Rekkevik

Unikt, stor arkitekttegnet enebolig fra 2017 med høy standard som bør sees! Kveldssol og sjøutsikt - U.boplikt

Frams vei 2A , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 288 m²
Bruksareal 324 m²
Bruttoareal 359 m²
Tomt 1 474 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 380
Energimerking B
FINN.no 198268632
Sist endret 04.12.2020 12:48
Prisantydning 13 980 000
Totalpris 14 345 492
Ligningsverdi 1 840 357,-

Beregnet totalkostnad

13 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 349 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 980 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 365 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 345 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Dette er en stor og innholdsrik enebolig med en funksjonell planløsning - ypperlig for deg som trenger god plass.
Velkommen inn!
1. etasje:
Teglsteinen på fasaden ute følger deg inn til et innbydende inngangsparti. Gangen er romslig og gir deg en hyggelig velkomst. I gangen er det montert plassbygde garderobeskap.
Tar du første døren til høyre finner du et praktisk vaskerom med god skapplass og vaskekum. Fra rommet er det adgang inn til dobbelgarasjen som ligger i tilknytning til boligen. På uværsdager kan du parkere bilen i garasjen og gå tørrskodd inn i huset.
Inngangspartiet fører videre til utleie/praktikantdelen som har egen utgangsdør og inneholder soverom, tekjøkken, stue og bad. Utleie/praktikantdelen inneholder det man trenger til en egen hybel og kan leies ut ettersom det anses som utleie av del av egen bolig, og har egen innvendig adkomst.
Kjøkkenet finner du i 1. etasje, lys og stilren innredning. Det er lagt flotte steinplater i Larvikitt på benkene. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Miele, som kaffemaskin, mikroovn og to komfyrer. Du finner også et dobbelt-kombiskap med plass til alt du måtte ønske. På kjøkkenet er det en stor øy som kan inviterer flere kokker til matlaging, der hele familien kan samarbeide om fredagstacoen. I enden av kjøkkenet er det god plass til et stort spisebord med flott utsikt mot Rekkeviksbukta.
Skal du fra kjøkkenet til stua går du gjennom vinterhagen. Rommet har en herlig takhøyde som strekker seg over to etasjer, og har vindusflater fra topp til tå. Dette gir den ellers store boligen godt med naturlig lys.
Hovedstua er på hele 51 kvm og åpner for en rekke møbleringsmuligheter og har sjøutsikt gjennom de store vindusflatene mot vest. Det er montert en flott Brunner peis som gir ekstra med varme på vinterhalvåret. Peisinnsatsen er et møbel i seg selv med et moderne uttrykk og en lang glassplate i front. Det er lagt skiferfliser på gulvet i forkant av ildstedet.
2. etasje:
Fra gangen går det en pen trapp i eik opp til 2.etasje med utsikt rett ut til Larviksfjorden.
Til høyre for trappen kommer du til en stue med flere bruksmuligheter. Det er satt opp en stor bokhylle langs hele veggen på kortsiden av rommet som gir et sofistikert preg. Fyll opp bokhyllen med dine favorittbøker og sett ditt eget preg på rommet.
Fra stua er det utgang til vestvendt terrasse med fantastisk sjøutsikt og flott kveldssol. Terrassen er kanskje boligens kronjuvel sommerstid. Takoverbygget åpner for at du kan nyte sjøutsikten på både blå og grå dager. Rekkverket mot sjøen er av glassplater som gir et uhindret syn mot havet.
Tar du til venstre etter trappen finner du terrassen mot syd. Denne er på 31 kvm med god plass til både sittegruppe, grill og gjester.
Hovedsoverommet fremstår som stort, stilrent og tidsriktig. Plassbygde garderobeskap med skyvedører, samt adkomst til eget walk-in closet - perfekt for deg som har litt av alt og som liker oversikt. Soverommet har også adkomst til et eget bad med dusjhjørne, toalett, bidé, servant og badekar.
I gangen i 2. etasje er det adkomst til boligens tredje soverom med eget bad.

