Verningen

Enderekkehus fra 2014 med alt på et plan - Her kan du flytte rett inn! Garasje - Solrik terrasse - Flotte turområder

Skuggedalveien 14A , 3270 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 103 m²
Bruksareal 127 m²
Bruttoareal 136 m²
Tomt 1 544 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2014
Gårdsnummer 2034
Bruksnummer 190
Energimerking C
FINN.no 195904369
Sist endret 29.11.2020 02:34
Prisantydning 2 980 000
Totalpris 3 063 492
Ligningsverdi 682 120,-

Beregnet totalkostnad

2 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 980 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 063 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen har inngang fra takoverbygget inngangsparti videre til romslig gang med skyvedørsgarderobe. Herfra er det inngang til vaskerom, bod, bad og 2 soverom hvorav hovedsoverommet har inngang til walk-in-closet. Videre er det romslig stue og kjøkken i delvis åpen løsning.
Fra stua og hovedsoverommet er det utgang til terrasse og hage. Lagringsplass på loft med gangbart gulv på deler av loftet, samt at det er en sportsbod i garasjen.

Standard

Ende-rekkehus bygd i 2014 med alt på et plan, god planløsning og usjenert beliggenhet. Tilhørende garasjeplass med bod i felles garasjerekke.
Boligen har god innvendig standard og liten slitasje med de fleste innredninger fra byggeåret 2014. I boligen er det balansert ventilasjonsanlegg, sentralstøvsuger og bl.a. stor terrasse mot sør og hage mot vest.
Takoverbygget inngangsparti med koselig uteplass på husets fremside. Romslig, flislagt gang med flott skyvedørsgarderobe. Fra gangen er det praktisk inngang til vaskerommet, samt til innvendig bod, soverom og bad.
Videre er det lys og romslig stue i vinkel og i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Her er det god plass til møblering av sofagruppe og spisestue. Det ble montert vedovn i stua i 2017. Fra stua er det utgang til platting og hage. Stua og kjøkkenet får mye naturlig lys fra vindusflatene som gir god romfølelse.
Lyst og pent kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer i form av kaffemaskin, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/fryseskap. Innredningen har overskap til taket og downlights. Det er montert waterguard i benkeskap og komfyrvakt over koketoppen.
Det er 2 soverom i boligen hvorav hovedsoverommet har inngang til walk-in-closet, samt utgang til terrassen. Begge soverommene er av god størrelse.
Pent, flislagt bad som inneholder vegghengt toalett, dusjkabinett og servant i innredning med speil over. Det er termostatstyrte varmekabler i gulv og downlights i himling. Balansert ventilasjon. Av takstmann ble det brukt krysslaser for å kontrollere fall til sluk som ligger under dusjkabinettet, og det ble observert fall på gulv mot dusjkabinett (noe begrenset, ikke 1:100 fall). Det er ingen oppkant v/dør. Sluk ble ikke besiktiget pga. manglende tilkomst. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler. Det er ikke flyttet på innredninger og utstyr. Da det er benyttet lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning.
I tillegg er det et praktisk vaskerom i boligen. Vaskerommet har flislagt gulv og inneholder vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder. Termostatstyrte varmekabler i gulv, samt balansert ventilasjon. Iflg. takstmann ble det ikke funnet tegn til råte eller utslag på fuktmåler på befaringsdagen. Det ble brukt krysslaser for sjekk av fall til sluk, det ble observert fall på gulv mot sluk (noe begrenset). Det er lav terskel v/dør (ikke membran oppkant). Synlig sluk i rommet ble besiktiget og det ble observert membran. Hovedkran er i rør-i-rør-skapet plassert i boden iflg. takstmann. Sikringsskap med automatsikringer plassert i boden.
Boligens innvendige overflater består av parkett og flis på gulv, malte flater og tapet på vegg og malte flater i himling. Boligen er godt vedlikeholdt og fremstår i god stand. Fra gangen er det loftsluke med tilkomst til loftet med god lagringsplass.
Utvendig ble huset malt i 2020 iflg. selger. For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Verningen i Larvik kommune. Dette er et barnevennlig boligområde med kort vei til barnehage, offentlig kommunikasjon, skoler og gode servicetilbud. Fra eiendommen er det nærhet til idylliske turområder over mot Bommestadåsen og Håkestadåsen. Verningen har også et godt idrettsmiljø, der Sporty Il har over 300 medlemmer. Klubbens anlegg består av to gressbaner med internasjonale mål, en grusbane, utendørs håndballbane og basketballbane. Her er det også lysløype, klubbhus og kiosk. I nærområdet ligger Timbo - et friareal, godt tilrettelagt for lek og hygge. Området har akeplass og skihopp om vinteren, med mulighet for grilling og samling i gapahuk. Ved juletider arrangeres det tenning av julegran.
Fra området er det få minutters kjøring til Bjønnesstranda som fremstår som en idyllisk perle i fjorden. Stranda ligger i en nydelig vik og har langgrunn, barnevennlig strand som er kjent for gode badetemperaturer. Larvik kan ellers by på flere idylliske badeplasser i fjorden og Farris, samt nydelige turområder i Vestmarka og Bøkeskogen. Innover i marka finnes flere vann og merkede skiløyper, mens Bøkeskogen har et areal på ca. 300 mål.
I sentrum finner du også Batteristranda, Farris Bad og Bølgen kulturhus. Golf kan spilles i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård og ved Sandefjord golfklubb på Marum.
Det er kort kjørevei til Nordbyen kjøpesenter eller sentrum, samt i underkant av et kvarters kjøring til Hvaltorvet kjøpesenter i Sandefjord. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog.

