Nanset

SOLGT FØR VISNING - tiltalende og betydelig oppgradert sveitservilla

Gamle Kongevei 30 , 3269 Larvik

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 218 m²
Bruksareal 256 m²
Bruttoareal 281 m²
Tomt 965 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1906
Gårdsnummer 2005
Bruksnummer 20
Energimerking G
FINN.no 191031806
Sist endret 18.09.2020 10:25
Prisantydning 6 490 000
Totalpris 6 670 992
Ligningsverdi 937 691,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 165 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 180 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 670 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to etasjer samt kjellerbod.
1.etg innredet med entrè, gang, dusjbad, kjøkken, spisestue, stue og TV-stue.
2.etg har gang, dusjbad og tre soverom hvorav to med walk-in-closet.
Uthus:
Romslig uthus som er innredet med gang, toalettrom og tre oppholdsrom. Uthuset har innlagt strøm, vann og avløp.
På eiendommen er det i tillegg oppført en dobbelgarasje fra 2018. Garasjen har et loftsareal på 23 kvm som ikke er målbar grunnet takhøyde, men som har god bruksverdi.

Standard

Stor og herskapelig villa opprinnelig oppført i 1906 som har blitt bygget på i senere tid. Eneboligen har flotte detaljer og kvaliteter som god takhøyde og store vindusflater. Boligen er godt vedlikeholdt og oppgradert over tid. Se forøvrig detaljert liste over oppgraderinger i tilstandsrapporten.
De innvendige overflater består eksempelvis av heltrebord og fliser på gulv, vegger av gips og panel, samt himlinger av gipsplater. Taket på boligen og uthuset er tekket med glassert takstein. Det ble lagt ny kledning på tre av fire fasadevegger i 2018/2019.
Bad
Boligen har to bad - ett i hver etasje. Badet i 1. etasje ble nybygget/renovert i 2017 og inneholder dusjhjørne, servant med skapinnredning og toalett. Her er det i tillegg opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Flislagt gulv med varmekabler, vegger av fliser, samt himling av sparklet og malt gips.
Badet 2. etasje ble renovert i 2012 og inneholder plassbygd badekar, dusjhjørne, servant med skapinnredning, samt toalett. Flislagt gulv med varmekabler, vegger av tadelagtpussede plater, samt himling av sparklet og malt gips.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann og har septiktank på eiendommen. Hovedkran i kjeller. Innvendige trykkvannsrør av kobber og plast (rør-i-rør) er delvis eksponert som åpent anlegg i blant annet kjeller, samt i koblingsskap på vegg. Varmtvannstank på 200 liter fra 2020 i kjeller.
Dette er en enebolig fra 1906 hvor det må påregnes løpende vedlikehold og påkostninger. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, blant annet grunnet alder og bruksslitasje, noe som er vanlig for en bolig med denne alderen. Det behøver ikke bety at den omtalte bygningsdel er ødelagt eller må skiftes. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og etterspurt beliggenhet på Månejordet/Nanset. Gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Idylliske Bøkeskogen ligger en kort spasertur fra eiendommen. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Her arrangeres det i tillegg utekonserter.
Vestmarka er et flott turområde sommer som vinter og ligger en kort vei unna eiendommen. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.
En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 18 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra Nanset. Ta også turen til Farriskilen for en deilig dukkert.

Tomt

Areal: 965 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen som er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning, er ikke oppmålt av kommunen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbelgarasjen og på tomten.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 8181462

