Brunlafeltet

Sjarmerende og innholdsrik enebolig i barnevennlige omgivelser - pent opparbeidet tomt - 5 soverom

Vestveien 15 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 138 m²
Tomt 565 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1995
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 566
Energimerking E
FINN.no 187575153
Sist endret 17.09.2020 13:23
Prisantydning 3 480 000
Totalpris 3 568 342
Ligningsverdi 778 761,-

Beregnet totalkostnad

3 480 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 480 000,-)) -------------------------------------------------------- 88 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 568 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Vestveien 15 på Brunlafeltet!
Eiendommen ligger fint til mellom Stavern og Larvik. Den ligger i et barnevennlig område med sol hele dagen. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde. Jordet skole ligger like i nærheten. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen.
Like utenfor eiendommen finner du tursti med fine turmuligheter hele året i nydelig natur. Om sommeren går du raskt ned til en av flere strender for et avkjølende bad.
I boligen er det totalt fem soverom, stue med utgang til solrik terrasse og hage, separat kjøkken med spiseplass, delikat flislagt bad, praktisk vaskerom og loftstue.
Boligen stod ferdig i 1995 og holder normalt god boligstandard fra byggeår. Selger har vedlikeholdt boligen og gjort enkelte oppgraderinger.

Innhold

1. etasje:
Gang, soverom med skyvedørsgarderobe, stue med utgang til terrasse og hage, kjøkken med spiseplass, praktisk vaskerom og delikat bad.
2. etasje:
Loftstue og fire soverom. Da selger kjøpte boligen ble det opplyst at det var tilrettelagt for bad i 2. etasje. Det er ikke undersøkt om det ligger rør klart i vegg/gulv, men bemerkes at det opprinnelig var byggesøkt bad i 2. etasje over badet i 1. etasje.

Standard

Boligen stod ferdig i 1995 og holder normalt god boligstandard fra byggeår. Selger har vedlikeholdt boligen og gjort enkelte oppgraderinger.
Kjøkken
Kjøkkenet er pusset opp i nyere tid og har adkomst fra gang/stue. Det er installert kjøkken fra IKEA med heltre fronter og god benkeplass. Integrert koketopp og stekeovn. Rommet har god plass til spisebord.
Bad og vaskerom
Delikat bad med toalett, dusjnisje, innebygget badekar og servant med innredning. Det er flislagte vegger og gulv. Blandebatteri til badekar ble skiftet i 2020.
Praktisk vaskerom med adkomst fra entré. Det er flislagt gulv og fliser/tapet på vegg. Det er utslagsvask og opplegg for vaskemaskin i rommet. Varmtvannstank og sikringsskap er installert i rommet.
Overflater
Gulv: Parkett, laminat, belegg
Vegger: Tapet, malte flater, plater
Himling: Panel
VVS/Teknisk
- Kommunalt vann og avløp
- Markise på terrasse
- Automatsikringer
Oppgraderinger
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2004 - Oppført uthus/bod
2004 - Ny markise v/terrasse
2013 - Nytt takvindu i stue 2 etg.
2016 - Oppført lysthus
2017 - Malt utvendige fasader på bolig
2017 - El-tilsyn
2019 - Branntilsyn
2020 - Nytt blandebatteri på badekar på bad
2020 - VVS tilsyn
* Bad er pusset opp i nyere tid
* Kjøkken er pusset opp i nyere tid
Oppsummering fra tilstandsrapport
Tilstandsgrad 2:
Veggkonstruksjoner/fasader - Lite lufting
Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe slitasje
Bad - Manglende fall på gulv og oppkant v/dør, naturlig avtrekk, krakelering i vask
Vaskerom - Manglende fall på gulv
Innvendige overflater - Noe mangler, slitasje og skader
Innvendige trapper - Vindu i fallsone, mangler ihht. dagens krav
VVS - VV-tank fra byggeår
Uthus/lysthus - Noe slitasje, fuktmerker på innside yttervegger
Tilstandsgrad 3:
Veggkonstruksjoner/fasader - Noe råte på kledning
Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe råte på rekkverk
Vaskerom - Manglende avtrekk

