 126 m²
Bruttoareal 140 m²
Tomt 545 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 4045
Bruksnummer 21
Energimerking D
FINN.no 178765774
Sist endret 15.05.2020 12:36
Prisantydning 2 820 000
Totalpris 2 904 492
Ligningsverdi 568 448,-

Beregnet totalkostnad

2 820 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 820 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 904 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Stokkeskoghavna 12!
Dette er en fin halvpart av vertikaldelt tomannsbolig beliggende i Stokkeskoghavna. Området er rolig og barnevennlig og har kort vei til flotte turområder - hele året. Jordet barneskole ligger like i nærheten og har trygg og god skolevei fra boligen. Det er også kort vei til barnehage, matbutikker og kollektivtransport. Fra eiendommen er det herlig kort vei til Stavern sentrum, ca. 3 km - perfekt utgangspunkt for en sykkeltur. Stavern er særlig kjent for sitt yrende sommerliv. Her det det en rekke butikker, restauranter, cafeer og bakeri. Stavern byr også på båthavn, strender og deilige svaberg, i tillegg til flere fine turløyper som springer ut fra Stavern.
Boligen ligger fint til og har garasje rett ved inngangspartiet i tillegg til en utebod til ekstra oppbevaring. Planløsningen egner seg godt for en familie. I 1. etg. er det gang med skyvedørsgarderobe, stor stue og kjøkken i delvis åpen løsning, samt fint bad. Tar du trappa opp til 2. etg. finner du gang, 3 gode soverom (et soverom uten godkjent rømningsvei - opprinnelig godkjent til kontor) og bad. Boligen er fint innredet i lyse og fine farger og holder en god innvendig standard.
Tomta er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass og kunstgress slik at du slipper å tenke på plenklipping. Uteplassen bak huset er påkostet med støttemurer mot terrenget, fin terrasse og en koselig "utestue". Det er egen utgang til terrassen fra stua - meget praktisk dersom du ønsker å nyte middagen utendørs en varm sommerdag. Uteområdet viser seg fra sin beste side sommerstid - da har du gode solforhold og det er ofte lunt og godt på terrassen. Med uteplasser både foran og bak boligen er det enkelt å flytte seg etter sola slik at du får mest mulig ut av de fine sommerdagene. Ønsker du å sitte i skyggen er det bare å slå seg ned i den koselige "utestua" - her er det også ekstra hyggelig å sitte med tente lys på sene sommerkvelder etter at solen har gått ned.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Gang: 5.7kvm
Kjøkken: 12.3kvm
Stue: 27kvm
Bad: 5.8kvm
Utebod: 5kvm
Garasje: 26.5kvm
2. etasje:
Trappegang: 4.6kvm
Soverom 1: 8.3kvm - rommets eneste vindu er et takvindu uten tilstrekkelig lysåpning til å tilfredsstille krav til rømningsvei. (Rommet er opprinnelig godkjent til kontor.)
Soverom 2: 11kvm - inkl. areal av garderobeløsning.
Soverom 3: 8.9kvm
Bad: 7kvm

Standard

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan beliggende i øvre del av Stokkeskoghavna. Boligen ble oppført i 2007 og har de fleste konstruksjoner og overflater fra byggeår. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett på gulv, tapetserte plater på vegger, samt trepanel og plater i himlinger. Boligen har en begrenset slitasjegrad og en jevnt over normal god innvendig standard.
Bad 1. etg.
Baderommet i 1. etg. er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes Porsgrund Showerama dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, servant, toalett og 200liter varmtvannstank. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte ut gjennom vegg.
Bad 2. etg.
Også baderommet i 2. etg. er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av trepanel/skråhimling med takvindu. Av installasjoner finnes servant med skapinnredning, toalett, samt dusjkabinett. Fall til sluk er ikke tilstrekkelig ivaretatt. Rommet er ventilert med ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i boligens 1. etg. i delvis åpen løsning med stue. Det er parkett på gulv og malte plater på vegger og i himling. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av heltre eik, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er integrerte hvitevarer av samme alder som innredningen, og frittstående fryseskap samt kombiskap frys/kjøl. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft. Noe  fuktsvell i benkeplate der hvor denne fuktbelastes fra vaskekum og gis damptrykk fra oppvaskmaskin.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Koblingsskap for rør-i-rør-system på bad i 1. etg. (stedvis manglende overgangsstrømpe fra varerør til trykkvannsrør)
200 liter varmtvannstank fra 2007 plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår plassert på vegg i gang.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet samt vedfyring i ovn tilkoblet byggets pipestokk.
Selger opplyser at det er fiber inn og Canal Digital tilgjengelig for TV/internett.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2018-Oppført støttemurer og anlagt kunstgress på den av eiendommen
2019-Overflatebehandlet kledning utvendig
2019-Oljet terrassegulv
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Bad: Over 50% av forventet levetid er medgått. Fall til sluk er ikke tilstrekkelig ivaretatt i 2. etg.
Yttervegg: Svikt i endevegg til garasje.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapporten fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i nedre del av Stokkeskoghavna like utenfor Stavern. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde med nærhet til Larvik og Stavern sentrum. Jordet barneskole ligger ikke langt unna. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen. Nærmeste busstopp er ved rundkjøringen ved Rema og Coop - gode bussforbindelser til både Larvik og Stavern.
Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Fra Larvik går det båt til Hirtshals i Danmark, mens man i nabobyen Sandefjord kan ta båten over til Strømstad i Sverige. For de som ønsker andre reisedestinasjoner ligger Torp flyplass i Sandefjord ca. 25 minutters kjøring fra boligen.

