Stavern

Meget innholdsrik og pen enebolig med godkjent utleieleilighet - 5 sov - stor solrik terrasse - godkjent dobbelgarasje

Eikelundveien 52 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 235 m²
Bruksareal 255 m²
Bruttoareal 280 m²
Tomt 898 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1990
Gårdsnummer 4042
Bruksnummer 65
Energimerking D
FINN.no 214742383
Sist endret 29.04.2021 11:08
Prisantydning 6 290 000
Totalpris 6 477 242
Ligningsverdi 1 153 321,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 171 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 187 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 477 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Eikelundveien 52!
Dette er en solid og pen enebolig med godkjent utleiedel i et rolig og attraktivt boligområde i Stavern. Her bor du i et rolig område uten gjennomgangstrafikk og fine lekeplasser - noe som gjør dette til et meget barnevennlig boligområde. Selger forteller om gode naboforhold og at nabolaget består av en blanding av etablerte som har bodd her siden boligfeltet var nytt og nyinnflyttede barnefamilier.
Fra boligen er det gangavstand til Stavern sentrum med restauranter, butikker, båthavn og strender. Sommerstid blomstrer Stavern med et yrende folkeliv og gode tilbud av sommeråpne spisesteder, butikker og en rekke kulturelle tilbud. Ta gjerne turen ned til sentrum en varm sommerdag for å rusle i "Leiren" eller ta en is på brygga. Det er også kort vei til barne- og ungdomsskole, samt gode bussforbindelser til Larvik med bla. videregående skole. Det er flere fine turområder i nærheter - som kan brukes året rundt. Vinterstid anbefales en skitur rundt Hauaneåsen - gjerne med et stopp i gapahuken for å grille pølser på bålet.
Boligen har en gjennomtenk planløsning og egner seg godt for en familie. 1. etasje inneholder entré, gang, praktisk vaskerom, lekkert baderom, stort hovedsoverom med flott walk-in-closet, kjøkken og lys stue med herlig vedovn. I 2. etasje er det gang, 3 gode soverom, pent bad og en bod til oppbevaring. Boligen har alt du trenger i det daglige på ett plan i 1. etasje, mens 2. etasje egner seg utmerket til overnattingsgjester eller som lekeområde for barna.
Leiligheten inneholder gang, stue og kjøkken i åpen løsning, stort soverom, bad og en bod til oppbevaring. Ved leilighetens inngangsparti finnes det også en koselig uteplass med formiddagssol. Utleiedelen er super som en ekstra inntektskilde eller for deg som har større hjemmeboende barn.
Tomten er pent opparbeidet og har god boltreplass for både store og små. Boligen ligger på en hjørnetomt og har kun naboer på 2 av sidene - dette bidrar til at tomten oppleves enda større, samt at det gir fint utsyn over omgivelsene. Utenfor stua finnes det en stor og flott terrasse med rikelig plass til hagemøbler, grill, solseng og parasoll. Her kan de voksne slappe av mens de følger med på barna som leker på plenen. Sommerstid blir terrassen som en forlengelse av stua ved at man åpner opp skyvedøren. Her har du deilig sol fra morgen til kveld - Stavern er godt kjent for sine mange soldager. Uteområdet kan brukes året rundt - vinterstid er det supert å tenne opp i bålpanna i hagen mens man varmer seg på en kopp kakao.
Boligen har god med oppbevaring både inn- og utvendig. I dag brukes garasjen som bod for oppbevaring av verktøy, sykler, gressklipper etc. På gårdsplassen er det godkjent oppføring av en dobbelgarasje med utestue, og her er sålen allerede støpt. Det er også støpt en såle for etablering av bod for hageredskaper og ved etc. på baksiden av huset. Det er meget gode parkeringsmuligheter for flere biler på tomta - så her kan du invitere både nære og fjerne på besøk.
Dette er en meget innholdsrik enebolig som vi tror vil falle i smak. Ditt neste hjem?

