Varden/Stavern

Stor arkitekttegnet enebolig med stilig, moderne uttrykk - panoramautsikt - meget påkostet og høy kvalitet - må sees!

Herman Wildenveys gate 32B , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 318 m²
Bruksareal 429 m²
Bruttoareal 478 m²
Tomt 774 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2016
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 577
Energimerking A
FINN.no 190313862
Sist endret 07.06.2021 10:23
Prisantydning 17 000 000
Totalpris 17 440 992
Ligningsverdi 1 523 935,-

Beregnet totalkostnad

17 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 425 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 440 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 17 440 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling & Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Herman Wildenveys gate 32B!
På Varden i Stavern ligger en fantastisk enebolig - klar til å ta pusten fra deg. Dette er en lekker funkisbolig i særklasse hvor man har tenkt på hver minste detalj. Boligen er tegnet av arkitekt Rune Breili og det er lagt stor vekt på høy kvalitet på materialer og utførelse og energibesparende tiltak som gjør denne boligen til et godt hjem hele året rundt. Boligen har bla. balansert ventilasjonsanlegg, vannbåren gulvvarme i alle rom og solcelleanlegg på yttertaket (ikke synlig fra bakkenivå) som sikrer et godt inneklima og meget lave strømutgifter. I boligen er det installert et smarthussystem som enkelt lar deg betjene lys, varme og solskjerming fra diskrete og brukervennlige touch-paneler i hvert rom, eller fra en app på mobilen. Man kan styre enkelte soner, rom eller hele huset med et enkelt tastetrykk. Hva er vel enklere enn å trykke på en knapp ved sengekanten, og hele huset går i nattmodus.
Boligen ligger flott til i et rolig og barnevennlig område på Varden i Stavern. Eiendommen ligger høyt og fritt i terrenget og er omkranset av friområde på nesten alle kanter. Sentrumsnært, men likevel meget usjenert og luftig med 180 graders utsikt. Her bor du med nærhet til det aller meste som Stavern har å by på. Det er ca. 1,2km til Stavern sentrum med et godt utvalg av butikker, restauranter, bakeri, cafeer, apotek, vinmonopol, båthavn og mange nydelige strender. Flott tennisanlegg og golfplass i umiddelbar nærhet. Det er også flust av flotte turområder like i nærheten slik at søndagsturen aldri blir kjedelig.
Årstidene i Herman Wildenveys gate 32B er vakre. Boligens mange store vinduer gjør at du kan nyte synet av farger og omgivelsene som endres i takt med årstidene. Sommeren er tiden for å nyte late dager utendørs. Det er flere flotte uteplasser med fantastisk utsikt i tilknytning til boligen slik at du kan flytte deg etter vær og vind. Høsten kommer med vakre farger og flotte høststormer på sjøen som du kan følge med på fra boligen. Vinterne i Stavern er rolige og ofte med lite snø slik at du kan bruke mest mulig tid sammen med de du er glad i. Våren kommer ofte tidlig og bringer tilbake etterlengtet sol og varme.
Eiendommen ligger øverst i en liten blindgate som gjør at det ikke er noe trafikk ved boligen. Bilen setter du i den store dobbelgarasjen - her er det god plass til 2 biler, og dersom du har gjester på besøk er det gode parkeringsmuligheter for flere biler på gårdsplassen. Her trenger du aldri å bli våt av regnet på vei inn i boligen - fra garasjen går det nemlig en egen sluse, innredet som garderobe, inn til hallen i underetasjen, og derfra er det kun en trapp opp til kjøkkenet og stua.
