Solstad/Stavern

Innholdsrikt og fint enderekkehus i rolig område - flotte uteplasser med gode solforhold - nytt bad og vaskerom

Solbo 2A , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 136 m²
Bruksareal 150 m²
Bruttoareal 167 m²
Tomt 3 908 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 250
Energimerking G
FINN.no 230447094
Sist endret 17.09.2021 08:54
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 3 654 134
Ligningsverdi 706 173,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) 956 152,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 646 152,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 654 134,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Solbo 2A!
Nå kan du sikre deg denne flotte boligen på Solstad i Stavern. Her bor du fint til å rolige og barnevennlige omgivelser. Stavern sentrum er ikke langt unna og byr på et godt og variert utvalgt av butikker, spisesteder og mye mer. Det er også kort vei til mange flotte turområder - både lang sjøen og i skog og mark. Det er også kort vei til busstopp nede ved Larviksveien hvor det er gode bussforbindelser.
Boligen har en fin beliggenhet på enden av rekka. Det er en biloppstillingsplass foran boligen i tillegg til en parkeringsplass i garasjerekke. Fint inngangsparti med romslig terrasse som er delvis overbygget. Her har du god plass til utemøbler og muligheten til å flytte deg rundt etter vær og vind. I tillegg finnes det en romslig utebod som både skaper fin skjerming mot naboen, men som også er perfekt til oppbevaring av sportsutstyr og annet.
Boligen har en god planløsning over 2 etasjer og kjeller.  I 1. etg. er det stor entré med god plass til yttertøy og sko, trivelig stue med spisestue og utgang til terrassen, samt et fint kjøkken. 2. etg. har gang, praktisk separat toalettrom, nyoppusset bad med utgang til en koselig balkong og 3 gode soverom.  Fra gangen i 2. etasje er det luke med nedfellbar stige til stort lagringsloft. Kjelleren er innredet med gang, nyoppusset vaskerom, kjellerstue og en bod til oppbevaring. Boligen er gjennomgående lys og trivelig - her kan du flytte rett inn. Flere overflater er nylig pusset opp, i tillegg til at borettslaget nylig har gjennomført en totalrehabilitering av bad inkl. utskiftning av alle rør.
På sørsiden av boligen er det en flott uteplass bestående av en stor terrasse og en koselig liten hage. Terrassen ble bygget i 2020 og har god plass til flere sittegrupper, grill, mini-drivhus, potter og planter - alt etter ditt ønske. I følge selger er det sol på terrassen frem til kl. 19:30 midtsommer - den siste kveldssola er på terrassen ved inngangspartiet. Her ligger virkelig alt til rette for å nyte deilige dager i sola eller lune sommerkvelder sammen med de du er glad i.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entré: 8,8 kvm
Stue/spisestue: 35,1 kvm
Kjøkken: 8,2 kvm
Utebod: 9,0 kvm
2. etasje:
Gang: 7,4 kvm
Toalettrom: 1,3 kvm
Bad: 6,3 kvm
Soverom 1: 6,1 kvm
Soverom 2: 10,9 kvm
Soverom 3: 12,1 kvm
Kjeller:
Gang: 5,0 kvm
Vaskerom: 7,5 kvm
Stue: 22,5 kvm - lite lysinnslipp og ikke rømningsvinduer
Bod: 4,3 kvm

Standard

Boligen ble oppført i 1969 og er blitt oppdatert og vedlikeholdt over tid. Borettslaget har nylig gjennomført et større rehabiliteringsprosjekt tilknyttet bad og utskiftning av alle rør. Det er også pusset opp en del overflater i 2020. Boligen fremstår med normalt god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat, belegg og betong
Vegger: Panel, MDF panel plater, malte flater og pusset overflater
Himling: Panel, MDF panel, malte flater og tak-ess plater
Kjøkken:
Kjøkkenet har laminatgulv (nytt i 2020), vegger av MDF-panel, plater og malte flater, samt himling av panel. Kjøkkeninnredning av MDF/spon/kryssfiner med benkeplate av foliert spon/MDF-plate som var ny i 2020. Ny vaskekum og blandebatteri i 2020. Det er montert Waterguard i benkeskap og det er ventilator over komfyr.
Bad:
Badet ble renovert i 2020 i regi av borettslaget. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av MDF-panel med innfelte downlights. Av installasjoner finnes dusjnisje, servant med innredning og rør-i-rør skap. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Toalettrom:
Toalettrommet ble renovert i 2020 og har belegg på gulv, vegger av MDF-panel plater, samt himling av MDF-panel. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og en enkel vask. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Vaskerom:
Vaskerommet ble også renovert i 2020. Det er fliser på gulv med oppkant til vegg, vegger av MDF-panel plater, samt himling av MDF-panel. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin, VV-tank, toalett, skap/benkeplate og enkel vask. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Rør-i-rør system med fordelerskap plassert på bad.
Hovedkran finnes i rør-i-rør skap på bad og på vaskerom.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Nytt røropplegg i boligen fra 2020 ifølge selger.
OSO VV-tank på 194 liter fra 2020 plassert på vaskerom.
Sikringsskap er plassert i gang i kjeller.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2020 - Bygget ny terrasse (sør)
2020 - Renovert bad
2020 - Renovert vaskerom
2020 - Renovert toalettrom
2020 - Pusset opp deler av kjøkken
2020 - Pusset opp en del innvendige overflater
2020 - Ny vv-tank
2020 - Nytt røropplegg i boligen
2019 - Ny balkongdør på bad
2009 - Noen nye vinduer
* Stedvis skiftet kledning
* Nytt dekke på balkong
Det er noen få punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Drenering - Elde
Veggkonstruksjoner/fasader - Antydning til råte (lite parti) og eldre kledning
Vinduer og dører - Noe av eldre dato, slitasje
Takkonstruksjon - Eldre fuktskjolder
Taktekking - Manglende snøfangere på inngangsparti
Overlys/takluke - Elde, slitasje og utettheter mot loft
Terrasse, balkong og utv. trapp - Slitasje og lav høyde på rekkverk på balkong
Piper og ildsteder - Mangler ildfast plate på gulv
Etasjeskillere - Skjevheter
Rom under terreng - Noe fuktutslag og skjolder i bod
Vaskerom - Begrenset fall på gulv
Kjøkken - Noe slitasje
Dette er tilstandsgrad 3:
Vinduer og dører - Balkongdør m/fuktskade i 1 etg.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

