Lillejordet

Innholdsrik og velholdt enebolig med sjøutsikt - dobbelgarasje - usjenert

Støperiveien 27 , 3267 Larvik

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 173 m²
Bruksareal 194 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 829 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1991
Gårdsnummer 4048
Bruksnummer 93
Energimerking E
FINN.no 229925348
Sist endret 16.09.2021 19:00
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 371 492
Ligningsverdi 923 249,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 171 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 371 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Støperiveien 27 er en arkitekttegnet enebolig med fantastisk beliggenhet på Lillejordet - like før Stavern. Eiendommen ligger sjønært i et rolig og barnevennlig område med utsikt over Larviksfjorden. Rett på nedsiden av eiendommen finner du en langgrunn sandstrand. Her er det enkelt å spasere ned for å nyte en forfriskende dukkert på sommeren.
Eneboligen ble oppført i 1991 og er godt vedlikeholdt av dagens og boligens eneste eier. Det er utført flere oppgraderinger i nyere tid med bl.a. renovering av badene og utskiftning av vinduer. Boligen går over to plan og inneholder 3 gode soverom, kjellerstue med egen utgang, stort kjøkken med øy, 2 renoverte bad hvorav ett i direkte tilknytning til hovedsoverommet, toalettrom, boder, samt vaskerom med grovkjøkken. Dobbelgarasje med god takhøyde.
Utendørs er det flere fine uteplasser. Favorittplassen blir fort verandaen fra stua hvor du kan nyte morgenkaffen med fantastisk sjøutsikt. Uteplassen bak boligen har sol til rundt åtte- halv ni-tiden. Her er det oppført en murvegg som skjermer mot både vind og innsyn, og med en fin utepeis har du et lunt sted å tilbringe sene sommerkvelder.
Her ligger alt til rette for å trives!

Innhold

Innholdsrik enebolig som går over to plan.
Velkommen inn!
Takoverbygd inngangsparti i 1. etasje som tar deg inn til en innbydende entré. Entréen fører til to store soverom, romslig og delikat bad, tre boder, samt kjellerstue med egen utgang. 1. etasje er pent flislagt på gulv med varmekabler.
Trappen fører opp til en stor stue med utgang til verandaer hvorav du kan nyte herlig sjøutsikt fra den midterste som er takoverbygd. Denne er godt skjermet og du sitter i le for vær og vind. Stort kjøkken med egen øy. Fra kjøkkenet er det adkomst til praktisk vaskerom med grovkjøkken.
2. etasje inneholder i tillegg toalettrom, samt romslig hovedsoverom med eget bad.
Eiendommen fremstår pent opparbeidet og vedlikeholdt - asfaltert innkjørsel og diverse beplantning med prydbusker gir et helhetlig inntrykk. Bak boligen finner du en skjermet uteplass med levegger i mur og utepeis.
Dobbelgarasje i tilknytning til boligen med god takhøyde.

Standard

Boligen ble oppført i 1991 og fremstår solid og godt vedlikeholdt av dagens og boligens eneste eier. Boligen holder normalt god standard fra byggeår med blant annet balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er sentralstøvsuger i boligen.
De innvendige overflater består bl.a. av parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, samt himling av trepanel.
Badene ble oppusset i tidsrommet 2019/2020 som egeninnsats. Tilkoblingen av rørene er utført av rørlegger. Det elektriske anlegget er i sin helhet utført som egeninnsats fra selger som er utdannet elektriker.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
Sent 1990-tallet - Tilbygget stue
2000-tallet - Skiftet enkelte bordganger ved behov
2012 - Skiftet ei terrassedør og ett vindu i stue
2012 - Kledning overflatebehandlet
2015 - Monter to stk leddporter med åpnere.
2017 - Skiftet enkelte vindusglass
2017 - Skiftet ytterdør på vaskerom
2019 - Bad 1.etg totalrenovert
2019 - Ny ytterdør
2019 - Skiftet tre vinduer på kjøkken
2019 - Nye gulvbord på platting ved inngangsparti
2020 - Bad 2.etg totalrenovert
2021 - Skiftet ett stuevindu (ytterligere ett blir byttet før overtagelse), samt ny dør til overbygget terrasse
2021 - Overflatebehandlet deler av utvendig kledning
2021 - Nytt gulvdekke på veranda utenfor sørvendt gavelvegg
2021 - To vindskier blir byttet
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 hovedsakelig på grunn av alder. Det ble observert noe mindre, synlig saltutslag på grunnmursvegger av leca men ikke mer enn hva som typisk er å finne i boliger fra denne tiden. Det ble i tillegg registrert et planavvik på gulvet i toalettrommet.
Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3.
For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Like før Stavern ligger Lillejordet - et rolig og barnevennlig område ved vannkanten i Larviksfjorden. Eiendommen ligger i enden av en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Boligen har flott sjøutsikt, og ligger kun 200 meter unna Lillejordetstranda. Her er det fristende å rusle ned til stranden med morgenkaffen.
"Smilehullet" Stavern ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen. He kan du oppleve sørlandsidyllen med alt fra små kafèer, restauranter, fiskebutikk, koselige kles- og interiørbutikker til kunstutstillinger og kulturarrangementer
Larvik ligger en kort kjøretur unna, som de senere årene har opplevd et stort løft i Indre Havn hvor du finner flere gode restauranter og serveringssteder. Rett ved Indre Havn finner du Farris Bad som er et 4-stjerners SPA-hotell, samt et kulturhus med flerkino og mange oppsetninger gjennom hele året.
Med kort vei til Torp flyplass, jernbane og ferjeforbindelse gir denne boligen deg et godt utgangspunkt for reiser og opplevelser kombinert med et rolig og avslappende bosted.

