Rakke i Stavern

Lys og delikat leilighet i 1. etg. med trinnfri adkomst - 2 soverom - koselig uteplass - rusleavstand til sjø og strand

Rakkeveien 13 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 1 783 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2011
Gårdsnummer 4039
Bruksnummer 59
Energimerking D
FINN.no 197095511
Sist endret 29.11.2020 16:42
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 253 742
Ligningsverdi 770 379,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 253 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Rakkeveien 13!
Dette er en flott leilighet beliggende nær Rakke i Stavern. Leiligheten ligger i fin rusleavstand til Stavern sentrum hvor det finnes et godt og variert utvalg av butikker, restauranter bakeri og mye mer. Området byr i tillegg på flotte turområder - hele året rundt, i tillegg til få minutters gange ned til deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter.
Leiligheten ligger i 1. etg. og har trinnfri adkomst. Leiligheten inneholder entré, gang, to gode soverom, lekkert bad, lys og trivelig stue, pent kjøkken, samt én innvendig bod. Fra stua er det utgang til en platting mot nordvest med gode solforhold. Uteplassen er delvis takoverbygget slik at du sitter mer skjermet for vær og vind. Koselig liten hage med gressplen på utsiden. Dette er en lys og pen leilighet hvor det er lett å trives.
På sameiets tomt er det også felles parkeringsplasser dersom du har bil eller gjester på besøk. Dette er en lettstelt leilighet som er super for deg som vil ha alt på ett plan på bakkenivå.
Din neste leilighet?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Entré: 3,3 kvm
Gang: 5,8 kvm
Soverom 1: 7,3 kvm
Soverom 2: 13,5 kvm
Bad: 6,0 kvm
Bod: 4,0 kvm
Stue: 19,3 kvm
Kjøkken: 13,9 kvm

Standard

Leilighet på en etasje fra 2011. Leiligheten holder jevnt over normal god standard med begrenset slitasjegrad.
Overflater
På innvendige overflater er det benyttet:
Gulv: Parkett, flis.
Vegger: Malte flater.
Himling: Malte flater.
Bad
Leilighetens bad er fra byggeår og har flis på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og innredning med vask. I rommet finnes også vv-tank og rør-i-rør skap. Rommet er ventilert via byggets ventilasjonsanlegg og det er varmekabler i gulvet som styres via termostat. Det er sølet farge i et overskap, samt manglende fuge v/dørterskel og noe sprekker i fuger mellom gulv/vegg, dette bør utbedres.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Det er parkett på gulvet, samt malte flater på vegger og himling. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner samt benkeplate av foliert spon/MDF plate. I benkeplaten er det montert en vaskekum med ett greps blandebatteri. Rommet er ventilert via ventilator over induksjonstopp. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. På takstmann sin befaringsdag ble det observert løs induksjonstopp. Rommet fremstå for øvrig i god stand med minimal overflateslitasje.
VVS/Teknisk
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Hovedkran i rør-i-rør skap på bad.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert Exvent ventilasjonsanlegg i leiligheten.
VV-tank på 200 liter, trolig fra byggeåret. Den står plassert på bad og det er sluk i rommet.
Elektrisk anlegg med automatsikring plassert i bod.
Det er et par punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):
Bad - Manglende fuge v/dørterskel, sølet farge i overskap.
Kjøkken - Løs induksjonstopp.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger nær Rakke i Stavern. En liten rusletur unna boligen finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter. Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Tomt

Areal: 1 783 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Etasje

Leiligheten ligger i 1. etg. og har trinnfri adkomst.

Garasje / Parkering

Felles parkeringsplasser på sameiets tomt.

Felleskostnader

3 100 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Styrehonorar, regnskapshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold, snørydding, forsikring på bygg, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.

Sameie

Sameiet Rakkeveien, org.nr. 914 365 503. Sameiet består av 10 boligseksjoner.
Styreleder i sameier er Arne Fjellberg.
Forretningsfører for sameiet er Atenti.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver seksjon besørger selv det innvendige vedlikeholdet i egen boenhet.
Sameiet har i 2019 og 2020 gjennomført et stort malerarbeid på bygget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.
Forsikret i: Nemi Forsikring med polisenummer: 3181707.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2019. Regnskapet viser et underskudd på kr. 94 122,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 67 436,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. I følge forretningsfører foreligger det ingen husordensregler for sameiet. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Sameiet tillater ikke dyrehold, med unntak av dyr som kun skal holdes inne. Det tillates ikke løse dyr på sameiets område.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2011

Antall soverom

2

Byggeår

2011

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Petter Christiansen:
Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takstein som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.2012 for eiendommen og ferdigattest datert 10.11.2014 for garasjeanlegget. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen. Det er gjort endringer på planløsningen i hht. det som tegninger fra kommunen viser. Det er gjort endringer på stue/kjøkken løsningen slik at kjøkkenet er plassert der soverom 1 var tegnet inn. Det er endret fra 2 boder til 1 der denne er plassert der kjøkkenet var på opprinnelige tegninger. Hovedsoverommet omfatter i dag også areal som var avsatt til bod i tegninger. Det andre soverommet er i dag plassert der det var tegnet inn bod og deler av kjøkkenet. I gangen er det også gjort endringer ihht. at det i dag finnes ett vindfang ved inngangsdøren. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en bod på 4 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet. Det er varmekabler i gulv i alle rom unntatt boden.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 788,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 770 379 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 773 363 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Rakkeveien. Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i kommunedelplan for Stavern by. En del av eiendommen mot vest er avsatt til landbruk-, natur- og friluftsformål samt at en liten del (9 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsestrukturen i området. En liten del av eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by for ytterligere informasjon.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Grevle søndre, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/29756-1/200 Seksjonering tinglyst 11.01.2012 
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/822
2014/1111327-1/200 Resek/tilleggssek tinglyst 17.12.2014 
Nye seksjoner:
Snr: 11
Formål: Næring
Sameiebrøk: 6/828
Seksjonsameieandeler:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/828
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Leiligheten er rengjort før visning og blir ikke ytterligere rengjort før overtagelse.
Det er i enkelte av de andre leilighetene i sameiet opplyst om at det finnes skjeggkre. Selger av denne leiligheten har ikke gitt opplysninger om at det er oppdaget skjeggkre i denne leiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.