Malmøya i Viksfjord

Orerønningsholmen/Malmøya - Hytteparadis med fantastisk utsikt og optimale solforhold - 5 sov - 2 brygger - usjenert

Malmøya 26 , 3261 Larvik

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 92 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 999 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1969
Gårdsnummer 1011
Bruksnummer 27
Energimerking G
FINN.no 216533315
Sist endret 05.05.2021 11:15
Prisantydning 10 890 000
Totalpris 11 263 992
Ligningsverdi 710 838,-

Beregnet totalkostnad

10 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 360 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 373 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 263 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Malmøya 26!
Fantastisk hyttedrøm på Malmøya i Viksfjord - en sjelden perle! Med sine unike beliggenhet i Larviks flotte skjærgård ligger det meste til rette for å trives her. Hytta ligger fint til i Viksfjord med et aktivt seilermiljø, et stort antall holmer og skjær. Her kan du virkelig nyte båtlivet med bølgeskvulp og måkeskrik på varme sommerdager. På Malmøya er det et etablert og hyggelig hyttemiljø med flotte turstier.
Hytta har vært i samme familie siden den ble bygget i 1969. Hytta har siden byggeår fått flere oppgraderinger og ble i 1996 tilbygget med det som i dag er hyttas hoveddel. Hytta har god plass slik at hele familien kan samles. Hytta har alt på ett plan og inneholder: Gang, bad, toalettrom, 5 soverom, 2 stuer og kjøkken. Rundt hytta er det en stor og flott terrasse med sol fra soloppgang til kl. 22:00 midtsommer. Fra østsiden er det fantastisk utsikt mot Svenner fyr, mens man på vestsiden kan nyte vakker solnedgang med utsikt mot Skutebukta. Den store terrassen har rikelig med plass til det du måtte ønske av sittegrupper, solseng, parasoll og grill - her ligger alt til rette for å skape fine sommerminner.
Hytta kan brukes året rundt, men viser seg fra sin flotteste side på sommeren. Hytta har 2 brygger. Hovedbrygga ligger på østsiden og har plass til flere båter - perfekt dersom du skal ha gjester på besøk. Her er det gode badeforhold og perfekt for krabbefiske. Den andre brygga ligger i Skutebukta og deles med en hytte til. Her er det trygge og fine bademuligheter for små barn på sandstranda i den lune bukta. I tillegg medfølger det en egen båtplass i Ødegården ved Malmøyabrygga hvor det er besluttet å gå til anskaffelse av ny brygge slik at alle vil ha en båtplass med bredde 3,25 meter. Bilen parkerer du i Ødegården hvor denne hytta har en oppmerket parkeringsplass. Dersom du får gjester på besøk så er det muligheter for parkering på felles parkeringsplass mot avgift.
Hytta ligger usjenert til på Orerønningsholmen som knyttes til Malmøya med en sandbanke. Her får du virkelig følelsen av å feriere på en egen øy. Legg gjerne ut på tur på Malmøya for å utforske de mange fine stiene som finnes på øya. På øya finnes det et gammelt nedlagt kystfort hvor du kan nyte 360 grader utsikt mot Viksjord og Larviksfjorden. Ønsker du en mer folkerik opplevelse er vakre Stavern kun en liten båttur unna. Her er det et yrende folkeliv sommerstid og et godt og variert tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Ellers er det en liten båttur over til populære Seilerhytta hvor man kan nyte et bedre måltid. Herfra er det kort kjøreavstand inn til Larvik sentrum med et godt utvalg av butikker, spisesteder og kulturopplevelser.
Dette er en meget sjelden mulighet og som absolutt bør oppleves - ditt neste paradis på jord?

Innhold

Hytta har alt på ett plan og inneholder:
Nyeste hyttedel:
Gang: 4,0 kvm
Bad: 3,2 kvm
Soverom 1: 7,0 kvm
Soverom 2: 7,5 kvm
Stue/kjøkken: 24,8 kvm
Eldste hyttedel:
Toalettrom: 2,2 kvm
Bod: 3,6 kvm
Soverom 1: 6,6 kvm
Soverom 2: 4,9 kvm
Soverom 3: 6,8 kvm
Stue: 20,3 kvm