Boligen har en unik utforming over 3 etasjer. Boligens hovedinngang er i 1. etasje via utvendig trapp som er belagt med lekker granitt - og allerede her får man følelse av at ingen ting er lagt opp til tilfeldighetene. Innenfor inngangsdøra er det en stor gang med plass til å sette fra seg sko og yttertøy. Videre inn ligger boligens allrom som består av stue, kjøkken og spisestue. Dette er et stort og eksklusivt rom med påkostede løsninger fra gulv til tak. De store vinduene fanger blikket ditt umiddelbart, men legg også merke til den stilige tapeten og detaljene i rommet ellers - her har man tenkt på alt. Du vil også rask legg merke til den lekre trappen midt i rommet. Trappen fremstår som et designelement og blikkfang med svevende trappetrinn, elegant utført og boltefestet i solide glassvegger. Når mørket faller på rammes trappen inn med stemningsfullt lys fra ledstriper i taket på begge sider.
Trappen ned til underetasjen har elegante og praktiske design-spotter som tennes av sensorer når du begynner å gå i trappen. Stua og kjøkkenet er husets hjerte og et naturlig samlingssted for familien. I stua er det god plass til flere sittegrupper og utganger til noen av boligens flotte uteområder. Den store skyvedøren i stuen gjør at inne og ute forenes på fine sommerdager.
Kjøkkenet er av meget høy kvalitet og kostbar standard. Kjøkkeninnredningen er spesialbygget til rommet og er av den danske kjøkkenprodusenten Multiform. Det er lagt stor vekt på smarte løsninger for hvitevarer og rikelig med oppbevaring. Den store, lyse benkeplaten i lekker kompositt er ikke bare dekorativ, men gir deg massevis av benkeplass å utfolde deg på. Her kan virkelig hobby-kokkens kreativitet få fritt utløp.
Videre inn i boligen ligger gangen som både har belysning langs veggene, men også et stort og flott takvindu som strekker seg bortover gangen og sørger for at dagslyset slipper inn. Fra gangen er det tilkomst til 3 flotte soverom i god størrelse hvor alle har direkte utgang til terrassen. Videre er det her et stort, påkostet og lekkert baderom med stor takhøyde og mye dagslys. På denne etasjen er det i tillegg et gjestebad med dusj og toalett like ved inngangspartiet. Det er rikelig med garderobeskap i både gangen og på soverommene.
Tar du trappen opp kommer du til boligens øverste plan. Her blir du øyeblikkelig tatt av den vakre utsikten. Med en takhøyde på 4 meter, gulv til tak vinduer over hele fronten og begge hjørner har du virkelig panoramautsikt. Du ser Larviksfjorden, og rett inn i Viksfjord og ut mot Svenner og horisonten, til og med fyret på Jomfruland mot sydvest kan man se fra stuen. Her får du oppleve vakker soloppgang, nydelig utsikt og båtlivet på fjorden, samt glitrende lys fra husene langs fjorden kveldstid. Den store stua er virkelig et sted du får senket skuldrene og slappet av. Her kan du slenge deg ned i godstolen med en god bok og kjenne på hvilepulsen i flotte omgivelser. Fra stua er det også utgang til 2 flotte tak-terrasser - en stor mot nord og en mindre mot sør. Det er også et separat toalettrom i denne etasjen som er meget praktisk når du f.eks. arrangerer hyggelige lag på terrassen.
Videre inn ligger et stort garderoberom som tar deg med inn på hovedsoverommet. I garderoberommet er det installert belysning med sensor som gjør at lyset tennes automatisk når man beveger seg i rommet. Det store hovedsoverommet har også en takhøyde på 4 meter, med flotte vinduer i hjørnene som går fra gulv til tak. Her er det flott utsikt innover mot bla. Tveteneåsen og i retning Brunlanes. Her kan man se de vakreste fargespill når solen går ned. Vinduene er utstyrt med elektriske mørkeleggings-persienner som styres via panel ved nattbordet. Her er det lett å få følelsen av å sove på et luksus-hotell for i rommet står det også et deilig, lekkert og dekorativt design-badekar - perfekt når du ønsker å slappe av med litt hjemme-spa. Innenfor soverommet er det ett eget baderom, også dette gjennomtenkt og påkostet. Her har du alt du måtte trenge for en god start på dagen.
