Bjønnes/Tjølling

Idyllisk småbruk med 15 mål og sjøutsikt - oppgradert bygningsmasse - IKKE BOPLIKT!

Østbyveien 220 , 3280 Tjodalyng

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 207 m²
Bruksareal 376 m²
Bruttoareal 410 m²
Tomt 15 735 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1869
Gårdsnummer 1031
Bruksnummer 10
Energimerking G
FINN.no 215157844
Sist endret 05.05.2021 15:13
Prisantydning 9 200 000
Totalpris 9 553 492
Ligningsverdi 865 759,-

Beregnet totalkostnad

9 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 337 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 353 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 553 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Småbruket strekker seg over 15 mål og egner seg utmerket for deg som liker å ha god tumleplass rundt deg. Eiendommen har bygningsmasse bestående av våningshus, låve, bryggerhus, dobbelgarasje og potetkjeller.
Våningshus
Innholdsrikt hovedhus som ble opprinnelig oppført i 1869, og tilbygget i 2007.
1. etasje.
Velkommen inn!
Gangen er pent flislagt og har varmekabler i gulv, samt downlights i himling. Rommet har et rustikt preg med eldre lafteverk på veggen, samt eldre trebjelker i taket. Omkledningsrommet ligger i direkte tilknytning til gangen og har meget god plass til å henge fra seg yttertøy.
Videre kommer du til en av stuene med vedovn og utgang til lun uteplass med skiferheller. Den andre stuen ligger vegg-i-vegg, og med to stuer har du flere bruksmuligheter. Stuen fører videre til et stort, flislagt vaskerom med egen utgang til friluft. Det er montert dusjnisje i vaskerommet - ypperlig for å spyle av gummistøvlene på sølete dager. Her er også sentralstøvsuger montert.
Kjøkkenet ligger i den tilbygde delen i 1. etasje og har integrerte hvitevarer. Stor og praktisk kjøkkenøy med flott steinplate som gir arbeidsrom til flere kokker. Fra kjøkkenet er det utgang til uteområdet og koselig utsikt til Viksfjord.
I den tilbygde delen av boligen er det i tillegg et romslig soverom/kontor, praktisk toalettrom, samt bod under trappen. Her finner du sikringsskapet samt varmtvannsberederen.
2. etasje.
Pen eiketrapp i heltre som fører deg opp til 2. etasje. Her finner du et stort hovedsoverom med utgang til balkong og fin sjøutsikt som gir deg en god start på dagen.
I 2. etasje er det to bad. Badet i den tilbygde delen er pent flislagt og inneholder plassbygd badekar, dusjnisje, vegghengt toalett, samt servant med skapinnredning. Badet i den opprinnelige delen av boligen inneholder toalett, servant, samt dusjanlegg.
2. etasje inneholder i tillegg stue, soverom, alkove, allrom/loftsrom, samt oppbevaringsrom.
Låve/bryggerhus
Stor låve med flere lagerrom som har vært brukt som lagerbygning og hønsehus. På låven er det to kjøreporter, utvendig hønsebur, samt utedo. Bryggerhuset og verkstedet ligger i tilknytning til låven, og har et stort innredet rom med loftsluke. Rommet er godt egnet for deg som ønsker en større hobbyplass.
Dobbelgarasjen ble oppført i 2007 på støpt betongdekke og har elektrisk leddport. Potetkjelleren ble oppført på ca. 1870-tallet og setter et historisk preg på eiendommen.

