Stavern

Enebolig på stor tomt rett ved sjøen med fantastisk utsikt. Muligheter for å utvikle eiendommen med flere boenheter

Larviksveien 75 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 145 m²
Bruksareal 186 m²
Bruttoareal 202 m²
Tomt 1 559 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1960
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 89
Energimerking G
FINN.no 209967683
Sist endret 06.04.2021 11:59
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 128 742
Ligningsverdi 1 011 362,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Larviksveien 75!
Dette er en enebolig i Stavern med nydelig utsikt. Fra boligen er det gangavstand inn til Stavern sentrum med et variert og godt utvalg av butikker, restauranter, kafeer og mye mer. Sommerstid blomstrer Stavern med et fantastisk folkeliv og mange aktiviteter for store og små. Fra boligen er det kort vei til båthavn, strender og svaberg. Det er også flust av fine turmulighet som kan nytes året rundt.
Eiendommen ligger fint til på en stor tomt med flott sjøutsikt. Det er gode parkeringsmuligheter for flere biler på tomta nederst ved veien. Boligen går over 2 plan og inneholder: 1. etasje med romslig gang, 2 innredede rom (pt i bruk som soverom) og 2 store bod/verkstedrom. I 2. etasje er det gang, bad, 2 gode soverom, kjøkken og stue. Det er utgang til fine uteplasser på begge sider av boligen slik at du kan nyte en av de mange soldagene i Stavern. Den fantastiske utsikten mot sjøen kan nytes både inne i godstolen eller fra uteplassene.
Boligen har i dag et gjennomgående etterslep av vedlikehold og det må påregnes oppgraderinger både inn- og utvendig, men med en god dose pågangsmot kan denne boligen bli en virkelig flott familiebolig. Det kan iflg reguleringsplanen oppføres bygg med inntil fire boenheter på eiendommen - forslag til tegninger av lekkert leilighetsbygg med 4 leiligheter og garasjekjeller foreligger hos megler. Eiendommen har potensiale for deg for ønsker å renovere den eksisterende bebyggelsen, eller deg som ønsker å utvikle eiendommen til noe helt nytt. Her har du muligheter for en spennende langsiktig investering.

Innhold

1. etasje:
Gang: 18.5 kvm
Innredet rom 1: 11 kvm
Innredet rom 2: 20 kvm - inkl. eldre betonginnkassing
Bod 1: 21.5 kvm
Bod 2: 18 kvm
2. etasje:
Gang: 13.5 kvm
Dusjbad: 3.8 kvm
Soverom 1: 11.4 kvm
Soverom 2: 14.7 kvm
Kjøkken: 22.7 kvm
Stue: 26.3 kvm

Standard

Romslig enebolig over to plan beliggende på stor eietomt med fin sjøutsikt. Boligen er fra ca. 1960 og besitter en gjennomgående eldre standard. Boligen har mye slitasje og vedlikeholdsetterslep og kjøper må påregne inn- og utvendige oppgraderinger.
Overflater:
De innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv av parkett og laminat, samt fliser.
Vegger av panel og plater.
Himling av panel og plater.
Bad:
Boligens baderom er fra antatt 1990-tallet. Rommet har vinylbelegg på gulv, vegger av plater, samt himling av eldre trefiberplater. Av installasjoner finnes dusjkabinett, servant med skapinnredning, samt toalett. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Innredningen er antatt å være fra 1990-tallet eller tidlig 2000. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn. Noe fuktsvell i benkeplate ved vaskekum og oppvaskmaskin.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Eldre vannledning og eldre avløp, samt eldre innvendige rørføringer (noen oppgradert).
Innvendig stoppekran finnes tilgjengelig bak veggpanel på høyre side av vedovn i 1. etg.
200 liter varmtvannstank fra 1997 plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår, dog med stedvis utskiftninger.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1997-Ny 200liter vv-tank
1990/2000-tallet-Ny kjøkkeninnredning
2011-Nytt glass i stort fastkarmvindu i stue
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2:
VVS: Utgått forventet levetid for rørføringer i grunn, samt deler av de innvendig rør.
Bad: Bruk av lukket dusjkabinett begrenser i stor grad rommets fuktbelastning, men det skal presiseres at den forventede levetid er utgått med dertil
renoveringsbehov.
Rom under terreng: Fuktbelastning fra grunn utløser forhøyet TG.
Etasjeskiller: Målbare planavvik på gulv gir TG.
Pipe: Åpent røykrørgjennomføring i gang 1. etg. - kun tettet med plastpose.
Takrenner og nedløp: Alder utløser forhøyet TG.
Taktekke: Snømengde medfører at kontroll ikke kan gjøres, men basert på alder må det forventes avvik ved taktekket.
Takkonstruksjon: Synlig fuktskjolde i himling i loftsetasjen tilsier at takkonstruksjon har vært utsatt for fukt på et tidligere tidspunkt. Tørt pr befaring.
Vinduer: Utgått forventet levetid for de fleste vinduer.
Yttervegger: Generell elde - etterslep av vedlikehold.
Grunnmur: Mye avflasset puss, også på betongsøyler utvendig.
Dette er tilstandsgrad 3:
Rom under terreng: Fukt i MDF-panel på bakvegg mot terreng, også fukt i gulv.
Terrasser/balkonger: Stedvis vesentlig vedlikeholdsetterslep.
Vinduer/dører: Ytterdør mangler glass - dette er tettet med ei trefiberplate; bør utbedres.
Fasader: Flere bord med råte - bør skiftes.
Drenering: Synlig fukt i sokkeletasjen.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Fra boligen er det kort vei inn til Stavern sentrum med skoler, barnehage, butikker, restauranter, bakeri, cafeer, vinmonopol, apotek, lege, tannlege og mye mer. I tillegg er det gangavstand til båthavn og fine strender.
Stavern er for mange best kjent som "sommerbyen", men har absolutt sin sjarm hele året. Vintrene i Stavern er ofte milde og fine med lite snø, mens man på våren og høsten kan nyte flere av de flotte turmulighetene i området. Sommerstid byr Stavern på et pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Stavern byr på mange strender, svaberg og fine bademuligheter i tillegg til et yrende båtliv sommertid. Det er flotte turmuligheter hele året. Legg gjerne søndagsturen til den populære Kyststien som strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Larvik sentrum ligger i underkant av 10 minutters kjøring unna eiendommen og byr på et godt og variert utvalg av sentrumsfasiliteter, samt det flotte spa-hotellet Farris Bad. Det er busstopp like i nærheten med gode forbindelser.

