Helgeroa

Koselig hytte med attraktiv beliggenhet, sen kveldssol og sjøutsikt - Gangavstand til strender, marina, butikker mm.

Amundrødbakken 29 , 3295 Helgeroa

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 75 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 980 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1950
Gårdsnummer 4092
Bruksnummer 72
Energimerking G
FINN.no 215184984
Sist endret 30.04.2021 14:52
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 619 992
Ligningsverdi 159 672,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 129 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 619 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Koselig fritidsbolig i Helgeroa med usjenert og solrik tomt. Fra eiendommen er det flott utsikt over jordene ned mot sjøen og Telemarkskysten i vest. Kveldssol blant de beste i distriktet! Gangavstand til Helgeroa med bryggeområde, småbåthavn, restauranter og badestrand, samt dagligvarebutikk.
Hytta inneholder gang, flislagt bad og separat toalettrom, kjøkken, 2 soverom og to stuer, hvorav en stue med utgang til terrasse og hage.
Solrike uteplasser på begge sider av hytta og steinlagt innkjørsel med flere biloppstillingsplasser.

Innhold

Hytta inneholder gang, flislagt bad og separat toalettrom, kjøkken, 2 soverom og to stuer, hvorav en stue med utgang til terrasse og hage.
Solrike uteplasser på begge sider av hytta og steinlagt innkjørsel med flere biloppstillingsplasser.
På eiendommen er det også oppført en utebod.

Standard

Hytta ble opprinnelig oppført i 1950, samt at det på ukjent tidspunkt er foretatt innbygging av tidligere terrasse til stue, samt at bodrom ved inngangsparti i 2005 ble innredet til våtrom. På samme tid ble hytta vesentlig oppgradert innvendig, samt kommunalt vann- og avløp ble etablert. I 2005 ble også alle vegger enten malt eller tapetsert, samt at alle gulv i stue og kjøkken fikk ny laminat og det ble lagt teppe på soverommene.
Badet ble nybygget av Gustavsen VVS i 2005 iflg. selger. Badet har flislagt gulv, vegger av malt MDF-panel og himling av malte trefiberplater med innfelte downlights. Badet inneholder dusjkabinett, servant i innredning, samt opplegg til vaskemaskin. 200 liters OSO varmtvannstank er innkasset på badet. Separat toalettrom med flislagt gulv og vegger av MDF-panel. Det er varmekabler i gulv.
Lyst og koselig kjøkken med egen spiseplass. Innredningen er fra 2005 og har heltre benkeplate. Det er 2 stuer i hytta hvorav den ene har utgang til drøye 12 kvm. stor balkong med utsikt retning sjøen og svært gode solforhold. Trapp ned til hagen.
De innvendige overflater består av laminat, fliser og tepper på gulv, vegger av malte trefiberplater og tapet, samt trepanel og malte plater i himling. Moderat slitasjegrad - velfungerende standard.
På eiendommen står det oppført frittstående utebod med doble bodrom er av enkel kvalitet og dertil vedlikeholdsbehov. Bruksverdien er derimot høy, og selger har utvidet areal med takoverbygg for "sykkelparkering" etc.
Luke i grunnmur gir tilkomst til krypkjeller. Det er jord og stein på gulv. Enkelte luftespalter ivaretar noe ventilering, men det kan med fordel monteres separat ventilasjonsløsning med ventiler iflg. takstmann.
Ingen større fuktproblematikk registrert pr befaring.
Det må påregnes noen utskiftninger og vedlikehold hovedsaklig utvendig med bl.a. noen vinduer, enkelte kledningsbord og vindskier. Noen punkter i tilstandsrapporten har fått TG2, samt at et punkt har fått TG3. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse av hyttas standard.

