Stavern/Rakke

Fantastisk beliggenhet Stavern/Rakke - panoramautsikt - herlig uteplasser og meget gode solforhold - båtfeste

Hyttesone C 231 , 3294 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 851 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1947
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 82
Energimerking G
FINN.no 194304853
Sist endret 23.10.2020 11:19
Prisantydning 7 950 000
Totalpris 8 192 592
Ligningsverdi 351 275,-

Beregnet totalkostnad

7 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 241 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 242 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 192 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Hyttesone C 231!
Har du alltid drømt om hytte helt nede ved sjøen? Da bør du ta en titt på denne hytta.
Hytta ligger på fint til på naturtomt i vannkanten nær Trefoten mellom Stavern og Rakke. Eiendommen er skjermet, men allikevel godt eksponert mot sjøen og har således fantastisk panoramautsikt og gode solforhold. Hytta ble bygget i 1947 og har vært i samme familie siden den gang. Området byr på det meste man ønsker av aktiviteter om sommeren - et aktivt båtmiljø, flere flotte turstier og herlige badeplasser. Stavern sentrum ligger ca. 10 minutter unna med sykkel, og er sommerstid kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, vinmonopol, apotek og gallerier.
Hytta inneholder entré, kjøkken, stue med herlig peis, mellomgang, 3 gode soverom og bad. På baksiden av hytta finnes et skjul som egner seg utmerket til oppbevaring. Utenfor hytta er det også en fin terrasse med plass til både utemøbler, grill og parasoll. Her kan du slappe av i de vakre omgivelsene med flott utsikt mot sjøen. Fra hytta er det kort vei til fine badeplasser og sandstrand like i nærheten. Her er det gode muligheter for både morgenbad og kveldsbad.
Hytta har sommervann og avløp. Det er bilvei frem til felles parkeringsplass på "Sletta" hvor denne hytta har tinglyst rett til parkering for inntil 2 biler. Herfra er det ca. 40 meter til tomtegrensen, så den siste biten inn til hytta skjer til fots på en liten sti. Selger opplyser også å ha hevd på båtfeste rett på nedsiden av hytta (ca. 20-30 meter i luftlinje). Her har du et godt utgangspunkt til å skape hyggelige ferieminner.
For de som er glad i å gå på tur går den fantastiske Kyststien forbi området. Kyststien er en populær turløype som er godt merket og tilrettelagt. Legg gjerne turen mot vest i retning Helgeroa og Nevlunghavn hvor du kan nyte vakker natur langs stien.
Hytta har hatt flere oppgraderinger over tid, men sett over ett har bygningen ett etterslep av vedlikehold hvor tiltak må påregnes både inn- og utvendig. Med pågangsmot og de rette grepene kan denne hytta bli en virkelig flott perle. På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Innhold

Hytta har alt på ett plan og inneholder:
Entré: 2.2 kvm
Kjøkken: 10 kvm
Stue: 25.7 kvm
Mellomgang: 4.4 kvm (bør antagelig defineres som bod, men kalles gang da denne forbinder de to bygningene)
Soverom 1: 5.8 kvm
Soverom 2: 9 kvm
Soverom 3: 8.4 kvm
Dusjbad: 4.7 kvm