Boligens areal

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 202 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to innredede rom.
I tillegg finnes det 2 boder på tilsammen 41 kvm som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra Larviksveien, inn på privat vei og deretter til eiendommen.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 559,8 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter for flere biler på tomten.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser over fast fjell. Grunnmur med mye utvendig avflassing hvor fuktvandring grunnet opptrekk fra terreng er registrert. Det bør påregnes oppgradering av drenering og utvendig fuktsikring hvis underetasjen skal brukes - synlig fukt er registrert. Yttervegger av stenderverk med 10 cm isolasjon. Kledning i 2. etg. er av type liggende vestlandspanel med mye overflateslitt og svertesopp. Flere bord med råte - bør skiftes. Flere vinduer av eldre dato. Vinduene har forholdsvis høy slitasje og en utskiftning er naturlig. Tilsvarende finnes to stk. terrassedører av samme alder. Nytt glass i stort fastkarmvindu i stue i 2011. Rammeverk eldre og slitt, glasset har god restlevetid. Boligens tak er tekket med betongtakstein fra byggeår. Kjelleren er delinnredet, men framstår i stor grad som et grovareal. Fuktpress underfra vil medføre fuktopptak i betong som således kapillært trekkes videre gjennom betongsjikt og inn til kjellerens overflater. Terrasseplatting på mark i bakkant/sør av huset. 12 kvm stor utsiktbalkong utenfor stue. Gulvdekke av støpt betong. Rekkverk i 80cm høyde av tette bordganger tilfredsstiller ikke høydekrav.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.
Selger anbefaler at ny eier vurderer EPS-system som alternativ til drenering, se feks https://eps-fuktsikring.no/. Selger opplyser at de selv har benyttet dette, og at det var langt rimeligere enn å grave drenering rundt huset. Selger omtaler det som svært effektivt og opplyser at det fungerer like bra etter ca. 20 år.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller er tegnet inn som bod på tegninger mottatt av kommunen. Disse er pt innredet til soverom, men  trolig ikke omsøkt bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue. Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen. Det er gjort noen endringer på den innvendige planløsningen i hht. det som tegninger fra kommunen viser. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 18.01.2006. Siste utførte feiing var 26.11.2015 (feiing 10.09.2020 ble ikke utført da ingen var hjemme).
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 011 362 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 640 901 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommunedelplan for Stavern by. En del av eiendommen (404 kvm mot nordvest) er avsatt til grønnstruktur. Delen av eiendommen som er avsatt til grønnstruktur kan ikke benyttes til byggetiltak.
Eiendommen omfattes av hensynssone H540_1 som sier at verdifull grønnstruktur bør være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget.
Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse.
En liten ubetydelig del av eiendommen (5 kvm) omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området.
Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Larviksveien 75-81, Malmgrenbukta. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Larvik kommune har varslet at det i forbindelse med forsalg til ny Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033 er det gjort endringer i planen som omfatter denne eiendommen. Endringer medfører at hensynssonen for grønnstruktur (H540_1) blir fjernet.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende rettigheter:
Rettigheter på 3805-4044/9:
1950/408-2/30  Bestemmelse om vannrett tinglyst 16.02.1950 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 88  
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 89
- Kjøperen har rett til vann i ollen på Bakkestrand.
Rettigheter på 3805-4044/8:
2007/7714-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 28.09.2007 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 89  
Bestemmelse om veg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Plan- og byggesak
- Rett til kjøreadkomst fra Larviksveien over Gbnr: 4044/680 som vist på kartbilag.
- Rett til oppsetting av renovasjonsstativer på Fe 3 for reguleringsplanen over Malmgrenbukta som vist på kartbilag.
- Allmennheten skal ha rett til fri ferdsel gjennom fellesområdene for reguleringsplanen for Malmgrenbukta på Gbnr: 4044/8, 50 og 680 som vist på kartbilag.
Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er adkomst fra offentlig veg inn på privat veg til eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Larviksveien 75, 3290, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 89 i Larvik kommune

Eier

Asbjørn Askjer

Oppdragsnummer

22-21-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.