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Brunlafeltet - mellom Stavern og Larvik. Den ligger barnevennlig til med sol hele dagen. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde med nærhet til Larvik og Stavern sentrum. Jordet skole ligger like i nærheten. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen.
Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Larvik sentrum er også kun en kort sykkel-, bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
En kort kjøretur unna finner man også Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 565 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med gressplen, gruset gårdsplass, bedd, busker og trær. Fra stue er det utgang til usjenert og solrik terrasse med videre adkomst til øvre del av hagen med Lysthus.
Fra hagen kan man videre komme til fin felles lekeplass og turstier i flott natur.

Garasje / Parkering

Parkering i gårdsplass.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 3145089

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1995

Antall soverom

5
Kommentar fra takstmann vedr. soverom i 2. etasje:
Det bør monteres brannstige/rømningsvei på fasade v/soverom.
Det er noe lite areal på 2 stk. soverom ihht. ønsket areal for soverom.

Byggemåte

Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggesøkt ihht. tegninger vedlagt salgsoppgaven.
Larvik kommune opplyser at det ikke foreligger tegninger av utvendig bod i deres arkiver, men at denne er godkjent i vedtak av 23.10.2004.
Kommunen opplyser videre at lysthus og terrasse/platting er omsøkt. Markterrasse er i utgangspunktet et ikke søknadspliktig tiltak, men den forhøyede delen av terrassen er trolig søknadspliktig. Kjøper overtar risikoen for at dette ikke er byggesøkt.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for 1. etasje, datert 07.06.1995. Ved brukstillatelsen gjenstod følgende arbeider:
- Pusse Leca-mur. (Utført iflg. selger)
- Trykkimpregnerte søyler til tak over inngangsdør. (Utført iflg. selger)
- Dør til bad må justeres. (Utført iflg. selger)
- Avtrekkskanaler til kjøkkenventilator er uheldig plassert - bør legges om. (Usikkert om dette er gjort, men selger har ikke opplevd problemer)
Det gjøres oppmerksomt på at den midlertidige brukstillatelsen kun gjelder for 1. etasje. 2. etasje er trolig innredet etter at boligen ble ferdigstilt, uten at det er søkt om midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for dette. Etasjen er godkjent ihht. tegningene vedlagt salgsoppgaven.
Da boligen ble byggesøkt før 01.01.1998 vil det ikke la seg fremskaffe ferdigattest, jf. plan- og bygningsloven.

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 138 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue/spisestue. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 44 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, gang og fire soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Ingen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.
Det er elektriske varmekabler på gulv i bad og stue/spisestue i 1. etasje. Ellers oppvarming med panelovner. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde ved visning, følger dette ikke med ved overtagelse.
Det er installert lukket peisovn i stue. Feiing og branntilsyn ble gjennomført i 2019 uten anmerkninger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 778 761 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 803 540 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Vestveien.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplan "Brunla boligområde syd, alt. B", vedtatt 27.06.1990. Mindre deler av eiendommer av avsatt til turvei og frisiktsone i reguleringsplan.
I kommunedelplan for Stavern by 2015-2027 er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og bestemmelsessone VAR_1. Mindre del av eiendommen er avsatt til grønnstruktur.
Utdrag fra kommunedelplan, samt reguleringsplan og tilhørende karter følger vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for kopi av komplett kommunedelplan.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst rett til å ha nedgravd overvannsledning, spillvannsledning og vannledning over naboens eiendom. Begge eiendommen skal i fellesskap vedlikeholde felles ledningsnett til gate.
Det er ikke tinglyst heftelser som vil følge eiendommen ved salg.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer budgivere til å påføre ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.