Agnes Brygge/Stavern

Nyere 2-romsleilighet ved sjøkanten - vestvendt uteplass - garasje og heis - u. boplikt!

Agnes Brygge 63 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 50 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 19 385 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 4046
Bruksnummer 324
Energimerking C
FINN.no 212545401
Sist endret 09.04.2021 15:54
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 586 492
Ligningsverdi 563 949,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (skal ha)) -------------------------------------------------------- 96 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og går over ett plan.
Leiligheten inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, soverom, bad, solrom, samt entré. Fra solrommet er det utgang til hyggelig uteplass i praksis på brygga.
Med leiligheten følger det biloppstillingsplass i felles garasjekjeller, sportsbod, samt egen klesbod i kjelleretasjen.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2017 etter TEK 10 og holder gjennomgående god standard.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal og har glatte fronter i laminat og hengsler med demping. Det er fliser mellom over- og underskap, samt benkeplate av laminat. Av hvitevarer er det oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn med ventilator over, samt kjøl/fryse-skap. Flislagt vegg mellom over- og underskap. Downlights i himling.
Bad
Flislagt og praktisk bad med dusjhjørne, vegghengt klosett og servant med skapinnredning. Badet har opplegg til vaskemaskin, samt varmekabler i gulv. Inngang fra entrèen og hovedsoverommet.
Uteplass
Vestvendt og romslig uteplass ved vannkanten med gode solforhold. Uteplassen har god plass til både sittegruppe og grill.
Solrom
Deilig, vestvendt solrom hvor du er skjermet mot vær og vind. Rommet er delvis inntrukket og er tilrettelagt for helårsbruk.
Overflater
Det er lagt enstavs eikeparkett på gulv. Vegger av malte gipsvegger, himling av hvitmalt betong/gips.
VVS/Teknisk/oppvarming
Oppvarming via termostatstyrt varmluftskonvektor som er koblet til en brønnpark på eiendommen. Dette gir en meget energieffektiv, og dermed kostnadsbesparende, oppvarming av boligen. Varmekabler på bad.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i flatt terreng i behagelig sykkelavstand til Stavern. Sommerbyen Stavern byr på kaféer, bakerier, strender og gallerier. Her finner du blant annet Meny, Vinmonopolet, Vitus apotek, Jernia og postkontoret.
I Stavern er det masse historie og sjarm, og tar du beina fatt kan du se blant annet marinaen, Kronprinstomta, Stavern kirke og Fredriksvern verft.
For den aktive er det flotte turmuligheter i nærområdet. Kyststien strekker seg flere mil fra Stavern til Helgeroa, via Naverfjorden Nevlunghavn. Turstien byr på svaberg, sandstrender, skog og mark. Kyststien passer til hele familien, og deler av strekningen er fremkommelig med rullestol. Stien kan startes ved Fredriksvern festning. I motsatt retning går Fjordstien inn til Larvik.
Om du er en erfaren golfspiller, nybegynner, eller bare kunne tenkt deg å prøve, så ligger Larvik Golfklubb en kort kjøretur unna eiendommen. Golfanlegget holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.
Ønsker du å spille tennis så ligger Larvik og Stavern Tennisklubb drøye 1,5 km unna leiligheten. Tennisanlegget har fire innendørsbaner og fire utendørsbaner, og passer til både sommer og vinter.
Larvik sentrum ligger 6 km unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter. Her finner du blant annet Farris Bad, Bølgen Kulturhus, restauranter og mye mer.

Felleskostnader

2 306 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker vaktmestertjenester, oppvarming av fellesarealer, brøyting, varmtvann, TV og internett, felles bygningsforsikring regnskapsførsel, styrehonorar og andre driftskostnader.

Løpende kostnader

Felleskostnader, kommunale avgifter og innboforsikring.
Pliktig medlemskap i Sjøparken driftsforening. Medlemskap inngår i månedlige felleskostnader.

Andel fellesgjeld

Andel formue pr. 31.12.2020: kr. 25 600,-.
Andel gjeld pr. 31.12.2020: kr. 3 937,-.