Standard

Hytta ble oppført i ca. 1969 og ble vesentlig tilbygget i 1996. Hytta har siden byggeår hatt flere oppgraderinger. Hytta fremstår med normal god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv : Siljan Furugulv (2 soverom med heltre plank).
Vegger: Panel.
Himling: Panel.
Bad:
Hyttas bad har heltre plank på gulv, samt vegger og himling av panel. Badet har servant og dusjkabinett som var nytt i 2015. Rommet har ikke montert avtrekk, men det er mulig å lufte via vindu. På takstmanns befaring ble det ikke funnet tegn til råte eller fukt, men det er i underliggende bod registrert eldre fuktskjolder i himling ved sluk. Badet er ikke laget som et våtrom ihht. membran/belegg på gulv, og dette bør man vurdere å utbedre på sikt.
Toalettrom:
Toalettrommet har adkomst fra den overbygde terrassen som knytter de to hyttedelene sammen. Det er heltre plank på gulv, samt vegger og himling av panel. I rommet finnes det ett toalett som var nytt i 2015. Rommet er ventilert via naturlig avtrekk. Hull i himling etter tidligere luftekanal er tettet iflg. selger. Selger opplyser at det ikke er isolasjon i gulv.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning sammen med stua i den nyeste delen av hytta. Det er heltre plan på gulv, vegger av panel og plater, samt himling av panel. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner og har benkeplate i heltre med vaskekum og blandebatteri. Det er ikke montert ventilator over komfyr, dette bør monteres. Det er i dag mulighet for å lufte via vindu.
Det er montert 2 stk. minikjøkken på hytta utenom hovedkjøkken. Utvendig er det montert et kjøkken med enkel innredning, skap og benkeplate med vaskekum og blandebatteri. I stue i eldre del av hytta finnes det et kjøkken med enkel innredning og kjøleskap.
VVS/Teknisk:
Hytten er tilknyttet vann- og avløpsnett. Det er lagt frostsikker ledning ifølge selger i 2015.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning er av plast.
Røropplegg er for det meste fra 2015 ifølge selger.
HØIAX VV-tank på 200 liter plassert i bod under hytta.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod.
Det er montert parabolantenne Canal Digital/Allente.
Det vil bli mulig å få fibernett på hytta. Det er gravd ned trekkerør, og kablene trekkes i nær fremtid. Dette har selger allerede betalt for. Det som vil gjenstå er ca. kr. 1500,- for tilkobling.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2019 - Ny taktekking.
2015 - Nytt dusjkabinett på bad.
2015 - Nytt toalett på toalettrom.
2015 - Hytten er tilknyttet vann- og avløpsnett. Det er lagt frostsikker ledning.
2015 - For det meste nytt røropplegg.
1996 - Tilbygg.
1990-tallet - Skiftet det meste av vinduer og dører.
* Lagt noen nye gulv i eldste delen av hytte.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe slitasje og lav høyde på rekkverk.
Bad - Noe mangler ihht. krav for våtrom.
Kjøkken - Noe elde og slitasje.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på fantastiske Malmøya i Viksfjord.
Området byr på det meste man ønsker av aktiviteter om sommeren. Et aktivt seilermiljø, flere flotte turstier og fine badeplasser. Her er det aldri lang vei til fine aktiviteter for store og små. Mellom Larvik og Stavern ligger en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. For de minste barna er en tur til Foldvik Familiepark absolutt verdt et besøk. For de litt mer eventyrlystne kan man ta turen til klatreparken Høyt&Lavt som garantert gir en luftig opplevelse. Mulighetene er nærmest uendelige og noe av det som vil gi sikre og gode sommerminner for store og små!
Viksfjord er Larviks flotte skjærgård med et stort antall holmer og skjær. Alt fra de innerste og rolige farvannene, til de blankskurte skjærene på «Volmerane» og helt ut til øygruppen Svenner.
Populære Stavern er kun en kort båttur unna. Stavern er en perle langs kysten og er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Ula og Kjerringvik er også populære sommerdestinasjoner og ligger ikke langt unna. Her kan du nyte båtlivet, svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik på varme sommerdager.

Løpende kostnader

Bilparkering for en bil i Ødegården ca. kr. 2000,- pr. år.
Båtplass i Ødeården ved Malmøyabrygga ca. kr. 3000,- pr. år.
Malmøya VA-anlegg ca. kr. 3000,- pr. år.
Medlemsavgift til Malmøya hytte-/Velforening ca. kr. 200,- pr. år.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, toalettrom, 5 soverom, 2 stuer og kjøkken.
I tillegg finnes en bod på 4 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomsten til hytta er via båt.
Hytta er merket med til-salgs-plakat fra Leinæs & Partners.
MS Viksfjord går som rutebåt fra og med 25. juni til og med 15. august, fra Dampskipsbrygga i Stavern til Malmøya. Se www.viksfjord.no for mer informasjon.

Tomt

Areal: 999,5 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det ble tinglyst en festekontrakt på eiendommen 18.12.1995 og i forbindelse med senere overføring av hjemmel til eiendommen ble kontrakten ikke slettet da den beskriver en rekke rettigheter på Malmøya. Når eiendommen nå selges videre vil kontrakten bli vurdert slettet, dog slik at de rettigheter kontrakten beskriver blir stående som rettigheter på gbnr: 1011/1 (Malmøya) som er eid av Larvik kommune.
Det understrekes at tomten er selveiet.

