Siljan / Vanebu

Fritidseiendom i flott natur - gode tur- og rekreasjonsmuligheter hele året - 3 soverom + hems

Vanebuveien 23 , 3748 Siljan

VISNINGER

9. august søndag kl. 12:30-13:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 61 m²
Bruksareal 63 m²
Bruttoareal 69 m²
Soverom 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 6
Bruksnummer 7
Energimerking D
FINN.no 186256405
Sist endret 04.08.2020 09:59
Prisantydning 1 240 000
Totalpris 1 284 992
Ligningsverdi 38 708,-

Beregnet totalkostnad

1 240 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 240 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 44 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 284 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Vanebuveien 23!
Hytta ligger i naturskjønne omgivelser like ved Vanebuvann i Siljan kommune. Nærområdet byr på fine turmuligheter hele året. Om sommeren har hyttesameiet båter for felles bruk i Vanebuvann. Her er det gode bade og fiskemuligheter ved usjenert strand. Vinterstid finner du oppkjørte skiløyper i nærområdet.
Hytta har praktisk planløsning med tre soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, flislagt bad og separat toalettrom. I stua er det god plass til salong og spisebord, samt en trivelig lesekrok ved peisen og sosial barløsning på kjøkkenet. I tillegg er det hems med flere soveplasser.
Fra stue er det utgang til stor terrasse i flere nivåer med bålplass. Det er gode solforhold med sol på uteplassene fra morgen til kveld.
Den stod ferdig i 2004 og de fleste overflater og installasjoner holder normal hyttestandard fra byggeår. Hytta har innlagt strøm og sommervann til vegg.
Selgers beskrivelse av området året rundt:
Om våren er det fint og gå turer til nære topper og tjern, med flotte farger på trær og landskap. Sommeren er flott med lange lyse kvelder, kort vei til badeplass, med felles båt og badestrand. Om høsten er det muligheter for å plukke blåbær, tyttebær og multer. Vinters tid er det mulig å kjøre kort tur til Grorud og bruke løype nettet til og gå på ski, eller man kan tråkke seg noen spor i skogen rundt hytta.

Innhold

Hytta inneholder entré, gang, tre soverom, bad og separat toalettrom samt stue med åpen kjøkkenløsning. Fra toalettrom er det adkomst til praktisk bod. Utgang til overbygget del av terrassen fra stua.
Det er hems med flere soveplasser, på grunn av lav takhøyde (178 cm) er ikke arealet mål inn i hyttas areal.
Utvendig finnes god boltreplass på terrasse i flere nivåer med fin solgang.

Standard

Hytta ble oppført med egeninnsats og stod ferdig i 2004. De fleste av hyttas overflater og installasjoner holder normal standard fra byggeår.
Kjøkken i åpen løsning mot stue. Det er installert integrert stekeovn og koketopp.
Flislagt bad med dusjnisje og servant med innredning. Varmekabler i gulv. Separat toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett. Selger opplyser at styringsenhet på toalettet ble skiftet i 2020, virker kun på kort forbrenning.
Det er sommervann til hyttevegg. Inne i hytta er det vann med pumpe og innvendig cisterne. Vinterstid kan vann hentes fra felles vannposter med borevann i hyttefeltet.
Oppsummering fra tilstandsrapport:
Tilstandsgrad 2:
- Grunnmur - Manglende puss
- Veggkonstruksjoner/fasader - Manglende museband og noe skjevheter på vannbrett
- Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe mangler og slitasje
- Rom under terreng - Noe fukt i krypkjeller
- Bad - Manglende fall på gulv, manglende oppkant v/dør, sprukket veggfliser, egeninnsats
- Toalettrom - Noe mangler
- Innvendige overflater - Sprang i gulvfliser og manglende fuger på gulvfliser
Tilstandsgrad 3:
- Renner, deler og beslag - Noe mangler
- Innvendige overflater - Manglende utførelser i bod
Noe etterfølgende vedlikehold, oppgradering og påkostninger i.h.h.t dagens standard og kvalitet må påregnes på sikt (gjelder TG:2 og TG:3). Takstmannens kommentarer i rapporten må ses i sammenheng med forventet bruk, alder, konstruksjon, byggemetode og levetider. Det må sies at de fleste konstruksjoner/byggevarer som har oppbrukt levetid på minimum 50% av anbefalt levetid, settes automatisk til TG:2.

Beliggenhet

Fint beliggende fritidseiendom i skogsterreng på vestsiden av Vindfjellområdet. Her er det fine turmuligheter til fots vår, sommer og høst samt skimuligheter vinterstid.
Noen få minutters gange til Vanebuvannet - et koselig bade- og fiskevann med fin badestrand. Sameiet leier båtbu ved vannet, det er også robåter som sameierne kan benytte seg av.
Flott tur- og bærterreng med nærhet til Vindfjell, Viddaseter, Breivann, Skrim og Luksefjell. Gode skimuligheter på vinteren.
I Siljan er det gode fiskemuligheter, også for ørretfiske. Siljan Jeger- og Fiskerforbund disponerer ca. 80 fiskevann, herunder fiskevann med både lettere og vanskeligere tilgjengelighet. Sti til Venevann er merket fra hyttefeltet.