Standard

Hyttas opprinnelige del ble oppført i 1947, samt tilbygget på 1980-tallet. Hytta har hatt flere oppgraderinger, blant annet nyere vinduer og oppgradert taktekke, men sett over ett har bygningen ett etterslep av vedlikehold hvor tiltak må påregnes både inn- og utvendig. Hytta besitter en grei, enkel standard. I blant annet mellombygget som sammenbinder eiendommens to bygg registreres spalter i vegg og rundt dører som alene vil medføre at rommet ikke er musetett - påregn tiltak.
Innvendige overflater
Hyttas innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv av vinylbelegg.
Vegger av trepanel.
Himling av trefiberplater og panel.
Bad
Hyttas baderom ble trolig pusset opp på 1980-tallet. Det er vinylbelegg på gulv med oppkant til vegg, vegger av malt trepanel samt himling av Takess-plater. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, servant med skapinnredning og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu. Det er ikke anlagt fall til sluk og stedvis motfall, dog god terskelhøyde ved dør. Gjennomføringen av trykkvannsrør til dusj opp gjennom gulv er boret gjennom gulvbelegg. Det forventes at denne lokasjonen ikke er tett og bør utbedres.
Kjøkken
Kjøkkenet har gulv av vinylbelegg over platelagt dekke, vegger av trepanel samt himling av Takess-palter. Kjøkkeninnredningen er fra ca. 90-tallet og har fronter av heltre, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer. Det er ikke montert ventilator, men mulighet til å lufte via vindu/dør.
VVS/Teknisk
Hytta har avløp til nedgravd septiktank på eiendommen, samt trykkvannstilførsel i form av sommerledning.
Vannledning av underdimensjonert plast tilgjengelig i krypkjeller under hytta.
Trykkvannsrør av kobber ligger som løse rør, åpent anlegg direkte på terreng utenfor kjøkkenutgang. Rørene har et stort antall skjøter og utgjør en risiko for mekanisk skade med en slik plassering - bør utbedres.
Det anbefales gjennomgang av rørlegger for å få «ryddet i røranlegget» under og rundt hytta. Ingen lekkasjer er avdekket pr. nå, men deler av arbeidet har opplagte indikasjoner på ufagmessige utførelse.
Elektrisk anlegg er oppgradert på 1980-tallet. Sikringsskap med førstegenerasjon automatsikringer, samt har anlegget hovedsakelig eldre kabler og
kontaktpunkter fra oppgitt tid.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner, samt vedfyring i åpen peis tilkoblet byggets pipestokk.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1980-tallet-Tilbygget sidefløy
1980-tallet-Delvis oppgradert el.anlegg
1980-tallet-Tilkoblet sommervann og nedgravd septiktank
1990-tallet-Ny kjøkkeninnredning
1990-Tak i stue opprinnelig del forsterket
2013-Nytt taktekke av banelagt papp
2013-Ny varmtvannstank
2015-Nytt toalett, dusjarmatur og servantarmatur på bad
2017-Strømtilførsel endret til jordkabel fra tidligere benyttet luftspenn
2019-Nytt baldakintak av plastplater utenfor kjøkkendør
2019/2020-Montert 6 stk. nye vinduer, 1x terrassedør, samt 2x nye ytterdører
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Vinduer: Hyttas eldste vinduer fra byggeår har utgått forventet levetid.
Kjøkken: Brukstilstanden oppleves grei, men tilstandsgrad er oppjustert med bakgrunn i alder.
Pipe og ildsted: Sprekker i peis. Alder utløser risiko for uavdekkede avvik.
Bad: Utgått forventet levetid - flere avvik som nevnt i eget rappportpunkt.
Innvendig slitasje: Generell elde og slitasje.
Terrasse: Gjennomgående høy slitasjegrad.
VVS: Generell ufagmessig montasje av røranlegg.
Rom under terreng: Høyt fuktnivå og begrenset ventilasjon.
Grunnmur: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i konstruksjonenes alder. Dette er således ingen indikasjon på at muren ikke fungerer i henhold til sin tiltenkte funksjon.
Tilstandsgrad 3:
Etasjeskiller: Fra krypkjeller registreres det påvirkning av trespisende innsekter i bjelkelag, samt mangler enkelte partier isolasjon i sin helhet. Bør utbedres.
Tak: Betydelig råteskader i gesimser og vindskier. Påregn utskiftning av materialer.
Kledning: Mye råteskader og tørrsprekker - generelt betydelig slitasje.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger i et populært område i vakre Stavern. Hytta ligger usjenert til i fremste rekke mot sjøen med fantastisk panoramautsikt. Her har du sjøen "rett på utsiden av døra" med gode muligheter for fiske og krabbefangst. Området byr på flotte badeplasser, svaberg og fine turområder. Er du glad i å gå på tur bør du sjekke ut Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Fra hytta tar det ca. 10 minutter med sykkel inn til Stavern sentrum. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, vinmonopol, apotek og gallerier. Hva med å rusle gjennom sentrum en varm sommerdag og ta en is? I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted både for fastboende og turister.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Foldvik familiepark ligger ca. 10 minutters kjøring unna hytta og byr på avslappende hygge med underholdning for liten og stor - absolutt verdt et besøk for barnefamilien.