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1906

Antall soverom

3

Byggeår

1906

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra gammel skogbunn. Grunnmurer oppført av steinblokker fra byggeår. Tilbygget del har ringmur av leca med utvendig forblending med naturstein - velutført med et godt, helhetlig resultat. Det skal merkes at areal under terreng er å anse som en risikokonstruksjon grunnet faren for fuktpåvirkning fra terreng. Selger opplever kjelleren som tørr. Bygget ligger forholdsvis høyt i terreng med relativt begrenset tilrenning av regnvann.
Yttervegger har bærende kjernekonstruksjon av stående reisverksplank. Dette er oftest tre tom tykke bord med fresede not og fjær for samvirke og tettende funksjon. Montert ny kledning på tre av fire fasader i 2018-2019, samt kledning fra 1994 på eldste, sørvendte fasade. Eldste kledning er overflateslitt og trenger vedlikehold. Nyeste kledning er jevnt over i OK stand - toppstrøk med overflatebehandling anbefales. Råteskader i mønekors mot sør.
Vinduer er en kombinasjon av eldre sidehengslede trevinduer fra 1980-tallet, nyere med koblede rammer, samt enkelte skiftet de seineste årene.  Terrassedører fra 1995 og 2006, samt ei terrassedør som oppgis skiftet før salg.
Boligens tak er tekket med glasert tegltakstein fra 1974. Glasert takstein har betydelig forventet levetid, men undertakspapp, sløyfer og lekter kan være svekket. Solid, 4kvm stor balkong utenfor soverom2 i 2.etg med fine kveldssolforhold. Tilsvarende finnes 14kvm stor balkong utenfor soverom på sørvendt gavelvegg. Rekkverkshøyde på balkonger tilfredsstiller ikke forskriftskrav, forøvrig velbygget. Stor terrasse på terrengnivå mellom hovedhus og uthus. Gulvdekke av impregnerte terrassebord med beiset overflate. Stor, bred trapp inn til kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige eneboligen og uthuset. Dette er heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen har godkjente tegninger av ombyggingen av boligen med nytt baderom, kjøkken og WC fra 1986, samt tilbygg fra 1995 med ny glassveranda ved kjøkken/veranda i 2.etg. Tegningene fra 1995 omfatter hele boligen.
Det foreligger ferdigattest for de tiltak dagens eier har utført - tilbygg for inngangsparti og bod i 2019, samt riving av garasjedel og oppføring av dobbelgarasje fra 2019.
Det foreligger ikke dokumentasjon hos Larvik kommune på at uthuset har vært godkjent til boligformål slik det i dag er innredet. Kjøper må eventuelt søke om dette selv og overtar risiko for at uthuset kan brukes til varig opphold/soverom. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende for uthuset. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

Boligens areal

Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 256 kvm, Bruttoareal: 281 kvm
Kjeller:
Kjellerbod på 12 m² som ikke er målbar grunnet lav takhøyde.
1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, kjøkken, spisestue, stue og TV-stue.
2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3x soverom og bad.
Uthus:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom og 3x innredede rom.
Garasje:
Bruksareal: 36 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt vedfyring i peis.
Larvik kommune opplyser om at siste feiing av røykløpet var 04.06.2018 og siste tilsyn 23.03.2012. Kommunen opplyser videre om at det er registrert et avvik på innekledd skorstein bak plater i 1. etasje fra 2012. Kommunen har registrert tre ildsteder og ett røykløp.
Kommunen har registrert en nedgravd parafintank på eiendommen, men er ifølge selger fjernet i 2017.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 937 691 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 375 689 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra rundkjøringen på Nanset ta av til høyre mot Rema 1000 på Gamle Kongevei. Følg veien 500 meter og boligen ligger på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.
Er du i tvil, ring megler.

Bevaringsverdig

Boligen og uthuset er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplanen Nanset vest fra 1976.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen. I kommuneplanen er det angitt to hensynssoner for området - Sikring av nedslagsfelt drikkevann (Farris) samt hensynssone for Farrisvannet: Innenfor drikkevannskildenes nedslagsfelt skal alle nye tiltak vurderes av søker i forhold til om de vil forurense eller representere en fare for forurensning av drikkevannskilden. Tiltak som vil forurense eller kan representere en fare for forurensning av drikkevannskilden og deres nedbørsfelt er ikke tillatt.
Eiendommen er også underlagt bestemmelsesområde HAG_1: Nye tiltak skal samsvare eller underordnes eksisterende bebyggelse.
Utdrag av relevante bestemmelser i kommuneplanen er inntatt i prospektet.
Det er varslet detaljregulering av reguleringsplan øst for eiendommen på Oberst Peters vei 6. Det er planlagt riving av eksisterende bebyggelse og utbygging av nye boliger i form av leilighetsbygg. Utforming og antall boenheter vil bli endelig avklart i løpet av reguleringsprosessen. Se forøvrig kartutsnitt for reguleringsplanforslag vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplanplan for Larvik by 2020 - 2032.
Status: planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert i grunnboken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Boligen har avløp til tett tank som er med i en kommunal tømmeordning. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.