Brattås/Kvelde

SOLGT FØR VISNING - Flott familiebolig med usjenert beliggenhet

Nyveien 23 , 3282 Kvelde

BE OM SALGSSUM
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 171 m²
Bruttoareal 190 m²
Tomt 956 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 2092
Bruksnummer 71
Energimerking F
FINN.no 195248342
Sist endret 23.10.2020 15:33
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 037 742
Ligningsverdi 703 460,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 87 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 037 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen går over to plan og inneholder:
1. etasje: Entrè, gang, toalettrom, vaskerom, soverom, kontor og tre boder.
2. etasje: Stue med utgang til terrasse, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg er det oppført en garasje samt utvendig bod.

Standard

Eneboligen går over to plan og ble opprinnelig oppført i 1974. Boligen er vedlikeholdt og oppgradert over tid, og holder en normalt god standard. Se forøvrig detaljert liste over oppgraderinger i tilstandsrapporten.
De innvendige overflater består eksempelvis av laminat, fliser og vinylbelegg på gulv, vegger av tapetserte plater og panel, samt Takess-plater i himlinger. I 2010 ble det lagt nytt taktekke av betongstein, samt nye takrenner og nedløp.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i 2. etasje med solid innredning av heltre eik og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har en god brukstilstand med noe naturlig bruksslitasje.
Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft.
Bad
Badet ligger i 2. etasje og ble pusset opp på 2010-tallet og er flislagt på gulv og vegger. Badet inneholder dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Tilstrekkelig fall mot sluk er ikke ivaretatt, for øvrig holder badet god stand.
Praktisk toalettrom med god brukstilstand i 1. etasje med fliser på gulv.
I 1. etasje er det også et eget vaskerom. Her er det opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt varmtvannstank og vaskekum i stål, samt fliser på gulv. Det ble registrert noe sprekker/riss i enkelte fliser. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk. Det kan med fordel monteres elektrisk avtrekksvifte hvis rommet eksempelvis skal brukes til tørking.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Innvendig stoppekran tilgjengelig i vaskerommet. 200 liter varmtvannstank fra 2000-tallet plassert i vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i mellomgangen i 2. etasje.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 bl.a. grunner alder og bruksslitasje noe som er vanlig for en bolig med denne alderen. Noe vedlikehold/påkostninger må påregnes. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon om boligens tilstand.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
VVS - Alder, dog uten at feil eller lekkasjer er avdekket
Toalettrom - alder
Vaskerom - alder, samt noe riss/sprekker i gulvfliser
Bad - Mangel av tilstrekkelig fall til sluk
Rom under terreng - risikokonstruksjon grunnet fare for fuktbelastning
Terrasse - bruksslitasje
Takkontstruksjon - alder
Vinduer - eldstre vinduer har utgått forventet levetid
Kledning - alder
Drenering - alder
Grunnmur - noe sprekker i grunnmur/utvendig puss, dog begrenset omfang
Ildstedet har fått tilstandsgrad 2 grunnet plate på gulv er noe smal i forhold til bredden på ovnen, og avstandskrav til brennbart materiale er i grenseland i henhold til dagens krav.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 og bør utbedres:
Vindu - Punktert glass i 1. etasje.
Kledning - Det er registrert råteskader i flere bord, hjørnekasser og enkelte fasadedetaljer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og landlig område på Brattås i Kvelde. Kvelde er en koselig bygd ved Numedalslågen og byr på fantastiske turområder, flotte bade- og fiskemuligheter og et ellers hyggelig nærmiljø. I sentrum finner du blant annet dagligvarebutikk, barnehage, skole, bensinstasjon, gatekjøkken, legekontor og idrettsanlegg.
Idrettsanlegget er et populært samlingspunkt for hele bygda. Her finner du blant annet fotballbane, kunstgressbane, ballbinge, akebakke, volleyball- og beachbane. Lysløypa går forbi idrettsanlegget og er et flott rekreasjonstilbud. Turområdet strekker seg 3 km i naturskjønne omgivelser. Vinterstid finner du oppkjørte skiløyper - en flott aktivitet for hele familien! Løypa er godt belyst og vedlikeholdes jevnlig. Kvelde har i tillegg en flott svømmehall som holdes åpent for publikum fra september til mai.
For den aktive er det flotte turområder i nærheten. Både Jordstøyp og Musekollen kan anbefales. Her har du en fantastisk utsikt over Kvelde, hvor du kan se til Sandefjord og Tønsberg.
Området har gode bade- og fiskemuligheter. Populære badeplasser er blant annet Skjærsjø, Roppestad, Laplassen og Meløstranda. Sistnevnte har satt flere varmerekorder og har en flott sandstrand med volleyballbane. Av fiskemuligheter bør Farris, Anundsjø, og Ramdalstjønn nevnes. Lågen er en av de beste lakseelvene i Norge og tiltrekker masse turister sommerstid.
Kvelde har både en landlig og sentral beliggenhet. Med bil fra Kvelde tar det ca. 20 min til Larvik, 20 min til Sandefjord, 35 min til Tønsberg og 1,5 time til Oslo.