Tomt

Areal: 851 kvm, Eierform: Eiet tomt
Naturtomt i fremste rekke mot sjøen.

Garasje / Parkering

Tinglyst rett til parkering for inntil 2 personbiler på "Sletta" ca. 40 meter fra tomtegrensen. I følge selger er det ca. 10 hytter som deler denne parkeringsplassen og selger beskriver parkeringsforholdene som gode.
Selger opplyser at de har rett til båtfeste rett på nedsiden av hytta (ca. 20-30 meter i luftlinje). Man kan således se og ha kontroll på båten fra hytta. Det er lagt ut bunnfeste. Selger har selv benyttet dette til en båt som veier 1,9 tonn. Selger opplyser å ha hevd på båtfeste (de har hatt samme båtplass i over 70 år) - Det inngås nå en avtale med grunneier slik at retten til båtfeste blir skriftlig og tinglyst. Retten omfatter også mulighet til å ha brygge på samme sted dersom kommunen godkjenner dette.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1947, tilbygget på 1980-tallet

Antall soverom

3

Byggeår

1947

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Grunnmuren står på fast fjell og er således greit fungerende, men som resultat av sin grove konstruksjon finnes sprekkdannelser, og nivåforskjeller må påregnes. Hytta har ingen tradisjonell drenering. Regnvann renner langs fjell og finner sin naturlig vei. I praksis betyr dette at vann vil renn inn i krypkjelleren, men også ut igjen så sant dette er tilrettelagt for. Tilrettelegging vil innebære å fjerne materiallagring i kryparealet. Stedvis mangler isolasjon i etasjeskiller mot krypkjeller - bør utbedres. Yttervegger av stenderverk med opp mot 10 cm isolasjon. Kledning av type liggende vestlandskledning. Enkelte bordganger skiftet i forbindelse med bytting av vinduer, men jevnt over er brorparten av kledningen i slitt stand. Tørrsprekker og råte forekommer på samtlige fasader - det vil falle naturlig med utskiftning av kledning innen rimelig tid. Hytta har seks stk. nye vinduer i 2019/2020, to stk. nye ytterdører, samt ei ny terrassdører - samtlige er fabrikkmalte og har tolags isolerglass; god stand. Øvrige vinduer er enkelte vinduer fra 1980-tallet med tolags glass, samt finnes minst ett vinduer med enkeltglass og vareramme fra byggeår. Hyttas tak er tekket med banelagt papp nylagt i ca. 2013 - ytterligere restlevetid er å forvente. Betydelig råteskader i gesimser og vindskier. Påregn utskiftning av materialer. Sperretakkonstruksjon i den opprinnelige stua ble forsterket med overliggende ståldragere i ca. 1990 ifølge selger.
22 kvm stor terrasse utenfor stue. Gulvdekke av grove skiferheller anlagt i betongstøpt, samt rekkverk av tettebordganger i tre. Rekkverket bærer preg av ufagmessig utførelse, men har grei innfesting og fungerer i praksis. En del betongavflassing og løs stein fra betongfundament.
På eiendommen står det oppført et mindre sidebygg fungerende som lagringsbod. Bygget er i gjennomgående enkel stand og oppgraderinger må påregnes.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven.
Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.
Larvik kommune opplyser at det i 1977 ble godkjent et tilbygg til hytta.
Uthus er ikke omsøkt, men er registret i kommunens arkiv.
Terrassen er bygget ut noe større enn hva godkjente bygningstegninger fra Larvik kommune viser. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, mellomgang, bad og 3 soverom.
I tillegg finnes en enkel utebod på 4 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført feiing eller branntilsyn på eiendommen og har således ingen informasjon vedrørende tilstand på  hyttas ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 216,25 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, slam og renovasjon.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring, strøm, samt kostnader til vedlikehold av vei og parkeringsplass.
I tillegg betales det kontingent til hyttevel kr. 350,- i året. Det arrangeres dugnad på stranda en gang i året.
Selger opplyser i tillegg å ha betalt kr. 1000,- ca. hvert 10. år til ekstraordinært vedlikehold av veien.
