Sanden Brygge

Lekker 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet - innglasset balkong - utsikt mot sjøen - garasjeplass - ikke boplikt

Sanden 20 , 3264 Larvik

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 74 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 99 m²
Tomt 1 421 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2019
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2858
Energimerking C
FINN.no 189978712
Sist endret 14.09.2020 09:40
Prisantydning 2 200 000
Totalpris 4 811 982
Ligningsverdi 785 919,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) 2 604 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 804 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 811 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Marius S. Grønn har gleden av å presentere Sanden 20!
Dette er en super leilighet med flott beliggenhet på populære Sanden i Larvik. Leiligheten er fra 2019 og fremstår som nesten helt ny. Leiligheten holder høy standard og har bla. vannbåren varme i alle gulv (unntatt bad og bod). Beliggenheten er både rolig og sentral. Leiligheten ligger i Seilet Private Borettslag. Uteområdene er pent opparbeidet og bilfritt - perfekt for en hyggelig spasertur i ditt nye nabolag. Her kan du rusle lang vannkanten mens du nyter den vakre utsikten mot Larviksfjorden. I umiddelbar nærhet finner du bla. kulturhuset Bølgen, Farris Bad og Fritzøe Brygge med et godt og variert tilbud. Det er flere restauranter i nærheten, samt et yrende folkeliv langs Indre Havn sommerstid. Det er også kort vei til flott sandstrand og brygge - perfekt for badenymfen!
Til leiligheten medfølger det egen parkeringsplass og bod i parkeringskjelleren. Herfra kan du ta heisen eller trappene opp til 2. etg. hvor leiligheten ligger. Leiligheten har en god planløsning med lyse og fine rom som gir en god romfølelse. Det er stor gang med god plass og praktisk skyvedørsgarderobe til å sette bort sko og yttertøy. Leiligheten har eget callinganlegg med døråpner slik at du enkelt kan slippe inn gjester. Stua og kjøkkenet er leilighetens hjerte og har en åpen og sosial løsning. Det er god plass til sofa og spisestue i tillegg til en stilig barløsning mot kjøkkenet. Kjøkkenet er i moderne, hvit utførelse og har integrerte hvitevarer. Det er godt med lagring i skap og stor benkeplate til matlaging. Fra stua er det utgang til en koselig balkong med flott utsikt mot sjøen. Balkongen er takoverbygget og innglasset slik at du kan få mest mulig ut av fine stundene. Her kan du nyte herlige dager mens du slapper av i de flotte omgivelsene. Leiligheten har 2 gode soverom med god plass til dobbeltseng, det ene soverommet kan også innredes til kontor dersom du trenger det. Det er montert utvendige elektriske screens på vinduer til soverom og stue mot sørvest. Badet er flislagt og har bla. lekkert badekar - perfekt når du trenger å lade batteriene litt. I leilighetens finnes det også en praktisk bod til oppbevaring.
Dette er en leilighet for deg som ønsker noe mer enn bare en bolig. Som andelseier i Seilet Private Borettslag får du tilgang til Fritzøe Eiendoms servicesenter. Trenger du gjesterom, husvask, ferievakt, vaktmestertjenester, eller maten levert på døren? Da er det bare å ringe servicesenteret, eller stikke innom og ta en prat. På servicesenteret finnes et team av hyggelige vaktmestere. De kan hjelpe deg med alt fra bytte av lyspærer, til å ta inn post og vanne blomstene når du er bortreist. I tillegg er det gratis utleie av kajakk og elsykkel for andelseierne - perfekt utgangspunkt for en sporty søndagstur.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré: 11,4 kvm
Bod: 3,0 kvm
Bad 1: 4,5 kvm
Bad 2: 4,6 kvm
Soverom 1: 9,9 kvm
Soverom 2: 9,8 kvm
Stue/kjøkken: 30,8 kvm
Innebygd balkong: ca. 15,0 kvm

