Stavern/Rakke

Drøm om generasjonseiendom m mulighet for en hytte til? - godkjente tegninger for tilbygg og takveranda m panoramautsikt

Rakkeveien 119 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 94 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 1 726 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1952
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 71
Energimerking G
FINN.no 197786567
Sist endret 09.04.2021 17:44
Prisantydning 8 400 000
Totalpris 8 623 992
Ligningsverdi 212 896,-

Beregnet totalkostnad

8 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 210 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 223 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 623 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Rakkeveien 119!
Det er en flott hytte med super beliggenhet på Rakke i Stavern. Hytta egner seg godt for deg som ønsker et ferieparadis hvor hele familien kan samles. Ønsker du å ha stor tomt ved å beholde begge bnr for å skape et familietun eller mulighet til å splitte disse? Det foreligger en positiv forhåndsuttalelse fra mars-2016 vedr. bygging av ny hytte på bnr: 99, det vil settes vilkår i forbindelse med tilknytning til offentlig avløp. Konf. megler nærmere.
Hytta ble bygget i 1952 og har siden den gang vært i samme familie hvor den har gått i generasjoner som et familiested. Det er bilvei helt frem til hytta og meget gode parkeringsmuligheter til flere biler på tomta. Bilveien går kun til noen få hytter og har lite gjennomgangstrafikk. Hytta har alt på ett plan og inneholder: Stue med åpen skråhimling, kjøkken, bad og 3 soverom. Fra stua er det adkomst til en stor hems som egner seg utmerket til lekeområde for barna eller som en egen stue til ungdommen. Her er det montert inn ett større takvindu som gir utsikt til sjøen.  I de godkjente tegningene er det er laget en stor, inntrukket terrasse som vil ha nydelig sjøutsikt. Hytta er innredet i lyse og trivelige farger og fremstår som solid og velholdt med flere oppgraderinger siden byggeår.
Hytta har alt du trenger for å skape hyggelige ferieminner. På kalde dager kan du tenne opp i peisen og slappe av med en god bok i sofaen eller hyggelige spillekvelder med kjente og kjære. Stavern er kjent for sine mange soldager, så sommeren nytes aller best utendørs. I tilknytning til hytta er det en fin terrasseplatting med god plass til utemøbler og grill. Herfra er det direkte adkomst til den store og flotte hagen som er pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Hagen er et eldorado for barn og voksne med muligheter for teltturer i egen hage, fotballspilling, kubb, badminton og mye mer - her er det bare fantasien som setter grenser. På siden av hytta er det også en trapp som leder opp til terrasse med flott sjøutsikt. I tillegg byr tomta på flere fine og solrike uteplasser hvor du kan nyte deilige feriedager.
Fra hytta er det herlig kort rusleavstand til sjøen med fine badeplasser og sandstrand like i nærheten. Her er det gode muligheter for både morgenbad og kveldsbad. Til hytta medfølger det også tinglyst rett til båtfeste - perfekt for deg som trives best på sjøen. Like i nærheten ligger også Solplassen camping hvor det bla. er en restaurant som holder åpent i skolens sommerferie. Ved hytta finnes det også en redskapsbod, en utedo og et anneks som er innredet som garasje og bod til oppbevaring.
Fra hytta er det kort vei til Stavern sentrum - kun 10 minutter med sykkel. I Stavern er det sommerstid et yrende folkeliv og et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, vinmonopol, apotek og gallerier. For de som er glad i å gå på tur går den fantastiske Kyststien forbi området. Kyststien er en populær turløype som er godt merket og tilrettelagt. Legg gjerne turen mot vest i retning Helgeroa og Nevlunghavn hvor du kan nyte vakker natur langs stien. For barna er et besøk på Foldvik Familiepark en garantert suksess - parken byr på aktiviteter for store og små og ligger ca. 10 minutters kjøring unna hytta.
Ditt neste ferieparadis?

Innhold

Stue: 24,6 kvm
Kjøkken: 10 kvm
Bad: 5,6 kvm
Soverom1: 7,7 kvm
Soverom2: 5,8 kvm
Soverom3: 5,6 kvm
Hems: 10 kvm
Utebod: 6 kvm
Utedo: 1,1 kvm
I tillegg finnes et anneks/garasje på tomta (Bnr: 99):
Garasje: 11 kvm
Rom til oppbevaring: 11 kvm

