Stavern

Sjarmerende leilighet i hjertet av Stavern med nydelig utsikt, solrik balkong og rusleavstand til Staverns fasiliteter

Kommandør Herbst gate 17A , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 59 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 88 m²
Byggeår 1920
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 162
Energimerking G
FINN.no 182858102
Sist endret 06.07.2020 16:10
Prisantydning 1 690 000
Totalpris 1 741 242
Ligningsverdi 450 073,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 741 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott selveierleilighet i sjarmerende bygg med attraktiv beliggenhet i Stavern. Fra leiligheten har du flott sjøutsikt, lys og romslig stue med god takhøyde, balkong mot vest og mulighet for 2 soverom.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder trapperom/entre, kjøkken og stue i åpen løsning, soverom, garderoberom med plassbygd garderobe (mulighet for soverom nr. 2), bad og toalettrom. Fra soverommet er det utgang til balkong.
God innvendig standard med kjøkken og bad fra 2007. Leiligheten ligger i et eldre, sjarmerende bygg hvor det naturlig nok er noe gulvknirk og skjevheter. Det er noen punkter som har fått TG2 i tilstandsrapporten hovedsakelig grunnet alder.
Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra eiendommen er det kort gangavstand til butikker, apotek, vinmonopol og sentrum med butikker, restauranter mm. Flotte turområder med bl.a. Kyststien til Helgeroa.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder trapperom/entre, kjøkken og stue, soverom, garderoberom, bad og toalettrom. Fra soverommet er det utgang til balkong.

Standard

Selveierleilighet i sjarmerende bygg opprinnelig fra 1920, som ble restaurert i 1982. Leiligheten ligger i 2. etasje i bygget.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
2016 - Nytt vindu i stue
ca. 2007 - Pusset opp bad
ca. 2007 - Pusset opp kjøkken
* Innvendige overflater er malt i nyere tid
Kjøkken og stue
Lys og romslig kjøkken og stue i åpen løsning. Det er god takhøyde og store vindusflater som gir mye lys og flott sjøutsikt. Kjøkkenet ble pusset opp i ca. 2007 iflg. selger. Lys innredning med integrert komfyr og platetopp, samt plassbygd til oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er god plass til spisestue i tillegg til at det er laget en fin sitteplass ved vinduet.
Stua har god plass til møblering av sofagruppe i tillegg til spisestue.
Soverom
Fra stua er det inngang til garderoberom videre til soverommet. Garderoberommet er omtalt som soverom i seksjoneringstegningene, men er i dag innredet med plassbygde garderobeskap. Soverommet har inngang til bad, toalettrom og utgang til balkong. Flott balkong mot vest med gode solforhold og god plass til utemøbler.
Bad
Badet ligger med inngang fra soverommet og er iflg. selger pusset opp i ca. 2007. Det er fliser på gulv og malte flater på vegg og himling. Badet inneholder dusjkabinett, søyleservant og opplegg for vaskemaskin. Iflg. takstmann er det ingen utslag på fuktmåler og innredninger og installasjoner har ingen nevneverdig overflateslitasje. Det er ikke observert membran, og da det er benyttet dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Varmeovn på vegg ved dør, samt periodisk avtrekk.
Separat toalettrom med inngang både fra gangen og soverommet. Rommet inneholder toalett og servant.
Overflater
Leilighetens innvendige overflater består av laminat på gulv, vegger av malte flater og himling av panel og malte flater. Noen innvendige overflater er malt i senere tid.
Terrasse på ca. 13 kvm. mot vest med utgang fra soverommet. Selger opplyser at det har vært utetthet mot underliggende etasje fra terrassen og at dette ble utbedret i juni 2020.
Dører og vinduer er av forskjellig alder hvor noen er fra 2016 og 1994 og noen eldre.
VVS/Teknisk
I februar 2020 ble felles vann og avløp oppgradert. Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast. Røropplegg av forskjellig alder, noe nyere ihht. oppussing av våtrom. Varmtvannsbereder er ikke besiktiget av takstmann. Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i trapperommet.
Leiligheten ligger i et eldre, sjarmerende bygg hvor det naturlig nok er noe gulvknirk og skjevheter. Det er noen punkter som har fått TG2 i tilstandsrapporten hovedsakelig grunnet alder.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra eiendommen er det kort gangavstand til butikker, apotek, vinmonopol og Stavern sentrum.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plen, diverse beplantning og en felles uteplass.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Felles parkeringsplasser på sameiets tomt. Ikke merkede plasser.

Barnehage / skole i området

Solstad eller Grevle barnehage, Stavern barneskole og Brunla ungdomsskole.

