Skrim / Haugmosetra

Kortreist lykke med alt du trenger fra 2006 - solrik selveiertomt - ski-in/out - flotte turområder

Skrim - Haugmosetra , 3648 Passebekk

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 1 344 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 85
Energimerking D
FINN.no 197775532
Sist endret 04.12.2020 15:35
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 776 492
Ligningsverdi 450 639,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 86 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 776 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Solid og velbygget hytte fra 2006 med alt på et plan i tillegg til hems. Hytta fremstår velholdt og i gjennomgående god stand med de fleste bygningdeler og innredninger fra byggeåret, uten nevneverdig slitasje.
Hytta har delvis takoverbygget inngangsparti fra terrasseplatting med morgensol. Gangen er flislagt og har adkomst videre til praktisk vaskerom/bod og toalettrom, samt trapp opp til hemsen. Hemsen er ikke måleverdig grunnet lavere takhøyde, men har likevel svært god bruksverdi. Her er det flere sengeplasser når man har gjester på hytta.
Videre er det gang med inngang til 2 soverom og bad med badstue. Lys og romslig kjøkken og stue i åpen løsning med god takhøyde. Fra stua er det utgang til usjenert terrasse mot sør og vest.
Hytta har usjenert og fin beliggenhet på stor selveiertomt. Her er det god plass til små og store.
Velkommen på visning!

Innhold

Hytta har delvis takoverbygget inngangsparti fra koselig terrasseplatting med morgensol. Gangen er flislagt og har adkomst videre til praktisk vaskerom/bod og toalettrom, samt trapp opp til en romslig hems som kan brukes som stue eller ekstra sengeplasser for gjester.
Videre er det gang med inngang til 2 soverom og bad med badstue. Lys og romslig kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til stor, usjenert terrasse mot sør-vest.

Standard

Solid og velbygget hytte fra 2006 med alt på et plan og innredet hems over deler av hytta. Hytta fremstår velholdt og i gjennomgående god stand med de fleste bygningdeler og innredninger fra byggeåret.
Kjøkken og stue er i åpen løsning med gulv av heltrebord, samt vegger og himling av trepanel. Lys kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer i form av stekeovn og koketopp. Benkeplate i heltre og flotte vinduer mellom benkeplate og overskaper som gir godt lys. Det er god romfølelse forøvrig, med god takhøyde og mye naturlig lys fra vindusflatene.
I stua er det god plass til møblering av spisestue og sofagruppe, samt at det er montert flott vedovn. Det er utgang til terrasse over to nivåer mot sør og vest. Deler av terrassen er takoverbygget og lun. Terrassen har gulvdekke av impregnerte terrassebord iflg. takstmann. Det er i tillegg en platting ved inngangspartiet.
Hytta har mange sengeplasser med 2 soverom i tillegg til hemsen. Hemsen har ikke målbalt areal grunnet lavere takhøyde, men har svært god bruksverdi likevel, med plass til flere sengeplasser og en ekstra stue.
Badet har flislagt gulv og inneholder servant i skapinnredning, dusjkabinett og inngang til badstue. Gulvet på våtrommene opplyses å være gjort som egeninnsats av selger. Bruk av lukket dusjkabinett begrenser i stor grad fuktbelastningen av rommets overflater. Hytta har i tillegg et separat toalettrom som inneholder servant og toalett.
Hytta har også en bod kombinert med vaskerom. Her står også en 200 liters varmtvannstank fra 2007. Det er sluk i rommet. Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes også tilgjengelig i bod. Varmekabel på vannledning er montert. Oppunder himlingen i boden finnes fordelingsstokk for rør-i-rør-system. Stokken er ikke montert i koblingsskap. Ingen lekkasjer avdekket iflg. takstmann.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i gangen.
Hyttas innvendige overflater har heltrebord eller flis på gulv, samt vegger og himling av trepanel. Hytta fremstår i god stand uten nevneverdig slitasje. Utvendig har hytta stående solid villmarkspanel og taktekking av shingel.
I tilstandsrapporten fra takstmann har samtlige punkter fått tilstandsgrad 1, hvor kun mangel av fall til sluk på bad utløser tilstandsgrad 2. Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3. For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta har en usjenert og fin beliggenhet. Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.
På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim, men her er et lite utdrag:
"Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig. I tillegg er Skrim veldig snøsikkert, en problemstilling som dessverre har blitt mer og mer aktuell de senere årene. Totalt byr nærområdet på Skrim på mer enn 60 km maskinpreparerte løyper. Løypenettet henger sammen med løypenettverket til Skifelleskapet i Vestfold, og du kan i praksis finne så lange turalternativer du måtte ønske." Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann.
Til tross for at det ikke lenger er skitrekk på Skrim er det likevel et godt sted å være for aktive familier som også liker slalåm, telemark og snowboard. Fra Skrim Nord er det bare 25 min. med bil til Kongsberg Skisenter.
Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert. Noen hundre meter mot sydvest ligger Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.
For de uinnvidde kan Skrim virkelig anbefales på det varmeste!

