Stavern sentrum - VISNING 20/4

Stor og innholdsrik 3-roms selveierleilighet med gangavstand til alle Staverns fasiliteter - P-plass - Trappeheis

Kronprinsens gate 44 , 3290 Stavern

VISNINGER

20. april tirsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 104 m²
Bruksareal 120 m²
Bruttoareal 127 m²
Tomt 1 562 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2001
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 413
Energimerking E
FINN.no 188064876
Sist endret 14.04.2021 12:14
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 586 242
Ligningsverdi 796 866,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kronprinsens gate 44 i Stavern!
Leiligheten inneholder gang, 2 soverom, kontor/gang, bad, toalettrom og vaskerom, samt romslig stue og kjøkken. Fra stua er det utgang til veranda som er delvis innglasset. På verandaen har du gode solforhold.
Fra fellesgangen i samme etasje er det 1 bod tilhørende leiligheten. Med leiligheten medfølger også 1 biloppstillingsplass rett på utsiden av hoveddøren.
Leiligheten fremstår lys og velholdt med de fleste innredninger fra byggeåret 2001. Det er gode møbleringsmuligheter, mye lys og god størrelse på alle rom.
Attraktiv beliggenhet med umiddelbar nærhet til dagligvare i underetasjen i bygget, samt kort gangavstand til Meny, apotek, butikker, vinmonopolet, restauranter, bakeri og kafeer, samt Kyststien med flotte turmuligheter.
Velkommen til visning! Husk påmelding.

Innhold

Romslig leilighet med alt på et plan og god planløsning. Leiligheten inneholder entré og gang videre til vaskerom, toalettrom, bad, 2 soverom, samt kjøkken og stue med utgang til delvis innglasset terrasse.
Bod med inngang fra felles gang i samme etasje.

Utstyr

Callinganlegg med døråpner.
Trappeheis i felles-gangen.

Standard

Leiligheten fremstår som velholdt med god planløsning og fin størrelse på rommene. De fleste innredninger er fra byggeåret 2001, men med liten slitasje og i god stand. Leiligheten har parkett på gulv og er malt i lyse farger. Flislagt bad.
Stue og kjøkken er i åpen løsning med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Det er montert flott gasspeis. Kjøkkenet har solid heltre innredning fra byggeår og frittstående hvitevarer. Fra stua er det utgang til terrasse med gode solforhold. Terrassen er delvis innglasset og er en fin forlengelse av stua.
Flislagt bad med servant i innredning, toalett og dusjnisje. Termostatstyrte varmekabler i gulvet. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler iflg. takstmann. Det er i tillegg et praktisk vaskerom og toalettrom i leiligheten. Vaskerommet inneholder opplegg for vaskemaskin, utslagsvask, rør-rør skap og varmtvannstank. Ekstra toalettrom med inngang fra gangen og som inneholder servant og toalett.
Hovedkran er plassert på vaskerommet i fordelerskapet til rør-i-rør systemet. Høiax 200 liters varmtvannsbereder på vaskerommet. Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vaskerommet. Det er montert periodisk avtrekk (Flexit) på bad, toalettrom og vaskerom som styres fra kjøkkenet.
Det er montert calling-anlegg med døråpner i leiligheten. Det er også montert trappeheis i felles-gangen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern sentrum - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra leiligheten har du umiddelbar nærhet til dagligvare i underetasjen i bygget, samt kort gangavstand til Meny, apotek, butikker, vinmonopolet, restauranter og kafeer.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Felleskostnader

kr. 2 000 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer felles forsikring, kabel-TV og strøm i fellesarealer.

Sameie

Sameiet Havnegården, org.nr. 925 352 357 er et sameie bestående av 5 boligseksjoner i 2. etasje og 1 næringsseksjon i 1. etasje.
Forretningsfører for sameiet pt. er Ragnhild Olafsen, men det må velges ny når denne leiligheten selges.
Sameiet har et styre bestående av 3 representanter, hvorav 2 er fra leilighetene og 1 er fra eierne av 1. etasje (næringsdelen).
Sameiet har tidligere vurdert å engasjere LABO som forretningsfører, men har lagt dette på is pt.
Fordeling av rettigheter og plikter mellom næringsseksjonen og boligseksjonene er beskrevet i eget dokument som også er tinglyst og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har nylig byttet forsikringsselskap for husforsikringen fra If til KLP.
Det har vært en lekkasje fra taket som skyldes kondes og ble stoppet da det ble mildere. Håndtverkere utbedrer dette arbeidet. Dette dekkes enten av husforsikringen eller av sameiets egenkapital. Skaden antas å koste ca kr. 25 000,- + noe arbeid i en av leilighetene.
 