Innhold

Hovedboligen
1. etasje:
Entré: 4.7 kvm
Vaskerom: 5 kvm
Gang: 13.2 kvm
Bad: 7.7 kvm
Soverom: 15 kvm
Omkledningsrom: 5.2 kvm
Kjøkken: 18 kvm
Stue: 29 kvm
2. etasje:
Gang: 19 kvm
Soverom 1: 12 kvm
Soverom 2: 11.8 kvm
Soverom 3: 12 kvm
Bad: 5.8 kvm
Bod: 4.8 kvm
Leiligheten:
Gang: 6.8 kvm
Innredet rom: 5.3 kvm - rommet har ikke tilstrekkelig volum til å være godkjent til varig opphold
Soverom: 20 kvm
Stue og kjøkken: 26.3 kvm
Dusjbad: 5 kvm
Garasje: 15 kvm

Standard

Boligen ble oppført som nybygg i 1990, oppusset og oppgradert i 2003 og 2005, samt ytterligere betydelig renovert i perioden etter 2014. Boligen besitter god innvendig standard. Generell innvendig overflateoppussing i de aller fleste rom i perioden 2015-2021.
Innvendige overflater:
Gulv av parkett og laminat.
Vegger av sparklet og malt gips.
Himling av sparklet og malt gips.
Bad 1. etasje hoveddel:
Badet er fra 2005 og har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt MDF-panel. Av installasjoner finnes hjørnebadekar, servant med skapinnredning og toalett. Rommet er ventilert via boligens ventilasjonsanlegg.
Bad 2. etasje hoveddel:
Badet ble renovert av fagpersoner i 2020. Det er gulv med vinylbelegg med oppkant til vegg, vegger av FiboTrespo våtromsplater, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, toalett og servant med skapinnredning. Det er ikke tilstøp fall mot sluk under servantinnredning. Det er varmekabler i gulvet. Rommet er ventilert via boligens ventilasjonsanlegg, samt luftemulighet via vindu.
Vaskerom hoveddel:
Vaskerommet er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er gulv av vinylbelegg med oppkant til vegg, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av trepanel. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, varmtvannstank og vaskekum i stål. Gulvsluk med støpt fall på 2 av 4 sider. Rommet er ventilert via boligens ventilasjonsanlegg, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken hoveddel:
Det er laminat på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av trepanel. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg, samt via boligens balanserte ventilasjonsanlegg.
Bad leiligheten:
Badet ble renovert av fagpersoner i 2020. Det er gulv med vinylbelegg med oppkant til vegg, vegger av FiboTrespo våtromsplater, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, toalett og servant med skapinnredning. Det er varmekabler i gulvet. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte, samt luftemulighet via vindu.
Kjøkken leiligheten:
Det er vinylbelegg på gulv, vegger av malt MDF, samt himling av sparklet og malt gips. Innredningen er av foliert sponkjerne i fronter, skrog og benkeplate. Noe fuktsvell i deler av foringsplater ned mot gulv. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår. Innvendig røranlegg er vesentlig oppgradert i forbindelse med oppussing av våtrommene.
Til bad i hovedetasjen og utleiedel finnes koblingsskap for rør-i-rør-system.
Nyere 115 liter varmtvannstank i underskap i leiligheten. 200 liter varmtvannstank fra 2005 plassert i rom med sluk i hoveddelen.
Elektrisk anlegg fra byggeår, samt 2003 og 2005. Nye sikringsskap i hoveddelen og leiligheten i henholdsvis 2015 og 2016.
Det er i 2021 lagt inn ny fiber for tv og internett. Det er lagt en egen fiberledning til leiligheten.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2003-2. etg. innredet
2005-Ny 200 liter varmtvannstank
2005-Bad 1. etg. sist gang renovert
2010-Terrassedør på soverom
2014-All kledning sist gang beiset
2015-2021-Generell innvendig overflateoppussing i de aller fleste rom
2015-Ny luft-til-luft varmepumpe i 1. etg.
2015-Flislagt garasje
2015 og 2016-Nye sikringsskap i hovedenhet og utleiedel
2015-Ny innredning på bad i 1. etg.
2016-Ny vedovn i 1. etg.
2016-Nye laminatgulv og underliggende varmefolie i stue og spisestue 1. etg., samt tilsvarende i gang
2016-Skiftet ti vinduer, samt ny terrasseskyvedør
2016-Skiftet deler av kledning på deler vest- og sørfasade
2016-Leilighet totaloppusset, inkl. renovering av bad
2016-Nytt røranlegg og varmtvannstank i leilighet
2018-Nye takvinduer
2018-Forsterket etasjeskiller med bæredragere oppunder taksperrer
2018-Komplett nytt taktekke med undertaksbord, diffusjonsåpent undertak, nye sløyfer og lekter, samt ny takstein
2019-Nytt taknedløp og ny drenering
2019-Anlagt ny gårdsplass
2019-Ny terrasse
2019-Montert balansert ventilasjonsanlegg
2020-Malt rekkverk av impregnerte materialer
2020-Oppusset bad 2. etg.
2020-Støpt betongdekke for framtidig garasje
2021-Ett nytt vindu i 1. etg.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Kjøkken leilighet: Noe fuktsvell i deler av foringsplater ned mot gulv.
Vaskerom: Som våtrom er den forventede levetid utgått, men det skal presiseres at som vaskerom er det lite som tilsier at rommet ikke ivaretar sin funksjon og ikke vil gjøre dette i ytterligere tid.
Bad 1. etasje: Brorparten av forventet levetid for boligens eldste bad er medgått.
Vinduer: Enkelte vinduer med koblede rammer fra byggeår. Disse fungerer, men en utskiftning vil falle naturlig innen rimelig tid.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Løpende kostnader