Tomt

Tomten er etablert som et punktfeste. Ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål. Det gjøres oppmerksom på at bebyggelse og installasjoner skal holdes i direkte tilknytting til fritidsboligen slik at man opptar minst mulig areal.
Ved kjøp av hytte medfølger eierandel i grunneiendom - man er derfor i sameie med andre hytteeiere sin egen grunneier. Festeavgiften er satt til kr. 1,- per år, men det er vedtatt at dette ikke skal innkreves. Festeavtalen er evigvarende og løper således ikke ut.
Fester plikter å følge "Vedtekter for Hyttesameiet Vanebu" og "Ordensregler for Hyttesameiet Vanebu". Festekontrakten, vedtekter og ordensregler følger vedlagt prospektet.
Det betales årlig avgift til hyttesameiet på kr. 2 500,- Denne dekker strøm til vannpostene, brøyting av parkeringsplass ved hytta, felles parkeringsplass og vei, samt andre utgifter som sameiet svarer for.
Det er berammet rettsmøte i Nedre Telemark Jordskifterett den 14.08.2020 for eventuell oppløsning av punktfestetomtene. På møtet skal det i første omgang avklares hva saken gjelder og om vilkårene for jordskifte er oppfylt. Grunnen til at det skal gjennomføres slikt møte er at noen av hytteeierne i området ikke lenger ønsker at grunneiendommen skal være et sameie. Kostnader ved gjennomført jordskifte er ikke fastsatt eksakt, men vil trolig beløpe seg til ca. 10.000,- per tomt. Det tas forbehold om endelige kostnader, som dekkes av kjøper. Årlig avgift til sameiet vil trolig bestå selv om jordskiftet gjennomføres.

Garasje / Parkering

Parkering like ved hytta. Felles gjesteparkering ved avkjøringen fra Grorudveien. Interessenter oppfordres til å parkere her ved selvsyn og fellesvisning.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2004

Antall soverom

Hytta har tre soverom i 1. etasje. Disse er i dag innredet med henholdsvis dobbeltseng, familiekøye og køyeseng. I tillegg er det soveplasser på hemsen. Dette arealet er ikke oppgitt som soverom på grunn av lav takhøyde.

Byggemåte

Det er grunnmur av lettklinker blokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Taket er tekket med shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta er byggesøkt ihht. tegninger datert 05.12.2003, vedlagt salgsoppgaven. Det er utstedt ferdigattest som følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 61 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet på hemsen er ikke inkludert på grunn av lav takhøyde. 
Det er noe lite areal på et par soverom ihht. ønsket areal for soverom etter dagens krav.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Siljan kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Det er installert lukket vedovn i stue og varmekabler i gulv på bad og entré. Ellers oppvarming med panelovner. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde ved visning følger ikke dette med ved overtagelse.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 415 pr. år
Det betales kommunale avgifter for fritidsrenovasjon og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten for denne eiendommen utgjør pt. kr. 2.463,- per år. Beregningsgrunnlag for eiendomsskatten er ifølge Siljan kommune kr. 703.500,- og skattesatsen er på 3,5 promille per år. Siljan kommune opplyser videre at etter lovendring i 2018 vil grunnlag for eiendomsskatt for bolig og fritidsbolig fra og med 2020 være taksten redusert med 30%.

Løpende kostnader

- Kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt: 4.415,- per år.
- Fellesutgifter til hyttesameiet: 2.500,- per år.
I tillegg til dette kommer forsikring av bygningen samt evt. abonnement for strøm og tv. Oppgitte kostnader baserer seg på gjeldene kostnader ved utarbeidelse av salgsoppgaven, og det tas forbehold om endringer i fremtiden.

Formuesverdi

Formuesverdi for hytta er kr. 38.708,- pr. 31.12.2018. Vi gjør oppmerksom på at dette er noe lavt ifht. regler for fastsettelse av formuesverdi for fritidsboliger. I utgangspunktet er formuesverdien for fritidsbolig for 2019 satt til 30% av markedsverdien.

Adkomst

Fra Siljan ta man Fv702 mot Grorud. Etter ca. 10 km får man hytteområdet på høyre side på toppen av en bakke med Vanebuvannet ned til venstre. Feltets parkeringsplass ligger da inn til høyre. Fra parkeringsplassen går det bomvei inn på feltet.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan og kommuneplan. Kopi av planene følger vedlagt salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser utover festekontrakten som følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Hytta har sommervann til hyttevegg. Inne i hytta er det vann fra cisterne med trykkpumpe. Vinterstid kan vann hentes fra felles vannposter i hyttefeltet.
Adkomst via privat vei fra Fylkesveg.

Tilbehør

Kjøleskap, platetopp og stekeovn medfølger. Senger på soverom følger i utgangspunktet
med. Andre møbler kan eventuelt medfølge etter avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 45.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 6.900,- og tilrettelegging kr. 6.900,- For visninger er det avtalt kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.