Standard

Arkitekttegnet hus, tegnet av arkitekt Jan Terje Iversen, som ble oppført i 2017 med gjennomgående høy standard. Det er lagt vekt på kvalitet på materialer og god håndverksmessig standard. Påkostet materialvalg som bl.a. teglstein på deler av fasaden og vinduer med aluminiumsbeslag. Helvalmet takkonstruksjon med sinkbeslag som er kjent for en lang levetid. Her har du en solid enebolig som trenger lite vedlikehold i tiden fremover!
Boligen har vannbåren gulvvarme fra jordvarmeanlegg som gir en meget effektiv og energibesparende oppvarming. Les for øvrig mer om jordvarmeanlegget under punktet "Oppvarming". Overflatene består av enstavs eikeparkett på gulv og vegger samt himlinger av sparklet og malt gips.
Kjøkken
Praktisk hovedkjøkken som har rikelig med skap og benkeplass. Integrerte hvitevarer fra Miele, som kaffemaskin, mikroovn og to komfyrer, som knapt er brukt. På kjøkkenet finner du også et dobbelt-kombiskap med plass til alt du måtte ønske. Som benkeplater er det lagt flotte steinplater i Larvikitt.
Boligen har i tillegg et enkelt tekjøkken i utleie/praktikantdelen med stekeplater og vaskekum.
Bad/vaskerom
Eneboligen har totalt tre bad - alle i tilknytning til soverommene, med liten fare for kø til morgenstellet.
Baderommene er pent flislagt på gulv og vegger, og har varmekabler i gulv og downlights i himling. Alle badene inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett og servant med skapinnredning. Hovedbadet inneholder i tillegg badekar og bidé.
Praktisk vaskerom i 1. etasje med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har god oppbevaringsplass.
Praktikantdel/hybel
Utleie/praktikantdelen gjør seg utmerket for ungdommen eller som gjestedel. Hybelen inneholder soverom, eget bad, tekjøkken og egen utgang.
VVS/Teknisk
 - Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Intern fordeling av trykkvann via rør-i-rør-system, samt avløp via PVC-rør fra byggeår.
- 200 liter varmtvannstank plassert i teknisk rom/vaskerom i 1. etasje.
- Vannbåren varme som er tilkoblet borehull i grunn som energikilde.
- Thermia væske-til-vann varmepumpe.
- Sentralstøvsugeranlegg.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning for et godt inneklima.
Under byggeprosessen 2016/2017 ble det avdekket setningsproblematikk i grunnen mot vest. Det ble foretatt langvarige målinger for å avklare setningsforløpet og det ble igangsatt flere tiltak for å rette på dette. Arbeidet er utført av etablerte grunnentreprenører og skal være journalført og kontrollert. Setningsproblematikken er i dag utbedret, men har resultert i noe planavvik i gulvet i 1. etasje, samt noe sprekkdannelse i deler av veggen i stua og i teglsteinsforblending. Se forøvrig tilstandsrapporten vedlagt for ytterligere informasjon.
Boligen opplevde i høst en vannlekkasje fra terrassen i 2. etasje mot vest etter store nedbørsmengder og et tett nedløp på terrassen. Kjøper kan overta forsikringsoppgjøret og selv velge ny parkett i stue og kjøkken, etter avtale. Nedløpet på terrassen er plassert langs husveggen hvor vannet trakk inn i boligen via vegg og terrassedør. Dette har gitt følgeskader som er synlig i parketten i deler av 1. etasje, et mindre parti av veggipsen, del av sokler og dekkplater på kjøkkeninnredning, samt gipshimling på kjøkkenet. Umiddelbart etter lekkasjen ble vann fjernet og avfukting startet. Det anbefales regelmessig rens av nedløpet for å unngå fremtidig tetting.
Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon om boligens tilstand, spesielt punktet om setning og vannlekkasje.