Tomt

Areal: 1 544 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Selger har tidligere fått skriftlig tillatelse fra naboene til å gjerde inn hagen på vestsiden av sin bolig.

Garasje / Parkering

Boligen har garasjeplass og sportsbod i garasjerekke. Det er montert aluminium/stålport og elektrisk portåpner.

Barnehage / skole i området

Heffalompen eller Lillefot familiebarnehage og Bommestad barneskole.

Felleskostnader

500 pr. mnd.
Per d.d. betales kr. 500,- hver måned iflg. selger. Det dekker snøbrøyting, laveste fart internett og enkel TV-pakke.
Viken Fiber har sagt opp denne avtalen fra 31.12.2020 så det må bestilles eget abonnement  i desember som gjelder fra 1.1.2021. Fra 1.1.2021 blir det kun brøyting som skal dekkes via fellesutgifter, og beløpet er satt til kr. 200,- pr.mnd.

Sameie

Sameiet Skuggedalveien 12-14 "Sandvoldtunet" består av 5 seksjoner hvor styret skal bestå av 5 medlemmer. Hver seksjon eier den del av sameiet ihht. sameiebrøken (1/5 pr seksjon iflg. seksjoneringen). Fellesutgiftene deles likt på seksjonene. Utearealet er fellesareal for sameiet. Sameiet er ikke organisert og det vises til Lov om Eierseksjoner for ytterligere bestemmelser.

Andel fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Hver seksjon besørger egen forsikring.

Regnskap

Det foreligger ikke et formelt årsregnskap for sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for sameiet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Ingen kjente hindringer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

2

Byggeår

2014

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven: Det er støpt plate på grunn og ringmurselementer. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.10.2017. Godkjente tegninger av boliger og garasje følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 136 kvm
Boligen:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, vaskerom, bad, 2 x soverom, omkledningsrom, stue/kjøkken
Garasje med bod:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Entre/gang: 11,9
Vaskerom: 3,7
Bad: 7,8
Bod: 3,2
Soverom 1: 12,3
Soverom 2: 12,2
Omkledningsrom: 5,8
Stue/kjøkken: 43,4
Garasje: 14,9
Bod: 5,3

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er vedovn i stue fra 2017, ellers elektrisk oppvarming. Varmekabler i entre/gang, vaskerom og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, kommunale avgifter, forsikring mm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 682 120 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 455 632 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Sentralstøvsuger.
Balansert ventilasjonsanlegg.

Adkomst

Fra Larvik sentrum følger du Elveveien over i Sørlandske hovedvei. Ta til høyre inn Gamle Ravei og følg veien frem til skilt mot Tjølling kirke inn på Verningenveien. Ta til høyre inn på Skuggedalveien og deretter første til høyre.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (feltnavn BK5 i reguleringsplan) i reguleringsplan Sandvold m/tilliggende eiendommer, Verningen, ikraft 20.06.2012. Et lite delareal på 3 kvm. er avsatt til kjøreveg. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse med delareal veg i Kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2016.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger har mottatt et nabovarsel vedr. fradeling av eiendommen gbnr 2034/11 - området nord for eiendommen langs Skuggedalveien. Kartskisse over ny tomtegrense og nabovarselet følger vedlagt i salgsoppgaven. I reguleringsplanen er dette området regulert til 4 eneboliger, og det må påregnes utbygging av denne eiendommen.
Iflg. eierne av gbnr. 2034/11 skulle veien inn til området fra Skuggedalveien vært lagt lenger sør. Iflg. reguleringsplankartet skulle avfallhåndteringen vært etablert på eiendommen til gbnr. 2034/16, merket med FR2 i reguleringsplankart. Dette er ikke utført, og det er uvisst om dette blir gjennomført i forbindelse med en eventuell utbygging av området BF8. Ta kontakt med megler eller Larvik kommune ved spørsmål.
Det er igangsatt rullering av
• Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
• Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale tinglyst 20.09.2012 med dagboknr. 773523.
Det er gitt midlertidig dispensasjon fra reguleringsplan vedr. opparbeidelse av vei, vann og avløp.
I erklæringen gis også eiendommen kjøreadkomst fra Skuggedalveien over gbnr. 2034/11 og 2034/16 frem til sin tomtegrense, samt rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann og avløp over de samme eiendommene.
Det gis også bruksrett til område Lek 3 (lekeplass) på reguleringsplankartet. Eiendommen gis også bruksrett til området FR 2 (renovasjonsanlegg) på gbnr. 2034/16 i samsvar med reguleringsbestemmelsene.
Kopi av erklæring med kartskisse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Privat vei inn til boligene fra kommunal vei.

Diverse informasjon

Det foreligger målerapport utarbeidet av Akustikk-konsult AS datert 21.06.2017 vedr. lydisolasjonsforhold mellom boenheter. Det er foretatt en måling av trinnlydnivå og luftlydisolasjon mellom stue i 14B og soverom i 14A hvor det konkluderes med at målt trinnlydnivå og luftlydisolasjonm er godt innenfor krav.
Selger har påpekt ovenfor de andre i sameiet og utbygger at det ikke er tilfredsstillende avvikling av overflatevann ved store nedbørsmengder. Iflg. selger renner vannet bort fra husene, men det kunne vært flere avledningsmuligheter vekk fra området. Dette er fremmet for utbygger, men er ikke imøtekommet. Selger vil ikke følge denne saken videre.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.