Standard

Leiligheten er fra 2019 og holder en høy standard med begrenset slitasje. De innvendige overflater består i hovedsak av parkett på gulv og malte flater på vegger og i himling.
Bad ved entré
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, innebygd badekar og innredning m/vask. Det er varmekabler i gulvet og rommet ventileres via byggets ventilasjonsanlegg.
Bad ved soverom
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og innredning m/vask. Rommet er ventilert via byggets ventilasjonsanlegg. Det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.
Kjøkken
Leilighetens kjøkken ligger i åpen løsning med stua. Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal og har skap i MDF/spon/kryssfiner, samt benkeplate i foliert MDF/spon. Det er innebygde hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn, kjøl/fryseskap og induksjonstopp med ventilator over. Det er vannbåren varme i gulv, samt montert Waterguard og komfyrvakt.
VVS/Teknisk
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Røropplegg er fra byggeår.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert rør-i-rør system i leiligheten. Fordelerskap er plassert i entre.
Det er montert vannbåren varme i gulv (ikke på bad og bod). Fordelerskap er plassert i entre.
Det er montert balansert ventilasjon i leiligheten. Selger opplyser at det er montert nytt filter i 2020.
Det er montert sprinkelanlegg i leiligheten.
VV-tank er plassert i felles anlegg i kjeller.
Elektrisk anlegg med automatsikringen fra byggeår plassert i bod.
Det er montert calling anlegg m/døråpner i leiligheten.
Det er montert utvendige elektrisk screens på vinduer til soverom og stue (sørvest).
Det er montert uttak for gass på innebygd balkong.
Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
2020 - Innglasset balkong
2020 - Byttet filter i ventilasjonsanlegg

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Sanden Brygge i Larvik. Her bor du med umiddelbar nærhet til brygge, strand, kulturhuset Bølgen, Farris Bad og Fritzøe Brygges servicetilbud med legesenter, apotek, frisør, Menybutikk, restauranter og butikker.
Området har de senere år blitt transformert til et av de mest spennende områdene i Larvik. Etableringen av spahotellet Farris Bad, Kulturhuset Bølgen, opprusting av Batteristranda, ny bruk og utvikling av det tidligere industriområdet i Hammerdalen og nye Indre havn hvor det nå er et spennende grøntområde, turstier, sommeraktiviteter, bademuligheter, servering på brygga og kiosk - i sum har dette gjort området til et meget spennende og attraktivt bomiljø hvor man bor midt i utviklingen av det "nye Larvik."
Fra leiligheten er det gangavstand til skole, barnehage, butikker, Larvik sentrum, Bøkeskogen, Farris mm. samt gode bussforbindelser med busstopp like i nærheten.

Tomt

Areal: 1 421 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.
Rundt bygningene er det flotte opparbeidede fellesarealer som både skjermer og skaper trivsel. Området er også bilfritt og inviterer til hyggelige spaserturer i ditt nabolag.

Etasje

Leiligheten ligger i 2. etasje og det er heis i bygget.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg, samt en bod.

Felleskostnader

7 526 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, revisjonshonorarer, kabel-tv og bredbånd, kommunale avgifter, renter på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
Felleskostnadene fordeler seg slik:
Fellesutgifter:
Lånekostnader: kr. 3 265,-
Felleskostnader brøkfordeling: kr. 530,-
Felleskostnader lik fordeling: kr. 3 151,-
Tilleggsytelser:
1 garasjeplass: kr. 280,-
Velforeningskontingent: kr. 300,-
I tillegg betales det også for fjernvarme, gass og varmtvann a konto beløp som avregnes årlig ihht. forbruk. Disse kostnadene vil variere i tråd med forbruk, men siste tilgjengelig informasjon fra forretningsfører ang. kostnader er:
Fjernvarme: kr. 700,-
Gass: kr. 150,-
Varmtvann: kr. 200,-
Totalt utgjør dette kr. 8 576,-.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Fellesgjelden er avdragsfri frem til 2039. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2039 utgjøre ca. kr. 5 732,- pr. måned for denne leiligheten.
Nye felleskostnader vil da utgjøre kr. 13 258,- i tillegg kommer kostnader etter måler for fjernvarme, gass og varmtvann.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Borettslag

