Kvelde

Idyllisk eiendom i landlige omgivelser med flott enebolig og uthus/verksted på stor tomt - Nydelig hage

Kveldeveien 52 , 3282 Kvelde

VISNINGER

26. oktober mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 161 m²
Bruksareal 223 m²
Bruttoareal 239 m²
Tomt 1 746 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1933
Gårdsnummer 2098
Bruksnummer 19
Energimerking G
FINN.no 195070105
Sist endret 22.10.2020 17:09
Prisantydning 3 590 000
Totalpris 3 693 742
Ligningsverdi 683 585,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder romslig inngangsparti, kjøkken, bad, stue, omkledningsrom, samt trapperom. I 2. etasje er det gang, fire soverom, toalettrom og stue. I kjelleren er det to praktiske lagringsboder.
På eiendommen er det i tillegg oppført et uthus med garasje/verksted og hybeldel.

Standard

Enebolig i flott stil opprinnelig fra 1933 som i 2008 ble vesentlig oppgradert utvendig. Mange av de innvendige overflatene er det meget god kvalitet på, som for eksempel heltrebord på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger. På eiendommen er det også oppført et uthus med hybeldel og garasje/verksted på ca. 1970-tallet.
Det er blitt utført noe oppussing de senere år. Det er bl.a.:
2008 - Ny kledning montert, samt påforet 5cm isolasjon på yttervegger
2007-8 - Skiftet vinduer, samt terrassedør
2008 - Nybygget balkong og veranda
2008 - Nytt taktekke av betongtakstein
2010 - Bad 1.etg renovert i tidligere eierskap
2013 - Montert luft-til-luft-varmepumpe
2017 - Ny 300liter varmtvannstank
2017 - 2.etg vesentlig oppusset med blant annet nye heltregulv i flere rom, noe ny veggpanel, samt malt de fleste flater
2019 - Innlagt trefase til sikringsskap, samt skiftet brorparten av sikringer i el.skap, samt nytt sikringsskap i uthus
2019 - Fasader utvendig malt/overflatebehandlet
2020 - Ny kledning på uthus, samt skiftet fem stk vinduer
Stue
Boligen har stue i både 1. etasje og 2. etasje. Hovedstua har god plass til spisestue og sofagruppe. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys til rommet.
Stua i 2. etasje passer ypperlig for barna eller som et kontor. Her er det utgang til solrik balkong.
Kjøkken
Kjøkken i 1. etasje med innredning i solid heltre og frittstående hvitevarer. Innredningen er fra slutten av 90-tallet med noe naturlig bruksslitasje. God plass i skaper og på benkeplate, samt egen spiseplass på kjøkkenet.
Bad
Romslig bad i 1. etasje som ble renovert under forrige eierskap i ca. 2010. Badet inneholder dusjkabinett, toalett, servant med skapinnredning, samt skap med benkeplate av vaskekum. På badet er i tillegg opplegg til vaskemaskin. Det er lagt varmekabler i gulvet. Gulv av vinylbelegg, vegger av våtromsplater og himling av takess-plater. Gulvsluk uten tilstøpt fall, dog begrenser bruk av dusjkabinett i stor grad fuktbelastningen av rommets overflater. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler iflg. tilstandsrapporten.
Praktisk toalettrom i 2. etasje som tidligere ble benyttet som dusjbad. Fra trykkvann til servant er tilkoblet kveil av vannrør i plast ført videre ned gjennom hull i gulv. Selger opplyser at disse rørene har som intensjon å føre fram til nytt vannskap for rør-i-rørsystem som en del av opprinnelig planlagt oppussing. Rørføringene bør anses som midlertidig slik de står i dag.
Soverom
Det er totalt fire soverom i boligen - alle beliggende i 2. etasje. Soverommene er av god størrelse med plass til garderobeskap.
Uthus
Praktisk uthus på 83 kvm med garasje/verksted og hybeldel. Noe bygningsteknisk snekkerarbeid gjenstår, men sett over ett har bygget god kvalitet og betydelig bruksverdi. Badet i hybeldelen antas bygget på 80-tallet, og inneholder toalett, dusjanretning på vegg, samt servant. I hybeldelen er det også montert et enkelt te-kjøkken.
