Bisjord Terrasse

Innholdsrik 4-roms eierleilighet med stor garasje - Solrik terrasse med flott utsyn - 3 soverom

Kollenlia 18 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 108 m²
Bruksareal 114 m²
Bruttoareal 123 m²
Tomt 11 668 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1989
Gårdsnummer 1018
Bruksnummer 26
Energimerking E
FINN.no 216028756
Sist endret 05.05.2021 15:21
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 278 742
Ligningsverdi 739 509,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 278 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor 4-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje i terrasseblokk oppført i 1989. Av dagens eier er det gjort flere oppgraderinger og vedlikeholdstiltak i senere år. Det er blant annet kjøkkeninnredning fra 2015, noe overflateoppussing i senere tid, nyere vinduer, kledning og terrasserekkverk mm.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder gang, toalettrom, vaskerom, romslig stue og kjøkken, soveromsgang med inngang til 3 soverom og bad. Fra stua er det utgang til stor terrasse med fin utsikt og gode solforhold.
Det er i tillegg en bod med inngang fra felles gang rett på utsiden av leiligheten. Stor garasje medfølger.
Eiendommen ligger solrikt og fint til i et veletablert sameie på Bisjord. Her bor du med flotte turområder og butikker i umiddelbar nærhet.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder gang, toalettrom, vaskerom, romslig stue og kjøkken, soveromsgang med inngang til 3 soverom og bad. Fra stua er det utgang til stor terrasse med fin utsikt og gode solforhold.
Det er i tillegg en bod med inngang fra felles gang rett på utsiden av leiligheten.
Stor garasje.

Standard

Stor 4-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje i terrasseblokk oppført i 1989. Av dagens eier er det gjort flere oppgraderinger og vedlikeholdstiltak i senere år. Med leiligheten følger også stor garasje.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2015-Kjøkken oppusset med ny innredning
2015-Bad delvis oppusset med ny innredning
2017-Skiftet samtlige vinduer (samt ett i 2021), samt tilhørende kledning og terrasserekkverk
2020-Generell innvendig overflateoppussing med maling
2018-Ny terrassemarkise
Leiligheten har inngang fra felles trappegang med en tilhørende bod fra fellesgangen. Leiligheten inneholder gang med inngang til vaskerom og toalettrom, samt videre til stue og kjøkken. Fra stua er det utgang til stor og solrik terrasse med fint utsyn.
Videre er det en soveromsgang med inngang til 3 soverom og bad.
Stua har god plass til møblering og er i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Fra stua er det utgang til stor (30 kvm.) terrasse. Her har du gode solforhold, flott utsyn og god plass til hagemøbler. I 2017 ble samtlige vinduer, kledning og terrasserekkverk skiftet.
Kjøkkenet ble pusset opp med ny innredning i 2015 og har rikelig med plass på benkeplaten, samt i skuffer og skap. Frittstående hvitevarer. Det er i tillegg plass til spisebord på kjøkkenet.
Leiligheten har flislagt bad i opprinnelig stand fra byggeåret, og ble i 2015 oppgradert med ny baderomsinnredning og dusjkabinett. Varmekabler i gulvet. Badet inneholder servant i skapinnredning, toalett og stort dusjkabinett. Bruk av lukket dusjkabinett som i stor grad beskytter rommet mot unødig fuktbelastning.
Det er i tillegg et praktisk vaskerom i leiligheten. Vaskerommet inneholder opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, dusjkabinett, varmtvannstank og vaskekum i plast. Varmtvannstanken er av eldre dato og bør påregnes utskiftning. Det er ingen lekkasjeproblematikk registrert nå. Som våtrom er den forventede levetid utgått, men det skal presiseres at som vaskerom er det lite som tilsier at rommet ikke ivaretar sin funksjon og ikke vil gjøre dette i ytterligere tid. Leiligheten har også et ekstra toalettrom som inneholder servant og toalett.
Det er 3 soverom i leiligheten hvorav alle har plass til garderobeskap. Trenger du ikke 3 soverom er rommene også godt egnet til hobbyrom og/eller kontor.
Boligen besitter normalt god innvendig standard. Selger har foretatt et løpende innvendig oppussingsarbeid, senest med maling av vegger og himlinger. Det er parkett på gulv, vegger av tapetserte plater og himling av malt betong og malt gips.
Sikringsskap er plassert i felles gang og har automatsikringer.
Det er få punkter i rapporten som er gitt TG2 av takstmann. Dette er varmtvannstank, toalettrom og vaskerom, grunnet alder og forventet levetid. Ingen rapportpunkter er gitt TG3.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og fint til i et veletablert sameie på Bisjord. Her bor du med flotte turområder i umiddelbar nærhet. Skreppestad og Øya handelsområde ligger få minutter unna og byr på gode handlemuligheter med både Rema 1000, Europris, Mestern Familiesenter mm. Kort vei også til Menybutikk, frisør og legesenter på Gloppe. Det er også et godt utvalg av strender og båthavn i nærheten. Larvik sentrum ligger ikke langt unna og har butikker, kafeer og restauranter, samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Gode bussforbindelser til både Larvik og Sandefjord.

