Torsrød/Stavern

Lyst og trivelig rekkehus med innredet kjeller - solrik terrasse mot skogen - egen garasje i rekke

Skytterveien 11C , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 125 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 157 m²
Tomt 16 462 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 770
Energimerking F
FINN.no 233932344
Sist endret 02.10.2021 18:19
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 945 086
Fellesutgifter 3 781,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) 47 104,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 937 104,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 945 086,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Andelsrekkehuset ligger fint til på Torsrød i Stavern, og grenser til et skogsområde. Med en sydvendt beliggenhet får du en solrik og usjenert uteplass.
Stavern sentrum ligger i kort gangavstand fra boligen. Her finner du butikker, restauranter, vinmonopol, idrettsanlegg, skoler og fine turområder. En runde med diskgolf i Stavern kan anbefales. Det er også kort vei til sjøen, strender, Kyststien og båthavn.
Boligen fremstår som lys og trivelig og har en god planløsning. 1. etasje består av 3 soverom, bad og toalettrom. 2. etasje består av kjøkken og stor stue. Fra stua er det ugang til usjenert og solrik terrasse med god plass til sittegruppe og grill. Sokkeletasjen inneholder stor kjellerstue, vaskerom, samt boder.
P-plass i felles garasjerekke.
Velkommen til visning!

Innhold

Rekkehuset går over to plan i tillegg til sokkeletasje.
Sokkeletasje:
Trappegang: 6.7kvm
Vaskerom: 5.5kvm
Soverom/kjellerstue. 16.5kvm
Bod1: 7.2kvm
Bod2: 6.7kvm
1.etasje:
Entrè: 1.8kvm
Gang: 11.8kvm
Toalettrom: 1.5kvm
Soverom1: 6.5kvm
Soverom2: 11.3kvm
Soverom3: 7kvm
Dusjbad: 3.7kvm
2.etg
Kjøkken: 16.5kvm
Stue: 30.7kvm
Fra 2. etasje er det utgang til romslig og solrik terrasse med fint utsyn mot skogen. Her har du god plass til sittegruppe og grill.

Standard

Rekkehuset ble opprinnelig oppført i 1975 og er av både dagens og tidligere eier oppgradert i tillegg til vesentlige vedlikeholdstiltak fra borettslaget. Blant annet ble kjelleren renovert i 2017 med ny varmekabel og fliser på gulv, samt nye materialer og maling på vegger og i himling. De innvendige overflatene består bla. parkett på gulv, vegger og himling av panel/plater. Det må påregnes løpende vedlikehold/påkostninger.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i 2. etasje og ble oppusset med ny innredning i 2003. Innredningen består av fronter, skrog og benkeplate av foliert sponkjerne, og fremstår med god brukstilstand. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn, samt mulighet til lufting via vindu.
Bad/toalett/vaskerom
Boligens baderom ligger i 1. etasje og er i opprinnelig stand fra byggeår. Badet inneholder servant med innredning og dusjkabinett som ble utskiftet i 2008. Gulv av vinylbelegg, vegger og himling av malte trefiberplater. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk.
Toalettrommet finner du også i 1. etasje og er oppusset i nyere tid. Gulv av vinylbelegg, vegger av tapetserte plater og himling av malte plater. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk.
Praktisk vaskerom i sokkeletasjen. Vaskerommet er i opprinnelig stand fra byggeår, dog med malingsarbeid og montasje av innredning i nyere tid. Vaskerommet har praktisk vaskekum i stål, god skap- og benkeplass, samt opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk. Gulv av malt betong, vegger og himling av panel.
VVS/teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
115 liter varmtvannstank plassert på vaskerommet i sokkeletasjen fra byggeår. Utskiftning av denne må påregnes innen rimelig tid. Ifølge selger koster borettslaget bytte av varmtvannstanker som er opprinnelige fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av kobber finnes tilgjengelig i vaskerom i sokkeletasjen.
El. anlegget er vesentlig oppgradert av fagpersoner i 2021 med nye automatsikringer.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2001 - Ny drenering rundt grunnmurer
2003 - Ny kjøkkeninnredning
2008 - Nytt dusjkabinett og servantinnredning
2008 - Nye vinduer
2010 - Enkelte nye kjellervinduer
2015 - Ny parkett
2017 - Kjeller totalrenovert med ny varmekabel og fliser på gulv, samt nye materialer og maling på vegger og himlinger.
2017 - Renovert vaskerom i kjeller
2021 - Nye automatsikringer
Det er noen punkter i rapporten som har fått tilstandsgrad 2 hovedsakelig på grunn av alder. Vaskerommet mangler fuktsikrende sjikt/membran på gulv etc. Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3. For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann og selger egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og veletablert boligområde på Torsrød i Stavern. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og en flott skjærgård er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En runde med diskgolf i Stavern kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i et variert skogsområde. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

3 781 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer bl.a.: kommunale avgiftet, kabel-TV og bredbånd, vedlikehold, renter og avdrag på fellesgjeld, forretningsførerhonorar, felles forsikring, styrehonorar mm.
Avdrag på fellesgjeld utgjør ca. kr.560,- av felleskostnadene i måneden.
I tillegg til felleskostnadene kommer det utgifter til strøm/oppvarming og innboforsikring.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 47 104,-  per. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Borettslag