Felleskostnader

2 250 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer TV, felles strøm for sameiet, vedlikehold og forsikring av bygget. Iflg. selger er et en ekstra kostnad for TV/internett (Altibox/Viken fiber) på kr. 299,- pr mnd.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Økonomiske forpliktelser som eierseksjsonssameiet pådrar seg skal fordeles mellom sameierne i forhold til eierbrøk, jf. eierseksjonslovens § 29 (1). I forhold til eierseksjonssameiets kreditorer hefter den enkelte sameier personlig proratarisk i forhold til sin eierbrøk jf. § 30 (1) . For ubetalte felleskostnader har eierseksjsonssameiet legalpanterett i den enkelte seksjonen for et beløp opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Legalpanteretten har rettsvern uten tinglysning og følger seksjonen ved overdragelse slik at sameiet kan begjære seksjonen tvangssolgt for å dekke ubetalte fellesutgifter som skulle vært betalt av forrige eier.

Sameie

Kommandør Herbst gate 17-19 boligsameie, org.nr. 992 042 990 er et sameie fordelt over 2 bygg og 8 eierseksjoner. Alle seksjonene er boligseksjoner og eierbrøkene er fastsatt etter areal. Eierbrøk til denne seksjonen er 74/553.
Formann i styret er Ivar Berg.
Kasserer er Herman Enger Aas.
Sameiet har ingen gjeld pr. i dag, og midler stående på konto iflg. kasserer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseierne har hver ansvar for indre vedlikehold av bygning og andre installasjoner som ligger innenfor seksjonens hoveddel og tilleggsdel. Dog skal vedlikehold og utbedring av felles vann- og avløpsinstallasjoner anses som felleskostnader og fordeles på sameierne etter eierbrøken uavhengig om installasjonen er beliggende innenfor den enkleste seksjons hoveddel. Fellesarealer og fellesinstallasjoner er sameiets ansvar.
Sameiet har utarbeidet en vedlikeholdsplan for 2020 som står i møtereferat fra generalforsamlingen 12.03.2020 og som er vedlagt i salgsoppgaven.
Nytt styremøte er planlagt medio juni 2020.
Vann- og avløpsledningene ble skiftet i februar 2020 grunnet et brudd i ledningen. Samtidig ble det planert ut for fundament til søppelskur. Arbeidene er utført av Bergs Rør og Byggservice AS.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tide Forsikring AS Polisenummer: A1-118-133709
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene.

Regnskap

Resultatregnskap for 2019 viser et overskudd på kr. 114 219,65. Disponibelt på sameiets konto var kr. 296 651,23 pr 31.12.2019. Det er utarbeidet et revidert budsjett for 2020 som er medtatt kostnaden med å oppgradere vann- og avløpsledningene. Dette budsjettet er ikke vedtatt pt, men viser et underskudd på kr. 120 000,-. Underskuddet skyldes kostnaden med vann/avløp.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1920

Byggeår

1920

Byggemåte

Bygget er trolig oppført av tradisjonelle bygningstekniske metoder. Grunnmurer av stein og betong, yttervegger av pusset teglsteinskonstruksjoner, samt takkonstruksjoner antatt av trevirke med tekke av betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.03.1984 for eiendommen. Restaurering av bygget godkjent 1982 med ferdigattest fra 1984. Bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 2 m².
Primærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, toalettrom, kjøkken/stue, omkledningsrom, soverom, bad
Kjeller:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
2 ETG:
Trapperom: 1,8
Gang: 1,2
Toalettrom: 1,4
Kjøkken/stue: 27,7
Soverom: 9,6
Omkledningsrom: 8,6
Bad: 2,7
1 ETG:
Trapperom: ca. 2,0
KJELLER ETG:
Bod: 14,6

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming ved elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 686 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er installert vannmåler og det kan derfor ikke anslås eksakt årsgebyr. Nåværende eier har et stipulert forbruk på 64 m3 for inneværende år. Med dette forbruket utgjør årsprisen på kommunale eiendomsgebyr kr 9 686,- pr år.

Løpende kostnader

I tillegg til fellesutgiftene må kjøper tegne innboforsikring og betale bl.a. strømutgifter og kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 450 073 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 620 263 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Larviksveien tar du inn Niels Backers gate og første til høyre inn Kommandør Herbst gate. Leiligheten ligger i det første bygget på venstre hånd med inngang fra nordsiden av bygget.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse med delareal gang-/sykkelvei (112 kvm.), felles lekeareal (5 kvm.) og kjørevei (98 kvm.) i reguleringsplanen Ohlselia, ikraft 19.11.1981. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern by 2015-2027, ikraft 16.09.2016. Eiendommen omfattes av bestemmelsessone BEV_1: Bevaring og H540_1: Hensyn grønnstruktur. Se utfyllende bestemmelser vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen iflg. kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1986/1192-4/30  Erklæring/avtale 10.02.1986
Salg av tomteareal til Stavern kommune
2007/4988-2/30  Erklæring/avtale 26.06.2007
Begjæring om seksjonering.
Kopi av disse dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Offentlig vei til sameiets tomtegrense.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Innbo og løsøre kan medfølge etter avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon kr. 45 000,- og visninger kr. 2 250,- pr stk. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.