Langestrand

Innbydende villa med utsikt og nærhet til sjøen. Sjarmerende uteplasser. Romslig og betydelig påkostet. Ikke boplikt.

Øvre Fritzøegate 1 , 3264 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 223 m²
Bruksareal 223 m²
Bruttoareal 244 m²
Tomt 317 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1865
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2464
Energimerking G
FINN.no 181080846
Sist endret 04.07.2020 23:53
Prisantydning 5 980 000
Totalpris 6 143 492
Ligningsverdi 1 066 492,-

Beregnet totalkostnad

5 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 980 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 163 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 143 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen går over to plan med en innholdsrik planløsning.
1. etasje.
Fra inngangsdøren kommer du inn i en romslig entré med flott skiferlagt gulv. Herfra er det tilkomst til bad, kjøkken og stue. Ved kjøkkenet er det en kjellerluke ned til kjelleren under kjøkkenet. Videre fra kjøkkenet kommer du til spisestuen som ligger i delvis åpen løsning til stuen. Stuen var tidligere delt inn i to rom men er i nyere tid slått sammen til ett rom. Vinterhagen ligger i tilknytning til stuen og har utsikt til indre havn og har store vindusflater som slipper inn godt med lys. Herfra er det en koselig trapp ned til et meget pent opparbeidet uteområde.
2. etasje.
Lekker eiketrapp opp i 2. etasje gir tilgang til en lun lesekrok nesten på toppen av trappen. Når du kommer opp trappen får du et praktisk dusjrom på venstre side. Fra gangen er det også tilkomst til stue, samt et stort, flislagt bad med boblebadekar, toalett og to servanter.
Fra stuen i 2. etasje er det utgang til balkong og flott utsikt over Larviksfjorden med Svenner og horisonten i det fjerne.
I 2. etasje finner du også to store soverom, samt to sovealkover hvor det ene er innredet som et walk-in closet.
På baksiden av boligen finner du en skjermet bakgård med koselig uteplass.
Eiendommen er omkranset av et hvitt stakittgjerde som gir en fin innramming av eiendommen.

Standard

"Villa Vie" er en herskapelig og klassisk enebolig oppført på slutten av 1800-tallet. Boligen er vesentlig påkostet i nyere tid hvor store deler av boligen ble renovert i 2010. Det ble da støpt nye gulv i 1. etasje med varmekabler - hvor alt av gammelt bjelkelag mv ble skiftet ut. Det ble også lagt ny kledning på fasaden og etterisolert. De innvendige overflater er av meget god kvalitet, som for eksempel heltre eikegulv og skifer på gulv i 1. etasje.
Bad
Badet i 2. etasje er renovert i 2007 av tidligere eier og har flislagte gulv og vegger. Badet er romslig og inneholder toalett, innebygd boblekar med ny motor fra 2020, dobbel vask med innredning, samt rør-i-rør skap på vegg. Kraner fra Alessi både på vaskene og boblekaret. Varmekabler i gulv.
Eget praktisk dusjrom i 2. etasje, som ble renovert i 2010. Rommet er flislagt på gulv og vegger og inneholder dusjnisje og vask. Varmekabler i gulv.
Badet i 1. etasje ble renovert i 2010 hvor det ble støpt nytt gulv med varmekabler, lagt ny membran, nytt sluk og deretter pent flislagt. Badet fungerer også som vaskerom og har rør-i-rør skap på vegg.
Kjøkken
Kjøkkenet er renovert i 2019 med flott kjøkkeninnredning fra Nanset Kjøkkensenter. Her er det rikelig med skap- og benkplass, samt integrerte hvitevarer av topp kvalitet(AEG og Miele). Kjøkkenet inneholder bl.a. integrert kjøleskap, fryseskap, stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, mikro ovn og vinskap. Benkeplate av heltre, flislagt gulv og vegger med Borås tapet.
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett. Hovedkran plassert i rør-i-rør skap på badet i 2. etasje. Røropplegget er fra 2007, 2010 og 2019 ihht. de renoveringer som er gjort. VV-tank på 198 liter fra 2006 plassert i kjelleren.
Det er montert nytt elektrisk anlegg med flere nye kurser i perioden 2007-2019. Sikringsskapet har automatsikringer og er plassert i entréen.
For ytterligere informasjon om boligens tilstand og oppgraderinger, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet på nedre del av Langestrand med kort gangavstand til togstasjon og to min fra påkjøring til E-18.
Langestrand er et veletablert og populært boligområde, og karakteriseres med koselige gater, eldre trehusbebyggelse og hvite stakittgjerder. Området har vært i utvikling de senere årene med flere spennende prosjekter. Farris Bad, Fritzøe Brygge og Kulturhuset Bølgen, samt oppgraderingen av Batteristranda og Indre Havn med flotte grøntarealer og flere serveringssteder har gjort området til et av de mest attraktive og levende bomiljøene i Larvik.
Gangavstand også til flotte Batteristranda og Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder.
Det er gangavstand til Larvik sentrum, samt kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka med flotte turområder både sommer og vinter. Gangavstand til Fritzøe Brygge med restauranter og butikker, samt legekontor. Kulturhuset Bølgen ligger rett ved og tilbyr en rekke kulturelle opplevelser og kino.
Stavern ligger i sykkelavstand fra eiendommen hvor man passerer en av Norges flotteste golfbaner på Fritzøe gård.

