Kolbensrød

Fin hytte med sjønær beliggenhet - rusleavstand til strand - flotte og solrike uteplasser - 3 soverom - bilvei frem

Kolbensrødveien 37 , 3294 Stavern

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 44 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 830 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 4029
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 189383584
Sist endret 17.09.2020 11:51
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 851 492
Ligningsverdi 300 714,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 101 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 851 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Marius S. Grønn har gleden av å presentere Kolbensrødveien 37!
Drømmer du om hytte med herlig rusleavstand til sjø og strand? Da bør du ta en titt på denne koselige hytta. Hytta ligger fint til litt utenfor vakre Stavern i tillegg til at det er fin weekend-avstand fra flere av de store byene på Østlandet.
Hytta ligger rolig og landlig til på stor festet tomt og har gode solforhold. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær og bed. Det er bilvei helt frem og gode parkeringsmuligheter for flere biler på tomta. Hytta har innlagt vann og avløp. Hytta ligger fint til og inneholder lys og trivelig stue, funksjonelt kjøkken, bad og 3 soverom. I sokkeletasjen finnes det et toalettrom og en praktisk bod til oppbevaring. På utsiden av toalettrommet finnes det også en utslagsvask. Hyttas planløsning er sosial og inviterer til hyggelig stunder med familien. Utenfor stua er det en terrasse med god plass til utemøbler og fint utsyn mot sjøen.
Eiendommen byr på flere flotte uteplasser i tillegg til den store hagen. Her skaper du fine sommerminner - hva med å invitere venner og kjente til volleyball-turnering i hagen etterfulgt av grillfest på terrassen? På tomten finnes det også en koselig takoverbygget uteplass med god plass til hele familien. Denne plassen er super hvis du vil trekke deg tilbake i skyggen på varme sommerdager. Det finnes også et drivhus med platting ved fjellsiden i øst - her kan du dyrke herlige grønnsaker, bær og smakfulle krydderurter. På tomten finnes det også et enkelt anneks med behov for oppgradering.
Fra hytta er herlig rusleavstand ned til sjøen og flotte Streterestranda. Streterestranda er en populær badedestinasjon for både turister og fastboende - et supert utgangspunkt for late sommerdager. Stranda er meget barnevennlig da det er meget langgrunt her og vannet ofte holder en god temperatur. Stranda ligger i tilknytning til Stretere Camping hvor det finnes en egen kiosk med gatekjøkken. For de som er glad i å gå på tur går den fantastiske Kyststien forbi området. Kyststien er en populær turløype som er godt merket og tilrettelagt. Her kan du velge å følge stien via Rakke og mot Stavern, eller ta veien mot vest i retning Nevlunghavn til Helgeroa. En fin sommerdag er også et besøk i Stavern sentrum verdt en tur. Stavern byr på en yrende sommerliv med butikker, restauranter, vinmonopol, bakeri og mye mer. For de aller minste (og de voksne) kan et besøk på Foldvik Familiepark gi gode sommerminner.
Din nye hytte?

Innhold

Hytta inneholder:
Stue/kjøkken: 25,5 kvm
Bad: 2,0 kvm
Soverom 1: 4,2 kvm
Soverom 2: 3,8 kvm
Soverom 3: 5,9 kvm
I tillegg finnes et toalettrom og en bod i hyttas sokkeletasje.