Sameiet har kr. 120-130 000 på konto, så det vil ikke berøre fellesutgiftene å betale denne takreparasjonen.
Reperasjon av tak, samt utvendig maling er utført i 2020 og er betalt. Ingen ytterligere vedtatte eller foreslåtte arbeider.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet. Det medfølger ingen fellesgjeld med leiligheten.

Forsikring

IF Polisenummer: SP495019.9.1

Regnskap

Årsregnskapet for perioden 01.07.2019 - 30.06.2020 viser et overskudd på kr. 45.674,-. Saldo på sameiets konto pr. 30.06.2020: kr. 236.166,-. Budsjett for sameiet i perioden 01.07.2020 - 30.06.2021 viser et underskudd på kr. 119 750,- grunnet maling av fasader, inkl. vinduer og verandarekkverk, samt reparasjon av tak som ble utført i mai/juni 2020. Dette er betalt med sameiets disponible midler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold krever styregodkjenning.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 120 kvm, Bruttoareal: 127 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalettrom, vaskerom, gang, bad, 2 x soverom, stue/kjøkken
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

2 ETG:
Entre: 8,8
Toalettrom: 2,1
Vaskerom: 4,7
Gang: 7,0
Bad: 6,1
Soverom 1: 14,5
Soverom 2: 9,4
Stue/kjøkken: 46,4
Innebygd balkong: 8,0
Bod: 7,5

Adkomst

Fra Larvik følger du Stavernsveien over i Larviksveien. Ta til venstre inn Risøyveien og deretter første til høyre inn Kronprinsensgate. Kjør inn på parkeringsplassen til Coop Extra. Leilighetene ligger i 2. etasje med inngang på sørsiden av bygget.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 562 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og består i hovedsak av biloppstillingsplasser til sameiet og besøkende til dagligvarebutikken.

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass til leiligheten rett på utsiden av hoveddøren.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten: Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk og betong, det er kledning og fasadeplater på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er trolig papp som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 13.02.2001 for bruksendring til forretningsbygg i 1. etasje og leiligheter i 2. etasje. Dokumentet og bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Solstad barnehage, Stavern barneskole og Brunla ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie skal styret ha beskjed om hvem som leier og hvor mange som skal bebo leiligheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det er montert gasspeis i stua og varmekabler på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 560 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 796 866 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 868 718 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i reguleringsplan for Risøya-Stavern Havn, ikraft 17.02.1999. Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, framtidig, samt delareal (4 kvm.) til vei i Kommunedelplan for Stavern by 2015-2027, ikraft 16.09.2016. Eiendommen omfattes av boligsone VAR_1: Variert bebyggelsesstruktur: I områdene kan det fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Ulike takformer kan tillates etter en konkret vurdering.
Det er godkjent og igangsatt bygging av 10 leiligheter i Båtveien, beliggende sør-øst for eiendommen. Selve byggingen er igangsatt, og dette prosjektet vil ta deler av utsikten mot småbåthavna fra leiligheten. Ta kontakt med megler for kopi av tegninger.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten: Risøyhavna, 5001/407 m.fl. Status: Planforslag. Plantype: Detaljregulering. ID: 201711. Det er planlagt videre utbygging på Risøya.
Kommuneplaner under arbeid: Kommunedelplan for Stavern by 2020-2032. Status: Planlegging igangsatt. Plantype: Kommunedelplan. ID: 201812.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1974/568-2/30  Rettigheter iflg. skjøte,  28.01.1974 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Overført fra: 3805-5001/413
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/2260-1/30  Erklæring/avtale, 05.04.2001 
Vedrørende rettigheter og plikter
Overført fra: 3805-5001/413
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2001/3010-2/30  Erklæring/avtale, 09.05.2001 (Seksjonering)
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi av disse dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen selges på fullmakt og selger har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kronprinsens gate 44, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 413 snr. 2 orgnr. 925352357 i Larvik kommune

Eier

Eva Ruud Halvorsen

Oppdragsnummer

22-20-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.