VVS/Teknisk
Hovedkran finnes i kjelleren. Innvendige trykkvannsrør av kobber og hovedledning av galvanisert stål. Noe av røropplegget er av nyere dato. Det anbefales betongstøping rundt avløpsrør i kjellergulv. 300 liter VV-tank fra 2017 plassert i kjellerrom. VV-tank på 115 liter i uthuset opplyses å være ny i 2015.
Sikringsskapet til boligen er plassert i gangen i 2. etasje og har automatsikringer. El-anlegget registreres å være oppgradert i stor grad i 2019.
Selger opplyser om at det er registrert sprekk i ovnen i stua. Takstmannen tilføyer at underlagsplata ikke dekker tilstrekkelig del av gulvet, og dermed oppfyller ikke dagens avstandskrav til brennbart materiale.
Det ble registrert noe fuktighet i rom under terreng, hvor det anbefales ytterligere ventilering.
Dette er en enebolig fra 1933, hvor det må påregnes løpende vedlikehold og påkostninger. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2, blant annet grunnet alder og bruksslitasje, noe som er vanlig for en bolig med denne alderen.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig og naturskjønt område på Gjone i Kvelde i Larvik kommune. Området har flotte oppvekstsvilkår og ligger kun ca. 2 km fra Kvelde med barnehage, barne- og ungdomsskole og et idrettsanlegg med fotballbaner, svømmehall, rulleskibakke og sandvolleyballbane. I Kvelde finnes også bensinstasjon, dagligvarebutikk, blomsterbutikk mm.
Tettstedet Kvelde ligger på begge sider av Numedalslågen og har nærhet til fantastiske turområder, lysløype, og nydelig tursti langs elva. Her finnes flere vann med muligheter for bading og fiske. Spesielt Holmfoss og områdene rundt er velkjent for de som liker laksefiske. Av populære badeplasser kan man nevne Lysebo ved Farris, fristranden Roppestad, Skjærsjø og Husevannet.
Skoler og idrett er et samlingspunkt for hele bygda. Hedrum bygdetun står for en rekke arrangementer gjennom året, og i sentrum finnes alt man trenger av butikker og daglige servicetilbud. Skulle man ønske ytterligere tilbud er det kort vei til både Larvik og Sandefjord, så vel som de andre store byene i Vestfold og Telemark.
I Larvik sentrum finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest
innholdsrike spaavdelinger. Larvik kan skilte med bøkeskog på ca. 300 mål og Larvik golfklubb på Fritzøe gård. Det er ellers kort vei til Sandefjord golfklubb på Marum. Høyt og Lavt klatrepark Vestfold ligger mot Svarstad, en liten biltur unna.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar i Kvelde. I Kvelde finnes også blomsterhandel, legesenter, bakeri, gatekjøkken, bensinstasjon og en rekke andre servicetilbud. Det er kort vei til Amfi i Larvik sentrum, Nordbyen kjøpesenter - Larviks største og Hvaltorvet kjøpesenter i Sandefjord.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Grindbakken, som ligger ca. 180 meter fra boligen. Ved å benytte bil fra boligen tar det ca. 26 min til Larvik, 27 min til Sandefjord sentrum, 28 min til Sandefjord lufthavn, 40 min til Tønsberg, samt 1 time og 47 min til Oslo. Eiendommen har gangavstand til Kvelde barne- og ungdomsskole, samt kort vei til barnehage. Nærmeste videregående er Thor Heyerdahl Videregående skole i Larvik og Sandefjord Videregående skole.

Tomt

Areal: 1 746 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik tomt som er pent opparbeidet og beplantet. Gruslagt gårdsplass.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 02.03.1932. Viser til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

God plass til parkering på tomten og i garasjen/uthuset.

Barnehage / skole i området

Tun eller Kvelde barnehage og Kvelde skole (1.-10. klasse).