Beliggenhet

Et steinkast fra populære Rekkeviksbukta ligger denne perlen av en eiendom. Sjøutsikten møter deg allerede på bakkenivå, og med et vestvendt utsyn kan man nyte solnedgangen.
Rekkevik er ett av Larviks mest attraktive boligområder og ikke uten grunn. Her bor du øst for Larviksfjorden som gir et godt utgangspunkt for en solrik beliggenhet med en sen kveldssol. Området har umiddelbar nærhet til flere flotte strender og deilige badeplasser. Rekkeviksbukta er en populær badestrand og som ligger rett på nedsiden av eiendommen. For øvrig byr området på flere muligheter for båtplass på blant annet Flatstrand, Hølen og Seilerhytta.
For den aktive, er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon byr på flere populære destinasjoner. En tur til Sukkersletta og Hvittensand kan anbefales. Ønsker du en lenger tur kan du legge ferden til Seilerhytta med en hyggelig restaurant som tilbyr uteservering sommerstid.
I Bergeskogen Idrettspark holder Halsen IF til med hall, baner og klubbhus. Klubben har over 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.
En kort kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.
Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen, og byr på blant annet Bølgen kulturhus, Farris Bad, samt alt av bymessige fasiliteter.

Tomt

Areal: 1 474 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og solrik hjørnetomt med en stor gressplen. Gårdsplassen er pent opparbeidet og fremstår ryddig med belegningsstein rundt boligen og forstøtningsmur mot sjøen. Flott gjerde rundt eiendommen som står i stil til kledningen på huset.
Larvik kommune opplyser om mindre nøyaktige grenser, samt en fiktiv hjelpelinje ved inngangspartiet/garasjen. Se eiendomskart vedlagt for nærmere beskrivelse. Kjøper må derfor påregne noe avvik i tomtestørrelsen ved en nærmere grensegang/oppmåling.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje med direkte inngang til boligen. Ellers meget gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.

