Stavern

Fin enebolig i kjede beliggende i borettslag - tegnet av Ulrik Hellum - kort vei til sjøen og turområder - koselig hage

Kysthospitalveien 50B , 3294 Stavern

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Enebolig / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 90 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 3 735 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 201
Energimerking D
FINN.no 190901887
Sist endret 17.09.2020 12:49
Prisantydning 2 075 000
Totalpris 3 082 982
Ligningsverdi 568 448,-

Beregnet totalkostnad

2 075 000,- (Prisantydning) 1 000 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 075 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 082 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Marius S. Grønn har gleden av å presentere Kysthospitalveien 50B!
Dette er en fin kjedet enebolig beliggende i Presteløkka borettslag. Området er rolig og barnevennlig med bla. Grevle barnehage kun et steinkast unna. I tillegg er det kort vei til barne- og ungdomsskole. Fra boligen er det kort vei til flotte naturområder, sjøen, sandstrand og flotte bademuligheter. I tillegg har du Stavernshallen som ligger like i nærheten og byr på et godt idrettstilbud. Stavern sentrum ligger en liten rusletur unna boligen. I Stavern sentrum er det søndagsåpne butikker, restauranter, dagligvare, bakeri, vinmonopol, frisør, småbåthavn og mye mer. Det er gode bussforbindelser til bla. Larvik sentrum få minutters gange unna boligen.
Boligen har en fin beliggenhet og det er gode parkeringsmuligheter for både beboere og gjester. Ved inngangspartiet finnes en bod som egner seg utmerket til oppbevaring av hageredskaper, sportsutstyr og mye mer. Boligen er tegnet av arkitekt Hellum og har et stilig og særpreget uttrykk. Planløsningen er gjennomtenkt og byr på smakfulle løsninger. 1. etg. inneholder entré, gang, separat toalettrom, eget vaskerom, kjøkken med spisestue og stue i åpen løsning. Den åpne løsningen gir en hyggelig atmosfære og de store vinduene i stua gjør at man alltid er tett på årstidene. Trappa opp til 2. etg. er rammet inn av vinduer hele veien opp som slipper inn dagslyset. I 2. etg. har boligen gang, baderom og 3 fine soverom.
På baksiden av boligen ligger hagen som er pent opparbeidet. Det er direkte adkomst fra stua og rett ut på en koselig platting. Hagen er lun og god, og har gressplen og er rammet inn av en hekk slik at du har lite innsyn. Her kan du nyte noen av Staverns mange soldager og skape fine minner. Terrasseplattingen er stor nok til at du kan sette frem det du måtte trenge av utemøbler og grill - et godt utgangspunkt for hyggelige sommerkvelder med venner og kjente.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entre: 1,7 kvm
Gang: 4,0 kvm
Toalettrom: 1,5 kvm
Vaskerom: 3,1 kvm
Stue/kjøkken: 30,4 kvm
Utvendig bod: 5,2 kvm
2. etasje:
Gang: 9,4 kvm
Bad: 5,1 kvm
Soverom 1: 8,1 kvm
Soverom 2: 10,2 kvm
Soverom 3: 7,3 kvm

Standard

Andelsbolig i kjede fra 2008, beliggende i et rolig område nær Kysthospitalet ved Rakke i Stavern.  Bygget ble oppført av solid, lokal byggentreprenør i 2008. Boligen holder en god standard og har begrenset slitasjegrad.
På innvendige overflater er det benyttet:
Gulv: Flis, parkett.
Vegger: Malte flater, dekor.
Himling: Malte flater.
Toalettrom
Praktisk separat toalettrom fra byggeår. Det er flis på gulv, samt malte flater på vegger og himling. Av installasjoner er det vegghengt toalett (ikke observert avrenningshull til sisterne) og en enkel vask. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.
Vaskerom
Vaskerommet har tilkomst fra toalettrom og er fra byggeår. Rommet har fliser på gulv, samt malte flater på vegger og himling. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin, rør-i-rør skap, sikringsskap og VV-tank. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk fra toalettrommet.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stua. Det er parkett på gulv, samt malte flater på vegger og himling. Kjøkkeninnredning fra Norema er av foliert MDF/spon og tilsvarende benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn og induksjonstopp med ventilator over. Det er varmekabler i gulvet (felles med stue) som styres via termostat.
Bad
Boligens bad er fra byggeår og har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett (ikke observert avrenningshull til sisterne), dusjnisje og innredning m/vask. Det er begrenset fall i rommet og dusjnisje, samt lav terskel ved dør. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Røropplegg er fra byggeår.
Hovedkran ble observert i rør-rør skap på vaskerom.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert rør-i-rør system i boligen. Fordelerskap er plassert på vaskerom. Avløp mot vaskerom.
CTC VV-tank på 194 liter fra 2008. Den står plassert på vaskerom og den står plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg med automatsikringer fra byggeår.
Det er få punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter - Noe skjevheter i 1. etg.
Bad - Begrenset fall på gulv.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og barnevennlig område nær Kysthospitalet i Stavern. En liten rusletur unna boligen finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter. Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet
Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.
Torp Flyplass ligger ca. 30 min kjøring fra eiendommen.

