Stavern

Koselig enebolig med sentral beliggenhet - frodig hage - gode solforhold og usjenerte uteplasser

Risøyveien 2 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 135 m²
Bruksareal 176 m²
Bruttoareal 192 m²
Tomt 529 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1981
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 803
Energimerking F
FINN.no 211704117
Sist endret 10.04.2021 16:30
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 793 992
Ligningsverdi 452 760,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 103 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 793 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Risøyveien 2!
Drømmer du om å bo sentral til i Stavern? Nå har du muligheten til å skape ditt drømmehjem i Risøyveien 2. Boligen ligger fint til rett ved "Bukta" i Stavern. Her bor du med gangavstand til det aller meste Stavern har å by på som butikker, restauranter, bakeri og mye mer. Det er også kort vei til båthavn og flotte turområder. Sommerstid kan du ta turen til en av strendene i området for å nyte et herlig bad i sjøen.
Boligen ligger innerst i en blindgate og har adkomst fra Strandveien. Det er parkeringsmuligheter i garasje og på egen gårdsplass dersom du har gjester. Boligen har en fin planløsning over 2 plan. Underetasjen inneholder gang, trappegang, 2 soverom, bad, ett innredet rom og 2 boder til oppbevaring. Hovedetasjen inneholder gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom, ett soverom, kjellernedgang, og ett innredet rom. Dette er en bolig som egner seg godt for en liten familie eller deg som liker å ha litt ekstra plass rundt deg.
Hagen er frodig og lettstelt - og nytes aller best på sommeren. Her har du gode solforhold og flere fine og usjenerte uteplasser. Har du grønne fingre så kan du virkelig skape din egen vakre oase med fargerike blomster, prydbusker og kanskje din egen grønnsakshage. På kalde dager kan du også trekke inn i utestua eller hagestua slik at du får mest mulig ut av utesesongen.
Dette er en bolig med behov for litt ekstra kjærlighet. Boligen har i dag et etterslep av vedlikehold både inn- og utvendig og passer nok aller best for deg som ønsker å ta i et tak. Her har du et godt utgangspunkt - og med en god dose pågangsmot og arbeidsinnsats kan dette bli en virkelig flott bolig.
På tide å skape drømmeboligen?

Innhold

Underetasje:
Gang: 11.6kvm (inkl. areal av garderobeskap)
Trappegang: 8kvm
Innredet rom: 4.5kvm
Soverom 1: 12.7kvm
Soverom 2: 16kvm
Bad: 4.4kvm - inkl. areal av pipe
Bod under trapp: 2kvm
Bod: 5kvm
Garasje: 20kvm
Hovedetasje:
Gang: 5.2kvm
Bad: 4.2kvm
Soverom: 11kvm
Innredet rom: 6.2kvm - inkludert areal av garderober. Om de innbyggede garderobene ikke forelå, ville rommet være tilstrekkelig stort til å tilfredsstille volumkrav til soverom
Kjellernedgang: 2kvm
Stue: 28.2kvm
Kjøkken: 10.6kvm
Vaskerom: 6.4kvm
Utestue: 14.6kvm