Standard

Våningshuset
Hovedhuset ble opprinnelig oppført i 1869 og fikk et vesentlig løft i 2007 hvor hoveddelen ble rehabilitert og tilbygget. Boligen holder normalt god standard etter oppussingen i 2007, dog må det påregnes løpende vedlikehold/påkostninger.
De innvendige overflatene består av blant annet parkett og fliser på gulv, vegger av malte plater/strie og paneler, samt malte plater i himlinger.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i den tilbygde delen av boligen og holder normalt god stand fra byggeåret 2007. Solid innredning med fronter av beiset eik. Skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. På kjøkkenøya er det lagt flott steinplate. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg. Varmekabler og fliser på gulv. Vegger av malte flater, himling av sparklet og malt gips. Fliser på vegg mellom over- og underskap.
Bad/vaskerom/toalettrom
Baderommet i tilbygget i 2. etasje er pent flislagt på gulv og vegger. Badet inneholder dusjnisje, flisinnbygget badekar, vegghengt toalett, samt servant med skapinnredning. Rommet har i tillegg varmekabler i gulvet og downlights i himling. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk på vegg og i himling, samt mulighet til å lufte via vindu.
Badet i boligens opprinnelige del i 2. etasje ble delvis oppusset i 2007, og inneholder dusjanlegg, toalett og servant. Gulv av vinylbelegg med oppkant til vegg, samt vegger og himling av malt trepanel. I dusjsonen er det fliser på vegg. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte, samt mulighet til å lufte via vindu.
Praktisk toalettrom i 1. etasje. Rommet ligger den tilbygde delen og er pent flislagt. Vegger og himling av sparklet og malt gips. Varmekabler i gulv. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk i himling.
Stort vaskerom i 1. etasje med fliser på gulv og utgang til friluft. Vaskerommet inneholder dusjnisje og vaskekum, og har opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel. I dusjsonen er det fliser på vegg. Ventilering via elektrisk avtrekksvifte til friluft, samt mulighet til å lufte via vindu.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Dette og andre hus i område har privat vannsystem som samlet er tilkoblet det offentlige. Deler av røranlegg i grunn antas å være fra 1990-tallet. Innvendig er de fleste trykkvann- og avløpsrør skiftet i forbindelse med det store renoveringsarbeidet i huset. Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i skapet i boden under trappa i 1. etasje. Det er montert trykkreduksjonsventil.
Koblingsskap for rør-i-rør-system plassert i garderoberom i 1. etasje. Skapet er drenert til rom med sluk. Likeledes finnes koblingsskap i boden ved trappen i 1. etasje.
200 liter varmtvannstank fra 2007 plassert i rom med sluk under trappa.
Takstmannen opplyser om at det mangler overgangsstrømpe fra vare- til trykkvannsrør på kjøkken som medfører at det ved lekkasje ikke blir korrekt vannhåndtering.
På loftet er det montert sentralavtrekk som forventes å gi avtrekk i ventiler på våtrommene.
El. anlegget registreres å være vesentlig oppgradert i forbindelse med renoveringen i perioden 2005 - 2007. Sikringsskap med automatsikringer plassert i boden under trappa. Kappede kabler opp av gulvet i skapet tilhørende «innredet rom» i 2. etasje bør fagmessig blendes, eventuelt fjernes.
Det er installert fibernett fra Alt-i-Box.
Låven og bryggerhuset
Låven og bryggerhuset ble oppført på 1920-tallet. På 1990-tallet ble det lagt nytt taktekke på låven og bryggerhuset.
Garasjen
Dobbelgarasjen ble oppført i 2007 og fikk nye vinduer i 2020. Det ble registrert innvendig fuktskjolde på sørvendt gavelvegg.
Potetkjelleren
Potetkjelleren ble oppført rundt 1870-tallet. Det ble lagt nytt taktekke på 1990-tallet men bygget forøvrig er i dårlig forfatning.
Vi gjør oppmerksom på at tilstandsrapporten i all hovedsak omtaler hovedhuset. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, hovedsakelig på grunn av alder og bruksslitasje, noe som er vanlig for en bolig med denne alderen. Det må påregnes løpende vedlikehold/oppussing av hovedhuset. Det må i tillegg påregnes påkostninger på låven/bryggerhuset og potetkjelleren.
For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Småbruket har en idyllisk beliggenhet i landlige omgivelser på Bjønnes i Tjølling. Fin sjøutsikt fra bakkenivå, samt sydvendt beliggenhet som gir gode solforhold. Umiddelbar nærhet til en hyggelig skjærgård med flott sandstrand og båthavn rett på nedsiden. Her finner du i tillegg en sommeråpen kiosk.
Øygruppen Svenner ligger i havgapet i Larviksfjorden og bør besøkes. Her kan du varme deg på solvarme svaberg og høre måkeskrik i det fjerne mens barna fisker krabber. Svenner fyr ble tent for første gang for nesten 150 år siden og fredet i 1997.
Seilerhytta er et populært samlingspunkt om sommeren hvor du finner en koselig kro med et variert utvalg av matretter. Seilerhytta tilbyr også uteservering på fine dager hvor du kan nyte noe godt i glasset.
Ta gjerne båtturen til Stavern for en is. Gatene fylles opp med turister sommerstid og du finner et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og arrangementer.
Det er kort vei til Tjøllingvollen med bl.a. dagligvarebutikk, legekontor og idrettsanlegg. I nærområdet er mange flotte turområder i landlige omgivelser. Populære områder som Kjerringvik, Ula og Viksfjord ligger ikke langt unna og er verdt et besøk sommerstid.
Området i Larvik for øvrig byr på masse aktiviteter for store og små og det er ingen grunn til å kjede seg. En tur til klatreparken Høyt & Lavt eller Foldvik Familiepark er absolutt å anbefale.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 2997413