Selger har ikke benyttet hytta vinterstid, dersom man ønsker det må man også påregne kostnader til brøyting.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 351 275 pr. 31.12.2018
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stavern sentrum følg Helgeroveien retning Helgeroa ca. 1,4 km og ta til venstre inn Rakkeveien. Kjør forbi inngangen til Solplassen Camping, og følg skilt "Trefoten" ved det store postkassestativet. Du kommer nå til parkeringsplassen på "Sletta" herfra går det sti inn til hytta.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til grønnstruktur i kommuneplanens arealdel.
Eiendommen omfattes av hensynssone H510_1 som sier at det i områder avsatt med hensyn landbruk - klimatisk vernskog skal skjøtsel foregå i tråd med vedtak i Vestfold fylkeslandbruksstyret 19. april 1994 om klimatisk vernskog. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1997/7474-2/30 Bestemmelse om veg tinglyst 21.11.1997 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 194
- Eieren av Gnr: 4040 Bnr: 194 har veirett til fots over Gnr: 4040 Bnr: 82.
Rettigheter på 3805-4040/5, 3805-4040/115:
1968/2380-1/30 Bestemmelse om vannledning tinglyst 07.06.1968 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 4040 Bnr: 80  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 74  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 82  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 125  
Gjelder denne registerenheten med flere
- Rett til vannledning over Statens eiendom Kysthospitalet (Gnr: 40 Bnr: 5 og Gnr: 40 Bnr: 115) med Trefoten Rakke Vannverk, samt vilkår for tillatelsen.
Rettigheter på 3805-4040/29:
2019/1008598-1/200  Bestemmelse om parkering/veg tinglyst 30.08.2019 21:00 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 66  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 82  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 87  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 127  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 140  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 154  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 194
- Rett til parkering inntil 2 personbiler på "Sletta" som avmerket på kart. Parkeringsretten er ikke eksklusiv -  man parkerer der det er ledig. Ikke rett til å markere opp faste parkeringsplasser.
- Rett til adkomstvei over Gnr: 4040 Bnr: 29 frem til "Sletta" som avmerket på kart.
- Parkeringsretten og retten til adkomstvei er betinget av at rettighetshaverne forstår nødvendig vedlikehold av adkomstveien og parkeringsplassen.
Kopi av servitutter følger inntatt i salgsoppgaven. Disse vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Offentlig sommervann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. I følge selger ligger det en kum på "sletta" og eier av hytta er selv ansvarlig for ledning fra denne og inn til hytta. Vannledning er pr. i dag ikke frostsikker. Vannet er på fra ca. påske og til etter høstferien i  ca. oktober. Selger opplyser at dette kan avtales da det kun er to hytter på denne koblingen. Eiendommen har privat avløp med slamavskiller og septiktank (3000 liter).

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hytta selges møblert med løsøre og inventar som medfølger, med unntak av personlige eiendeler.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset kjennskap til eiendommens beskaffenhet. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Interessenter gjøres oppmerksom på at det foreligger forkjøpsrett for familie ved dette salget. Forkjøpsretten skal gjelde for arvinger (barn og barnebarn) slik at disse kan tre inn i høyeste bud. Fristen for å kunne benytte forkjøpsretten er 1 uke etter budaksept.
Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har vært noe sukkermaur tidligere, men at det ikke er observert noe de siste årene.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.