Standard

Hytta ble oppført i 1969 og holder normal hyttestandard. De innvendige overflater består i hovedsak av heltre plank på gulv, samt panel på vegger og i himling. Hytta har fått utført enkelte oppgraderinger de senere årene. Tilhørende hytta finnes også et anneks i enkel stand - her må det påregnes oppgraderinger.
Bad
Hyttas bad ligger tilgjengelig fra stua. Alder på rommet er ukjent. Det er gulv av trevirke, samt panel på vegger og himling. Av installasjoner finnes dusjkabinett og servant med innredning. Ventilasjon via naturlig avtrekk. Rommet mangler sluk og det bør påregnes utbedringer på sikt grunnet dette og manglende membran.
Toalettrom
Toalettrommet ligger i hyttas sokkeletasje og har inngang fra terreng. Det er fliser på gulv, panel på vegger, samt himling av malte flater. I rommet finnes det et toalett. Ventilasjon av rommet skjer via vindu som kan åpnes.
Kjøkken
Hyttas kjøkken ligger sammen med stua. Det er heltre plank på gulv, samt panel på vegger og himling. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og har innredning/skap av MDF/spon/kryssfiner. Det er benkeplate av heltre med vaskekum. Det er ikke ventilator over komfyr, men ventilasjon via naturlig avtrekk i vegg.
VVS/Teknisk
Hytta er tilknyttet kommunalt vann- og det er septiktank på tomten.
Hovedkran finnes i bod i sokkeletasjen.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert utslagsvask på utvendig fasade ved toalettrom.
HØIAX VV-tank på 200 liter fra 2005 plassert i bod uten sluk.
Sikringsskap med automatsikringer plassert på soverom.
Selger benytter i dag Riks-TV med vanlig antenne på tak.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
2005 - Ny VV-tank.
2005 - Nytt røropplegg.
2014 - El-tilsyn.
* Pusset opp kjøkken.
* Utbedret søyler på terrasse (sør).
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Grunnmur - Noe sprekker.
Drenering - Lite drenerende masser.
Veggkonstruksjoner/fasader - Noe slitasje og tørrsprekker.
Vinduer og dører - Elde og slitasje.
Taktekking - Elde og slitasje.
Renner, deler og beslag - Elde og slitasje.
Terrasse, balkong og utv. trapp - Elde og slitasje.
Piper og ildsteder - Elde og slitasje, sprekk i pipeløp.
Etasjeskillere - Noe skjevheter og knirk.
Rom under terreng - Noe fukt i grunnen, delvis krypkjeller.
Bad - Ikke laget som våtrom, ikke sluk og membran.
Toalettrom - Noe elde, manglende avtrekk.
Kjøkken - Manglende ventilator over komfyr.
Uthus - Elde og slitasje.
Tilstandsgrad 3:
Vinduer og dører - Sprukket glass i vindu i stue.
Renner, deler og beslag - Noe mangler.
Uthus - Stedvis tegn til råte.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapporten fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger i et attraktivt område på Kolbensrød mellom Stavern og Helgeroa. Hytta ligger fint til og har kort vei til strender, svaberg og fine naturområder. Det er i overkant av 4 km til Stavern sentrum med søndagsåpne butikker - perfekt avstand for en sykkeltur. Den populære Kyststien ligger også i nærheten og er en flott turløype som strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 830 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2029, Festeavgift: 9115
Eiendommen er etablert i grunnboka via festekontrakt den 01.09.1969, og er ikke oppmålt av kommunen. Det vises til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet fra kommunen og i salgsoppgaven er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene mot naboeiendommer i matrikkelen.
Tilnærmet flat tomt med noe skråning fra øst. Tomta er pent opparbeidet med gressplen, trær, busker og bed. Hytta ligger på fjell med skråning fra flere retninger.
Grunneier er Kari Anne Lydhus Hagen.
Festeavtalen ble inngått i 1969. Festetiden er 30 år med rett til fornyelse. Festekontrakten utløper i 2029. Det må i forbindelse med utløpet av festekontrakten påregnes et engangsløfte ved fornyelse av avtalen.
Festeavgiften reguleres hvert 5. år etter endringene i konsumprisindeksen, neste gang i 2025.
Grunneier har ikke forkjøpsrett og det er heller ikke krav til godkjennelse av nye festere.
I tillegg til festeavgiften betales det kr. 600,- til grunneier i veiavgift.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter til flere biler på tomta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1969 ifølge tilstandsrapporten.