Borettslaget Seilet Private Borettslag, org.nr. 921 263 937
Styreleder i borettslaget er Dag Helge Tvedt.
Forretningsfører for borettslaget er LABO.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte andelseier skal vedlikeholde og holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand. For nærmere spesifikasjon av vedlikeholdsplikten se punkt 5 i vedtektene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget, men det er krav til styregodkjennelse av ny andelseier. Frist for borettslagets til å gi styregodkjennelse av ny eier er 20 dager fra melding om ny erverver er kommet frem. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget har avtale om IN-ordning. Individuell nedbetaling (IN-ordning) vil si at hver enkelt andelseier får adgang til helt eller delvis å nedbetale sin andel av borettslagets fellesgjeld. Ved fastrente vil det ikke være anledning til å nedbetale individuelt. Har borettslaget flere lån kan det være at ikke alle lånene er omfattet av IN-avtalen. Ta kontakt med LABO for nærmere informasjon.
Dersom en velger å nedbetale hele andelen av fellesgjelden for denne leiligheten vil nye felleskostnader pr. mnd., samt tilleggsytelser for garasje og velforeningskontingent i dag utgjøre kr. 4 261,-. + utgifter for fjernvarme, gass og varmtvann etter måler. Felleskostnadene ved nedbetalt andel fellesgjeld vil dermed fordele seg slik:
Fellesutgifter:
Felleskostnader brøkfordeling: kr. 530,-
Felleskostnader lik fordeling: kr. 3 151,-
Tilleggsytelser:
1 garasjeplass: kr. 280,-
Velforeningskontingent: kr. 300,-
I tillegg betales det også for fjernvarme, gass og varmtvann etter måler. Disse kostnadene vil variere i tråd med forbruk, men siste tilgjengelig informasjon fra forretningsfører ang. kostnader er:
Fjernvarme: kr. 700,-
Gass: kr. 150,-
Varmtvann: kr. 200,-
Totalt utgjør dette kr. 5 311,- pr. mnd. dersom andel fellesgjeld er nedbetalt i sin helhet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 200198811, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 25.08.2020: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 586
Saldo per 25.08.2020: 49 598 000
Andel av saldo: 2 604 000
Første termin: 30.01.2020 Neste avdrag: 30.06.2039 ( siste termin 30.05.2069 )
Lånet er avdragsfritt frem til 2039. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2039 utgjøre ca. kr 5 732,- pr. måned for denne leiligheten.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 2 604 000,-  per. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0002178258) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskap for 2019 viste et overskudd på kr. 38 883,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 1000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i borettslagets vedtekter og regnskap før bud inngis.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med mindre noe annet fremgår av borettslagets ordensregler, Dersom det er vedtatt et forbud mot dyrehold i borettslaget, kan styret likevel samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2019

Antall soverom

2

Byggeår

2019

Byggemåte

Bygget er oppført i trevirke og betongkonstruksjoner. Noe forblendet med teglstein. Takkonstruksjon og taktekking er ukjent.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.02.2020 for eiendommen. Arbeider som gjenstår er utenomhusarbeider. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 99 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 bad, 2 soverom, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en bod og innebygd balkong på totalt 19 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-3 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarmning skjer via elektrisitet og fjernvarme (vannbåren varme i gulv). Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser at de bruker ca. kr. 600,- på strøm i mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene kommer det utgifter til strøm, fjernvarme, gass, varmtvann og innboforsikring.
Andelseierne i Seilet Private Borettslag plikter å være medlem i Sanden Brygge Velforening. Ved sitt medlemskap ivaretar andelseierne sitt ansvar for drift og vedlikehold av arealer som disponeres i fellesskap med andre eiendommer innenfor samme reguleringsområde.
Det betales i dag kr. 300,- pr. mnd. i velforeningskontigent (beløpet betales via felleskostnadene). Disse dekker bla. vaktmestertjenester, planting, gressklipping, brøyting osv., samt gratis utleie av kajakk og elsykkel.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 785 919 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 829 308 pr. 31.12.19
Tallene over er beregnet via boligkalkulator som er tilgjengelig på skatteetatens nettsider.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Sanden.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål med delareal lekeplass.
Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål med delareal uteoppholdsareal i kommuneplanen. Eiendommen er underlagt bestemmelsesområde BYFORM_A: kulturminneverdiene i området skal ivaretas og synliggjøres, viktige siktakser og ganglinjer mot sentrum og fjorden skal ivaretas. TRANS_1: Områdene er avsatt til fremtidig bruk. Søknad om bruk som ikke er i overenstemmelse med gjeldende reguleringsplaner utløser krav om endring av reguleringsplanen.
I tillegg er eiendommen underlagt hensynssoner. Disse er:
H120_1: Sikring av injeksjonsområde for Farriskilden. Alle tiltak i grunnen som kan påvirke grunnvannet skal varsles til grunneier før en eventuell godkjennelse kan gis.
H410_1: Krav vedrørende infrastruktur. Ny bygningsmasse skal bygges ut med vannbåren varme, slik at det er mulig å knytte det til eksisterende fjernvarmeanlegg.
H830_1: Gjennomføringssone, fornyelse av områdeplan. Krav til områdeplan og felles planlegging.
Teksten over er kun et lite sammendrag fra nevnte bestemmelser, se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Sanden, felt G med formål lekeplass og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere informasjon om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom ligger det bestemmelser om bla. rett til ferdsel og opphold, bestemmelse om gasstanker og avfallsbrønner, bestemmelse om drift og vedlikehold, bestemmelse om parkering og boder, samt bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mm.
Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei inn på Sanden og borettslagets tomt.
Offentlig vann og avløp i henhold til tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det drypper litt fra takterrasse, men at dette skal ordnes på ettårsbefaring 14. september.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.