Standard

Hytta er oppført rundt 1952 og vesentlig bygget på og om i 2002. Hytta har jevnlig hatt siden oppførelse og oppgradering og ombygget i 2002 blitt jevnlig vedlikeholdt, noe som gjenspeiler gode standarden på hytta ang. utførelse og vedlikehold.
Overflater
De innvendige overflater består av blant annet av:
Gulv: Belegg med varmekabler på bad, selvbærende furugulv og høytrykks laminat.
Vegger: Malt trepanel samt malte og tapetserte plater.
Himling: Utført med furu panel med led spotter som belysing i flere av rommene, samt at noen av rommene har slette hvitmalte taker.
Jevnt over helt og pent - godt vedlikehold og mindre slitasjegrad på overflater.
Bad
Hyttas bad ble ifølge selger totalrenovert i 2002. Det er belegg på gulv med oppkant, vegger av panel med brystning og plater med tapet, samt himling av malt trepanel med spotter. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet som styres via termostat. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk i tak, samt spalte under dør.
Kjøkken
Hyttas kjøkken var nytt i 2002 i forbindelse med tilbygg på hytta. Rommet har gulv av flis-plater i laminat utførelse, vegger av plater med tapet og malte overflater, samt himling som er lektet ned og rette opp, platet og malt. Kjøkkenet fremstår som funksjonelt og stilrent med folierte benkeplater med integrert vaskekum. Det er frittstående hvitevarer bestående av komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet er ventilert via ventilator med avtrekk til yttervegg.
VVS/Teknisk
Hytta har offentlig vann og privat avløp til septiktank.
Rørledninger er nyere enn byggeår, men eldre dato.
Trykkvannsrør i kobber og avløpsrør i plast.
Hovedvannledning er av plast.
Stoppekran og varmtvannstank (140 liter) plassert i kjellerrom med adkomst fra luke fra kjøkken.
Hytta har elektrisk anlegg med automatsikringer plassert på soverom.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på - dette er tilstandsgrad 2:
Grunn og fundamenter - alder
Grunnmur - alder/mindre sprekker/fukt
Drenering - alder/forhold i kjellerrom
Vinduer og dører (brorparten) - alder
Rom under terreng - risikokonstruksjon/jordfuktig
VVS (eldre vann og avløpsrør samt varmtvannstank) - alder
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger i et populært område på Rakke i vakre Stavern. Hytta ligger fint til på en stor og flott tomt. Fra hytta er det herlig kort vei ned til sjøen med gode muligheter for fiske og krabbefangst. Området byr på flotte badeplasser, svaberg og fine turområder. Er du glad i å gå på tur bør du sjekke ut Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Fra hytta tar det ca. 10 minutter med sykkel inn til Stavern sentrum. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, vinmonopol, apotek og gallerier. Hva med å rusle gjennom sentrum en varm sommerdag og ta en is? I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted både for fastboende og turister.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Foldvik familiepark ligger ca. 10 minutters kjøring unna hytta og byr på avslappende hygge med underholdning for liten og stor - absolutt verdt et besøk for barnefamilien.

