Kjempepraktisk stilig leilighet med flott innglasset balkong - praktisk planløsning - rusleavstand til det meste

Helgeroveien 20A , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 69 m²
Tomt 3 846 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1980
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 279
Energimerking E
FINN.no 179059118
Sist endret 26.05.2020 11:43
Prisantydning 1 470 000
Totalpris 1 887 970
Ligningsverdi 372 545,-

Beregnet totalkostnad

1 470 000,- (Prisantydning) 409 988,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 879 988,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 887 970,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Helgeroveien 20A!
Dette er en super leilighet for førstegangskjøpere eller deg som ikke trenger så stor plass. Her har du en lys og trivelig leilighet du kan flytte rett inn i.
Leiligheten ligger rett ved Helgeroveien i Stavern. Det er herlig kort gangavstand til Stavern sentrum med butikker, restauranter, café, bakeri og mye mer. Stavern byr også på flotte turområder, strender og båthavn.
Leiligheten ligger i 2. etg. og har entré med plass til å henge bort yttertøy, kjøkken og stue i åpen løsning, bad med opplegg til vaskemaskin og ett soverom med skyvedørsgarderobe.
Kjøkkenet ble pusset opp i 2016 og er praktisk med kjøkkenøy med fin spiseplass, integrerte hvitevarer og godt med skap- og benkeplass. Fra stua er det utgang til en flott innglasset terrasse med downlights i himlingen. Her er det god plass til sittegrupper og glassene i front kan åpnes slik at du får mest mulig ut av de fine sommerdagene.
Leiligheten har eget callinganlegg med døråpner ved inngangspartiet og en praktisk bod i kjelleren til oppbevaring.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. og inneholder:
Entré: 2,8kvm
Bad: 6,1kvm
Stue/kjøkken: 23,4kvm
Soverom: 12,5kvm
Innebygd terrasse: 16,3kvm
Bod i kjeller på ca. 8,9kvm
Alle arealer er hentet fra tidligere tilstandsrapport fra 2017.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etg. i et bygg fra 1980. Leiligheten ble gjennomgående oppusset i 2016 med fine fargevalg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 3 846 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.

Etasje

Leiligheten ligger i 2. etg.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser gjelder, samt noen biloppstillingsplasser på borettslagets tomt. Konferer LABO for evnt. mulighet for leie av garasje, venteliste kan forekomme.

Felleskostnader

Kr. 3 344,- pr. mnd. som fordeler seg slik:
Felleskostnader: kr. 3 030,-
Strøm fellesareal: kr. 25,-
Bredbånd: kr. 289,-
Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjelden, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.

Borettslag

Borettslaget Fjellstua Borettslag org.nr. 953 365 936.
Borettslaget består av 31 andeler.
Styreleder i borettslaget er: Bjørn Gundersen.
Forretningsfører for borettslaget er Larvik Boligbyggelag (LABO).
Det koster kr. 600,- å melde seg inn i LABO, og påfølgende år koster medlemskapet kr. 300,- pr år.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.
Saker som styret har arbeidet med ref. generalforsamling for 2018:
- Reparasjon og maling av garasjer.
- Maling av oppganger.
- Styret har bestilt konsoller til rekkverkene på alle nye balkonger slik at beboerne om ønskelig kan bestille solskjerming. Montering skal utføres av Arve Ståle Olsen.
Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold) ref. generalforsamling for 2018:
- Lading for el-biler.
- Nye garasjer.
Kjøper må påregne at beslutninger fattet av styret i borettslaget som f.eks. omhandler vedlikehold, normal prisstigning o.l. kan medføre økning i felleskostnader eller fellesgjeld.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen. Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.
Det kreves styregodkjenning av ny andelseier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 152158055, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 08.05.2020: 2.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 360
Saldo per 08.05.2020: 20 500 000
Andel av saldo: 409 988
Første termin: 31.05.2018 Neste avdrag: 31.05.2020 (siste termin 30.04.2050)
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

Kr. 409 988,- ifølge siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.
Fellesgjelden betales ned via felleskostnadene.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562085) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap gjelder for 2018. Regnskap for 2018 viste et underskudd på kr. 224 758,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 296 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene ikke tillatt uten spesiell tillatelse. Skriftlig søknad med begrunnelse for dyreholdet må sendes styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1980.

Antall soverom

1.

Byggeår

1980.

Byggemåte

Bygget er trolig oppført i betongkonstruksjoner. Takkonstruksjon er ukjent.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.02.1980 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det foreligger ferdigattest datert 03.07.2017 for fasadeendring, samt ferdigattest datert 18.05.2015 for montering av stolheis.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Innebygget terrasse på ca. 17m² som s-rom.
I tillegg disponeres en bod i kjelleren på 8,9m².
Alle arealer er hentet fra tidligere tilstandsrapport fra 2017.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Energiattesten er fra tidligere salg i 2017.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene kommer det utgifter til strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 372 545 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 341 160 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Kongeskogveien til borettslagets tomt.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. En mindre del av eiendommen (55 kvm) er avsatt til vei. Eiendommen ligger i et området som omfattes av bestemmelsesområder VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se den relevante bestemmelsen i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
En del av eiendommen omfattes av reguleringsplan for Stavern - Grevle med formål gang-/sykkelvei og annen veigrunn. Dokumenter følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende rettigheter/forpliktelser på borettslagets eiendom:
1978/7968-2/30 Forkjøpsrett/Rettigheter iflg. skjøte tinglyst 20.12.1978 
Rettighetshaver: Larvik kommune
Anført prioritet: Etter lån i offentlige banker
Bestemmelse om bruksrett og/eller disposisjonsrett
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
- Rett for kommunen til å plassere veiskjæringer og fyllinger på tomten, samt rett til å bygge og betjene ledninger, stolper, kabler etc. for elektrisitetsforsyningen, bestemmelse om gjerde osv.
- Larvik kommune har frafalt forkjøpsretten ved dette salget.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Vei/vann/avløp

Det er adkomst fra offentlig vei og inn på borettslagets eiendom.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, inneståelse til kjøpers bank kr. 2.800,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,- og hendvendelse til kreditorer ved utleggspant/pantefrafall kr. 400,- pr. sak. For visninger/overtagelse er det avtalt at selger betaler kr. 2.250,- pr. visning (2 stk. inkluert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på et rimelig vederlag for utført arbeid. Ved fastpris har megler krav på kr. 10.000,- inkl. mva. for medgått arbeid, i tillegg til tilrettelegging, visninger, avtale utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.