Solrik hytte i skjærgården med magisk beliggenhet på idylliske Lamøya i Viksfjord - strand og brygge - selveier - lunt

Lamøya 44 , 3261 Larvik

VISNINGER

1. juni mandag kl. 12:30-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 65 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 007 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1940
Gårdsnummer 1030
Bruksnummer 44
Energimerking G
FINN.no 179506270
Sist endret 25.05.2020 15:46
Prisantydning 8 500 000
Totalpris 8 726 492
Ligningsverdi 436 828,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 226 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 726 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Takoverbygd inngangsparti hvor du kommer inn til den opprinnelige delen av hytta. Gangen fører til kjøkkenet og et soverom. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen. I stuen er det utgang til syd-vendt terrasse. Fra stuen er det også tilkomst til to soverom, der soverommet i vest ligger i den tilbygde delen av hytta fra 1996. I tilbygget er det bad og bod med utvendig adkomst.
En del av terrassen (ca. 9 kvm) er overbygget med tak og delvis innglasset hvor det er innredet et utekjøkken.
Med eiendommen følger også rett til to båtplasser og opplagsplass til to båter på stranda. Båtplassene ligger på felles brygge.

Standard

Opprinnelig hytte ble trolig oppført før krigen og ble tilbygd i 1996. Hytta holder gjennomgående normal hyttestandard fra ombyggingen, og det er lagt inn kommunalt vann og avløp og i den forbindelse ble badet bygd. Overflatene består bl.a. belegg og laminat på gulv, malte flater på vegger og i himling.
Det har blitt utført noe oppussing de senere år, hvor blant annet en del av de innvendige overflater ble tatt i 2018 og det ble lagt nytt pipebeslag i 2017.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, bl.a. grunnet alder og bruksslitasje. Det ble registrert tegn til noe råte på fasaden i nordøst, samt ytterdør til bod. Generell modernisering/påkostninger må påregnes.
Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet på Lamøya i Viksfjord. Hytta har meget gode solforhold og ligger drøye 50 meter fra vannkanten.
Viksfjord er Larviks flotte skjærgård som byr på et stort antall holmer og skjær. Med tilhørende båtplass ligger alle muligheter åpne for at du kan utforske noen av Larviks mange perler.
Øygruppen Svenner ligger i havgapet i Larviksfjorden og bør besøkes. Her kan du varme deg på solvarme svaberg og høre måkeskrik i det fjerne mens barna fisker krabber. Svenner fyr ble tent for første gang for nesten 150 år siden og fredet i 1997.
Seilerhytta er et populært samlingspunkt om sommeren hvor du finner en koselig kro med et variert utvalg av matretter. Seilerhytta tilbyr også uteservering på fine dager hvor du kan nyte noe godt i glasset.
Ta gjerne båtturen til Stavern for en is. Gatene fylles opp med turister sommerstid og du finner et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og arrangementer.
Området i Larvik for øvrig byr på masse aktiviteter for store og små og det er ingen grunn til å kjede seg. En tur til klatreparken Høyt & Lavt eller Foldvik Familiepark er absolutt å anbefale.
Forholdene ligger godt til rette for å skape fine sommerminner. Her kan du fiske etter krabber på brygga, spille golf på Fritzøe gård, eller ta seilbrettet ut mot det åpne hav.

Tomt

Areal: 1 007 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomten.
Hytta har bilvei helt frem til døren og ligger i fin weekend avstand fra Oslo med 1,5 times kjøretur.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (selveier).