Tomt

Areal: 545,7 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal med naboen vegg-i-vegg.
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, kunstgress og støttemurer mot terreng. Det er flere fine uteplasser og gode solforhold.
Deler av uteplassen er opparbeidet utenfor eiendommens tomtegrenser.
En parsell som ligger foran boligen er ikke eid av sameiet. Dette er en parsell man må krysse for å komme til resten av tomta som er fellesareal. Det foreligger ikke noen tinglyst adkomstrett over denne parsellen, men selger opplyser at det skal ha full bruksrett til adkomst over denne parsellen for å komme til fellesarealet.
Selger leier et område på andre siden av veien. Der har selger opparbeidet en stor parkeringsplass hvor det også er satt opp en teltgarasje. Området består også av et grøntområde som selger har opparbeidet. Denne leieavtalen følger ikke med salget, men dersom det er ønskelig for kjøper å overta leieforholdet vennligst kontakt megler.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje i tilknytning til boligen.

Sameie

Boligen er seksjonert, men det praktiseres ikke fellesutgifter ol. i sameiet.
Det er heller ingen fellesgjeld, og finnes heller ikke regnskap, ordensregler etc.

Forsikring

Bygningsforsikring og innboforsikring må besørges av kjøper.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Halvpart av tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

3 (Et soverom uten godkjent rømningsvei - opprinnelig godkjent til kontor).

Byggeår

2007

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er oppført på støpt betongplate mot mark med tilhørende ringmur av prefabrikkerte ringmurselementene. Elementene har overflate av komposittplate og innenforliggende isolasjonssjikt som begrenser varmetap / kuldebro. Bygget har ingen kjeller, men det forventes å ligge drenerende grusmasser under bygget, samt eventuelle drensslanger som fører overvann til lavereliggende terreng. Yttervegger av tradisjonelt stenderverk med 15cm isolasjon og utvendig kledning i godt vedlikeholdt stand. Kledning sist gang malt/beiset i 2019. Takvinduer, vinduer og terrassedør i OK stand fra byggeår. Tak tekket med typisk betongtakstein og snøfangere er montert i henhold til lovverkskrav.
Som forlengelse av boligen er det oppført en garasje med gjennomskinnelige takplater, vinduer, samt montert tett trevegg i hver ende hvor dør og garasjeport er montert. Garasjen er innvendig asfaltert og framstår som et lyst areal. Treveggene er ikke tilstrekkelig avstivet og det kan særlig på endevegg med dør merkes horisontal bevegelse i konstruksjonen; bør forsterkes.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.03.2007 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
I henhold til plan og bygningsloven § 21-10 skal det utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om etter 01.01.1998. Denne eiendommen har ikke ferdigattest, men en midlertidig brukstillatelse. Grunnen til at eiendommen ikke har fått ferdigattest er at krav i reguleringsbestemmelser om opparbeidelse av lekeplass ikke er oppfylt.
Larvik kommune opplyser om tilbygg for carport som ble godkjent i 2017 og fikk ferdigattest i 2018. Carporten er i ettertid kledd inn til en garasje og dette er ikke søkt hos kommunen.
Takvinduene og terrassen med utestue finnes ikke på bygningstegningene som megler har fått oversendt av Larvik kommune. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt. Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.
Kjøper overtar eiendommen som den er, dersom det kommer krav fra det offentlige, er dette selger uvedkommende.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 140 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 84m².
Primærrom: 52m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue og bad.
I tillegg finnes en utebod på 5m² og en garasje på 26,5m² som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 42m².
Primærrom: 42m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad og 3 soverom.
(Et soverom uten godkjent rømningsvei - opprinnelig godkjent til kontor.)
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisitet og ved.
Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 06.04.2018. Siste branntilsyn 03.12.2019 ble ikke utført da ingen var hjemme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et strømforbruk på ca. 600-700kwh pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm/oppvarming.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 568 448 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 046 411 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Stokkeskoghavna.
Benytt kartløsning i nettannonsen for å lage kjørebeskrivelse fra din avreisedestinasjon. Boligen er merket med til salgs plakat fra Leinæs & Partners.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. En liten del av eiendommen (ca. 5 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området. Se den relevante bestemmelsen i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Stokkeskog Nedre, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/5301-1/30 Seksjonering tinglyst 06.07.2006 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
- Eiendommen er seksjonert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Oppvaskmaskin medfølger.
Fryseskap medfølger i utgangspunktet ikke, men kan diskuteres med selger (det samme gjelder kombi kjøleskap og frys).
Plastgarasjen på andre siden av veien kan medfølge etter avtale med selger.
Drivhus og jacuzzi i hagen medfølger ikke, men kan medfølge etter egen avtale med selger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.900,-, tilrettelegging. kr. 3.900,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,- og henvendelse til kreditorer ved utleggspant/pantfrafall kr. 400,- pr. sak. For visninger er det avtalt at selger betaler kr. 2.250,- pr. visning (første fellesvisning samt privatvisninger dagtid er inkludert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på et rimelig vederlag for utført arbeid. Ved fast pris har megler krav på kr. 10.000,- inkl. mva. for medgått arbeid, i tillegg til tilrettelegging, visninger, avtale utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.