Stavern

Sommerhytte med fantastisk beliggenhet ved sjøen - panoramautsikt - solrik - selveier - 5sov - bilvei

Ramnskollen 114 , 3294 Stavern

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 96 m²
Bruksareal 111 m²
Bruttoareal 118 m²
Tomt 3 124 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1956
Gårdsnummer 4122
Bruksnummer 28
Energimerking G
FINN.no 189533537
Sist endret 24.10.2020 11:30
Prisantydning 9 800 000
Totalpris 10 050 757
Ligningsverdi 250 047,-

Beregnet totalkostnad

9 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 250 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 250 757,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 050 757,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Fra inngangspartiet kommer du inn i kjøkkenet i den opprinnelige hytta. Her er det inngang til ett av de tre soverommene som ligger vegg i vegg mot syd, samt inngang til spisestuen og stua. Stua i den opprinnelige delen har peis samt utgang til stor vestvendt terrasse på 43 kvm. Fra både stua og terrassen har du spektakulær sjøutsikt som må oppleves.
Vegg i vegg med stua ligger den tilbygde delen av hytta hvor du finner en romslig stue med god takhøyde, åpen kjøkkenløsning og et fantastisk skue mot sjøen. I bakkant er det tilkomst til to soverom.
Med to stuer og fem soverom har du plass til flere generasjoner eller vennepar samtidig og kan skape de uforglemmelige ferieminnene.
Ved inngangspartiet finner du en praktisk bod og en østvendt terrasse - ypperlig for morgenkaffen. Det er i tillegg oppført et uthus med gode lagringsmuligheter og utedo.
Hytta har båtfeste i bukta på nedsiden. I tillegg er det muligheter for båtplass i et skikkelig havneanlegg i Ødegårdsbukta ca. 750 meter unna hytta.

Standard

Opprinnelig hytte ble oppført på slutten av 1950-tallet og godkjent tilbygd i 1987. Hytta bærer preg av etterslep av vedlikehold og det må påregnes vedlikehold og oppussing. Mange av de innvendige overflatene har god kvalitet, som for eksempel heltrebord på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger.
Det har blitt utført noen oppgraderinger med blant annet nye terrassedører i 2007 og nytt toppsvingvindu i stua i 2016.
Det er flere punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, bl.a. grunnet alder og bruksslitasje noe som er vanlig for ei hytte med denne alderen. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Beliggenhet

Fritidseiendommen har en svært attraktiv beliggenhet på Anvik, mellom Stavern og Helgeroa. Sjøen ligger et steinkast fra eiendommen hvor du har panoramautsikt til havgapet. Selv om hytta ligger i første rekke langs sjøen, er det en håndfull med skjær som skjermer mot havets krefter.
Eiendommen har en sydvestvendt og solrik beliggenhet. Her kan du nyte lange sommerkvelder med dine nærmeste. Med to terrasser har du muligheten til å flytte deg etter solen.
På gråværsdager kan man sitte lunt og godt inne og se naturkreftene på sitt beste fra stua. Fyr opp i peisen og se bølgene slå mot holmer og skjær på utsiden. På disse dagene kan du lese en god bok eller spille et brettspill sammen med dine kjære.
Hytta har båtfeste i bukta på nedsiden, og mulighet for sikker og trygg båtplass i området. Ta gjerne båtturen til populære Stavern for en is. Her fylles gatene med turister sommerstid og du finner et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og arrangementer. En tur til Nevlunghavn er også å anbefale. Den gamle fiskerlandsbyen byr på koselige smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av en vakker skjærgård. Flott båtliv her på sommeren med fiskeutsalg på brygga, samt et velkjent bakeri.
Du finner flere fine badeplasser i umiddelbar nærhet med barnevennlige sandstrender og blankskurte svaberg. For de minste er krabbefiske en klassisk aktivitet som mange har kjært i minne. Området i Larvik for øvrig byr på masse aktiviteter for store og små og det er ingen grunn til å kjede seg. En tur til klatreparken Høyt & Lavt eller Foldvik Familiepark er absolutt å anbefale
For den aktive er det fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Kyststien strekker seg 35 km fra Stavern til Helgeroa, og tar deg langs flott turterreng med sandstrender, svaberg, skog og mark.
 
Dette er et fantastisk fristed av de sjeldne. Nå har du muligheten til å oppfylle hyttedrømmen!

Tomt

Areal: 3 124 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hytta ligger fint til på en fjellknaus som gir fantastisk panoramautsikt og optimale solforhold.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning i 1957, og ble innløst i 1962. Eiendommen er ikke oppmålt av kommunen. Kjøper må derfor påregne noe avvik i tomtestørrelsen ved en nærmere grensegang/oppmåling. Det vises til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass ca 70 meter fra hytta. Mulighet til å kjøre frem til hytta.