Antall soverom

3

Byggeår

1940
Antas bygget før krigen, påbygget i 1995/1996.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/ Petter Christiansen:
Det er oppført på tresøyler, støpte punkter og stripefundament. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent på eldre del, det er shingel som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse, men har sendt godkjente tegninger av tilbygget med hytta fra 1995. Dette er ikke uvanlig for hytter som ble bygd før 2000-tallet. Godkjente tegninger av tilbygget følger vedlagt i salgsoppgaven, samt vedtaket med dispensasjon og byggetillatelse.
Det er innredet et soverom i tilbygget som opprinnelig er byggesøkt som bod. Det er ikke søkt om bruksendring fra bod til soverom. Ifølge selger ble soverommet innredet der det er i dag ved tilbyggingen i 1995/1996. Bodplassering ble samtidig endret.
Deler av terrassen som ikke er under tak er ikke byggemeldt, men er i størrelse under de 50 kvadratmeterne som normalt tillates på fritidseiendommen, jf. kommuneplan. En eventuell tillatelse forutsetter dispensasjon da tomten ligger i strandsonen. Kjøper overtar risiko for det som ikke er byggesøkt. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Hentet fra arealmålingen i tilstandsrapporten:
1. etg.:
Entre: 4,7 kvm
Soverom 1: 9,1 kvm
Soverom 2: 6,4 kvm
Soverom 3: 8,8 kvm
Kjøkken: 6,5 kvm
Stue/spisestue: 22,6 kvm
Bad: 5,2 kvm
Utvendig bod: 4,3 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i peis.
Larvik kommune har ikke registrert noen røykløp/ildsteder på eiendommen og har dermed ingen opplysninger om det har vært tilsyn eller feiing på røykløpet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 920 pr. år
 Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Løpende kostnader

Det betales driftskostnader til det private VA-selskapet Lamøya Miljø AS for vedlikehold og drift av pumper og ledningsnett. Kostnaden har ligget på ca. kr. 2 500,- årlig ifølge selger. I tillegg må det påregnes utgift til Lamøya Vel for vedlikehold av bommer og veinett med kr. 500,- pr. år ifølge selger.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018: kr. 436 828,-.

Adkomst

Fra E18 ta avkjøringen til Bommestad i Larvik, og ta av på Fylkesvei 40 mot Larvik. Kjør rett frem i neste rundkjøring og følg Elveveien 4,5 km videre.
Ta til venstre I første rundkjøring og kjør broen over Lågen. Ta til høyre rett etter broen mot Østre Halsen. Ta til venstre i rundkjøringen inn på Kaupangveien.
Følg veien nesten 3 km og ta til høyre inn til Lamøya. Ta av til høyre rett etter gårdstunet hvor det er satt opp bom. Følg veien videre og ta første til venstre, deretter første til høyre. Hytta ligger i enden av jordet på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til grønnstruktur i kommuneplanens arealdel 2015-2027.
I kommuneplanen er det angitt en hensynssone for området for bevaring av kulturmiljø: Hensikten med hensynssonene er å bevare regionalt, nasjonalt og internasjonalt viktige historiske områder. Områdenes særpreg skal bevares og tiltak vurderes strengt.
Eiendommen er også underlagt hensynssone for bevaring av naturmiljø: I områder avsatt med hensyn naturmiljø langs vassdrag, er hensyn til  naturmiljø, landbruk, landskap og friluftsliv viktig og skal ivaretas i størst mulig grad.
Vedlagt salgsoppgaven ligger utdrag fra kommuneplanen med disse bestemmelsene. For ytterligere informasjon om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplaner under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2020-2032 med status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Hytta er registrert som fritidsbolig og det er ikke boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyste rettigheter:
2014/905932-3/200  Bestemmelse om veg  
21.10.2014  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1030 Bnr:44
Eiendommen har kjøreveirett over gnr. 1030 bnr. 1 mot å delta i vedlikeholdet av veien på lik linje med andre brukere.
2014/905932-5/200  Bestemmelse om båtplass
21.10.2014  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1030 Bnr:44  
Eiendommen har rett til to båtplasser og to båtopplagsplasser ved Ruseberget.
Kopi av nevnte rettigheter følger vedlagt i salgsoppgaven.
Utinglyste forpliktelser:
Hundehold på eiendommen er ikke tillatt på grunn av det rike fugle- og dyrelivet på Lamøya. Likeledes er det byggeforbud i tiden 23.6. - 18.8. hvert år.

Vei/vann/avløp

Privat vei med bom inn til hyttefeltet som åpnes med fjernkontroll eller mobil.
Offentlig vann og avløp ifølge Larvik kommune. Tomten er tilkoblet det private VA-anlegget på Lamøya som gir mulighet for helårs vann og avløp. I dag har eier sommervannsledning fra tomtegrensen og inn i hytta.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Innbo og løsøre kan medfølge handelen etter nærmere avtale. Dersom det er ønskelig med ytterligere rengjøring/uttømming av hytta må dette forutsettes i budet.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset kunnskap om boligens tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon 1,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,- og tilrettelegging kr. 9 900,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.