Løpende kostnader

Årskontingent på ca. kr. 350,- til Trefoten og Rakke Vel.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad og 3 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hems.
I tillegg finnes et anneks/garasje på 22 m² som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Stavern følg Helgeroveien ca. 1,3 kvm og sving til venstre inn på Rakkeveien. Følg så Rakkeveien i litt over 1 km og ta til venstre etter innkjøringen til Solplassen camping. Etter ca. 100 meter ligger hytta ligger på venstre side.
Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 726 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av to Gbnr.
Gnr. 4040 Bnr: 71 har areal på 1001,6 kvm
Gnr: 4040 Bnr: 99 har areal på 724,7 kvm
Totalt: 1726,3 kvm
Eiendommen er pent opparbeidet med stor gressplen, busker og trær. Det er flere fine uteplasser på tomta - her er det bare fantasien som setter grenser. Stor og fin uteplass i form av terrasseplatting i direkte tilknytning til hytta i tillegg til terrasse i 2. etg. med flott sjøutsikt. Tomta byr også på gode parkeringsmuligheter i tillegg til stor boltreplass for store og små.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 13.11.1950. Viser til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Meget gode parkeringsmuligheter for flere biler på egen tomt.
Til hytta medfølger det også båtfeste for mindre båt ute fra land nede ved sjøen.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Byggmester og Takstingeniør Thor Johansen AS:
Bygget er oppført i 1952 og bygget på i 2002 med støpt ringmur og plate på grunn av fjell og tilkjørte masser vedr. tilbygget del. Drenering rund plate antatt av selvdrenerede masser og perforerte PVC rør eller glaserte drensrør av eldre alder eller fraværende. Fasader/vegger er oppført i Leca 25 cm isoblokk, på tilbygget del i 2002 pusset og malt utvendig. Eksisterende del av hytta av eldre bindingsverk av tre kledd med plater utvendig og pusset. Gavler og hyller er kledd med vedlikeholds vennlig materialer som kreol/kreosot. Vinduer og dører er nyere enn byggeåret, samt at noen er bytte i nyere tid og fra da boligen ble tilbygget i 2002, og bestående av fastkram og husmorvinduer alu beslått utvendig, samt enkel eik/teak balkongdør ved kjøkken og dobbel terrassedør ved stue. Disse har normalt godt vedlikehold og fremstår i god fungerende stand men noe bruksslitasje. Taket er utført med bordtak, asfalt papp og lektet opp for teglstein. En solid og god konstruksjon.
Anneks er bygget opp med støpt plate på eksisterende grunn og bygget opp i tradisjonelt bindingsverk av tre kledd utvendig med stående kledning.
Dettet er også gjeldene for bod. Anneks og bod har noe etterslep på vedlikehold, men fungerer godt til dagens bruk.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven. Ved eventuelle byggetekniske spørsmål bes interessenter om, å ta kontakt med takstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige hytta, men har sendt godkjente tegninger fra 1996 av tilbygget hvor opprinnelig hytte er inntegnet. Dette er ikke uvanlig for hytter som ble bygd på 50/60-tallet - før den første plan- og bygningsloven kom. Godkjente tegninger av tilbygget, som også viser opprinnelig hytte, følger vedlagt i salgsoppgaven. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Nåværende eier av hytta har i 2020 omsøkt et tilbygg til hytta. Tiltaket omfatter tillatelse til tilbygg og fasadeendring på hytte (bygge ny balkong) og rivning av bod, utedo og glassveranda som er takoverbygg på hytta. Utførelse av omsøkt tiltak gjør at glassoverbygget, bod og utedo må rives da disse ikke er godkjent hos kommunen. Tiltaket er ikke utført. Tegninger og kopi av vedtak ligger vedlagt salgsoppgaven.
Basert på tegningene vedrørende tilbygget som ble godkjent i 1996 er det gjort noen endringer på planløsningen i hytta. Badet er tegnet inn som bod, samt at det er endret fra 2 soverom til 3. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt. Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.
Glassoverbygget terrasse, utebod og utedo ved hytta er ikke registrert i matrikkelen hos Larvik kommune og er således ikke godkjent. På tomta (Bnr: 99) finnes det også et anneks/garasje med ukjent oppføringsdato - bygningen er registrert i matrikkelen, men bygningen er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen. Trapp på siden av huset og terrassen i 2. etg. er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen. Kjøper overtar risikoen for dette. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/rivning/tilbakeføring eller lignende for eventuelle ulovlige tiltak. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette. Kjøper overtar eiendommen som den er, dersom det kommer krav fra det offentlige, er dette selger uvedkommende.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarmning skjer via elektrisitet og vedfyring.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført tilsyn/feiing på eiendommen og har således ingen informasjon om ildstedets tilstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 216,- pr. år.
Det betales avgift for: Vann, renovasjon, slam og kontrollgebyr avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 212 896 pr. 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel.
Deler av eiendommen fra hushjørnet i nordøst og store deler av uteboden ligger i 100-meters beltet.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1955/2631-2/30  Best. om båt/bryggeplass/erklæring/avtale tinglyst 18.10.1955
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 99
Forbud mot næringsvirksomhet
- Handelsvirksomhet er ikke tillatt.
- Rett til båtfeste på Gnr: 40 Bnr: 29.
1950/3101-2/30 Bestemmelse om veg/erklæring/avtale tinglyst 15.11.1950
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4040 Bnr: 71
Forbud mot næringsvirksomhet
- Handel eller kafe-virksomhet må ikke finne sted.
- Eieren har rett til veg fram til Riksvegen ved Kysthospitalet.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Den private veien fra hovedveien (Rakkeveien) må brøytes av hytteeierne eller av innleid måking. Kjøper må påregne kostnader tilknyttet eventuelt vedlikehold og brøyting av veien.
Offentlig vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Selger opplyser at det er helårsvann til tomtegrense.
Hytta er ikke tilkoblet offentlig avløp.
WC går til privat septiktank med fast tømming hvert annet år.
Det er ikke søkt om og godkjent utslipp av gråvann ifølge selger.
Det foreligger ingen pålegg om endring av tilknytningsforholdene til eiendommen pr. i dag, men kjøper må påregne at dette kan komme i fremtiden.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Innbo og løsøre etter avtale med selger. Selger tar med seg personlige eiendeler.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det ved ekstrem nedbør kan bli vann i kjellergrop samt at det kan komme noen skoppetroll opp fra kjeller - krypkjeller ved ekstrem fukt. Selger opplyser også at det ved ekstremvær kan stå vann på gressletta og noe vann i kjellerkulp under kjøkken.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rakkeveien 119, 3294, Stavern, Gnr. 4040 bnr. 71 i Larvik kommune

Eier

Johnny Eliassen

Oppdragsnummer

22-20-0277

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.