Nevlunghavn/Omrestranda

Hytte med selveiertomt nærmest på stranda i Nevlunghavn, flott utsikt og optimale solforhold. Båtplass

Omrestranda 19 , 3296 Nevlunghavn

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 113 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 840 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1963
Gårdsnummer 4091
Bruksnummer 108
Energimerking G
FINN.no 215160465
Sist endret 04.05.2021 14:21
Prisantydning 7 900 000
Totalpris 8 188 992
Ligningsverdi 399 177,-

Beregnet totalkostnad

7 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 275 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 288 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 188 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Bygningsmassen ligger på ett plan med carport i front, samt atrium og romslig bod i bakkant. Inngangsparti i front med soveromsfløy til høyre. Her finner du tre soverom og bad. Stor stue med peis og store vinduer mot sjøen, spisestue og eget kjøkken. I bakkant av kjøkkenet ligger et stort soverom med direkte adkomst til atriumet. Mot sjøsiden er deler av terrassen takoverbygget.
Eier disponerer i dag en båtplass i Laberget Småbåthavn, som ligger noen hundre meter sør for eiendommen. Kjøper gis rett til å overta selgers kontrakt, samt at kjøper er garantert rett til fortsatt å kunne ha båtplass når det høsten 2021 skal utformes nye kontrakter for samtlige båtplasser i Laberget Småbåthavn for de neste 10 årene. Gjeldene regler for småbåthavnen kan fås ved henvendelse til megler. Årets leie er 3483.

Standard

Hytta holder normalt god hyttestandard med innlagt offentlig vann og avløp. Det er gjort flere utskiftninger de siste 20-30 årene som feks. takstein antatt skiftet på 90-tallet, bad fra 90-tallet, samt at de fleste vinduer er skiftet på 90-tallet og i 2010.

Beliggenhet

Hytta ligger attraktivt og fint til på Omrestranda, med kort avstand til offentlig transport, baker/kafe, strender og fine naturområder og med kort kjørevei til Helgeroa. Det er ca 15 km til både Stavern og Larvik. Det er optimale solforhold på uteområder og på veranda, og det er fin utsikt mot sjøen og mot Nevlunghavn.
Nevlunghavn og omegn betegnes som en sommeridyll med mye liv på sommeren. Nevlunghavn er en liten fiskerlandsby og loshavn som har greid å bevare sitt opprinnelige preg. På brygga er det en egen atmosfære med fiskemottak og flere serveringssteder, bl.a. Nevlunghavn Gjæstgiveri hvor man kan nyte en bedre middag. I Nevlunghavn blir det arrangert kulturarrangementer som konserter og kunstutstillinger. Nevlunghavn Bakeri - "Baker`n i Havna" ligger rett borti gata og er et naturlig samlingspunkt for blant annet mange av de fastboende og for turfolk i området.
Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder med bl.a. Kyststien som går fra Helgeroa til Stavern over Mølen/Saltstein. Den kjente badestranden på Oddanesand, som er en av distriktets mest populære badestrender med sitt sydlige preg med hvit finkornet sand, er kun et steinkast unna. Eiendommen har en barnevennlig beliggenhet med lekeplass på Løkka rett ved Bakeriet. Kun 3 km unna finnes Søndersrødtunet butikksenter med bl.a. stor flott Meny butikk, post og legesenter.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, fire soverom, bad, samt mellomgang.
Det er i tillegg oppført en frittliggende utebod på 7,3 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Følg Brunlanesveien inn til Nevlunghavn, og ta til venstre ned til Omrestranda. Ta første til venstre langs Omrestranda, og hytta ligger ca. 80 meter fra parkeringsplassen.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage direkte adkomstbeskrivelse.
Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 840 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med plen, busker og trær.
Naboeiendommen vil etter overtakelse flytte sin adkomst lenger nord og sette opp en hekk i grensen hvor det i dag er felles adkomst. Kjøper må påregne å utvide adkomsten ca 1 meter inn på egen tomt da grensen går i midtre del av dagens innkjørsel. Konferer megler for mer informasjon.

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen.

Byggemåte

Trekonstruksjon på ringmurer. Se tilstandsrapport for mer detaljert beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Kommunen har godkjente tegninger av ombygging av opprinnelig hytte datert 1964. Kommunen opplyser at det ikke finnes dokumentasjon på at boden er byggemeldt og godkjent. Det foreligger videre ikke tegninger som viser terrassen mellom hytta og boden, og det antas at dette ikke er byggesøkt. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det har ikke vært tilsyn/feiing på denne eiendom - kommunen har ingen opplysninger om dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt vedfyring i peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Dert er ikke innhentet informasjon om energiforbruk da dette er en sommerhytte og forbruk varierer mye i forhold til bruk.

Kommunale avgifter

Kr. 9 480 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 399 177 pr. 31.12.2020.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplanen Omrestranda fra 1995. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen er i hovedsak avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanen og ligger bak byggelinjene mot sjøen. Et mindre delareal(ca 6kvm) er underlagt hensynssone bevaring kulturmiljø - trolig dreier dette seg om et areal i randsonen mot jordet.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
1985/8254-1/30  Erklæring/avtale  
23.09.1985  Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Rørleggeren som kjenner eiendommen, opplyser at det er muligheter for helårs vann, men at vannet normalt har vært slått av da hytta har stått uten varme gjennom vinteren. Det bør påregnes isolering av vannledning dersom man ønsker seg helårsvann.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det vesentligste av innbo og løsøre blir stående igjen og at hytta overleveres med enkel utvask.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Ved rask overlevering forutsettes enkel utvask.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Omrestranda 19, 3296, Nevlunghavn, Gnr. 4091 bnr. 108 i Larvik kommune

Eier

Helen Larsen

Oppdragsnummer

22-21-0053

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.