Breivann

Koselig hytte med vestvendt utsyn og gode solforhold - båtplass - selveier - turområder - bilvei frem

Breivann 11 , 3277 Steinsholt

BE OM SALGSSUM
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 76 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 1 438 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 70
Bruksnummer 100
Energimerking D
FINN.no 198269300
Sist endret 03.12.2020 11:12
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 675 492
Ligningsverdi 336 000,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 85 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 675 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta går over ett plan hvor du finner en romslig stue med store vindusflater mot flott natur og downlights i himlingen. Fra stua er det utgang til stor vestvendt terrasse med fin utsikt og godt med sol. Stua ligger i delvis åpen løsning mot kjøkkenet og spisestue med god plass til gjester. Gangen fører til hyttas tre soverom og badet.
Ute har du en praktisk lagringsbod med adkomst fra terrassen.
Styreleder i vel-laget opplyser at det medfølger båtplass i felles bryggeanlegg (nr. 10) syd for eiendommen.

Standard

Solid hytte fra 2012 som holder en normalt god standard fra byggeår og hvor enkelte arbeider er sluttført i nyere tid. Noe mindre arbeider som sluttføring av lister gjenstår, men her kan du feriere med en gang uten de store vedlikeholdsarbeidene. Overflatene inne består av parkett og fliser på gulv, vegger av malt MDF- og trepanel, samt trepanel i himlinger. Downlights på badet, stua og kjøkkenet. Selgers egenerklæring oppgir at badet i det vesentligste er bygget av rørlegger Torbjørn Foldvik.
Kjøkken
Kjøkkenet har innredning og integrerte hvitevarer fra byggeår med minimal slitasje. Rommet er ventilert over platetopp som pt. ikke er tilkoblet utblåsning til friluft. Kjøkkenet har en god brukstilstand.
Bad
Pent flislagt bad med våtromsplater på vegger. Badet inneholder dusjkabinett, vegghengt toalett, samt nyere servantinnredning. Lufting via vindu, hvor det anbefales å montere elektrisk avtrekksvifte.
VVS/Teknisk
Hytta er tilkoblet privat vann, samt avløp til felles renseanlegg med nabohytta. Nedgravd tank er tilgjengelig på eiendommen. Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår - og det bør forventes godt resttid hensyntatt statistisk forventet levetid. Innvendige trykkvannsrør av kobber og plast (rør i rør) er delvis eksponert som åpent anlegg på bad/teknisk rom. Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
120+170 liter varmtvannstank fra 2015 plassert på badet. Tanken gir varmt tappe-/forbruksvann, samt vann til det vannbårne gulvvarmeanlegg.
Sikringsskap plasser på vegg i gangen med automatsikringer.
Det er et par punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 grunnet noe gjenstående arbeider. Det er i tillegg ikke korrekt avsluttet takpapp mot forkantbeslag ved takrenner. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger med vestvendt og usjenert utsyn mellom Breivann og Langvann. Her kan du nyte et fristed i naturskjønne omgivelser i enden av et etablert og stille hytteområde.
Sommerstid byr hytteområdet på båt- og badeliv med fine fiskemuligheter. Styreleder i vellaget opplyser om at det er anledning til å kjøpe fiskekort for Breivann på kr. 300 i året. Fiskekortet dekker alle på hytta inkludert gjester. Høsten byr på gode turmuligheter med sopp- og bærmuligheter rett utenfor døren. På vinteren er det oppkjørte løyper i nærområdet hvor du kan gå fine skiturer over Vindfjelltraktene. Ønsker du en lenger skitur kan du blant annet ta turen over til Skrim.
Kjærra Fossepark ligger en kort kjøretur unna eiendommen og er kjent for sitt gode laksefiske. Her kan man ta en avslappende rusletur i naturskjønne omgivelser. Et steinkast fra Kjærra Fossepark ligger Høyt & Lavt aktivitetspark. Parken passer godt for både store og små og byr på utfordringer i ulike vanskelighetsgrader. Dette er Skandinavias største klatrepark.
Breivann ligger med kort kjøreavstand fra flere sentrale byer på Østlandet.

