Stavern sentrum

SOLGT - VISNING UTGÅR Lettstelt og pen selveierleilighet i hjertet av Stavern - Båtmannsgården

Kronprinsens gate 15 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 85 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 992 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1984
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 43
Energimerking F
FINN.no 194630026
Sist endret 22.10.2020 13:43
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 967 592
Ligningsverdi 622 696,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 76 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 77 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 967 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Kronprinsens gate 15!
Dette er en super leilighet for deg som ønsker noe lettstelt i hjertet av Stavern. Her bor du midt i smørøyet med restauranter, butikker og gallerier rett i nærheten. Sommerstid blomstrer Stavern med et yrende folkeliv og gode tilbud av sommeråpne spisesteder, butikker og en rekke med kulturelle tilbud. Er du glad i livet på sjøen er det båthavn en liten rusletur unna i tillegg til flere fine strender og turmuligheter i området.
Leiligheten ligger i 1. etg. og har en fin planløsning bestående av entré, stor gang, kjøkken og stue i åpen løsning, 2 gode soverom, bad, praktisk toalettrom, og en bod. Fra stua er det utgang til en koselig terrasse som er delvis takoverbygget. Her kan du sette frem bord og et par stoler slik at dette blir et hyggelig sted å være på fine sommerdager.
Bilen setter du fra deg i garasjekjelleren der denne leiligheten har en parkeringsplass. Det er heis i bygget, og denne kan du ta fra garasjekjelleren og opp til leiligheten, eller helt opp til loftet der det finnes en egen bod til oppbevaring.
Leiligheten er innredet i lyse og trivelige farger og ble betydelig oppusset i 2014 - her har du en fin leilighet hvor det er lett å trives.
Din neste leilighet?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje:
Kjøkken: 8.5 kvm
Stue: 29.3 kvm
Gang: 7 kvm
Entré: 2.4 kvm
Soverom 1: 8 kvm
Soverom 2: 12.4 kvm
Dusjbad: 6.1 kvm
Toalettrom: 1.5 kvm
Bod på loft: 2.4 kvm

Standard

Selveierleilighet over ett plan beliggende i det etablert sameie i Båtmannsgården i Stavern Sentrum. Leiligheten ble betydelig oppgradert med overflater og installasjoner i 2014 - arbeidet framstår fagmessig utført.
Overflater
De innvendige overflater består eksempelvis av blant annet massivt eikegulv i stue og gang, samt parkett. Vegger av tapetserte plater, samt malt betong i himlinger.
Bad
Badet ble vesentlig pusset opp i 2014. Det er gulv av vinylbelegg med oppkant til dør (fra byggeår), vegger av våtromstapet, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin, vaskekum, toalett, samt dusjkabinett. Rommet er ventilert via ventil tilkoblet byggets avtrekk.
Toalettrom
Toalettrommet ble pusset opp i 2014. Rommet har keramiske fliser på gulv, vegger av malte plater, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via ventil til sjakt i vegg.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Det er gulv av enstavs eikebord, vegger av tapetserte plater, samt himling av malt betong. Rommet ble oppgradert i 2014 med nye overflater, ny innredning og hvitevarer. Innredningen er fra Drømmekjøkkenet med skrog, fronter av foliert spon. Ventilator over stekeovn og varmtvannstank fra 2014 plassert i underskap.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Eldre rørledninger fra byggeår til og fra leiligheten.
Ny varmtvannstank fra 2014.
Elektrisk anlegg med automatsikringer. Deler av el.anlegget oppgradert i forbindelse med oppussing i 2014, forøvrig eldre.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2014-Ny varmtvannstank
2014-Ny kjøkkeninnredning, samt ny varmtvannstank
2014-Separat toalettrom oppusset
2014-Delvis oppusset bad
2014-Vesentlig innvendig oppusset med nye gulv, tapeter og maling
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er Tilstandsgrad 2:
Bad: Tilstandsgrad satt med bakgrunn i alder på gulv vil være TG:2. Tilstandsgrad satt med bakgrunn i rommet som helhet tilsier TG:1.
Vinduer: Eldste vinduer fra byggeår fungerer, men den forventede levetid er utgått.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 992 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet og er pent opparbeidet med fine uteområder.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 27.06.1946. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Etasje

Leiligheten ligger i 1. etg. med trinnfri adkomst og heis i bygget.

Garasje / Parkering

Parkeringsgarasje der denne leiligheten disponerer en parkeringsplass.
Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser.