Garasje / Parkering

Bilparkering i Ødegården: Hver hytte får 1 oppmerket parkeringsplass, som varer fra 1/5 -1/11. Resten av året blir antall plasser redusert med 50% (23 stk.). Kostnad ca. 2000,- pr. år. I tillegg er det muligheter for parkering på felles parkeringsområde mot avgift.
Båtplass i Ødegården ved Malmøyabrygga, nr. 8. Sist årsmøte (mars 2021) for Malmøyabrygga ble det besluttet å gå til anskaffelse av ny brygge. Nå vil alle få bredde på 3,25 m. Årlig bryggeavgift vil være ca. kr 3000,-. Salg av eksisterende brygge vil medføre inntekter, som kommer hver enkelt hytteeier til gode.
Hytta har 2 brygger:
- Hovedbrygga på østsiden, med plass til flere båter.
- Brygge nr. to ligger i Skutebukta og deles med en hytte til.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Hytta er oppført med søyler mot fjell. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er Isola Powertech plater som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Larvik kommune opplyser at det i 1974 og 1995 ble godkjent tilbygg til hytta.
Det er gjort enkelte endringer på planløsning i forhold til det de opprinnelige byggetegningene viser. Toalettrommet og badet er tegnet inn som bod på tegninger.
Det må tas forbehold om at terrassene på hver side av hytta kan være større enn hva de godkjente tegningene viser. Man finner heller ikke dokumentasjon på plattingen på bakken eller trappen mot Skutebukta. Den finnes et lagringsareal i kjeller under hytta, men dette arealet fremkommer ikke på tegninger som megler har mottatt fra kommunen. Kjøper overtar evnt. ansvar for dette.
Hytta er kun byggesøkt i henhold til tegninger som er mottatt fra kommunen. Disse følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært branntilsyn eller feiing på denne eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 918,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.
Tallene gjelder for fakturert beløp i 2019. Tjenesten vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 710 838 pr. 31.12.2018
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til grønnstruktur i Kommuneplanens arealdel. En liten del av eiendommen (2 kvm) er avsatt til friluftsformål. Eiendommen omfattes av hensynssone H570_1_KK som sier at kulturmiljøet skal bevares og at eventuelle tiltak må forelegges kommunen for godkjenning. Eiendommen omfattes av hensynssone H560_1 som sier at hensyn til naturmiljø, landbruk, landskap og friluftsliv viktig og skal ivaretas i størst mulig grad. En liten del av eiendommen (16 kvm) omfattes av hensynssone H530_1 som sier at området er sikret som friluftsområde og at tiltak innenfor disse områdene må gjøres i tråd med verneforskriften til vedkommende område.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1999/5553-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 14.09.1999 
Rettighetshaver: Knr:3805 Gnr:1011 Bnr:7
Fortrinnsrett til kjøp/leie av nærmere angitt areal
Overført fra: 3805-1011/1
Gjelder denne registerenheten med flere
- Eieren av Gnr: 1011 Bnr: 7 i Larvik har fortrinnsrett til å få tilskjøtet seg, eventuelt inngå leiekontrakt til den delen av eiendommen Gnr: 1011 Bnr: 1 som er skravert på egen kartskisse.
Rettigheter på 3805-1011/1 i eiendomsrett:
1995/8286-2/30 Best. om båt/bryggeplass/festekontrakt tinglyst 18.12.1995
Overført fra: 0709-1011/1/20
Rettighetshaver: Knr: 0709 Gnr: 1011 Bnr: 1 Fnr: 20  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 1011 Bnr: 27  
Overført fra: 0709-1011/1/20
- Rett til båtfeste, eventuelt brygge slik som da avtalen ble inngått.
- Rett til bruk og opparbeidelse av naturlig arrondert tomt/areal rundt eksisterende bebyggelse, eventuelt i henhold til særskilt avtale.
- Festeren har rett til å hente venn fra utvendig vann-post, som pr. i dag er anlagt ved "Feriehjemmet".
2004/10038-2/30 Best. om båt/bryggeplass tinglyst 29.12.2004 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 1011 Bnr: 27
- Rett til brygge med båtplass øst for tomta, båtfeste i Skutebukta sydvest for tomta og utedo syd for tomta som avmerket på kartutsnitt datert 09.09.2004 på eiendommen Gnr: 1011 Bnr: 1.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at det meste av hyttas løsøre og tilbehør medfølger handelen. Dette inkluderer bla. senger, sofa, spisestuer, utemøbler og lamper. I tillegg medfølger 1 stk. kjøleskap med kjøl og frys. 1 stk. kjøleskap, 1 stk. oppvaskmaskin, 1 stk. komfyr.
2 stk. hvite stoler medfølger ikke. Øvrig tilbehør kan diskuteres med selger.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Malmøya 26, 3261, Larvik, Gnr. 1011 bnr. 27 i Larvik kommune

Eier

Line Hvaara
Tone Merete Hvaara

Oppdragsnummer

22-20-0260

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.