Solli/Jordet

Hel tomannsbolig innredet til 2 leiligheter - godkjent for utleie - fine uteplasser - dobbel garasje - barnevennlig

Sollikollen 2 , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 212 m²
Bruksareal 252 m²
Bruttoareal 269 m²
Tomt 1 169 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1986
Gårdsnummer 4046
Bruksnummer 168
Energimerking F
FINN.no 190183369
Sist endret 18.09.2020 11:18
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 009 742
Ligningsverdi 881 360,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 109 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 009 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Marius S. Grønn har gleden av å presentere Sollikollen 2 - en hel tomannsbolig med fin beliggenhet.
Boligen ligger fint til i et rolig og barnevennlig område. Det er kort vei til barneskole, barnehage, matbutikker og busstopp med gode forbindelser til både Larvik og Stavern. Fra boligen er det kort vei til flotte turområder som kan brukes hele året. Fin sykkelavstand til Stavern sentrum, ca. 3 km.  Stavern er særlig kjent for sitt yrende sommerliv. Her det det en rekke butikker, restauranter, cafeer og bakeri. Stavern byr også på båthavn, strender og deilige svaberg, i tillegg til flere fine turløyper som springer ut fra Stavern.
Boligen som er en hel tomannsbolig er inndelt i 2 leiligheter - her kan du både bo og leie ut samtidig. Det er gode parkeringsmuligheter på steinbelagt gårdsplass i tillegg til en dobbel garasje med plass til 2 biler. Stor og fin hage som er pent opparbeidet med gressplen og prydbusker. Det er gode solforhold på uteområder og på terrasser. Hovedleiligheten inneholder entré, stor gang, bad, vaskerom, bod, 4 soverom, kjøkken og romslig stue. Fra stua er det utgang til en fin terrasse hvor du kan nyte herlige sommerdager. I utleieleiligheten er det entré, bad, bod, 2 soverom, stue og kjøkken. Her er det også utgang til en fin terrasse fra stua.
Årstidene i Sollikollen er fine. Vintrene er ofte milde og nytes best innendørs med herlig fyr i peisen. På våren kommer sola og gjør trærne grønne og frodige. På denne årstiden kan du gjerne rusle ut i hagen for å mate fuglene. Sommeren nytes aller best i hagen eller på terrassen med deilig sol som varmer. Høsten varer lenge før kulde setter inn og er en super årstid for å utforske de fine turområdene i nærheten.
Dette er en super bolig for deg som ønsker å leie ut, eller som har større hjemmeboende barn. Boligen er innholdsrik med fine løsninger. Noe oppgraderinger og påkostninger vil falle naturlig. Er dette boligen for deg?
Velkommen til visning!

Innhold

Hovedleiligheten - 1. etasje:
Entre: 2,6 kvm
Gang: 18,0 kvm
Bod: 2,2 kvm
Bad: 9,5 kvm
Vaskerom: 8,3 kvm
Soverom 1: 7,9 kvm
Soverom 2: 7,1 kvm
Soverom 3: 7,1 kvm
Soverom 4: 9,7 kvm
Kjøkken: 13,7 kvm
Stue/spisestue: 44,9 kvm
Utleieleiligheten -1. etasje:
Entre: 3,7 kvm
Stue: 34,1 kvm
Kjøkken: 10,0 kvm
Soverom 1: 9,5 kvm
Soverom 2: 8,7 kvm
Bod: 2,9 kvm
Bad: 7,3 kvm