Beliggenhet

Sentral beliggende fritidsbolig i solrike omgivelser i Helgeroa. Eiendommen ligger i nedre del av Amundrødfeltet med omgivelser av etablert villabebyggelse.
Herfra har du kort gangavstand til brygga med småbåthavn, marina og restauranter, samt sjøen med badestrand. Fantastiske tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet med blant annet Kyststien.
Kort vei også til Søndersrød med stor Menybutikk, blomsterbutikk, el-bil lading mm.
Helgeroa er et idyllisk lite tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Her er det marina med alle fasiliteter og en gjestehavn for båtturistene. Her finner du spisesteder hvor du kan innta gode måltider og drikke, og skue ut over den vakre fjorden.
Fantastiske turområder med bl.a. Kyststien fra Helgeroa til Stavern som anbefales på det varmeste.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
Hytta:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom, dusjbad, kjøkken, 2 soverom, stue og tilbygget stue.
Bodbygg:
Bruksareal: 5 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Gang: 4kvm
Toalettrom: 1.3kvm
Dusjbad: 6.4kvm
Kjøkken: 12kvm
Soverom1: 12kvm
Soverom2: 8kvm
Stue: 16.5kvm
Tilbygget stue: 15.6kvm
Utebod:
Bod1: 2.5kvm
Bod2: 2.6kvm

Adkomst

Fra Farriseidet følger du Brunlanesveien og skilt mot Helgeroa. Når du er kommet forbi Søndersrød på venstre side tar du neste til høyre ned Amundrødbakken. Følg veien og hytta ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 980 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og skjermet selveiertomt som er pent opparbeidet med busker, bed og blomster, samt steinlagt uteplass og biloppstillingsplass. Flott gressplen mot vest - her er det god plass til store og små. Det er uteplass på begge sider av hytta, så her kan man flytte seg etter solen.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på tomta.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning.
Konstruksjonsmessig er bygget oppført med ringmur av plasstøpt betong og blokker, samt forøvrige tradisjonelle trekonstruksjoner i form av
stenderverksvegger kledd med trepanel, samt takkonstruksjon av sperrer kledd med taksteinimiterte stålplater. Enkelte manglende beslag på tak medfører at neste eier bør gi dette vedlikeholdsoppmerksomhet. Selger kjenner ikke til lekkasjeproblematikk fra tak pr i dag.
Husmorvinduer med isolerglass fra 1980-tallet har utgått forventet levetid - utvendig høy slitasje.
Fra stue er det utgang til 12.5kvm stor balkong med utsikt retning sjøen og med meget gode solforhold. Gulvdekke av terrassebord med overliggende, nyere korrugerte plastplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune opplyser at det er godkjent ombygging av fritidsbolig og flytting av uthus i 1983, men at det ikke foreligger tegninger av byggene i deres arkiv. Siden det ikke finnes opprinnelige tegninger fra byggeåret er det uvisst om dagens planløsning og bl.a. innbygging av bod til bad er omsøkt hos kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. Samlet bygningsmasse på denne eiendommen er mindre enn det som normalt tillates for fritidsboliger utenfor strandsonen, jf. kommuneplanen.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverket lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. I tilbygget stue finnes åpen peisgrue. På kjøkkenet finnes tradisjonell Jøtul vedovn av støpejern. Ovnen står på underlag av kobberplate. I stue finnes flott, gammel vedovn i støpejern. Topplate av stein. Det ligger kobberplate på gulv under ildstedet.
Iflg. selger er det er montert "Hyttevokteren"-anlegg som styrer temperaturen i hytta til ønsket temperatur. Det er satt til å holde kjøkken, bad, wc og den ene stuen frostfritt. Anlegget har alarm for temperatur og strømbrudd og er koblet via mobiltelefon og styres over Internett.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 220 pr. år
Kommunale avgifter er hentet fra Larvik kommune sin hjemmeside. Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 159 672 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er registrert som fritidsbolig hos kommunen, men ligger i et område regulert til bolig i reguleringsplan for Amundrødfeltet, Nedre del, vedtatt 04.05.1977. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2015.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen ligger i et område med boplikt, men eiendommen er registrert som fritidsbolig og det er derfor ikke boplikt.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Avløp fra hytta pumpes idag til det kommunale anlegget grunnet sin lave topografiske plassering. Koblingsskap for rør-i-rør-system plassert på vegg i mellomgang ved toalett og bad.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Amundrødbakken 29, 3295, Helgeroa, Gnr. 4092 bnr. 72 i Larvik kommune

Eier

Liv Marit Jordal

Oppdragsnummer

22-21-0048

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.