Larvik sentrum

Nyoppusset sentrumsleilighet på 116 kvm med 3 soverom - P-plass - Gangavstand til bl.a. sentrum, Indre Havn, togstasjon

Prinsegata 31C , 3256 Larvik

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 116 m²
Bruksareal 116 m²
Bruttoareal 128 m²
Tomt 741 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1792
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1607
Energimerking G
FINN.no 198258408
Sist endret 04.12.2020 08:51
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 562 112
Ligningsverdi 710 567,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 72 112,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 562 112,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Selveierleilighet beliggende i flermannsbolig opprinnelig bygget i 1792. Utvendig er det skiftet tak i 2019/2020 og kledning på 2 vegger. I forbindelse med seksjonering av leilighetene i 2008 ble leiligheten vesentlig oppgradert iflg. takstmann.
I 2020 er leiligheten ytterligere overflateoppusset med nytt bad, flott 1-stavs parkettgulv, samt at overflater er malt. Leiligheten har et klassisk preg med god takhøyde, stukkatur i stuehimling og bred, flott belistning. Her kan du flytte rett inn!
Det er trappefri adkomst med inngangsparti fra bakgården med p-plass. Planløsning bestående av gang, kjøkken, 2 stuer, 3 soverom, bad og vaskerom. Felles bod i kjelleren.
Her har du alle sentrums fasiliteter rett på utsiden av døren. Gangavstand også til Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og Indre Havn.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten har trappefri adkomst med inngangsparti fra bakgården. God planløsning bestående av gang, kjøkken, 2 stuer, 3 soverom, bad og vaskerom.
Felles bod i kjelleren.

Standard

Selveierleilighet beliggende i flermannsbolig opprinnelig bygget i 1792. Utvendig er det skiftet tak i 2019/2020, samt kledning på 2 vegger. I forbindelse med seksjonering av leilighetene i 2008 ble leiligheten vesentlig oppgradert iflg. takstmann. I 2020 er leiligheten ytterligere overflateoppusset med nytt parkettgulv, samt at badet er pusset opp med nye fliser og innredninger. Leiligheten har et klassisk preg med god takhøyde, stukkatur i stuehimling og bred, flott belistning. Her kan du flytte rett inn!
Leiligheten har to store stuer med god plass til møblering av sofagruppe og spisestue. Store vindusflater og god takhøyde slipper inn mye naturlig lys og gir god romfølelse. I den ene stua er det montert vedovn for kjøligere dager. Begge stuene og kjøkkenet er pusset opp med nytt parkettgulv og malte vegger i 2020. Romslig kjøkken med god plass til spisebord. Lys kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Frittstående hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin. Heltre benkeplate med nedfelt vaskekum.
Det er 3 soverom i leiligheten hvorav alle er overflateoppusset i 2020. Pent flislagt bad med servant i innredning, dusjhjørne og toalett. Badet er pusset opp i 2020 med nye fliser, membran, delvis nytt røropplegg med bl.a. rør-i-rør til dusj og nytt rør til wc iflg. selger. Arbeidet er utført av selgers firma Møller Håndverk AS.
Leiligheten har også et separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin og servant. Det er belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Det er sluk i rommet, og det ble ikke målt unormale fuktverdier av takstmann. Det er ventil i himling som mangler tilluft.
Øvrige innvendige overflater består av 1-stavs parkett på gulv og malte plater på vegg og i himling.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen. Selger opplyser at sikringsskapet og noe elektrisk er nytt i 2020. Arbeidet er utført av TT Elektro.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven. I rapporten er samtlige forhold gitt TG1, med unntak av vindu, samt manglende tilluft på vaskerom, lite fall til sluk på bad, samt skjevheter og noe knirk, som må påregnes i eldre bygg. Dette er gitt TG2.