I boligens underetasje skjuler det seg mer enn man skulle tro ved første øyekast - her har man virkelig utnyttet plassen og tenkt ut gode løsninger. Følger du trappen ned fra boligens 1. etg. er det et fint rom med mange bruksmuligheter. Rommet egner seg utmerket til kontor, bibliotek eller kanskje du ønsker å innrede til din egen vinstue? I rommet er det nemlig et stort og lekkert vinrom - så her er det bare fantasien som setter grenser. Videre inn er det et separat toalettrom, samt en stor kjellerstue. Kjellerstua har mange bruksområder, men egner seg særlig godt som et samlingssted for ungdommene der de kan se film og spille. Videre inn ligger husets tekniske rom kombinert med vaskerommet. Vaskerommet har fin innredning fra IKEA med forhøyet nivå til vaskemaskin og tørketrommel slik at du slipper å bøye deg helt ned. Videre kommer du til en meget romslig bod - her har du virkelig god plass til det du måtte trenge å lagre. Rommet er smart organisert med hyller slik at du får oppbevart tingene dine på en ryddig måte. Du kan fylle hyllene på alle veggene med utallige esker, og likevel ha nok plass til feks et bordennisbord til glede for hele familien. Fra boden kommer du inn i garasjen som også er meget romslig. Her er det parkering til 2 biler, og nok av plass til videre lagring av feks. ski, sykler mopeder og en lang arbeidsbenk. Deler av garasjen har fliser på gulvet, men ikke på parkeringsområdet hvor det for øvrig er lagt inn anordning for avrenning av vann. Under trappen opp til huset finnes et ekstra lagringsområde som egner seg godt til f.eks. oppbevaring av hagemøbler. Fra garasjen går det en egen sluse inn til resten av boligen - denne er innredet som garderobe med rikelig av plass til sko og yttertøy og også et ekstra kjøleskap og fryseskap som er super praktisk når man kommer inn fra garasjen med dagens handleposer.
Boligen ligger fint til og er omkranset av flotte uteområder. Her har man tilpasset seg naturen rundt med fine løsninger i form av støttemurer, bed med prydbark og flotte terrasser. På tomten er det satt opp en romslig utebod slik at du har god plass til oppbevaring av hageutstyr og mer. Tomten er en lettstelt naturtomt som vakkert rammer inn boligens stilige fasade. Rundt boligens hovedplan er det terrasse på alle kanter - så her kan du enkelt flytte deg rundt etter sol og vind. Ved boligens inngangsparti ligger en vestvendt terrasse med god plass til utemøbler. Terrassen mot øst er delvis takoverbygget slik at du kan skjerme deg for været. Her er det flott utsyn fra terrassen mot Larviksfjorden. Like utenfor kjøkkenet er det en egen uteplass som er laget særlig med tanke på herlige måltider utendørs. Her er det god plass til spisegruppe og det er laget en overbygget grillplass. Foretrekker du uteplasser litt høyere opp kan denne boligen friste med 2 flotte terrasser på øverste plan. Her har du du en koselig terrasse mot sør med nydelig utsikt. Takterrassen mot nord byr på rikelig med boltreplass med sine 37 kvm. Terrassen har sol fra tidlig morgen og helt til den går ned i vest. Her har du god plass til deilige solsenger og flotte sittegrupper. Inviter gjerne venner og kjente til hyggelige sommerkvelder og nyt den fantastiske utsikten mot fjorden og godt selskap. Her har man også installert stikkontakter på veggen og eget uttak til utevann - en beleilig og smart løsning.
Dette er en bolig som må oppleves og vi ønsker deg velkommen til visning!