Forsikring

If Polisenummer: 5754427

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1956

Antall soverom

5

Byggeår

Byggeår 1956. Påbygget i 1987.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Grunnmurer oppført av tradisjonelle lecablokker i tilbygget del, samt betongmurer i opprinnelig part fundamentert til fast fjell. Krypareal tilgjengelig via luker i grunnmurer.
Yttervegger av stenderverk med eldre trepanel. Lite råte avdekket, men mye tørrsprekker og et absolutt behov for overflatebehandling. Det vil dog falle naturlig med utskiftninger grunnet det overordnende slitasjeomfang. Vinduer er en kombinasjon av ett nytt i 2016, to nye terrassedører i 2007, samt for øvrig vinduer av eldre dato med betydelig slitasje og dertil utskiftningsbehov.
Taket er tekket med banelagt papp. Flere vindskier mangler, samt oppsprukkede overgang mot  undertak som således kan gi lekkasjer. Byggets takkonstruksjon oppleves å være svakt ventilert.
13kvm stor terrasse ved inngangsparti med forholdsvis høy værslitasje, dog overordnet i OK stand. 43kvm stor, meget solrik og utsiksterrasse utenfor stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige hytta, men har sendt godkjente tegninger fra 1987 av tilbygget hvor opprinnelig hytte er inntegnet. Dette er ikke uvanlig for hytter som ble bygd på 50/60-tallet - før den første plan- og bygningsloven kom. Godkjente tegninger av tilbygget, som også viser opprinnelig hytte, følger vedlagt i salgsoppgaven.
Kommunen har ikke opplysninger om uthuset eller om terrasser, og kjøper overtar risiko for dette. Disse antas bygd samtidig med hytta og var da ikke søknadspliktige tiltak. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende for disse tiltakene. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette. 

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 118 kvm
Hytte
1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: fem soverom, to kjøkken, to stuer, samt mellomgang.
Uthus:
1. etasje:
Bruksareal: 11 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt vedfyring i peis. Larvik kommune har ikke registrert noen røykløp/ildsteder på eiendommen og har dermed ingen opplysninger om det har vært tilsyn eller feiing på røykløpet.
Selger har ikke brukt peisen i stua på flere år grunnet dårlig trekk i pipeløpet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 366 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon.

Løpende kostnader

Det må påregnes noe utgifter til vedlikehold av veien, samt drift av den private delen av vann og avløpsanlegget som eventuelt skal bygges.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 250 047,- pr. 31.12.2018.

Adkomst

Fra Stavern sentrum følg Helgeroveien mot Helgeroa. Etter ca. 5,5 km ta av til venstre på Hummerbakkveien. Følg veien i ca. 2 km og ta til venstre inn på Anvikveien.
Ta umiddelbart til høyre ved minigolfen og inn på Ramnsveien som går til høyre. Følg veien ca. 350 meter og ta til venstre i Y-kryss inn på Ramnskollen. Etter 600 meter ta andre avkjøring til venstre og følg veien videre drøye 500 meter. Hytta ligger ca. 70 meter fra parkeringsplassen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til grønnstruktur i kommuneplanen.
I kommuneplanen er det angitt en hensynssone for området for bevaring av naturmiljø: hensyn til naturmiljø, landbruk, landskap og friluftsliv er viktig og skal ivaretas i størst mulig grad. Tiltak som kan forringe naturmiljøet eller medfører erosjon langs vassdrag er ikke tillatt.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2020-2032.
Status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet da tomten er på over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert. Det gjøres særskilt oppmerksom på at båtfestet tilhørende hytta er ikke tinglyst. Båtfestet er benyttet siden hytta ble bygget på 50-tallet og er i dag ikke bestridt av andre hytteeiere eller grunneier i området. Det kan dokumenteres at båtfestet er benyttet siden slutten av 50-tallet og har vært i jevnlig bruk siden den gang. Interessenter oppfordres eventuelt å ta kontakt meg megler for spørsmål.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Sommervann som skrus på rundt påsketider og av i oktober. Larvik kommune har ikke opplysninger om eksisterende VA-anlegg. Dersom avløpsløsningen for utslipp av gråvann ikke tilfredstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring.
I uthuset er det montert en snurredo (biologisk toalett). Kammeret tømmes vanligvis en gang i året. Dersom avløpsanlegget ikke tilfredsstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring.
Det pågår for tiden utbygging av vann- og avløpsanlegg i området. Den første delen av anlegget forventes ferdigstilt våren 2021. Kostnaden og eventuelt gjennomføring av traseen ned til dette området er foreløpig ikke avklart, men forventes å bli i området kr. 300 000,- til 350 000,-. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg for eiendommen, men det gjøres oppmerksom på at man kan få pålegg om rensing av gråvann dersom man ikke kobler seg til nytt VA-anlegg.

Tilbehør

Innbo og løsøre kan medfølge handelen etter nærmere avtale. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Som følge av at en av eierne arvet hytta 16. oktober 2015 og ikke kan selge denne skattefritt før det er gått 5 år, vil denne ene selgeren ikke akseptere bud på sin andel før 17. oktober 2020. Dersom øvrige selgere aksepterer et bud før dette tidspunkt, vil aksepten skje under forutsetning av at budgiver forlenger fristen på sitt bud for den gjenværende 1/3-delen til 17. oktober, samt at budgiver faktisk får aksept på den gjenværende 1/3-delen innen 17. oktober. Dersom budgiver ikke får aksept av sitt bud innen 17. oktober har øvrige selgere akseptert at budgiver kan velge å trekke seg fra handelen. Interessenter gjøres særskilt oppmerksom på at selger står fritt til å akseptere eller avslå budet.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.