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 376 kvm, Bruttoareal: 410 kvm
Hovedhus:
1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entrè, omkledningsrom, to stuer, vaskerom, trappegang, kjøkken, toalettrom, samt et soverom/kontor.
2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trappegang, to soverom, baderom, mellomgang, alkove, stue, dusjbad og innredet rom.
Låve/bryggerhus:
Bruksareal: 117 m².
Dobbelgarasje:
Bruksareal: 45 m².
Potetkjeller:
Bruksareal: 6 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra E18 ta avkjøringen til Bommestad i Larvik, og ta av på Fylkesvei 40 mot Larvik. Kjør rett frem i neste rundkjøring og følg Elveveien 4,5 km videre.
Ta til venstre I første rundkjøring og kjør broen over Lågen. Ta til høyre rett etter broen mot Østre Halsen. Ta til venstre i rundkjøringen inn på Kaupangveien.
Følg veien ca. 3,4 km og ta til høyre i Y-krysset. Følg veien til du får Bjønnesstranda på høyre side og ta til venstre før kiosken. Eiendommen ligger i enden av veien på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 15 735 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet og beplantet, med flere hekker som gir en fin innramming av eiendommen. Stort kastanjetre i hageområdet som tilbyr skygge på de varmeste sommerdagene.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 10.07.1875, og kommunen opplyser om mindre nøyaktige grenser. Kjøper må derfor påregne noe avvik ved en nærmere grensegang/oppmåling.
Det er tinglyst en heftelse som innebærer at dersom deler av landbruksarealet(jf kart vedlagt prospektet) tillates fradelt til bolig eller fritidsformål, vil fremtidige eiere frem til 1. desember  2030 være forpliktet til å medvirke til dette. Rettigheten vil være tidsbestemt frem til nevnte dato hvoretter den bortfaller. Det skal ikke betales vederlag ved en eventuell fradeling av tomtene, men rettighetshaverne dekker utgifter til fradeling selv.
Rettighetshaverne har undersøkt mulighetene med å få arealet fradelt, men kommunen har vært negative da arealet er i bruk i landbruk samt at arealet ikke er avsatt til bebyggelse i kommunedelplanen. Kommunedelplanen for 21-33 er nå på høring og arealet er der avsatt til LNF-formål. Som følge av at arealet er avsatt til LNF-område og i dag er dyrkbar jord, samt at deler av arealet ligger i strandsonen, anses det svært lite sannsynlig at arealet vil bli tillatt fradelt i fremtiden.
Det er i 1982 tinglyst en kjøpekontrakt fra 1955 som tilsier at en mindre del av tomten som ligger i nord(ca 500kvm), omtalt som Maries tomt på kartet, er solgt og gjort opp for. Kjøpekontrakten er ikke gjennomført da arealet ikke har vært tillatt fradelt fordi det er avsatt til LNF-formål.
Se kart vedlagte kart som viser de berørte områdene.
Den delen av eiendommen som i dag er jorder er i dag forpaktet bort 1 år ad gangen. Det gjøres oppmerksom på at det i utgangspunktet er driveplikt på jordene. Konferer megler for mer informasjon.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Ellers gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.
Bjønnesstranda Båthavn er en liten havn med 142 plasser som ligger like på bortsiden av eiendommen. Dersom et medlem av foreningen ikke skal benytte plassen sin i havnen kan ikke-medlemmer søke om å få leie disse fra år til år. Det må søkes styret og det opereres ikke med ventelister.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning.
Tidligere lekkasje rundt pipe i 2020 opplyses å være utbedret av fagpersoner.
Selger opplyser at byggets opprinnelig grovkjeller/krypkjeller ble fylt opp med grusmasser i 2007. Pr i dag skal det således ikke være tilgjengelig volum med tilkomst under huset. Erfaringsmessig vil bjelkelag og bunnstokker, som før 2005 lå an mot blindkjeller, være fuktpåvirket fra grunn gjennom mange år. Da gulv har vært åpent forventes deler av bjelker å være skiftet, dog uten at dette er bekreftet overfor takstmann.
Heltretrapp av eik fra 2007 i tilbygget del. Det registreres forholdsvis mye knirk i trappa - for øvrig godt fungerende.
Yttervegger har kjerne av laftetømmer i eldste del, samt isolert stenderverk i nyeste del. Utvendig er veggen kledd med trepanel av ulik alder - hovedsakelig stående faspanel. Deler av kledningen er skiftet tidlig 2000-tallet. Påregn vedlikehold i form av overflatevedlikehold, samt bør eldste kledning skiftes på sikt. Det framstår at nyeste kledning er montert utenfor den eldre kledning - dette kan være ugunstig da fuktpåvirket trevirke blir lukket inn i veggkonstruksjonen.
Så godt som alle vinduer skiftet i 2007. Vinduene er fabrikkmalt og har isolerglass. God restlevetid er å forvente. Enkelte vinduer fra 1981 i 2.etg opprinnelig del. Den forventede levetid er utgått - påregn utskiftning.
Takkonstruksjonen er isolert med ca 5-10 cm isolasjon i horisontal/skråsjikt mellom kaldt loft og oppvarmet boligetasje. Dette er isolasjon i form av sagflis, høy, noe leire osv. Pr teori vil det oppnås en vesentlig begrensning av varmetap ved å etterisolere på loft. Synlig fuktskjolde i himling på loft tilsier at takkonstruksjon har vært utsatt for fukt over tid - ingen indikasjoner på aktiv lekkasje pr i dag.
Boligens tak er tekket med betongtakstein som opplyses å være skiftet ca 1990-tallet. Takrenner og nedløp skiftet samme tid.
1.5kvm stor balkong utenfor stort soverom i tilbygget del av 2.etg. Skiferdekke på terreng utenfor stue og kjøkken - snødekket pr befaring, ikke vurdert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for de opprinnelige bygningene som er oppført på eiendommen. Dette skyldes alder på bygningene.
 
