Rakke i Stavern

Lys og trivelig leilighet med fin planløsning i 2. etg - heis i bygget - 2 soverom - herlig balkong - garasje

Rakkeveien 21 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 783 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 4039
Bruksnummer 59
Energimerking B
FINN.no 198709674
Sist endret 29.11.2020 16:43
Prisantydning 2 560 000
Totalpris 2 632 992
Ligningsverdi 690 000,-

Beregnet totalkostnad

2 560 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 560 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 72 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 632 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Rakkeveien 21!
Dette er en fin leilighet med alt på ett plan. Leiligheten ligger nær Rakke i Stavern - kun en liten rusletur unna Stavern sentrum med butikker, restauranter bakeri og mye mer. Fra leiligheten er det også kort avstand til fine sandstrender, svaberg og meget gode bademuligheter. Det er også flust av fine turområder i nærheten som kan brukes hele året. Leiligheten er trivelig, lys og lettstelt. Området er rolig og byr på vakker natur, rikt dyreliv og fine turmuligheter.
Leiligheten ligger i 2. etg. Leiligheten har utvendig tilkomst via felles, takoverbygget svalgang og det er heis i bygget. Leiligheten inneholder entré, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, lekkert bad, 2 gode soverom og en bod. Utenfor stua finnes en solrik balkong. Denne er delvis takoverbygget slik at du kan sitte mer skjermet for vær og vind. Her er de gode solforhold og selger opplyser at du har sol her helt til kl. 22:00 midtsommer. Foretrekker du heller å sitte i skyggen finnes det alltid en skyggeside enten på balkongen eller ved inngangspartiet. Innerst på fellesområdet mot nord finnes en vakker, liten hage som ifølge selger er rikt besøkt av sommerfugler, insekter og bier. Her er det midtsommer deilig sol fra kl. 08:30-18:00 ifølge selger.
Bilen setter du fra deg i egen garasje hvor det også er god plass til lagring. Det er også felles parkeringsplasser på sameiets tomt dersom du har gjester på besøk.
Din neste leilighet?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré: 4.4 kvm
Soverom 1: 10.2 kvm
Soverom 2: 12 kvm
Gang: 4 kvm
Stue: 23.7 kvm
Kjøkken: 7 kvm
Dusjbad: 6.1 kvm
Bod: 4.8 kvm

Standard

Bygget ble nybygget i 2012 og leiligheten bærer i stor grad overflater og konstruksjoner fra byggeår. Leiligheten framstår pent brukt med begrenset slitasjegrad. Leiligheten besitter normal god innvendig standard.
Overflater
De innvendige overflater består av parkett og fliser på gulv, vegger av malte plater, samt malte plater i himlinger.
Bad
Baderommet er i opprinnelig stand fra byggeår og er bygget av fagpersoner. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes toalett, nytt dusjkabinett fra 2019, servant med skapinnredning, 200 liter varmtvannstank, samt opplegg til vaskemaskin. På vegg finnes koblingsskap for rør-i-rør-system - skapet er drenert ut til gulv. Det er ikke anlagt tilstrekkelig fall på gulv til sluk. Rommet er ventilert via byggets ventilasjonsanlegg og det er varmekabler i gulvet.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Det er parkett på gulv, samt vegger og himling av malte plater. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne (ett nyere underskap fra 2018). Det er integrerte hvitevarer i form av platetopp og stekeovn av samme alder som innredningen. Rommet er ventilert via Røros Hetta ventilator over platetopp.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Koblingsskap for rør-i-rør-system finnes på bad.
Det registreres å mangle overgangsstrømpe fra varerør til trykkvannsrør på tappepunkt på kjøkken - dette er en typisk mangel ved slike anlegg og kan i praksis medføre at rør-i-rør-systemets tiltenkte funksjon ikke ivaretas korrekt.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i nevnte vannskap.
200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert på bad.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår. Sikringsskap montert på vegg i bod.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2018-Montert dusjkabinett på bad.
2018-Bygget hylle/lagerplass innerst i garasje.
2019-Nye skyvevinduer på balkong.
Det er et punkt i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Bad: Mangel av tilstrekkelig fall til sluk utløser TG:2.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger nær Rakke i Stavern. En liten rusletur unna boligen finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter. Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Tomt

Areal: 1 783 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Etasje

Leiligheten ligger i 2. etasje og det er heis i bygget.

Garasje / Parkering

Egen garasjeplass. Ellers gjesteparkering på sameiets tomt.

Felleskostnader

Kr. 3 005,- pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Styrehonorar, regnskapshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold, snørydding, forsikring på bygg, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.

Sameie

Sameiet Rakkeveien, org.nr. 914 365 503. Sameiet består av 10 boligseksjoner.
Styreleder i sameier er Arne Fjellberg.
Forretningsfører for sameiet er Atenti.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver seksjon besørger selv det innvendige vedlikeholdet i egen boenhet.
Sameiet har i 2019 og 2020 gjennomført et stort malerarbeid på bygget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.
Forsikret i: Nemi Forsikring med polisenummer: 3181707.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2019. Regnskapet viser et underskudd på kr. 94 122,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 67 436,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. I følge forretningsfører foreligger det ingen husordensregler for sameiet. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Sameiet tillater ikke dyrehold, med unntak av dyr som kun skal holdes inne. Det tillates ikke løse dyr på sameiets område.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført etter tradisjonelle prinsipper med støpt betongfundament mot grunn, yttervegger av isolert stenderverk kledd med trepanel, etasjeskillere av trebjelkelag, samt takkonstruksjon av fagverktakstoler utvendig kledd med tekking med betydelig forventet restlevetid. Leiligheten har tradisjonelle, fabrikkmalte vinduer med tolags isolerglass fra byggeår. Vinduene framstår hele og i god stand. Betydelig forventet restlevetid. I stue finnes enkeltløyet terrassedør av tilsvarende alder og stand som vinduer. 7 kvm stor, solrik balkong utenfor stue. Store deler av arealet er takoverbygget. Generelt godt vedlikeholdt.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.2012 for eiendommen og ferdigattest datert 10.11.2014 for garasjeanlegget. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg finnes en bod på 5 m². som s-rom.
Til leiligheten medfølger det også en egen garasjeplass i felles garasjerekke. Garasjeplassen er arealmålt til 17 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet. Det er varmekabler i gulv på bad og i entré.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 8000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 789 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 690 000 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 300 001 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Rakkeveien. Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i kommunedelplan for Stavern by. En del av eiendommen mot vest er avsatt til landbruk-, natur- og friluftsformål samt at en liten del (9 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området. En liten del av eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by for ytterligere informasjon.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Grevle søndre, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/29756-1/200 Seksjonering tinglyst 11.01.2012 
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 79/822
2014/1111327-1/200 Resek/tilleggssek tinglyst 17.12.2014 
Nye seksjoner:
Snr: 11
Formål: Næring
Sameiebrøk: 6/828
Seksjonsameieandeler:
Snr: 8
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 79/828
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Kombiskap, induksjonstopp, stekeovn og kjøkkenvifte medfølger. Vaskemaskin medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det er oppdaget skjeggkre i leiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.