Eier av eiendommen har rett/plikt til å være medlem i Busekallen velforening.
Selger opplyser at årskontingenten er på ca. kr. 300,-.
Velforeningen arrangerer dugnader og sørger for å holde lekeplasser og nærområdet i stand.

Boligens areal

Primærrom: 235 kvm, Bruksareal: 255 kvm, Bruttoareal: 280 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 184 m².
Primærrom: 169 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vaskerom, gang, bad, soverom, omkledningsrom, kjøkken og stue. Leiligheten har gang, bad, stue og kjøkken, soverom og innredet rom. (Det innredede rommet er kun godkjent som bod på byggetegninger).
I tillegg finnes en garasje på 15 kvm som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.
I tillegg finnes en bod på 5 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Eikelundveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 898,7 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass med plass til 4-5 biler og i garasje. Det er også tillat med parkering i gata.
Larvik kommune har godkjent oppføring av ny dobbelgarasje med utestue. Denne er ikke oppført, men påbegynt i form av støpt såle.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygg fra denne tiden har en typisk drenering av massene rundt grunnmur i form av slissede rør som samler vann i grunnen. Selger opplyser at dreneringen rundt bygget ble skiftet i 2019. I 2018 ble bjelkelag forsterket i form av understøtting på dragere som således senket den reelle spennvidde og dertil ga bedre stivhet i konstruksjonen. Selger oppgir at dette ga god effekt på byggets- og etasjeskillerens stabilitet. Basert på det beskrevne tiltak viser selger fagmessig godt innblikk i hva som var nødvendig, og hvordan dette best kunne løses. Yttervegger av stenderverk med 15cm isolasjon. Yttervegger av tradisjonelle trepanel som oppgis å være sist gang overflatebehandlet i 2014. Enkelte bordganger har naturlig med slitasje enn gjennomsnittet, men brorparten framstår i god stand. Boligen har en kombinasjon av eldre og nyere vinduer - dog er brorparten skiftet. En ny terrassedør på soverom1 1. etg. i 2010, terrasseskyvdør stue 1. etg. i 2014, skiftet ti vinduer i 2016, nye takvinduer i 2018 samt ett nytt vindu i 1.etg. Enkelte eldre vinduer fra byggeår finnes fortsatt.
Boligen har en valmet takkonstruksjon med såkalt «kinavipp» som i 2018 ble forsterket med montasje av langsgående limtredragere oppunder taksperrer / ved knevegger. Komplett nytt taktekke inkludert undertaksbord, papp, sløyfer og lekter, takstein, samt nye takrenner og nedløp samme år. 62 kvm stor, nybygget terrasse utenfor stue og inngangsparti. Gulvbord av Royal-impregnerte bord over bjelkelag, samt rekkverk av tettebordganger overflatemalt i 2020. Helt og pent - solid og velbygget. 7 kvm stor balkongplatting utenfor leilighet. En del overflateslitasje, men mye som løses med vask og overflatebehandling.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1990 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende merknader:
Utvendig: Takrenne monteres. Ferdiglegging av takstein. Pipe forblendes. Beslag under dører. Legging av markplater.
Innvendig: Belegg i dusjhjørne i baderom. Listing av dører i vaskerom. Avtrekk i kjøkken. Røykvarsler og brannvarslingsutstyr monteres.
Reviderte tegninger innsendes.
Feierens krav etterkommes.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1993 for hybelleiligheten. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende merknader:
Røykvarslere og brannslukningsutstyr monteres umiddelbart.
Kjøkkenavtrekk føres over tak.
Luftespalte i vaske- og baderomsdør.
Avtrekk fra bad må være mekanisk eller over tak.
Ventil i vaskerom.
Dør mot hovedleilighet må tilfredsstille B15 evnt. bør den fjernes.
Garasje som tilhører hovedleiligheten må kles innvendig for å tilfredsstille B30-krav mot hybelleilighet.
Vedrørende merknadene i de midlertidige brukstillatelsene så opplyser selger om følgende:
Utvendig skal ting være i orden.
Innvendig i Hovedbolig skal ting være i orden.
I hybelleilighet skal ting være i orden bortsett fra spalte i dør.
Kjøkkenavtrekket er ført ut i friluft.
Det er satt inn mekanisk vifte på bad. (Vaskerom er fjernet og bygget om til soverom ifbm. rehabilitering av leilighet.) Dør til leilighet fra vaskerom er blendet med 2lag gips i leiligheten.
Garasje er ikke gjort noe med da den er innredet som -og brukes som sportsbod og det er planlagt ny frittstående garasje.
Det foreligger ikke brukstillatelse/ferdigattest for innredningen av loftet i 2002. Kommunen har godkjente tegninger av loftet som følger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøper må eventuelt søke om brukstillatelse/ferdigattest selv og overtar risikoen for at dette blir gitt. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.
I tilstandsrapporten omtales det 2 soverom i leiligheten. Interessentene gjøres oppmerksom på at det minste av disse rommene er tegnet inn som bod på tegninger mottatt av kommunen. Rommet er innredet til soverom, men trolig ikke omsøkt bruksendring. En slik søknad vil trolig ikke bli godkjent hos kommunen da rommet ikke har tilstrekkelig volum for å være godkjent til varig opphold. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som soverom. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning
Larvik kommune opplyser at det i 2016 ble godkjent oppført garasje med utestue på eiendommen - denne er ikke oppført, men påbegynt i form av støp såle.