Antall soverom

3
Det er noe lite areal på soverom ihht. ønsket areal.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Petter Christiansen:
Det er grunnmur av støpt betong og betongblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er shingel som tekking.
På tomten finnes det også et uthus som er oppført i trekonstruksjoner og det er shingel som taktekking. Det ble observert en del mose på tak på befaringsdagen. Det bar preg av elde, slitasje og stedvis råte i gulv og på fasader. Utbedringer bør påregnes.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune opplyser at de ikke har byggesøkte tegninger av hytta i sine arkiver. I utgangspunktet var det krav om byggesøknad på oppføringstidspunktet, men det er ikke uvanlig at hytter fra denne perioden mangler godkjente tegninger.
Det er som følge av dette ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Det gjøres oppmerksomt på at dette ikke lar seg fremskaffe nå, da plan- og bygningsloven §21-10 (5) sier at dette ikke kan utstedes for tiltak omsøkt før 01.01.1998.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, bad og 3 soverom.
I tillegg finnes et toalettrom og en bod i sokkeletasjen som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og ved.
Larvik kommune opplyser at siste tilsyn på eiendommen ble utført 18.12.2018. Opplysninger er basert på innsendt informasjon fra eier.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 702,50 pr. år Det betales avgift for: Vann, renovasjon og slam.

Løpende kostnader

Festeavgift, kommunale avgifter, forsikring og strøm/oppvarmning.
I tillegg betales det kr. 600,- pr. år i veiavgift til grunneier.
Det er frivillig å være medlem av Hyttevelet. Årsavgift for dette er ifølge selger kr. 400,-.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 300 714 pr. 31.12.2018
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stavern følg Helgeroveien ca. 4,4 km og sving deretter til venstre inn til Streterestranda og følg veien mot høyre inn på Kolbensrødveien. Etter å ha kjørt ca. 1 km fra hovedveien finner du hytta rett ved bommen.
Hytta er skiltet med til-salgs-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2015-2027. En liten del av eiendommen (25 kvm) er avsatt til LNFR - landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift. Eiendommen omfattes av hensysnssone H560_1 som sier at hensyn til naturmiljø, landbruk, landskap og friluftsliv skal ivaretas i størst mulig grad. Teksten over er kun et lite sammendrag, se kommunedelplanens arealdel for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Naverfjorden - endre. Kolbensrød Camping. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det er varslet igangsetting av arbeid med detaljert reguleringsplan og forhandling om utbyggingsavtale for Kolbensrød Camping. Planområdet er på 387 daa og hensikten med planforslaget er å regulerer eiendommen iht. kommunedelplan for camping og kommuneplanens arealdel. Planområdet skal legge til rette for å optimalisere campingområde. Det skal etableres døgnplasser, kiosk, dusj/toalett og utleie av vann og landsportsutstyr, lekeområde, bolig for campingdrift, flytting av småbåthavn og fortetting av hytter. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 202005 for ytterligere informasjon.
Vedlagt salgsoppgaven følger varsel sendt ut i forbindelse med oppstart av planprosessen. Varselet inneholder forklaring av de forskjellige planområdene samt et kart. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan og vil forekomme da dette er en plan under arbeid.
Ta kontakt med megler ved spørsmål!

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser utover festekontrakten som er inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Hytta har helårsvann, men er ikke isolert i kjeller - selger har hovedsakelig stengt vannet i vinterhalvåret.
Eiendommen har privat septikanlegg som ligger inne i den kommunale tømmeordningen. Det er egen gråvannskum som tømmes sammen med kloakktanken hvert annet år ifølge selger.
Adkomst via privat vei.
Nabohytta i syd har tinglyst adkomstrett over denne eiendommen på baksiden av hytta.
Det betales kr. 600,- i veiavgift pr. år.
Vinterstid brøytes det forbi hytteinnkjøringen ifølge selger.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Nesten alt av hyttas tilbehør og løsøre, inkludert hvitevarer medfølger handelen. Selger tar med seg personlige eiendeler, enkelte småmøbler og utemøbler. TV og dekoder medfølger ikke. For nærmere spesifikasjon av hva som medfølger vennligst kontakt megler.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Interessenter oppfordres til å påføre ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.