Innhold

Boligen går over 3 plan og inneholder:
Underetasje:
Hall, kjellerstue, vinrom, vaskerom og toalettrom, garasje, sluserom/garderobe, sportsbod og bod under innvendig trapp.
1.. etasje:
Entré, gang, 2 bad, 3 soverom og kjøkken/allrom.
2. etasje:
Stue, toalettrom, walk-in garderobe og 1 soverom med tilhørende bad.
I tillegg er det takterrasser på til sammen ca. 47 m², terrasser i 1. etasje på til sammen ca. 140 m² og frittstående utebod på ca. 8 m².

Standard

Boligen er bygget ihht. TEK17, isolert som ett passivhus. Det er lagt stor vekt på energibesparende tiltak og høy kvalitet på materialer og utførelse. Boligen går over tre plan med dobbel garasje i underetasjen som har direkte inngang til boligen. På tomten finnes også en stor utvendig bod som er satt opp i royalimpregnerte materialer.
Overflater:
Alle innvendige overflater er påkostet med rupanel bak gipsplatene som er sparklet og malt, dette for å oppnå ekstra stor stabilitet og feste. Enkelte vegger har eksklusiv, lekker tapet. Alle gulv med unntak av våtrom og enkelte rom i underetasjen har 1-stavs eikeparkett som er hellimt til underlaget. Boligens himlinger består av gipsplater, sparklet og malt med 2 strøk. Gulvlister følger farge på gulvet, boligen er ellers listfri i alle overgangen mot tak, vinduer og dører innvendig.
Belysning:
Boligen er innvendig og utvendig lyssatt av MSL Lightning og alle lys er LED. Den innvendige belysningen er gjort med et stort utvalg design spotter, led-striper og meget påkostede og spesielle lamper. Utebelysningen består av spotter, følgelys og leddstriper under gesims og nedfelt i terrassegulv.
Bad 1. etg. ved entré:
Badet har fliser på gulv, fliser på vegg i dusjsone, øvrige vegger med pussede og malte flater utenpå membranplater, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes servant med innredning, vegghengt toalett og buet dusjhjørne med nedsenket gulv og dusjvegger. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk og det er varme i gulv.
Bad - hovedbad 1. etg.:
Badet har fliser på gulv, fliser på vegg i dusjsone, øvrige vegger med pussede og malte flater utenpå membranplater, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes servant med innredning, vegghengt toalett, dusjhjørne med nedsenket gulv og dusjvegger, samt innmurt badekar. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk og det er vannbåren varme i gulvet.
Kjøkken:
Kjøkkenet har fliser på gulv med varme, samt vegger og himling med malte flater. Kjøkkeninnredningen er spesialbygget fra Multiform i meget høy standard og har benkeplate i kompositt med underlimt oppvaskkum, nedfelt 90 cm induksjonstopp og nedfelt ventilator. I tillegg er det integrert dampovn, integrert stekeovn, integrert oppvaskmaskin og stort kjøleskap med isbit-maskin.
Bad 2. etg.:
Badet har fliser på gulv, fliser på vegg i dusjsone, øvrige vegger med pussede og malte flater utenpå membranplater, samt himling med malte flater og innfelte downlights. Av installasjoner finnes servant med innredning, vegghengt dusjtoalett og dusjnisje med dusjvegger og dusjdør i glass. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk og det er vannbåren varme i gulvet.
Toalettrom i 2. etg.:
Toalettrommet har fliser på gulv, samt vegger og himling med malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servantskap. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk og har varme i gulv.
Vaskerom/Teknisk rom i underetasjen:
Vaskerommet har fliser på gulv, vegger med malte betongflater og baderomsplater, samt himling med malte flater og innfelte downlights. Innredning fra IKEA med benkeplate i laminat med nedfelt skyllekum i stål. Rommet ventilerer via mekanisk avtrekk og det er varme i gulv.
Toalettrom i underetasjen:
Toalettrommet har fliser på gulv, samt vegger og himling med malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servantskap. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk og det er varme i gulv.
Lys, varme og solskjerming:
Boligen selges med HDL Buspro Premium Smarthussystem. Dette systemet er et kablet smarthussystem som sørger for stabil kommunikasjon mellom de ulike komponentene - lys, varme og solskjerming betjenes enkelt på samme panel i hvert rom. I entréen kan man med en knapp sette hele huset i forskjellige moduser avhengig av om man er hjemme eller borte. Brytere er touch-panel med forhåndsprogrammerte innstillinger for dag, natt og bortemodus i tillegg til lysstyrker i forskjellige moduser. Alle lys i boligen kan styres fra mobilen, smartbrytere eller automatisk med sensorer. Med få tastetrykk kan du lage ulike scener som gjør flere endringer samtidig slik at du kan endre atmosfæren i ett enkelt rom eller hele huset om du ønsker. Dersom du er bortreist kan du f.eks. bestemme at temperaturen skal reduseres til ett eller flere ønskede nivåer. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er lagt vannbåren gulvvarme i betong i alle rom som bidrar til en lun og god undervarme. Vann-til-vann varmepumpe som leverer varme til gulv og vann til forbruk. Det er 2 stk. energibrønner på 170m på utsiden av boligen.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløpsnett.
Vannrør fra 2016 av type rør-i-rør system og stedvis kobber.
Synlige avløpsrør i plastmateriale fra 2016.
Dobbelmantlet varmtvannsbereder fra 2016 plassert på vaskerom.
Boligen har vannbåren varme via to egne energibrønner.