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1933

Antall soverom

4

Byggeår

1933

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning med grunnmurer av steinblokker fra byggeår. Muren er en særlig tung konstruksjon som i stor grad vil ha «satt seg» - det er således å forvente at målbare skjevheter finnes, samt at noen sprekkdannelser i fuger foreligger. Ingen form for utvendig fuktsikring av murer.
Yttervegger har bærende kjernekonstruksjon av stående reisverksplank. Dette er oftest tre tom tykke bord med fresede not og fjær for samvirke og tettende funksjon. Yttervegger ble i 2008 påforet 5cm isolasjon samt montert ny, stående faspanel. Arbeidet opplyses å være utført i forrige eierskap og skal være foretatt av fagpersoner.
Selger opplyser at samtlige vinduer er skiftet i 2007-2008. Det er benyttet fabrikkmalte postvinduer med tolags isolerglass. Utvendig slitasje forekommer, naturlig nok, men vinduene og terrassedørene framstår stort sett i OK stand. Noe heng i enkelte vindusrammer i 2.etg - dette medfører at tettepakning ikke fungerer optimalt og således vil noe luftlekkasje forekomme.
Utvendig tak er tekket med betongtakstein som opplyses å være skiftet i 2008. Snøfangere er ikke montert. Det er å forventet betydelig restlevetid for taktekket.
5.6kvm stor takoverbygget balkong utenfor stue i 2.etg. Balkongen oppgis bygget under forrige eierskap i ca 2008. Tilsvarende størrelse veranda på nær terrengnivå utenfor stue i 1.etg - denne er overbygget av overnevnte balkong. Gulvdekke av impregnerte terrassebord. Noe værslitasje finnes, naturlig nok, men jevnt over OK stand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke dokumentasjon på at eneboligen og uthuset er omsøkt eller godkjent. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen har godkjente tegninger av ombyggingen av boligen i 2006. Tegningene fra 2006 omfatter hele boligen, og følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger ikke dokumentasjon hos Larvik kommune på at uthuset er omsøkt eller godkjent. Kjøper må eventuelt søke om dette selv og overtar risiko for at uthuset kan brukes til varig opphold/soverom. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende for uthuset. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.
Soverommene i 2. etasje har postvindu med midtstolpe og oppfyller derfor ikke dagens krav til soverom grunnet rømningsvei via vindu.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 239 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, omkledningsrom, trapperom, kjøkken, bad og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalett, fire soverom og stue.
Boligen inneholder i tillegg to boder i kjeller som ikke er målbare grunnet lav takhøyde, men som har god bruksverdi.
Uthus:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hybeldel og dusjbad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, varmepumpe samt vedfyring i peis. Larvik kommune opplyser at siste feiing av røykløpet var i 2018.
Kommunen har registrert en nedgravd parafintank på eiendommen. Parafintanken er fjernet ifølge selger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 240 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, slam, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 683 585 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 460 906 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Larvik følger du Lågendalsveien mot Kvelde. På Gjone før Kvelde sentrum tar du til høyre inn på Kveldeveien. Følg veien til venstre og eiendommen ligger på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til Landbruk-, natur- og friluftsformål, samt reindrift (LNFR) i Kommuneplanens arealdel 2015-2027. Deler av eiendommen omfattes av bestemmelsesområde LNF-B (spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse), hensynssone H310_2: Ras- og skredfare og delareal 22 kvm. til veg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av
• Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
• Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
1971/1546-1/30  Jordskifte  
29.03.1971  Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi av tinglyst servitutt kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og privat septikanlegg. Eiendommen er inne i kommunal tømmeordning for avløpsslam.
Larvik kommune kontrollerer alle eiendommer som ikke er tilknyttet kommunalt avløpsnett. Dersom avløpsanlegget ikke tilfredsstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring. Vannledningen vil sannsynligvis bli skiftet i løpet av 5 år iflg. Larvik kommune. Prisen på dette vil avhenge av bl.a. ledningslengde, grunnforhold mm. og det er ikke innhentet noe pris på dette pr nå.

Tilbehør

Følgende innbo og løsøre medfølger ikke handelen:
Lampe over spisebord i stua i 1. etasje.
Garderobeskap på begge barnerom.
Tråkurv-hyller i skap på soverom.
Fastmonterte hyller på barnerom.
Uthus:
Alle benker og skap.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.