Tomt

Areal: 956 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med diverse beplanting. Asfaltert og steinlagt gårdsplass.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev. Kommunen har derfor registrert mindre nøyaktige eiendomsgrenser. Kjøper må derfor påregne noe avvik i tomtestørrelsen ved en nærmere grensegang/oppmåling.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje. Ellers gode parkeringsmuligheter i gårdsplassen.

Barnehage / skole i området

Tun barnehage/Kvelde barnehage, Kvelde barne- og ungdomsskole.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 9410468

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

3

Byggeår

1974

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot løsmasser med støpt betongplate og grunnmurer av pussede lecablokker. Drenering fra byggeår.
Yttervegger av stenderverk med 10cm isolasjon og kledning av liggende type. Boligen har en kombinasjon av eldre og nyere vinduer.
Boligens tak er tekket med betongtakstein opplyst skiftet i ca 2010. Takrenner og nedløp skiftet samme tid. God forventet restlevetid.
Totalt 51kvm stor veranda utenfor boligens 2.etg. Tilgjengelig via dør fra stue, samt trapp fra hagen. Store deler av areal er takoverbygget.
Gårdsplass med asfalt og belegningsstein av betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.08.1974 for eiendommen med noe gjenstående arbeid. Kommunen mottok i 2008 dokumentasjon på at nevnte forhold er utbedret, og utstedte ferdigattest for boligen samme år. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er i dag innredet et soverom i 1.etasje som opprinnelig er byggesøkt som hobbyrom/bod. Kommunen har ikke dokumentasjon på at soverommet er omsøkt. Tilliggende kontor/gjesterom er godkjent som soverom.
Kommunen har ikke dokumentasjon på uteboden som er anlagt under terrassen i vest og deler av terrassen er omsøkt eller godkjent. Kjøper overtar ansvaret for det som ikke er byggesøkt.  Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende.
Godkjente tegninger fra 1973 følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 171 kvm, Bruttoareal: 190 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, toalettrom, vaskerom, kontor og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, mellomgang, bad, samt to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, varmepumpe og fyring i vedovn.
Larvik kommune opplyser om at siste feiing av røykløpet var 21.09.2018 og siste tilsyn var 09.11.2009.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 057 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 703 460 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 532 456 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Fylkesvei 40 ta inn til Kvelde ved Esso og følg veien ca. 1,2 km. Ta deretter til høyre på Nyveien og følg veien 270 meter. Boligen ligger rett fram i krysset.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig i reguleringsplanen Brattås Nordre fra 1973. Et mindre areal er regulert til kjørevei og offentlig friområde. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2015-2027. Et mindre areal er avsatt til vei og grønnstruktur.
Reguleringskart, reguleringsbestemmelser og kommuneplankart følger vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2020-2032.
Status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.