Sameie

Sameiet Sjøparken Øy 4 orgnr: 919 828 560 består av 55 boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Per Heyerdahl.
Forretningsfører i sameiet er LABO.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har/har hatt under arbeid:
- Installasjon av nytt system for ladestasjoner for elbiler.
- Endring av vedtektene vedrørende fordeling av varmtvannskostnader.
- Det har også vært arbeidet med innbygging av takterrasser.
Seksjonseieren er forpliktet til å holde bruksenheten vedlike. Se vedtektenes punkt 3 ang. vedlikehold, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene for boligsameiet og bryggesameiet følger inntatt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt så fremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
Ved dyrehold er man forpliktet til å følge sameiets regler for dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue og kjøkken, dusjbad, samt soverom med glassavskjermet areal.
Deler av soverommet er av utbygger omtalt om et "solrom", antatt for å tilfredsstille krav til leilighetens uteoppholdsareal. Solrommet fremstår bygd som et isolert rom og er en del av soverommet. Det er derfor tatt med i arealberegningen som p-rom.
I tillegg disponerer leiligheten en klesbod i kjelleretasjen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst til Sjøparken fra Larviksveien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 19 385 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en egen biloppstillingsplass i garasjekjelleren.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Byggemåte

Hentet fra tidligere prosjektbeskrivelse:
Parkeringskjelleren er delvis bygget på utsprengt fjell og perlefundamentert til fjell. Parkeringskjelleren og molo danner fundamentet for boligen. Bærende konstruksjoner oppført i plasstøpt betong og stål.
Leilighetsskiller oppført i hovedvekt av plasstøpt betong, med noen få steder i dobbelt stenderverk i stål og gips.
Yttervegger oppføres med bindingsverk av tre, 250 mm mineralull isolasjon og utvendig luftet kledning med hovedsakelig gjennomfarget puss med forskjellige kulører.
Overflate på takhager og inntrukne partier utført med luftet dobbelfalset royalimpregnert kledning.
Tak av eksentrisk saltak/skråtak. Tak isolert med 300 mm mineralull isolasjon

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.07.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie skal styret informeres.

Oppvarming

Oppvarming via termostatstyrt varmlufts konvektor som er koblet til en brønnpark på eiendommen. Dette gir en meget energieffektiv, og dermed kostnadsbesparende, oppvarming av boligen. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Ca. Kr. 8 528 pr. år.
Det betales avgift for vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 563 949 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 030 217 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse og blokkbebyggelse. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Store deler av eiendommen er under utvikling og det pågår bygging av nytt byggetrinn vis-a-vis kanalen. Endelige planer er ikke lagt for hele området.
Det er igangsatt rullering av kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
2015/1205183-5/200  Erklæring/avtale  
23.12.2015  Midlertidig dispensasjon fra krav om opparbeiding av vei, vann og avløp ihht. plan- og bygningsloven § 18-1 på d.e.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Registrert ved retting etter tinglysingsloven § 18, jf vedtak av 07.11.2016. US.
Overført fra: 3805-4046/324
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1112484-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
10.10.2017 21:00  Kan ikke slettes uten samtykke fra: LARVIK KOMMUNE  
Org.nr: 918082956 rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:323  
Adkomstrett med motorisert kjøretøy
Overført fra: 3805-4046/324
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323854-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver: SJØPARKEN DRIFTSFORENING  
Org.nr: 819890382 Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323870-1/200  Erklæring/avtale  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver: AGNES BOLIGUTVIKLING AS  
Org.nr: 991051570 Rett til utbygging og salg av båtplasser
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323870-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver: AGNES BOLIGUTVIKLING AS  
Org.nr: 991051570 Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323951-1/200  Bestemmelse om brygge/flytebrygge  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver: SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477 Adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323951-2/200  Erklæring/avtale  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver: SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Nedsenkede avfallskontainere plassert på øyene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte arealoppmåling. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Agnes Brygge 63, 3290, Stavern, Gnr. 4046 bnr. 324 snr. 5 i Larvik kommune

Eier

Tore Tveitum

Oppdragsnummer

22-21-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, arealoppmåling, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.