Felleskostnader

Kr. 2 427,- pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer: Regnskapshonorarer, felles bygningsforsikring, kabel-TV, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
I tillegg betaler dagens eier kr. 40,- hver mnd. i miljøgebyr for papirfaktura.

Sameie

Sameiet Båtmannsgården, org.nr. 993 817 074 består av 13 seksjoner.
Formann i sameiet er Tormod Hansen.
Forretningsfører i sameiet er LABO.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Innvendig vedlikehold av egen leilighet og rom som tilhører den enkelte seksjonen er seksjonseiers ansvar. Se vedtektenes punkt 5 og 6 for ytterligere informasjon om vedlikehold.
Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold):
- Dugnad. Svak oppslutning. Innkreve kr. 200 - 300?
-Takene, men omfanget er uklart.
I protokoll for årsmøte i sameiet 18.06.2020 fremkommer det at styret vil kreve inn kr. 300,- til en dugnadskasse. Styret arrangerer dugnader når de finner dette nødvendig.
I samtale med styreleder den 07.10.2020 opplyser han at det pr. dags dato ikke er vedtatt noe som vil føre til en økning i felleskostnader eller fellesgjeld for sameiet. Det nevnes at taket på bygningene trolig må byttes snart, men at man pr. dags dato ikke har bestemt hvordan dette skal løses. Kjøper må derfor påregne at det vil forekomme kostnader til dette, og at det kan komme en økning i felleskostnader og evnt. fellesgjeld.
Sameiet har 2 vaktmester/renholder som bla. utfører trappevask.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.

Andel fellesgjeld

Denne seksjonen har ingen fellesgjeld.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiets fellesforsikring i IF Skadeforsikring, Polisenummer: SP0002766746 og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et underskudd på kr. 2 895,22,-. Underskuddet dekkes av lagets annen egenkapital.
Budsjett for 2020 er rekvirert, men ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Dyrehold er ifølge opplysninger fra styreleder tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1984

Antall soverom

2

Byggeår

1984

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder med betong og trekonstruksjoner. Flere vinduer ble skiftet i 2012. Det er brukt tradisjonelle husmorvinduer med isolerglass av normalt god kvalitet. Øvrige vinduer er husmorvinduer fra byggeår med dertil utgått forventet levetid. Fra stue finnes utgang til østvendt, takoverbygget balkong tilhørende seksjonen - balkongen framstår med et normalt vedlikeholdsbehov.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.02.1985 for eiendommen. Ferdigattesten er gitt med følgende merknader:
- Automatisk døråpner fra garasje til trapperom må monteres. Det må legges kile mot dørterskel.
Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det er gjort noen endringer i planløsning ihht. det de godkjente tegningene fra kommunen viser (bod gjort om til del av kjøkken). Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad og toalettrom.
I tillegg finnes en bod i leiligheten på 6 kvm som s-rom.
I tillegg finnes en loftsbod på 3 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Ved utleie skal sameiets styre underrettes skriftlig.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 302,32 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

Felleskostnader, kommunale avgifter, forsikring og strøm/oppvarming.
I tillegg tilkommer kostnad knyttet til sameiets dugnadskasse (se punkt om vedlikehold).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 622 696 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 241 704 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Kronprinsens gate.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til sentrumsformål i kommunedelplan for Stavern by. En liten del av eiendommen (4 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen ligger i et område som omfattes av hensynssone H710_2 båndlegging etter plan og bygningsloven der hensikten er å bevare området og bygg. Eiendommen omfattes også av hensynssone H570_2 der hensikten med hensynssonen er å bevare regionalt, nasjonalt og internasjonalt viktige historiske områder hvor kulturminner og landskapsrom samlet danner et særegent, helhetlig kulturmiljø.  Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1977/1091-1/30 Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 14.02.1977 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 5001 Bnr: 48  
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Overført fra: 3805-5001/43
Gjelder denne registerenheten med flere
- Bestemmelser om bebyggelse, plassering inntil nabogrense samt etablering av branngavl.
1983/9848-3/30 Erklæring/avtale/seksjonering tinglyst 21.12.1983
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 5,000 med prioritet etter 90% av første tinglyste overdragelsespris
Gjelder denne registerenheten med flere
- Til sikkerhet for den enkelte sameiers forpliktelser overfor sameiet, gis det pant i hver seksjon for kr. 5000,-. Panteretten skal hefte på den enkelte seksjon med prioritet uten opptrinnsrett etter 90% av første tinglyste overdragelsespris.
 
2004/6433-1/30 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel tinglyst 20.08.2004 
Endring av formål/brøk:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 84/1178
- Endring av eksisterende seksjonering.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.