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til i sentrum av Larvik kommune. Det er kort vei til togstasjon, skoler og barnehager. I Larvik er det gode kjøpesentre og bymessige fasiliteter som blant annet Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og Indre Havn. Det er gangavstand til bademuligheter i fjorden eller Farrisvannet. Populære Farris har gode badeplasser i ferskvann, og ikke minst Farris Bad med en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I området finnes også restauranter, kafeer og utesteder.
Larvik har i tillegg Norges største bøkeskog med et areal på 300 mål. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon sommer som vinter. Skogsområdet har vikinggraver, kulturminner, kafé og utescene, og er ett naturlig samlingspunkt for innbyggerne. Det er også muligheter for å spille golf i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård. En spasertur på idylliske Tollerodden og Indre Havn ved vannkanten er også å anbefale.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Larvik sentrum trivelige handlegater med kafeer og restauranter. Rett ved eiendommen ligger også kjøpesenteret Amfi. Det er ellers kort vei til Nordbyen kjøpesenter - Larviks største kjøpesenter med 50 butikker.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Larvik stasjon som i kort gangavstand fra boligen.
I nærområdet bygges også flotte Grandkvartalet som vil knytte Indre Havn sammen med sentrum når det står ferdig.

Tomt

Areal: 741 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Asfaltert tomt med merkede biloppstillingsplasser som er felles for sameiet. Parkeringsplassene er fordelt i seksjoneringen.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass merket med p-plass nr 1.

Felleskostnader

ca kr 1 000 pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer felles bygningsforsikring og snøbrøyting.
Det bør påregnes en mindre økning i felleskostnadene til avsetning til felles vedlikehold i sameiet. Dette er ikke vedtatt i sameiet pt.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Prinsegata 31. Sameiet består av 8 seksjoner ihht. seksjoneringsbegjæring tinglyst 03.07.08. Sameiet består av 1 næringsseksjon og 7 boligseksjoner fordelt på to bygg. Det føres adskilt regnskap og innbetales fellesutgifter adskilt pr bygg. Seksjonene er ansvarlig i forhold til sin sameierbrøk for felles ansvar og forpliktelser. Overfor tredjemann er sameierne proratisk ansvarlige.
Det er ikke avholdt årsmøte i sameiet i 2020 grunnet covid-19. Det er ikke valgt ny styreleder etter den forrige solgte leiligheten sin, og sameiet er for tiden uten styreleder. Det er planlagt generalforsamling våren 2021.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fellesutgifter til brøyting i oppkjørsel og bakgård fordeles likt på de 7 boligseksjonene. Næringsseksjonen sørger selv for brøyting utenfor sin seksjon.
Vedlikeholdsutgifter vedrørende teknisk anlegg som bare er til nytte for, eller brukes av, den enkelte seksjon, dekkes i sin helhet av vedkommende seksjonseier.
Protokoll fra årsmøtet i 2019 følger vedlagt i salgsoppgaven. Siden da er det skiftet tak og kledning i årsskiftet 2019/2020. Sameiet har ingen gjeld iflg. et av styremedlemmene.

Regnskap

Det er ikke utarbeidet regnskap for sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ingen regler vedr. dyrehold iflg. et av styremedlemmene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1792

Antall soverom

3

Byggeår

1792

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Larvik kommune utsteder ikke lenger ferdigattest for tiltak søkt før 1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 116 kvm, Bruttoareal: 128 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stuer, kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
- gang 7,1 m2
- kjøkken 17,3 m2
- stue 33,3 m2
- stue 14,8 m2
- soverom 5,8 m2
- soverom 6,7 m2
- soverom 11,2 m2
- vaskerom 3,3 m2
- bad 3,5 m2

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming.
Larvik brann og redning utførte i november 2020 feiing hvor det ikke ble funnet avvik eller anmerkninger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 785 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene påløper kommunale avgifter, TV/internett, innboforsikring etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 710 567 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 558 042 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Storgata ved togstasjon tar du opp Prinsegata mot Larvik sentrum. Leilighetene ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til sentrumsformål, boligbebyggelse og veg i Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027, ikraft 16.09.2015. Eiendommen omfattes av bestemmelsessone BEV_1: Bevaring: Bygninger og anlegg skal bevares. Deling av eiendommer, sammenføying av eiendommer og fradeling av bebygde tomter kan tillates, men slik at det bevaringsverdige miljøet ikke forringes. Ved utbedring og reparasjon skal bygningens karakter dvs. form, farge- og materialbruk og detaljering, opprettholdes eller tilbakeføres.
Utdrag av kommuneplan følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av
• Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
• Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.
Det er igangsatt bygging av Grandkvartalet vest for eiendommen. Grandkvartalet vil bestå av ulike leilighetstyper, kontorplasser, hotell og møtesenter. Ferdigstillelse av leilighetene er antatt i løpet av våren 2022 iflg. prospektet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selger har utfylt egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er usikkert om det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen. Det står en gammel oljefyr i felles kjeller som ikke er i bruk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.