Nalum / Stavern

Innholdsrik og solid bygget hytte i svært attraktivt område - Stor, solrik eiertomt og nærhet til strender og svaberg

Helgeroveien 325 , 3294 Stavern

VISNINGER

8. mai lørdag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 102 m²
Bruksareal 111 m²
Bruttoareal 119 m²
Tomt 1 592 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 4033
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 216905047
Sist endret 04.05.2021 10:40
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 821 242
Ligningsverdi 325 392,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 821 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Romslig og innholdsrik hytte opprinnelig oppført i 1970, samt tilbygget og vesentlig ombygget i 1986. Hytta fremstår gjennomgående godt vedlikeholdt og i god stand med solide overflater. Stor, solrik selveiertomt med gressplen som har god plass til sommeraktiviteter for store og små.
På eiendommen er det også oppført et anneks. Eiendommen er tilkoblet kommunalt vann, samt avløp til septiktank som ligger på tomta. Mulighet for tilkobling til offentlig vann- og avløpsanlegg rett i nærheten.
Innholdsrik hytte som inneholder gang med inngang til 3 soverom, bad og toalettrom. Fra gangen er det et par trappetrinn opp til kjøkken og videre til stue og spisestue. Fra stua er det utgang til veranda mot øst og vest. Her kan du flytte deg etter solen.
Kort vei til badestrender, svaberg og Stavern. Velkommen til visning!

Innhold

Innholdsrik hytte som inneholder gang med inngang til 3 soverom, bad og toalettrom. Fra gangen er det et par trappetrinn opp til kjøkken og videre til stue og spisestue. Fra stua er det utgang til veranda på hver sin side av hytta.
På tomten er det oppført et frittstående anneks.

Standard

Stor og innholdsrik hytte opprinnelig oppført i 1970, samt tilbygget og vesentlig ombygget i 1986. Hytta fremstår gjennomgående godt vedlikeholdt og i god stand med solide overflater.
På eiendommen er det også oppført et anneks. Eiendommen er tilkoblet kommunalt vann, samt avløp til septiktank som ligger på eiendommen. Mulighet for tilkobling til offentlig vann- og avløpsanlegg rett i nærheten.
I tilbygget fra 1986 er det i dag inngangsparti og gang med inngang til 3 soverom, bad og toalettrom. Fra gangen er det et par trinn opp til romslig stue og spisestue, samt kjøkken.
Kjøkkenet har eldre innredning med frittstående hvitevarer og det er  plass til kjøkkebord ved kjøkkenvinduene. Kjøkkenet har inngang fra stua som er lys og romslig med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Det er utgang til veranda på hver side av hytta - så her kan du flytte deg etter solen.
Det er 3 romslige soverom i hytta, i tillegg til et frittstående anneks. Badet er fra tilbygningsåret 1986 og har vinyl på gulv og våtromsplater på vegg. Det er servant med skapinnredning, stor dusjnisje med skyvedør, badekar og opplegg til vaskemaskin. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via vindu. Det anbefales å monteres elektrisk avtrekksvifte. Separat toalettrom med toalett og servant. 
Hyttas innvendige overflater består i hovedsak av laminat på gulv, samt vegger og himling av trepanel. Hytta har normalt god innvendig standard og solide flater som enkelt kan vedlikeholdes hvis ønskelig.
Vinduer og dører er av varierende alder, og i stue finnes et par vinduer fra 1989 som har punktert glass. 
Det er inngang til krypareal under hytta fra dør på øst-veggen, med fjell og grusdekke. Godt ventilert iflg. takstmann. Takstmann antar det finnes et slikt krypareal under den opprinnelige delen, men dette ble ikke funnet på befaring.
Hytta er pr i dag tilkoblet kommunalt vann med avløp til septiktank. Mulighet for tilkobling til offentlig avløp i nærområdet. Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av kobber finnes tilgjengelig i krypkjeller. 200 liter varmtvannstank fra 1989 er også plassert i krypkjelleren, med sluk / overstrykksventil ført til sluket. Gode kontrollmuligheter av rørføringene fra krypkjelleren.
Sikringsskap med kombinasjon av automat- og porselensikringer er plassert i kott ved gangen inn til stua. Anlegget er ikke fagmessig vurdert.
For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger i et rolig område på Nalum mellom Stavern og Helgeroa. Her kan du rusle ned til sandstrendene Stretrestranda og Nalumstranda, samt til flotte svaberg langs kysten. Dette er et populært hytteområde og har nærhet til strender, svaberg og fine naturområder. Det er i underkant av 4 km til Stavern sentrum med butikker - perfekt avstand for en sykkeltur. Den populære Kyststien ligger også i nærheten og er en flott turløype som strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er også flott båthavn.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Har dere barn i familien anbefales en tur til Foldvik Familiepark som ligger få minutter i bil fra hytta.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 119 kvm
Hytte:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, gang, 3x soverom, entrè, toalettrom og baderom
Anneks:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Kjøkken: 10kvm
Stue og del av gang: 37kvm (inkl 0.5kvm stort kott)
Gang: 6.6kvm
Soverom1: 9.3kvm
Soverom2: 11.6kvm
Soverom3: 11.5kvm
Entrè: 5.2kvm
Toalettrom: 1.5kvm
Baderom: 7.7kvm