Borettslag: Vestre torsrød borettslag, Orgnr: 952955896  består av 60 andeler.
Styreleder i borettslaget er Kari-Anne Børresen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Andelseierne må stelle den delen av hagen som naturlig tilfaller deres andel, samt måke foran eget inngangsparti.
Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold)
1. Garasje vedlikehold
2. Ladepunkter
3. Ny infrastruktur
4. Ny og bedre skilting
5. Felles avfallssortering
6. Årshjul
7. Forsikringssaker
8. Vedlikehold historikk
Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold)
1. Ladestasjoner for el-bil
2. Garasje vedlikehold
3. Befaring leiligheter
4. Infrastruktur
Vedlikehold (hentet fra borettslagets vedtekter punkt 5):
Andelseiernes vedlikeholdsplikt
1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.
2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. Unntatt er første gangs skifte av varmtvannsberedere fra boligene var nye i 1975.
3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l.
(4) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr.
(5) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.
(6) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget.
(7) Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15.
Borettslagets vedlikeholdsplikt
(1) Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier.
(2) Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren.
(3) Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av termoruter, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også første gangs skifte av varmtvannsberedere fra boligene var nye i 1975.
(4) Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen.
(5) Andelseier kan kreve erstatning for tap som følge av at borettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens § 5-18.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes
Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.
Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til
grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget er ikke med i en IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107705239, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.08.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 09.08.2021: 2 327 879
Andel av saldo: 47 104
Første termin/første avdrag: 30.06.2008 (siste termin 30.06.2028)

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0000562081
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert og må besørges av kjøper.

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 610 694,-. I budsjett for inneværende år ar det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 374 000,- i overskudd.
Kopi av regnskapet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Det kreves styregodkjenning av ny eier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.
Borettslagets vedtekter og ordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.  Vi anbefaler interessentene til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, ordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Ifølge ordensreglene er ikke husdyrhold tillatt uten skriftlig tillatelse fra styret. Skriftlig søknad med begrunnelse for dyrehold må sendes til styret. Dersom tillatelse til dyrehold gis, må borettshaveren forplikte seg til å overholde lagets regler for dyrehold.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 157 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, vaskerom og soverom/kjellerstue.
1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, toalettrom, 3 soverom og bad.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Skytterveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 16 462 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Boligen har et naturlig bruksområde til tomten rundt boligen. Vedlikehold besørges av eier. Det er plen på både frem- og baksiden av boligen og fine uteplasser med gode solforhold.
Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 24.12.1974. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers parkeringsplasser på borettslagets tomt som er felles for andelseierne.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning.
Innredede rom under terreng er på generelt grunnet å anse som en risikokonstruksjon. Det skal presiseres at byggets utvendig grunnmurer ble fuktsikret og grunnet drenert i 2001 - dette bør begrenset fuktbelastningen i stor grad. Presiserer at kun 2 av 4 grunnmursvegger grenser mot terreng.
Yttervegger med 10cm isolasjon og trekledningen opplyses å være sist gang beiset/malt i sin helhet i 2010, samt overflatevasket i 2018. I 2018 ble også enkeltbord skiftet som resultat av et løpende vedlikeholdsbehov. I 2008 ble de fleste av boligens vinduer og ytterdør skiftet. Det er benyttet fabrikkmalte trevinduer med isolerglass. Vinduene er ikke lenger nye og noe slitasje vil naturlig forekomme, men omfanget av dette er begrenset. God restlevetid er å forvente. Terrassedører fra 1993.
Boligens tak er tekket Icopal takstienimitert stålplater som opplyses å være nymontert i perioden før år 2000. Presiserer at over 50% av forventet levetid for tak er medgått.
Romslig balkong utenfor stue med fin utsikt mot skog - samt med god solforhold. Gulvdekke av beisede terrassebord over bjelkelag, samt rekkverk av liggende trekledning. Fra soverom i 1.etg er det utgang til gressplen og hage via utvendig tretrapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for boligen, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunktet. Originale byggetegninger følger vedlagt salgsoppgaven.
Kjellerstuen er i dag innredet som soverom/kjellerstue, men er i byggetegningene omtalt som hobbyrom/brensel. Det er ikke søkt om bruksendring til soverom, og kjøper må eventuelt søke om dette selv.

Adgang til utleie

Andelseier har mulighet til å leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Ved utleie skal styret gi samtykke og godkjenne leietaker.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Labos hjemmesider, www.labo.no

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet med panelovner og varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 578 683 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 083 259 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, gang-/sykkelvei, felles avkjørsel, felles gangareal, felles parkeringsplass, felles grøntareal, samt felles lekeareal i reguleringsplanen Søndre Torsrød - Felt F og G fra 1974.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel med bestemmelse om enhetlig bebyggelsesstruktur: Nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk.
Reguleringsplankart, bestemmelser og kommuneplankart følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert på andelen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets grunn via offentlig vei i henhold til informasjon fra Larvik kommune.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Februar 2022.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Adresse og matrikkel

Skytterveien 11C, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 770, andelsnr. 11 i Vestre torsrød borettslag med orgnr. 952955896 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0038

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.