Adgang til utleie

Leiligheten er pt. utleid i familieforhold, og vil bli bebodd til oktober-21.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, varmepumpe (luft-til-luft) og vedfyring. Det er varmekabler i gulv på badene og på kjøkken.
Boligen har balansert ventilasjonsanlegg som ble montert av selger i 2019.
Ny varmefolie under laminat i stue og spisestue, samt tilsvarende i gang i 2016 og entré i 2020.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde overtas boligen slik den fremstår på visning.
Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 23.09.2019 og at siste tilsyn ble utført 03.02.2014.
Det ble på tilsynet avdekket følgende avvik:
Innekledd skorstein - på sikt må det lages en inspeksjonsmulighet til pipeside i 1. etg.
Brennbart materiale for nær sotluke - det bør legges en ubrennbar plate på gulv ved sotluke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et strømforbruk på 24 393 kwh i 2020 fordelt på hoveddelen og leiligheten.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 023,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales for 2 boenheter. Det betales avgift for: Vann, avløp, feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 153 321 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 151 956 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i området kan fortettes, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.
En liten del av eiendommen (5 kvm) er avsatt til veg.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Busekallen, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det foreligger godkjent reguleringsplan for fortau/gang og sykkelveg langs Steingardveien og Eikelundveien - fra Torsrød gravlund til krysset syd for Stavern sykehjem. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201903 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1989/6367-2/30 Erklæring/avtale tinglyst 03.08.1989
Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
Med flere bestemmelser
- Rett/plikt til å være medlem av velforeningen for boligfeltet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke:
Yale dørlås og alarmanlegg
Elbil-lader.
Skap i gang 1. etg.
Pergola
Garasjeinnredning
Leiligheten leies ut møblert. Selger kan vurdere å la hvitevarer, møbler og øvrig inventar i denne medfølge boligen.
Er det tilbehør man ønsker at skal følge med boligen, kan dette vurderes solgt av eier.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Oktober 2021.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema å ha observert sukkermaur i stua 2 ganger, sist i 2018.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Eikelundveien 52, 3290, Stavern, Gnr. 4042 bnr. 65 i Larvik kommune

Eier

Morten Snildal Helgesen

Oppdragsnummer

22-21-0051

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.