Adkomst

Fra Stavern følger du Helgeroveien og skilt mot Helgeroa. Følg veien i ca 3 km. og ta til venstre inn grusvei før avkjøringen til Nalum. Følg veien rett frem og hytta ligger til venstre i enden av veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 592 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor selveiertomt opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Her det det god boltreplass for store og små!

Garasje / Parkering

God plass til parkering på egen tomt.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder - en opplevelse av solide, trygge materialvalg og løsninger. Bygget er fundamentert til fast fjell med murer av betong og lecablokker.
Tilkomst til krypkjeller under hyttas tilbyggede del. Tilgang via luke i grunnmur. Innvendig registrert eksponert fjell, samt grusdekke. Volumet er godt ventilert og framsto tørt pr befaring. Under opprinnelig del forventes også å finnes et slikt krypareal, dog ble ikke dette funnet tilgjengelig pr befaring.
Yttervegger av stenderverk med 10cm isolasjon. Yttervegger kledd med stående tømmermannspanel fra antatt tilbyggingsåret. Kledningen oppleves gjennomgående godt vedlikeholdt. Råte ikke avdekket.
Brorparten av hytta har vinduer fra 1970 og 1986. To stk terrassedører i stue fra samme periode. Flere vinduer har ikke optimalt tettende gummipakninger mellom glass i ramme, likeledes har flere av vinduene kondensskjolder.
Hytta tak er tekket med banelagt shingelpapp som av undertegnede vurderes å være fra tidlig 2000-tallet. Årstall ikke bekreftet. 22kvm stor veranda utenfor stue. Gulvdekke av beisede terrassebord over bjelkelag nedstolpet til fjell. Rekkverk med liggende bordganger i totalt 90cm høyde. Tilsvarende veranda av samme størrelse på motsatt side av stue - denne med formiddagssol. Jevnt over god stand for begge verandaer.
Noen punkter i rapporten er gitt TG2 hovedsaklig grunnet alder og forventet levetid, samt at minimal fukt i en veggplate på badet og punktert glass i ett stuevindu er gitt TG3. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Fritidsbolig godkjent i 1970 og tilbygg godkjent i 1986. Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at eventuelle ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

I stue er oppført en stor, åpen peis av teglstein. Den åpne peisinnsatsen av støpejern har «stålgitter» hengende i forkant. Det ligger ikke plate av ildfast materiale på gulv i forkant av ildstedet. Ellers elektrisk oppvarming.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært branntilsyn/feiing på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 143 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, renovasjon og slam. For tett septiktank er det tømming hvert 2. år. Oppgitt årsbeløp er kommunens prognose for inneværende år.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 325 392 pr. 2019.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse med et mindre delareal (253 kvm.) i nordre del av tomta til landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift i Kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2015.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2020-2032 er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig tilknyttet vann og privat septikanlegg. Hyttas septiktank blir tømt i kommunal ordning.
Det er gravd offentlig vann- og avløpsnett på nordsiden av eiendommen. Selger har tidligere fått oppgitt en pris på ca. kr. 220 000,- inkl. mva. for tilkobling, men eksakt pris og avtale om tilkobling må gjøres av ny eier. I tillegg vil et tilkoblingsgebyr til kommunen tilkomme på ca kr. 6 250,-.
Larvik kommune kontrollerer alle eiendommer som ikke er tilknyttet kommunalt avløpsnett. Dersom avløpsanlegget ikke tilfredsstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring.
Larvik kommune kommenterer:
Det foreligger ingen pålegg i dag, men Larvik kommune kontrollerer etterhvert alle eiendommer som ikke er knyttet til kommunalt avløpsnett. Eieren må altså etterhvert regne med tilsyn og mulig pålegg om etablering av godkjent renseløsning dersom det avdekkes forhold i strid med gjeldende krav. Dette ville da mest sannsynlig bety tilknytning til kommunalt avløp og utkobling av septiktank. Eiendommen ligger i nærheten til offentlig avløpsnett (se vedlegg VA-kart).

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

2 av hyttas 3 selgere har arvet eiendommen i et dødsbo, og har derav begrenset med kunnskap om hyttas tilstand.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Helgeroveien 325, 3294, Stavern, Gnr. 4033 bnr. 41 i Larvik kommune

Eier

Per Christian Brath Stine Bettina Brath Jespersen Marius Brath

Oppdragsnummer

22-21-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.