6 000,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, renter og avdrag på deler av fellesgjelden, vedlikehold, kabel- tv og bredbånd, forsikring og kommunale avgifter.
Borettslaget har nylig gjennomført et større rehabiliteringsprosjekt og i den forbindelse er det lagt opp til en økning av felleskostnadene fordelt over 3 år. Det gjenstår kun en siste økning i 2022 og nye felleskostnader vil da være kr. 6 624,-.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Fellesgjelden tilknyttet rehabiliteringsprosjektet er avdragsfri frem til 30.10.2023. Felleskostnader fom. 2022 vil være kr. 6 624,-.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 956 152,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 63 836,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslaget Solstad I Borettslag, org.nr. 953 033 828. Borettslaget består av 12 andeler.
Forretningsfører for borettslaget er LABO.
Styreleder i borettslaget er Bjørn Huse.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Interessenter må påregne at eventuelle vedlikeholdstiltak borettslaget velger å gjennomføre kan medføre en økning i andel fellesgjeld og/eller felleskostnader i forbindelse med finansiering av prosjektene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes
Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.
Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til
grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget har ikke avtale om IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107703694, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.08.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 4
Saldo per 23.08.2021: 73 833
Andel av saldo: 6 153
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 30.06.2023 )
Lånenummer: 152219100, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 23.08.2021: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 386
Saldo per 23.08.2021: 11 400 000
Andel av saldo: 950 000
Første termin: 30.10.2020 Neste avdrag: 30.10.2023 ( siste termin 30.09.2053 )

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562068) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2020. Regnskapet viste et underskudd på kr. 4 253 879,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 206 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene ikke tillatt. Selv om det er forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyrehold, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 150 kvm, Bruttoareal: 167 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom og stue.
I tillegg finnes en bod på 5 kvm som s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en utvendig bod på 9 kvm som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, toalettrom og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Solbo.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 3908,5 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget, men denne boligen disponerer det arealet som naturlig hører til boligen.
Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 25.01.1968. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Det medfølger ifølge selger en parkeringsplass i en felles garasjerekke som står på kommunens tomt litt på bortsiden av boligen. Det betales ca. 300,- pr. år i forsikring av denne garasjen. Styreleder i borettslaget opplyser at man er i gang med å opprette et eget garasjelag. Garasjen er ikke tinglyst på eier, men har medfulgt da han kjøpte boligen.
I tillegg er det en biloppstillingsplass foran boligen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Det er trolig grunnmur av støpt betong eller betongblokker. Veggkonstruksjoner av standard mur og trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.06.1969 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Det bør monteres ildfast plate på gulv ved ovn.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 13 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 706 173 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 542 221 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Stavern by (en liten del, ca. 11 kvm, er avsatt til vei). Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk. Eiendommen omfattes også av bestemmelsesområder VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er registrert på borettslagets eiendom:
1968/829-2/30 Forkjøpsrett/Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 26.02.1968
Rettighetshaver: Larvik kommune
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. samt bestemmelse om gjerde.
- Larvik kommune har bekreftet at de ikke vil gjøre forkjøpsretten gjeldene ved dette salget.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Offentlig vann og avløp i henhold til tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. En del av Torsrødveien inne på borettslaget tomt er privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Nattbord og sengegavl på soverom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Adresse og matrikkel

Solbo 2A, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 250, andelsnr. 5 i Solstad 1 borettslag med orgnr. 953033828 i Larvik kommune

Eier

Daniel Hansen

Oppdragsnummer

22-21-0034

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.