Tomt

Areal: 317 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er meget pent opparbeidet med et hyggelig uteområde. Hagen er rikt beplantet hvor du finner bl.a. solbær, bringebær, markjordbær, rips, epletre, roser og et urtebed.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning og senere oppmålt med analogt målebrev. Kommunen har derfor registrert mindre nøyaktige eiendomsgrenser. Kjøper må derfor påregne noe avvik i tomtestørrelsen ved en nærmere grensegang/oppmåling.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Leikvang barnehage på Langestrand og Langestrand barneskole. Langestrand skole ligger fint plassert inntil Fritzøeparken med skogen og sjøen i umiddelbar nærhet. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 3511808

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1865

Antall soverom

3

Byggeår

1865

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/ Petter Christiansen:
Det er grunnmur av stein/støp og lettklinker blokker.
Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (noe bindingsverk m/støp i eldre deler), det er
stående kledning på fasader.
Takkonstruksjon med kaldt loft, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige eneboligen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger godkjente tegninger av boligen fra 1906. Dokumentet følger vedlagt.
Godkjente tegninger av tilbygg fra 1916, samt tegninger av balkongen fra 1978 følger vedlagt salgsoppgaven.
Kommunen opplyser om at det er gitt tillatelse for riving og gjenoppføring av uthus i 2011. Uthuset er revet, men ikke gjenoppført. Byggetillatelsen er utgått. Godkjente tegninger vedlegges salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 223 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 244 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, bad, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, dusjrom, bad, stue, omkledningsrom/soverom og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Boligen hadde tidligere en godkjent hybeldel.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i vedovn. Det er montert luft-til-luft varmepumpe i entréen. Det er også lagt varmekabler på baderommene og dusjrommet samt entréen.
Larvik kommune opplyser at siste tilsyn på røykløpet var i 2015, og siste utførte feiing var i 2013. Det er registrert en anmerking ifht. en innekledd pipeside.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 066 492 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 839 371 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra rundkjøringen ved Farris Bad ta opp mot Langestrand på Nedre Fritzøegate. Kjør forbi Verksgården og hold til høyre ved krysset etter 100 meter. Boligen ligger til venstre etter 100 meter.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen for å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål i et bevaringsområde i reguleringsplan for Langestrand fra 1984
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse samt bevaring i kommuneplanen: Bygninger og anlegg skal bevares. Deling av eiendommer, sammenføying av eiendommer og fradeling av bebygde tomter kan tillates, men slik at det bevaringsverdige miljøet ikke forringes. Ved utbedring og reparasjon skal bygningens karakter dvs. form, farge- og materialbruk og detaljering, opprettholdes eller tilbakeføres.
Eiendommen er underlagt en hensynssone der bebyggelse, kulturminner og naturmiljø skal bevares. Det er også en hensynssone for sikring av grunnvannsforsyning: For alle tiltak i grunnen innenfor restriksjonsområdet for «Farriskilden» som kan påvirke grunnvannet, skal grunneier for kilden varsles og gis anledning til å uttale seg før ny arealbruk, grunnboringer og lignende tiltak eventuelt godkjennes. Nødvendig dokumentasjon på virkningene av byggeaktivitet skal foreligge før rammetillatelse gis.
Nord-øst for eiendommen er det varslet om igangsetting av arbeid med detaljert reguleringsplan om utbyggingsavtale for Nannaraa. Formålet med planarbeidet er å tilrettelegge for ny variert boligbebyggelse, beholde eksisterende boliger og legge til rette for nye gangforbindelser til tilliggende grøntområder og øvrige områder på Langestrand, samt areal for mulig etablering av gangbro over Hammerdalen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2020-2032.
Status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon 1,5 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 900,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.