Standard

Boligen ble oppført som nybygg i 1981 og har siden byggeår blitt oppgradert. Boligen besitter normalt grei innvendig standard, men enkelte rom bærer preg av eldre overflater og oppussing vil falle naturlig. Deler av bygningskroppen bærer preg av et vedlikeholdsetterslep så oppgraderinger må påregnes.
Innvendige overflater:
Gulv av vinylbelegg.
Vegger av tapetserte plater.
Himling av trepanel.
Bad 1. etasje:
Badet er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malt MDF-panel. Det ble på tidlig 90-tallet lagt fliser over de opprinnelige flatene. Av installasjoner finnes Porsgrund Showerama dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Rommet mangler sluk, noe som er brudd på dagens forskriftskrav. Det er minimal terskelhøyde ved dør og sprekkdannelser i flere fliser. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft, samt mulighet til å lufte via vindu.
Bad underetasje:
Også dette badet er i opprinnelig stand fra byggeår, men fikk lagt fliser over de opprinnelige flatene på tidlig 90-tallet. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malt trepanel. Av installasjoner finnes dusjnisje med skillevegg av glassbyggerstein, servant og toalett. Det er registrert delvis motfall til sluk, samt 2 stk. skruehull i vegg over dusjhode som bør tettes med vanntett masse. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft.
Vaskerom:
Vaskerommet er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er vinylbelegg på gulv, vegger av malt tapet, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel og innredning. Det er ikke sluk i rommet og terskeloppkant ved dør er minimal. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet har vinylbelegg på gulv, vegger av malt tapet, samt himling av trepanel. Innredningen er fra 2010 og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av kobber finnes tilgjengelig bod underetasjen.
200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk - utskiftning må påregnes.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår, samt med noen «nye» automatsikringer. Deler av kabel og kontaktanlegget er skiftet.
Selger opplyser at det er lagt klar kabel for fiber inn til eiendommen.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1990-tallet-Delvis oppgradert drenering
1990-tallet-Gulv flislagt på begge bad, for øvrig opprinnelig
2010-Ny kjøkkeninnredning
2014-Komplett nytt taktekke inkludert undertak, samt nye nedløp (ikke nye renner).
2017-Enkeltfløyet terrassedør
2018-Kledning sist gang overflatebehandlet / beiset
2019-Montert luft-til-luft varmepumpe
2020-Montert ny garasjeportåpner/motor
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2:
VVS: Til tross for at rørene framstår intakt og velfungerende gis TG:2 i henhold til rapportens instruks.
Vaskerom: Det er ikke sluk i rommet, dette utløser TG:2. Likeledes er den forventede levetid utgått med dertil behov for renovering.
Bad: Begge rom har avvik som utløser TG:2. Se egne rapportpunkt for ytterligere informasjon
Rom under terreng: Fuktpåvirket treverk i delevegger
Etasjeskiller: Planavvik på gulv
Pipe: Pipa er i 1.etg er tildekket på flere enn det godkjente antall sider.
Takrenner: Betydelig slitasje
Takkonstruksjon: Deler av den tilbyggede takkonstruksjonen bærer preg av ufagmessig utførelse.
Vinduer: Utgått forventet levetid
Drenering: Drenering som har passert 30år har pr teori og levetidsbetraktninger utgått forventet levetid.
Grunnmur: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i konstruksjonenes alder. Dette er således ingen indikasjon på at muren ikke fungerer i henhold til sin tiltenkte funksjon.
Dette er tilstandsgrad 3:
Balkonger/veranda: Veranda utenfor stue har en god del etterslep av vedlikehold.
Terrassedører: Særlig terrassedører har høy slitasje
Kledning: Råteskader i treverk på venstre side av garasjeport.
Balkong: Platting ved inngangsparti har sig i fundament, gir skjevheter.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 176 kvm, Bruttoareal: 192 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trappegang, 1 innredet rom, 2 soverom og bad.
I tillegg finnes 2 boder og garasje på totalt 27kvm som s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, dusjbad, 1 soverom, 1 innredet rom, kjellernedgang, stue, kjøkken og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst direkte fra Strandveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 529 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Selger oppgir at deler av dreneringen ble oppgradert på 1990-tallet, dog er omfang ikke tydeliggjort. I bod med varmtvannstank i underetasjen registreres fuktsvell i veggplater av spon. Omfanget er ikke betydelig, men foreligger - svellinga bekrefter fuktbelastning. Skjoldene er tørre pr. i dag. Kledning av type liggende vestlandspanel som opplyses å være sist gang overflatebehandlet i 2018. De fleste kledningsbord er greie, men slitasjegraden er allikevel høy og grunnet mye skrue/spikergjennomføringer etter montasje av ulike konstruksjoner, er kledningen svekket. Mye snø pr. befaring begrenser kontrollomfanget, men påregn vedlikehold. Vinduer er gjennomgående eldre og i slitt stand. Trelags isolerglass og fabrikkmalt rammeverk hvor utskiftning bør påregnes. Ei ny terrassedør i 2017, for øvrig er de andre eldre og betydelig slitt. Boligens tak er tekket med betongtakstein som opplyses å være skiftet i 2014. Takrenner i opprinnelig stand fra byggeår. Nedløp er skiftet samtidig med taktekket. 14.6 kvm utestue med gulvdekke av laminat på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger. Montert to stk. terrassedører. Rommet har betydelig bruksverdi, men må ikke oppfattes som et innredet «rom til boligformål» på samme måte som innvendig areal - arealet er ikke tett og luftlekkasjer vil i stor grad foregå. Balkong og terrassearealer bærer preg av å være bygget/ombygget som ufaglært egeninnsats. Balkong utenfor stue har høy slitasje. Råte i flere bord, samt mye groe på bjelker og søyler. Frittstående utestue ikke innvendig besiktiget pr. befaring. Den enkelte interessent må selv vurdere denne.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.1984 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det ble i 1980 godkjent fasadeendring.
Det ene soverommet nede er godkjent som hobbyrom og det er ikke søkt bruksendring på dette. Det er uklart om rommet oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som soverom.
Larvik kommune opplyser at utestua mot nabo i vest og lekestua i hagen ikke er omsøkt eller godkjent i deres arkiver. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.
Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, varmepumpe (luft-til-luft) og vedfyring. Takstmann har bemerket at pipa i 1.etg er tildekket på flere enn det godkjente antall sider. Varmelister langs gulv i stue er ikke i drift.
Larvik kommune opplyser at siste tilsyn på eiendommen ble utført 10.04.2014 og at siste utførte feiing var i 2009 (feiing i 2017 ble ikke utført da eier ikke ønsket feiing).
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 452 760 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 629 934 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan. Eiendommen omfattes av hensynssone H540_1 som sier at topografi, enkeltrær og stiforbindelser bør være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Stekeovn og komfyr medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de ikke har bebodd den på svært lang tid. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at arvingene ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Arvingene har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Risøyveien 2, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 803 i Larvik kommune

Eier

Heidi Linden Antoniussen Morten Pettersen

Oppdragsnummer

22-21-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.