Felleskostnader

2 800 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer felles strøm, vedlikehold i fellesarealer, brøyting, felles bygningsforsikring, regnskapsfører mm.

Løpende kostnader

I tillegg til fellesutgiftene: kommunale avgifter, innboforsikring, TV, internett etc.

Andel fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

5 241

Sameie

Sameiet Bisjord Terrasse, består av 60 seksjoner - fordelt over flere bygg og etasjer. Sameiets formål er å forvalte sameiernes felles interesser i eiendommen i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet.
Styreleder i sameiet er Ole Jørgen Hetty.
Forretningsfører er Sparebank 1 Regnskapshuset.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har en 5 års vedlikeholdsplan som er vedlagt i salgsoppgaven. Denne består av utvendig vedlikehold som bytte av vindskibord, blekk, takrenner og nedløp samt noen vinduer/verandadører og dårlig kledning, utvendig maling av oppusset bygningsmasse og på sikt utbedre innvendige fellesarealer (oppganger). I tillegg til dette kommer diverse nødvendig årlig vedlikehold.
Det er ikke planlagt økning i fellesutgiftene.
Ihht. vedtektenes punkt 6 skal det ytre vedlikehold av eiendommen, anlegg og utstyr besørges og bekostes av sameierne i fellesskap. Det indre vedlikehold av seksjonene er de respektive sameiernes ansvar.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap (2020) viste et overskudd på 282 118,-. Budsjett for 2021 er ikke mottatt av forretningsfører og kan evt. bli ettersendt. Årsregnskapet følger vedlagt i salgsoppgaven.
Årsregnskapet for 2020 er klart og ferdig revidert iflg. forretningsfører. Det er ikke avholdt sameiermøte i 2021, med godkjenning av siste års regnskap, da dette er utsatt til høsten på grunn av pågående pandemi.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt. Sameiet har vedtatt retningslinjer for dyrehold utarbeidet av Dyrenes Beskyttelse og Oslo Kommunale Dyrevernnemnd som kan leses i ordensreglene vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 123 kvm
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom, vaskerom, stue, kjøkken, mellomgang, 3x soverom
og dusjbad
Bod fra trappegang:
Bruksareal: 6 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Gang: 5.1kvm
Toalettrom: 2kvm
Vaskerom: 7.8kvm
Stue: 33.5kvm
Kjøkken: 11.6kvm
Mellomgang: 5.4kvm
Soverom1: 7.2kvm
Soverom2: 14.5kvm
Soverom3: 11.5kvm
Dusjbad: 5.2kvm

Adkomst

Fra Øya Handelsområde følger du Tjøllingveien mot Sandefjord. Ta til venstre inn Hegdalveien og første inn til høyre inn på Kollenlia. Følg opp bakken rett frem og leiligheten ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 11 668 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte internveier, felles gjesteparkering mm.

Garasje / Parkering

Leiligheten har stor tilhørende garasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 23.10.1989. Utdrag av godkjente bygningstegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Bisjord barnehage, Valby barneskole og Mellomhagen ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie skal styret ha beskjed.

Oppvarming

Elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 313 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Oppgitt årlig beløp er kommunens prognose for inneværende år (2021).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 739 509 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 662 231 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen onfattes av to reguleringsplaner og to sett reguleringsbestemmelser. Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse med delareal til kjørevei, offentlig friområde, parkbelte i industriområde og frittliggende småhusbebyggelse, i reguleringsplan for Bisjordkollen, ikraft 02.10.1985.
En liten del av eiendommen (19 kvm) er regulert til kjørevei i reguleringsplan Hegdal I, Industriområde, ikraft 18.09.1980.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse med delareal til grønnstruktur, veg og LNFR i Kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2016.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Komfyr (1 år gammel) og kombinert kjøl/frys medfølger i salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett eller krav til godkjenning av ny eier i sameiet.

Adresse og matrikkel

Kollenlia 18, 3261, Larvik, Gnr. 1018 bnr. 26 snr. 33 orgnr. 995167301 i Larvik kommune

Eier

Gunn Sæthre

Oppdragsnummer

22-20-0270

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.