Balansert ventilasjon - aggregat plassert i bod i underetasje.
Solcelleanlegg montert på yttertak som gir ca. 10 000kwh pr. år (overskuddet går tilbake til leverandør).
Boligen er koblet til fibernett ifølge selger.
El-anlegg:
Det elektriske anlegget er i hovedsak skjult. I teknisk rom i underetasjen finnes et imponerende hovedsikringsskap med alle trafoer for belysning og styringsenheter.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på, dette er - Tilstandsgrad 2:
Bad hovedbad 1. etg. - fallforhold på gulv.
Toalettrom 2. etg. - bom under enkelte fliser.
Innvendige trapper - rekkverk mangler/er kun etablert på en side av estetiske grunner.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 774 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen ligger fint til og er omkranset av flotte uteområder som er tilpasset naturen rundt med fine løsninger i form av støttemurer, bed med prydbark og flotte terrasser. Tomten er en lettstelt naturtomt som vakkert rammer inn boligen. Området rundt eiendommen er avsatt til grønnstruktur (med unntak av grense mot nabo i nord). Det er til sammen 3 stk. utekraner i tilknytning til boligen slik at vanning av blomster og planter gjøres enkelt.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje i underetasje med direkte inngang til boligen. Garasjen har garasjeport med elektrisk portåpner.
Ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt til flere biler.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:
Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i isoblokk fylt med betong. Etasjeskillere i betong og i trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk. Utvendige materialvalg er accoya kledning og terrassegulv, skifer på vegg og beslag på takutstikk og gesimser. Vinduer og dører i 3-lags superenergiglass, soldemping og selvrens på mange glassflater. Vinduene har karmer og rammer i tre, utvendig beslått med aluminium. Yttertaket har pulttaksform og saltaksform og tekket med gummimembran og skifer.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.09.2020 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det er gjort noen endringer på planløsningen i underetasjen i forhold til opprinnelige bygningstegninger. Deler av hall/trimrom er brukt til vinrom, samt at vaskerommet og kjøl-/vinrom er innredet til kjellerstue. Vaskerommet er flyttet inn sammen med det tekniske rommet. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 318 kvm, Bruksareal: 429 kvm, Bruttoareal: 478 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 184 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue, vinrom, vaskerom og toalettrom.
I tillegg finnes garasje, sluserom, sportsbod og bod under innvendig trapp på totalt 111 m² som s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 166 m².
Primærrom: 166 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 bad, 3 soverom og kjøkken/allrom.
2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, bad, toalettrom, mellomgang og 1 soverom.
I tillegg er det takterrasser på til sammen ca. 47 m², terrasser i 1. etasje på til sammen ca. 140 m² og frittstående utebod på ca. 8 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Boligen har vannbåren varme via to egne energibrønner.
Balansert ventilasjon - aggregat plassert i bod i underetasje.
Solcelleanlegg montert på yttertak.
Eget smarthussystem for å styre varme i boligen.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 20 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 633 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm/oppvarmning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 523 935 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 486 166 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Herman Wildenveys gate.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Eiendommen omfattes av hensynssone H540_1 som sier at i områder avsatt med hensynssone - verdifull grønnstruktur bør topografi, enkelttrær og stiforbindelser være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget. Områdene skal ved regulering vurderes sikret som formål grønnstruktur. Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommunedelplan for Stavern by.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1970/4393-2/30 Forkjøpsrett/Rettigheter iflg. skjøte tinglyst 26.09.1970
Rettighetshaver: Larvik kommune
Prioritet anført etter lån i offentlige banker eller innretninger
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte
- Larvik kommune har ved salg av eiendommen forkjøpsrett. Kommunen har bekreftet at de ikke vil gjøre forkjøpsretten gjeldende ved dette salget.
- Kommunen forbeholder seg rett til å plassere veiskjæringer og eventuelle fyllinger inne på tomten, samt vederlagsfri rett til å bygge, betjene og vedlikeholde de kiosker, luftledninger, stolper og kabler som finnes nødvendige for elektrisitetsforsyningen.
- Tomta må ikke beplantes med trær som kan virke sjenerende for naboene. Uttynning av trær må skje i samråd med kommunen.
- Gjerdehold er kommunen uvedkommende.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

De runde utelampene som er fordelt på uteområdene medfølger ikke. Pendel-lamper som er en naturlig del av boligens interiør medfølger (lysekrone i trapp, lamper over kjøkkenøy og to store pendel-lamper på det store badet).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.