Tomt

Areal: 1 438 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig selveiertomt med fint utsyn mot vest. Gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2012

Antall soverom

3

Byggeår

2012

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Hytta er fundamentert mot grusmasser over skogsgrunn/fjell og steiner. Ringmuren er utvendig kledd med Steni-natur plater, dette medfører at ringmur ikke er besiktiget. Det forventes å være benyttet ringmurselementer og innenforliggende støpt betongplate mot isolasjon og grunn.
Yttervegger av isolert stenderverk med kledning av type liggende dobbelfalspanel. Kledningen er i god stand, men stedvis mangler enkelte detaljavslutninger som for eksempel hjørnelist i innerhjørne ved bod på terrasse. Kledningen har betydelig restlevetid.
Vinduer av type fabrikkmalte alu-trevinduer med midstolpe og tolags isolerglass, enkeltfløyet terrassedør i stue, samt flere fastkarmvinduer. Vinduene oppleves velfungerende.
Tak tekket med banelagt papp i opprinnelig stand fra byggeår - betydelig forventet restlevetid. Takpapp er ikke korrekt avsluttet/skjært mot forkantbeslag ned mot takrenne - dette er isolert sett ikke problematisk, men ved hard vind vil pappen over tid løsne med lekkasje til undertak som resultat - anbefales utbedret. Nedløpsrør fra takrenner mangler - bør monteres.
22kvm stor terrasse med gode solforhold tilgjengelig fra terrassedør fra stue, samt direkte fra terrengnivå. Brorparten av terrassearealet er takoverbygget. Minimal slitasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.08.2017 for eiendommen. Dokumentet og godkjente tegninger følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom, kjøkken, stue, samt bad/teknisk rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt vannbåren gulvvarme. Gulvvarmeanlegget er i dag tilkoblet strøm for oppvarming, hvor det med fordel kan kobles til varmepumpen for et mer energibesparende bruk via luft-til-vann oppvarming. Det gjenstår arbeider med ferdigstillelse av anlegget for å koble det vannbårne varmesystemet over til varmepumpen. Arbeidet er anslått til å koste ca. kr 50.000,- som eventuelt må bekostes av kjøper.

Energimerking

Energimerking er ikke utført grunnet tekniske utfordringer, men antas å være omtrent oppvarmingskarakter oransje - energikarakter D.

Kommunale avgifter

Kr. 3 000 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon.

Løpende kostnader

Medlemskontingent vel-lag kr. 300,-. I tillegg er det noe utgifter til vedlikehold av felles bryggeanlegg og privat vei.
Kjøp av årskort for vei gjøres på One Parks hjemmeside: https://onepark.no/bomveier/ og koster kr. 1 000,-. Dette er inkludert brøyting av hovedveier. Brøyting fra hovedveier inn til hytter avtales med brøyter.
Kostnad til drift av vann- og renseanlegget er på ca. kr. 2 500,- pr år.
Ellers må det påregnes vedlikeholdskostnader til privat vei.

Formuesverdi

Formuesverdi pr. 31.12.2018: kr. 336 000,-.

Adkomst

Fra Skiensveien ta av til Breivann på Breivannveien. Følg veien 1,7 km og ta til venstre og hold til høyre i første sving. Ta deretter til høyre i Y-krysset etter 800 meter.
Følg veien rett fram til du kommer til Breivann og ta til høyre ved vannet. Følg veien rundt vannet 1,9 km og ta til venstre ved bom. Fra bommen er det 1,2 km til hytta. Hold venstre i Y-kryss og hytta ligger på høyre side i en sving - nesten i enden av veien. Hytta er merket med Til salgs-plakat fra Leinæs & Partners.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i bebyggelsesplanen Breivann hyttefelt fra 2006. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen, dog er kommuneplanens arealdel 2020-2032 under revisjon uten at dette antas å få betydning for eiendommen.
Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2013-2022, og er underlagt hensynssone H910 som sier at reguleringsbestemmelsene i bebyggelsesplanen fortsatt skal gjelde.
Reguleringsplankart, bestemmelser, bebyggelsesplan og kommuneplankart følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/869931-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
27.10.2008  Bestemmelse om utslippstillatelse
Bestemmelse om renovasjon
Bestemmelse om båtplass
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om ryddebelte
Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Kopi av tinglyst servitutt følger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av denne.

Vei/vann/avløp

Privat vei med bom. Hytta har drikkevann fra privat brønn og er knyttet til et felles privat renseanlegg for gråvann og svartvann med nabohytta.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Salget skjer fra enke som i liten grad har brukt hytta eller kjenner den. Hytta er bygd av avdøde som i stor grad har forestått arbeidene med  egeninnsats og vennetjenester. Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget fra Faugstad Elektro AS.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.