Boligens areal

Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 194 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entrè, gang, 3x soverom og
dusjbad
2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trappegang, stue, mellomgang, 1x soverom, baderom, toalettrom, kjøkken og vaskerom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Larvik kjører man mot Stavern. Ta til venstre i rundkjøringen ved Rema1000. Følg Holmjordetveien ca 300m. Ta til høyre og kjør ned Støperiveien. Ta til venstre i bunnen. Boligen ligger som hus nr. 2 på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 829 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med belegningsstein, plen, hekk og prydbusker. Flere fine uteområder hvor du kan flytte deg etter sola.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbelgarasje og på gårdsplassen.
Det er lagt opp kabel frem til billader i garasjen.

Byggemåte

Henter fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser med murer og dekke av betong og blokker. Selger oppgir at lecablokkene mot boligrom er ISO-blokker med isolasjonssjikt.
Drenering som har passert 30år har pr teori og levetidsbetraktninger utgått forventet levetid, men presiserer at selger opplyser å aldri ha hatt fuktproblemer fra grunn inn i boligrom. Undertegnede oppfatter helle ikke underetasjen å besitte et fuktproblem av dreneringsårsak
.
Kledning av type liggende, dobbelfalset trepanel fra byggeår - naturlig eldre og slitasje, selvsagt, men intet umiddelbart utskiftningsbehov. Kledningen er montert på 11mm sløyfer - dette er ikke anbefalt pr i dag, men var praksis på oppføringsåret. August 2021 er deler av kledning på sørvendt gavelvegg skiftet og hele veggen malt.
Boligen har flere eldre vinduer fra byggeår. Vinduene fungerer, men tettheten antas å ikke være optimal og luftlekkasjer vil oppstå. Intet akutt behov, men basert på statistisk forventet levetid vil en utskiftning innen rimelig tid falle naturlig. I 2012 ble det skiftet ett vindu og ei terrassedør, i 2019 skiftet tre vinduer på kjøkken, samt er et vindu i stue skiftet i 2021.
Tak er tekket med betongtakstein i sin opprinnelig stand som da de ble nylagt i oppføringsåret. Ingen kjente, pågående lekkasjer fra tak pr i dag, men godt over 50% av forventet levetid er medgått.
Stor terrasse på mark i bakhagen - murer av pussede lecablokker mot vei/nabo. Gulvdekke av impregnerte terrassebord mot bjelkelag av konstruksjonsvirke.
Utepeis bygget. 8kvm stor balkong utenfor stue/kjøkken i hovedetasjen. Terrasse og balkong er normalt godt hold - sett i lys av alder.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke brukstillatelse eller ferdigattest for boligen, dette er heller ikke uvanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger godkjente tegninger av boligen fra 1990, samt tegninger av leveggen ved uteplassen bak boligen.

Barnehage / skole i området

Jordet barneskole, Brunla ungdomsskole og Thor Heyerdahl Videregående.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i peis. Det er lagt varmekabler i hele 1. etasje, dog ikke under trappa og i bodene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 923 249 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 323 696 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplanen Rødberg-Lillejordet fra 1989. Et mindre delareal (16kvm) er avsatt til kjørevei. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommunedelplanen. Et mindre areal er underlagt bestemmelsesområde for variert bebyggelsesstruktur (VAR_1).
Ved en eventuell utbygging vil det bli gitt krav om geotekniske undersøkelser før tiltaket iverksettes da det er påvist kvikkleire i område. Eiendommen er underlagt hensynssone for ras- og skredfare i kommuneplanen.
Bebyggelsesplan for området:
Navn: Rødberg - Lillejordet fra 1990.
Formål: frittliggende småhusbebyggelse, feltnavn BN21.
Reguleringskart med bestemmelser, samt kommuneplankart ligger vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2023
Status: Planforslag

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Takheis til skiboks i garasjen, el-billader, vaskemaskin på vaskerommet, samt oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Støperiveien 27, 3267, Larvik, Gnr. 4048 bnr. 93 i Larvik kommune

Eier

Hans Christian Rambøl Unni Rambøl

Oppdragsnummer

22-20-0293

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.