Standard

Hel tomannsbolig fra 1986 med barnevennlig og fin beliggenhet. Boligen holder en normal standard, dog med stedvis en del slitasje og etterslep av vedlikehold. Oppgraderinger og påkostninger vil falle naturlig. Boligen har en god planløsning fordelt på 2 leiligheter.
De innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, flis, belegg, teppe.
Vegger: Panel, tapet, malte flater.
Himling: Tak-ess plater.
Hovedleiligheten - Bad
Badet ble i hovedsak pusset opp i 2014 (innredning er av eldre dato). Det er belegg på gulv, våtromstapet på vegger, samt himling av tak-ess plater. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje og innredning m/dobbel vask. Stedvis slitasje på baderomsinnredningen, samt manglende oppkant ved dør. Rommet er ventilert via naturlig avtrekk og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.
Hovedleiligheten - Vaskerom
Vaskerommet har belegg på gulv, vegger av malte flater, samt himling av Tak-ess plater. Deler av gulvbelegget er sprukket i skjøt og bør utbedres. Det er også observert fuktskjolder rundt lufteventil i himling, samt tusjmerker på gulv ved toalett. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin, toalett, utslagsvask og VV-tank. Rommet er ventilert via naturlig avtrekk. En utbedring av rommet vil falle naturlig og bør påregnes.
Hovedleiligheten - Kjøkken
Kjøkkenet er fra byggeår og har parkett på gulv, vegger av panel, flis og tapet, samt himling av Tak-ess plater. Kjøkkeninnredning av MDF/spon/kryssfiner, heltre samt benkeplate i foliert spon/MDF plate med trelist i front. Det ble observert en eldre fuktskade på gulv ved kjøleskap.
Utleieleiligheten - Bad
Badet har fliser på gulv og vegger, samt tak-ess plater i himling. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og innredning m/vask. Innredningen og installasjoner har noe overflateslitasje, samt noen sprukne veggfliser på plate mot stue. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk og det er trinnstyrte varmekabler i gulvet.
Utleieleiligheten - Kjøkken
Kjøkkenet ble ifølge selger pusset opp i 2012. Det er parkett på gulv, malte flater og våtromstapet på vegger, samt himling av tak-ess plater. Innredningen er av MDF/spon/kryssfiner, samt benkeplate i foliert spon/MDF plate. Noe løs folie på enden av benkeplate. Det er montert ventilator over komfyr.
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Hovedkran plassert på vaskerom i boligdel øst.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er røropplegg av nyere dato og fra byggeår.
HØIAX VV-tank på 200 liter av nyere dato plassert på bad i boligdel vest, det er sluk i rommet.
OSO VV-tank på 200 liter fra byggeår plassert på vaskerom i boligdel øst, det er sluk i rommet.
Elektrisk anlegg med automatsikringer plassert i entré i begge enhetene.
Altibox med fiber og kabel fra 2009.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2008 - Nytt ildsted i boligdel øst
2010 - Ny balkongdør i boligdel vest
2012 - Nye vinduer på soverom boligdel vest
2012 - Nytt toalett og dusjkabinett på bad i boligdel vest
2012 - Renovert kjøkken i boligdel vest
2012 - Maling av innvendige himlinger i boligdel vest
2012 - Nytt laminatgulv i stue i boligdel vest
2014 - Pusset opp det meste av bad i boligdel øst
2019/2020 - Malt utvendige fasader på bolig og garasje
2020 - Vasket og behandlet takstein
2020 - Malt håndløper på rekkverk
2020 - Malt noen innvendige himlinger i boligdel øst
Det er noen punkter i rapport som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter - Manglende puss
Veggkonstruksjoner/fasader - Tørrsprekker og slitasje
Vinduer og dører - Noe elde og slitasje
Taktekking - Manglende snøfangere
Overlys/takluke - Noe elde og slitasje
Renner, deler og beslag - Noe elde og slitasje
Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe elde, skjevheter og slitasje, og antydning til noe råte på rekkverk
Bad boligdel øst - Eldre innredning og naturlig avtrekk
Bad boligdel vest - Noe elde og slitasje, noen sprukket veggfliser
Vaskerom - Noe preg av elde og slitasje, eldre fuktskjolder v/ventil, naturlig avtrekk
Kjøkken boligdel øst - Noe preg av elde og slitasje
Innvendige overflater - Noe skjevheter i himlinger i boligdel øst
VVS - En del røropplegg og vv-tank fra byggeår
Garasje - Fuktskjolder på innside av yttervegger, elde og slitasje
Tilstandsgrad 3:
Vaskerom - Sprekker i gulvbelegg