Tomt

Areal: 3 735 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.
Denne andelen disponerer de utearealene som er naturlig rundt boligen.

Etasje

Boligen går over 2 etasjer.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass rett ved boligen, samt gode parkeringsmuligheter på parkeringsplasser rett bortenfor eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 5 336,33,- pr. mnd.
Av disse er kr. 2 628,- pr. mnd. felleskostnader som inkluderer: Snørydding, revisjon, forretningsførsel, utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, internett, kommunale avgifter etc.
Det resterende beløpet på kr. 2 708,33,- pr. mnd. gjelder for renter på felleslån. Lånet er avdragsfritt frem til 2038 og andel gjeld for denne boligen utgjør kr. 1 000 000,- pr. 31.12.2019 ifølge opplysninger fra forretningsfører.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Om ca. 18 år, når lånets løpetid er utløpt, vil andelshaverne og borettslaget måtte avgjøre om fellesgjelden skal refinansieres av den enkelte eller av borettslaget. På det tidspunkt vil det være naturlig å ha en nedbetalingstid på for eksempel 25 år, hvilket gir en økning i felleskostnadene på drøye kr. 3 000,-. Dette er da nedbetaling av fellesgjelden, og således ingen kostnad.

Borettslag

Borettslaget Presteløkka borettslag, org.nr. 992431806.
Styreleder i borettslaget er: Daniel Jonsson.
Forretningsfører for borettslaget er Dekon Regnskapskontor.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arrangerer dugnad når styret finner det nødvendig.
Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett, men ny eier må godkjennes av styret.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget praktiserer ikke individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Borettslaget er ikke medlem av sikringsfond mot tap av felleskostnader. Dette betyr at dersom en av de andre andelseierne misligholder innbetaling av felleskostnader, vil dette kunne føre til at de andre andelseierne må være med på å dekke kostnadene. Dette gjelder dog hovedsakelig der hvor borettslaget ikke har råd til dette med oppsparte midler. Borettslaget har lovbestemt pant på inntil 2G for innbetaling av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har lån i Sparebank 1 BV
Saldo: kr. 16 000 000,- pr. 31.08.2020
Antall terminer årlig: 4
Årlig rentesats: 2,35%* pr. 15.05.2020
Lånet er avdragsfritt frem til 2038.
*Effektiv rente 2,370% ref. brev fra Sparebank 1 BV datert 15.05.2020.
Om ca. 18 år, når lånets løpetid er utløpt, vil andelshaverne og borettslaget måtte avgjøre om fellesgjelden skal refinansieres av den enkelte eller av borettslaget. På det tidspunkt vil det være naturlig å ha en nedbetalingstid på for eksempel 25 år, hvilket gir en økning i felleskostnadene på drøye kr. 3000,-. Dette er da nedbetaling av fellesgjelden, og således ingen kostnad.

Andel fellesgjeld

Kr. 1 000 000,- pr. 31.12.2019

Andel formue

Kr. 31 507,- pr. 31.12.2019

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslagets forsikring i Tide Forsikring og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.
Polisenummer: A1-118-103475

Regnskap

Regnskap for 2019 viste et overskudd på kr. 111 003,-. Overskuddet er overført borettslagets annen egenkapital. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 126 555,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, ordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge opplysninger fra forretningsfører tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig i kjede (Borettslag), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Takstingeniør Petter Christiansen:
Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er papp som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.2010 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en utvendig bod på 6 kvm som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Utleie må godkjennes av styret.

Oppvarming

Elektrisitet.
Det er mulighet for vedovn i stue. Ovnsrør er installert i pipe, men for tiden blendet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Felleskostnader, renter på felleslån, innboforsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 568 448 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 046 411 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Kysthospitalveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område, avsatt til boligformål i kommunedelplan for Stavern. En liten del av eiendommen er avsatt til veg og park. Eiendommen omfattes av bestemmelsessone ENH_1: som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk. Eiendommen omfattes også av VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon, eller utdrag fra de relevante bestemmelsene som ligger vedlagt salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Presteløkka med formål bolig, felles lekeareal og kjørevei.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig.
Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie. Merk at det er spesielle regler knyttet til utleie i borettslag.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2004/3380-2/30  Best om garasje/parkering tinglyst 07.05.2004 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 4040 Bnr: 201
- Nærværende eiendom skal ha rett til parkering på gnr: 4040 bnr: 42 som følger av reguleringsplan for Presteløkka av 11092002, reguleringsbestemmelsenes § 11.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges fra et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, interessenter oppfordres til å påføre ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema.

Diverse

Kommunen har varslet at det skal asfalteres i området.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.