Nyere andelsleilighet i populært boområde - 2 soverom - markterrasse - carport

Solstadløkka 34 H0103 , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 78 m²
Bruksareal 81 m²
Tomt 431 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 750
Energimerking B
FINN.no 178644768
Sist endret 22.05.2020 11:28
Prisantydning 1 045 000
Totalpris 2 927 982
Ligningsverdi 811 106,-

Beregnet totalkostnad

1 045 000,- (Prisantydning) 1 875 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 920 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 927 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger fint til i byggets 1. etasje. Den inneholder romslig hall med flislagt gulv, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til markterrasse, to soverom og bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fra hovedsoverom er det adkomst til innvendig bod/walk-in closet.
Parkeringsplass i carport med sportsbod.

Standard

Leiligheten stod ferdig i 2018 og holder god standard. Det er malte gipsplater på vegg og 1-stavs parkett på gulv.
Kjøkken
Kjøkken ligger i delvis åpen løsning mot stue. Det er hvite, slette fronter og laminat benkeplate. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Nisje for frittstående kjøleskap.
Bad
Badet har flislagt gulv med varmekabler og våtromsplater på vegg. Det er installert dusjhjørne med glassdører og innredning med servant og speil på vegg. Vegghengt toalett og opplegg for oppvaskmaskin og tørketrommel.
VVS/Teknisk
- Sikringsskap med automatsikringer
- Offentlig vann og avløp
- TV/bredbånd via fiber fra Telenor

Beliggenhet

Solstadløkka er et område som har det meste du kan ønske deg! Du har umiddelbar nærhet til flotte turområder som byr på fine naturopplevelser både om sommeren og på vinterstid hvor kan du spenne på deg skiene.
Gangavstand til idylliske Stavern med en rekke deilige badestrender, båthavn, sjektekanalen, trivelige spisesteder og et yrende forretnings- og foreningsliv.
Området er et etablert og populært boligområde med en fin blanding av alle aldersgrupper. Du har nærhet til både skoler og barnehage. Leilighetene ligger sentralt på Solstad med gangavstand til Stavern sentrum, skole og barnehage. Solstadløkka ligger i et flatt terreng på en høyde med mye sol, kun få minutter unna sjøen og Stavern by.

Tomt

Areal: 431 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten borettslaget ligger på er i all hovedsak begrenset til bygningskroppen i størrelse og areal. Eiendommen rundt bygningen er opprettet som et realsameie mellom de totalt tre borettslagene som er planlagt.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i carport med sportsbod.

Barnehage / skole i området

Brunla skole ligger kun hundre meter unna Solstadløkka. I dag fungerer den som ungdomsskole, men det pågår reguleringsarbeider med mål om å videreutvikle til barne- og ungdomsskole.
I dag ligger Jordet barneskole 6 minutters biltur eller 20 min spasering i boligfelt unna. Solstad Barnehage dekker alderen fra 0-6 år og er kun 10 minutters spasertur unna.

Felleskostnader

Kr. 6 736 pr. mnd. fordelt slik:
Lånekostnader: 3.599,-
Fellesutgifter: 2.848,-
Bredbånd: 289,-
Felleskostnadene dekker tv/internett, fellesutgifter til drift og vedlikehold av borettslaget samt rentekostnader for fellesgjelden.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Fellesgjelden er avdragsfri de første 20 årene av lånets løpetid. Fra og med det 21. året vil felleskostnadene øke med kr. 6.080,- til kr. 12.816,-

Borettslag

Borettslaget Solstadløkka II Borettslag, består av 6 andelsleiligheter - fordelt over 2 etasjer.
Styreleder er Tone Wachelin.
Forretningsfører er Larvik boligbyggelag (LABO).
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arbeider for tiden med å innføre felles retningslinjer for sol- og vindskjerming. Se utkast til vedtak vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er per i dag ikke medlem av sikringsfond. Så snart denne boligen er solgt vil borettslaget kunne søke medlemskap i sikringsfond og få IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Leiligheten har kr. 1.875.000,- som sin andel fellesgjeld. Borettslaget har totalt kr. 11.199.000,- i gjeld.
Lånenummer: 12137497776, Dnb Bank asa
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.05.2020: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 156
Saldo per 05.05.2020: 11 199 000,-
Andel av saldo: 1 875 000,-
Første termin: 30.03.2018
Neste avdrag: 30.03.2039 ( siste termin 30.03.2059 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2039 utgjøre ca kr 6.080,- per måned for denne boligen

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et overskudd på 20.744,-.
I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 4.000,- i overskudd. Regnskapet for 2019 er foreløpig ikke klart, og skal vedtas på generalforsamling i mai.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Det må sendes inn søknad til styret ved anskaffelse av dyr.
Beboere som holder dyr skal sørge for at dyreholdet ikke er til sjenanse for andre beboere eller etterlater ekskrementer på borettslagets område. Ekstra bøss/avtrykk fra dyrehold fjernes av eier umiddelbart.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2018

Antall soverom

2

Byggemåte

Leilighetsbygg over to etasjer. Hovedsakelig oppført i tre på betongplate. Tak tekket med papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Leiligheten har i dag midlertidig brukstillatelse. Selger skal fremskaffe ferdigattest. Det gjøres oppmerksom på at ferdigattest først vil kunne utstedes ved ferdigstillelse av samtlige boliger på Solstad Vest.
Det gjøres oppmerksom på at bygget, plassering og fordeling av leiligheter er endret siden byggesøknaden ble sendt inn. Det er foreløpig ikke gitt formell godkjenning på dette fra Larvik kommune. Selger opplyser at endringssøknad vil bli behandlet i forbindelse med søknad om ferdigattest. Selger vil være ansvarlig for å bringe dette i orden uten kostnader for kjøper.
Ta kontakt med megler ved spørsmål.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 81 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.
Arealet er angitt som bruksareal (BRA), som er arealet innenfor boligens yttervegger inkl. eventuelle boder. P-ROM er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom. På tegningene kan det være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisitet.
Det er installert varmekabler i gulv i oppholdsrom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 811 106 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 919 982 pr. 31.12.18
Per utarbeidelse av salgsoppgaven var det ikke fastsatt formuesverdi for boligen. Tallene over er beregnet ved hjelp av Skatteetatens Boligkalkulator. Dette gir et inntrykk av hvilken formuesverdi kjøper må påregne å få etter kjøp av leiligheten. Vi tar forbehold om at formuesverdien kan endre seg til neste skatteoppgjør. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

Adkomst

Direkte fra Solstadløkka. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan "Solstad vest, gbnr. 4044/691", vedtatt 02.12.2015. I kommunedelplan for Stavern by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse. Det pågår for tiden rullering av kommunedelplanen.
Syd for eiendommen pågår reguleringsarbeid med ny reguleringsplan for Brunla skole. Planområdet er ca. 77daa og omfatter Brunla ungdomsskole og Stavern familiesenter. Formålet med reguleringsarbeidet er å tilrettelegge for samlokalisering av eksisterende ungdomsskole og ny barneskole (1-7). Det er foreløpig ikke kommet utkast til planen ifølge Larvik kommunes innsynsløsning.
Ved ytterligere spørsmål til regulering, ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Adkomst via privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne Boligselgerforiskring da han er næringsdrivende.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger, leiligheten er klar for innflytting.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 50.000,- samt oppgjørshonorar kr. 3.125,- Det betales i tillegg tilretteleggingshonorar kr. 9.900,-
For visninger og overtagelse er det avtalt 5 stk. inkludert, deretter kr. 1.250,- per visning.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inkl. mva.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.