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i ved Sollijordet like utenfor Stavern. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde med nærhet til Larvik og Stavern sentrum. Jordet barneskole ligger ikke langt unna. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen. Nærmeste busstopp er ved rundkjøringen ved Rema og Coop - gode bussforbindelser til både Larvik og Stavern.
Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Fra Larvik går det båt til Hirtshals i Danmark, mens man i nabobyen Sandefjord kan ta båten over til Strømstad i Sverige. For de som ønsker andre reisedestinasjoner ligger Torp flyplass i Sandefjord ca. 25 minutters kjøring fra boligen.

Tomt

Areal: 1 169,8 kvm, Eierform: Eiet tomt
Muren mot vest og nord ligger på utsiden av eiendommens tomtegrenser.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass, samt plass til 2 biler i dobbel garasje.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1986

Antall soverom

6

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av takstingeniør Petter Christiansen:
Det er ringmur av lettklinkerblokker og støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.
Det er oppført en ca. 37 m2 stor, frittliggende garasje på tomten. Den har støpt plate på mark, er oppført i trekonstruksjoner og det er shingel som taktekking. Den er utstyrt med 2 stk. vippeporter i trevirke og sidedør. Det ble observert stedvis fuktskjolder på innside av yttervegger. Selger opplyser at det er malt utvendige fasader i 2019/2020. Noe preg av elde og slitasje.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.04.1986 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Larvik kommune opplyser at garasjen ble godkjent i 1994.
Ingen av terrassene finnes på bygningstegningene megler har fått fra kommunen. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 212 kvm, Bruksareal: 252 kvm, Bruttoareal: 269 kvm
Hovedleiligheten - 1. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, vaskerom, 4 soverom, kjøkken, stue og spisestue.
I tillegg finnes en bod på 3 kvm som s-rom.
Utleieleiligheten - 1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
I tillegg finnes en bod på 3 kvm som s-rom.
I tillegg finnes en garasje på 34 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert med 2 boenheter hos Larvik kommune. Ingen av boenhetene er pr. i dag utleid.
Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Oppvarming

Boligen oppvarmes via elektrisitet, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe (innedel er plassert i stue i hovedleiligheten).
Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 22.01.2020 og siste feiing utført 22.01.2020 for både hoveddelen og leiligheten. Feiehyppigheten er satt til hvert 2. år grunnet lite sotmengde.
På branntilsyn 05.04.2018 ble det registrert følgende anmerkning:
Skorstein - Høy skorstein burde hatt platå.

Energimerking

Hovedleiligheten: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Utleieleiligheten: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser at det årlige strømforbruket i hovedleiligheten ligger på ca. 6-7000 kwh. I tillegg brukes vedovn til oppvarming.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 115 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.
Her betales det kommunale avgifter for 2 boenheter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring, strøm/oppvarmning.
Kjøper må også påregne kostnader tilknyttet til vedlikehold/brøyting av veien opp fra Sollikroken.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 881 360 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 172 894 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Sollikollen.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by 2015-2027. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Solli. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Selger har mottatt et nabovarsel vedrørende Solliveien 14. Her planlegges dagens bygg revet og erstattet med 2 stk. frittliggende tomannsboliger. I forbindelse med dette vil også utbygger rydde og tilpasse tomten rundt bygningene. Selger opplyser at det vil være greit å diskutere med eierne hvordan trær og busker ved nabogrense skal behandles. Interessenter kan få utlevert kopi av nabovarselet ved henvendelse til megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Adkomst via privat vei fra kommunal vei.
Kommunen utfører ikke lengre snøbrøyting opp fra Sollikroken og kjøper må påregne å stå for besørging og kostnader knyttet til dette.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Selger opplyser at kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin i utleieleiligheten kan medfølge etter egen avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har vært mus på loftet, samt noe dårlig trekk tilknyttet ildsted i utleieleiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.