Det foreligger ikke brukstillatelse/ferdigattest for garasjen og tilbygget fra 2006. Tiltakene er imidlertid godkjente i kommunen og tegninger av garasjen og tilbygget følger vedlagt i salgsoppgaven. Normalt sett kreves midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, varmepumpe, varmekabler og fyring i vedovn.
Kommunen opplyser om at siste tilsyn på røykløpet var i 2003, og siste feiing var i 2017.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 583 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 865 759 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 116 733 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Hovedhuset og låven/bryggerhuset er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til jord- og skogbruk, bolig, felles avkjørsel, samt fritidsbebyggelse i reguleringsplanen Bjønnes - Østby fra 1976. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen er i hovedsak avsatt til LNF-formål, boligbebyggelse og vei i kommuneplanen. Et mindre delareal er avsatt til fritidsbebyggelse. Det er angitt en hensynssone for bevaring naturmiljø på eiendommen.
Reguleringsplankart, bestemmelser, kommuneplankart, samt utdrag av aktuelle bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2020-2032.
Status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Da tomten er over 2 mål må kjøper undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet. Det er ikke odel på eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
1981/6744-1/30  Bestemmelse om bebyggelse
13.10.1981  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1031 Bnr:43  
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Erklæring om at etterfølgende eiere plikter å opprettholde lovlig avstand til egen bygning fra tilbygget på naboeiendommen gbnr. 1031/43.
1982/4896-1/30  Kjøpekontrakt  
17.08.1982  RETTIGHETSHAVER: DANIELSEN ANNE MARIE
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
TIL PARSELLER
Gjelder denne registerenheten med flere
1993/7538-2/30  Bestemmelse om veg  
03.11.1993  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1031 Bnr:92  
Naboen, gbnr. 1031/92, har adkomstrett over eiendommen langs steingjerdet i øst.
2014/174858-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
03.03.2014  Rettighetshaver: Larvik kommune
Org.nr: 918082956
Med flere bestemmelser
Kommunen fikk tillatelse til å fornye og utvide eksisterende vann- og avløpsanlegg for området over eiendommen. Kommunen skal til enhver tid ha adkomst over eiendommen for å foreta nødvendig drift, vedlikehold, kontroller og reparasjoner av anlegget. Planlagte arbeid skal varsles eier innen 14 dager før arbeidene starter opp.
Rettigheten til fremtidig utskillelse av tomter beskrevet under punktet om "tomt" vil bli tinglyst så snart som mulig.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Dette og andre hus i område har privat vannsystem som samlet er tilkoblet det offentlige. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet som man har delansvar for og som man derfor bærer eventuelle kostnader med ved behov for vedlikehold/reparasjoner.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges fra et dødsbo, og selgerne har begrenset kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Se tilstandsrapport vedlagt for informasjon om boligen tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Dersom det er ønskelig med ytterligere rengjøring/uttømming av hovedhuset etter visning må dette forutsettes i budet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Østbyveien 220, 3280, Tjodalyng, Gnr. 1031 bnr. 10 i Larvik kommune

Eier

Roar Emil Bergmanns dødsbo ved Finn Audun Bergmann ihht. fullmakt og Beata Bergmann.

Oppdragsnummer

22-21-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.