Barnehage / skole i området

Gonveien barnehage.
Østre Halsen skole - 1.-7. trinn.
Mellomhagen ungdomsskole - 8.-10. trinn.
Thor Heyerdahl videregående skole.
Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne på 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet for valg av skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført med ringmurselementer og innenforliggende støpt betongdekke mot løsmasser i grunn. I byggeprosessen ble det avdekket setningsproblematikk / sig i gulv retning mot vest (mot veien og mot sjøen). Det ble på dette tidspunktet foretatt langvarig målinger for avklaring av setningsforløp, stålkjernepeler fra betonggulv mot fast fjell i grunn ble montert, samt ble ekspanderende materiale ført under gulvstøp for å gi løft og helhetlig støtte mot gulvet. Samtlige arbeider er oppgitt utført av etablerte grunnentreprenører, og samtlige arbeider skal være journalført og kontrollert. På det tidspunkt byggeprosessen ble fortsatt forelå dokumentasjon på stabil situasjon uten ytterligere setninger i grunn. Pr i dag kan konsekvenser av situasjonen måles som noe planavvik på gulv i 1.etg, samt noen sprekkdannelser i deler av vegg. Informasjon om grunnforholdene er gitt av byggmester ansvarlig for prosjektet, Andersen og Kristiansen AS.
Yttervegger av stenderverk med forventet 20 cm isolasjon. Utvendig er fasadene kledd med smalprofilert lektekledning med profil. Trekledningen har gjerdede ytterhjørner og besitter det som oppleves å være en gjennomgående god, fagmessig utførelse. Det henvises til egne rapportpunkt for omtale av følgeskader med sprekkdannelser i teglsteinsforblending, samt innvendig veggips etter nevnte setning i grunn.
Boligens vinduer er fabrikkmalte trevinduer med isolerglass og utvendig påmontert aluminiumsbeslag. Framstår i gjennomgående god stand - god forventet restlevetid. Tilsvarende god kvalitet på totalt tre stk terrasseskyvedører, samt to garasjeporter.
Helvalmet takkonstruksjon uten tilkomst til loft, dog sees ingen grunn til å betvile korrekt utførelse. Boligens tak er tekket sinkbeslag med det som framstår å være en fagmessig, god utførelse. Takløsningen er kjent for betydelig forventet levetid.
Utenfor trappegang i 2.etg finnes 31kvm stor takterrasse med gulvdekke av skiferheller mot underliggende membrantekking. Renne inn mot vegg er eneste drensløsning - det må passes på å rengjøre denne regelmessig da tiltetting er årsak til svikt i avrenning med dertil hevet vannstand og lekkasje i vegg/ved terrassedør. 12kvm balkong utenfor stue 2.etg er takoverbygget og oppført etter samme prinsipper som overnevnte -dog med avrenning ut til renne i forkant. Lekkasje via vegg og terrassedør fra balkong over kjøkken har gitt følgeskader som synlig påvirker parkett i deler av 1.etg, mindre parti av nedre del av veggips, del av sokler og dekkplater på kjøkkeninnredning, gipshimling på kjøkken, samt må forventes fuktpåvirkning av deler av vegg- og etasjeskiller konstruksjonen mellom kjøkken og stue i 1.etg. Umiddelbart etter lekkasjen ble vann fjernet og avfukting startet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse er ikke utstedt, men utførende entreprenør har sendt inn papirene i forbindelse med salget. Brukstillatelse antas derfor å foreligge innen kort tid, innen utgangen av uke 47 er alt det formelle på plass. Konferer megler for status.
Godkjente tegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 288 kvm, Bruksareal: 324 kvm, Bruttoareal: 359 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 216 m².
Primærrom: 180 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, mellomgang/"vinterhage", stue, vaskerom med teknisk rom, samt hybeldel bestående av bad, soverom, stue og entré.
Gang: 34kvm
Kjøkken: 33kvm
Mellomgang/vinterhage: 10.2kvm
Stue: 51.7kvm
Vaskerom: 7.6kvm
Teknisk rom: 4kvm
Dusjbad. 5.3kvm
Soverom: 10.5kvm
Stue/bi-entre: 18.8kvm
Garasje: 36kvm
2. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, to soverom, omkledningsrom, to bad og stue.
Trappegang: 23kvm
Soverom1: 24kvm
Soverom2: 13.5kvm
Omkledningsrom: 8kvm
Baderom: 7.7kvm
Dusjbad: 4.2kvm
Stue: 31.5kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgaven er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.
Utleie/praktikantdelen inneholder det man trenger til en egen hybel og kan leies ut ettersom det anses som utleie av del av egen bolig fordi den også har innvendig adkomst.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, vedfyring, samt vannbåren varme. Prosjektets byggmester opplyser om at det er lagt vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje (foruten garasjen) og hele 2.etasje.
Det er montert jordvarmeanlegg på eiendommen. Jordvarmeanlegget henter ut energi som er lagret i bakken. Ved hjelp av jordvarmepumpen transporteres varmen fra bakken og inn til boligen. Jordvarme er meget energibesparende og gir effektiv og god oppvarming av boligen - selv på de kaldeste dagene.
På badene er det lagt elektriske varmekabler i gulvet.
Larvik kommune opplyser at siste feiing av røykløpet ble utført i 2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 840 357 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 625 283 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra rundkjøringen på Øya i Larvik følg Tjøllingveien og kjør broen over Lågen. Ta til høyre rett etter broen mot Østre Halsen. Følg veien og kjør rett fram i rundkjøringen ved Musikkhuset. Følg Gonveien 1,2 km og ta ned til høyre på Frams vei mot Rekkeviksbukta. Eiendommen ligger på høyre side etter 150 meter.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Rekkevik-Gon fra 1965. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen, dog er kommuneplanens arealdel 2020-2032 under revisjon uten at dette antas å få betydning for eiendommen.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen, og er underlagt bestemmelsesområde VAR_1: I områdende kan det fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Ulike takformer kan tillates etter en konkret vurdering.
Et mindre areal av eiendommen er underlagt bestemmelsesområde ENH_1: Nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk.
Utdrag av relevante bestemmelser fra kommuneplanen, kommuneplankart, reguleringsplankart, samt reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
2004/4024-3/30  Best. om vann/kloakkledn.01.06.2004
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1002 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1002 Bnr:88  
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1002 Bnr:89
Kontakt megler for nærmere spesifikasjon av denne.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og verken arvinger eller bostyrer kjenner til eiendommens tilstand utover det som fremkommer av prospekt og tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen ekstra nøye. Se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID, og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.