Tomt

Areal: 1 344 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor selveiertomt med gruset gårdsplass og forøvrig naturtomt. Her er det god boltreplass for store og små. Det er terrasse på 3 sider av hytta hvor man kan flytte seg etter solen. Deler av terrassen er takoverbygget og lun.

Garasje / Parkering

God plass til parkering på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapport utarbeidet av takstmann:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Ringmur oppført av tradisjonelle lecablokker og overliggende bjelkelag av konstruksjonsvirke. Det forventes å finnes blindkjeller innenfor murer da det registreres å være montert flere lufteventiler. Muren framstår å være oppført på grusgrøft og således bør fuktbelastningen fra terreng være begrenset.
Yttervegger av stenderverk med 15cm isolasjon og kledning av type stående villmarkspanel. Kledningen er i jevnt over god stand, men på de mest værutsatte fasader registreres noe høyere overflateslitasje.
Hyttas vinduer er tradisjonelle, trehvite med topphengsler og tolags isolerglass. Utvendig horisontal sprosse. Vinduene framstår jevnt over i god stand og ytterligere levetid er å forvente. Tilsvarende gjelder for enkeltfløyet terrassedør i stue.
Takkonstruksjonen er oppført av taksperrer anlagt på bærelinjer av yttervegger og dragere/nedstolping til underliggende bæring. I stue og kjøkken er det bygget innvendig skråhimling mot sperrer, dette gir god takhøyde og romfølelse. Over øvrige deler er anlagt plan himling og innredede loftsrom.
Tak tekket med shingelpapp som forventes å ha ytterligere god restlevetid. Ingen kjente lekkasjer.
35 kvm stor terrasse utenfor stue og fasade mot vest. Stedvis noe svikt i innfesting av rekkverksøyler mot bjelkelag, samt noe etterslep av overflatevedlikehold; for øvrig god stand. Utenfor terrassedør er deler av terrassen takoverbygget.
Tilsvarende finnes 17kvm stor platting ved inngangsparti - denne er uten rekkverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Iflg. Kongsberg kommune foreligger det ferdigattest, gitt 30.03.2010. Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, mellomgang før kjøkken, dusjbad og badstue, 2x soverom, entrè og toalettrom
Hems:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Kommentar: Innredet areal: 17.7kvm - maks takhøyde mot møne er 181cm og således er ikke arealet målbart. Oppgitte areal er rommets gulvareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Stue og kjøkken: 31.8kvm
Mellomgang før kjøkken: 5.7kvm
Dusjbad og badstue: 5.2kvm
Soverom1: 8.3kvm
Soverom2: 6.3kvm
Entrè: 5.7kvm
Toalettrom: 1.3kvm
Bod: 4.1kvm

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Det er varmekabler i flisgulv på bad, gang og bod/vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 285 pr. år
Det betales kommunale avgifter for eiendomsskatt, hytterenovasjon, samt feie- og tilsynsavgift.

Løpende kostnader

Årlige løpende kostnader er oppgitt av selger til å være:
Årlig kostnad til vedlikehold/drift av pumpe og pumpehus er ca kr 2 000,- pr. år.
Årlig avgift for bruk av avløpsnett og renseanlegg var i 2020 kr 5 312,-
Veivedlikehold Skrimveien  + Veleliveien inkl brøyting til og rundt hytta var ca kr 6 500,- i 2020

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 450 639 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplanen Omholtfjell, ikraft 11.03.2009. Et lite delareal (enden av tomta mot sør-vest) er regulert til friluftsområde i samme reguleringsplan. Hele eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2013-2025, ikraft 12.11.2014.
Reguleringsbestemmeldene følger vedlagt i salgsoppgaven. Kommuneplanen kan fås oversendt ved henvendelse til megler. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Fredningsvedtak, tinglyst 28.11.2002. Vedtaket ble tinglyst før eiendommen ble fradelt, og er derfor registrert i grunnboken. Gjeldende område i fredningsvedtaket ligger utenfor eiendommens grenser. Ta kontakt med megler for kopi av vedtaket eller spørsmål rundt dette.
Eiendommen har i tillegg rett til adkomst ved bil over eiendommen gbnr. 42/7.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Vann fra felles borehull med naboer. Hytta er påkoblet Skrim Vann og Avløpsanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Iflg. selgers egenerklæringsskjema har det vært registrert mus i krypkjeller og på loft. Selger skriver: Kontroll av lusing under kledning, samt utbed
ring ble utført av Drammenshus i 2012. Vi har ikke merket mus på loft etter dette. I krypkjeller har det vært sett spor etter mus.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.