Stavern sentrum

Tiltalende leilighet på bakkeplan med flott uteplass - 2 soverom - god standard - attraktiv beliggenhet i Stavern

Strandveien 22 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 77 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 2 043 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1994
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 1034
Energimerking E
FINN.no 212555741
Sist endret 06.04.2021 11:25
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 493 992
Ligningsverdi 567 260,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 493 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Strandveien 22!
Dette er en fin leilighet med attraktiv beliggenhet i Stavern. Her bor du kun en liten rusletur unna restauranter, kafeer og butikker. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske sommerliv med et stort innslag av kulturelle tilbud. Sjø, båthavn og hyggelig gater er del av nærmiljøet her. Det er også kort vei til flotte turområder, samt flere fine sandstrender i området.
Leiligheten ligger i 1. etg. og har adkomst direkte fra terrengnivå. Leiligheten inneholder entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. Fra stua er det utgang til en deilig lun uteplass. Her har man innglasset en del av uteplassen med glassskyvedører som kan åpnes. Her er det også en koselig liten hage med blomsterbed og fine busker. I tillegg har også sameiet en koselig felles hage som fungerer som et fint samlingssted for sameierne. Det følger også med egen biloppstillingsplass og en utebod.
Dette er en super leilighet for deg som ønsker å bo sentralt i Stavern, men likevel i et rolig område. Leiligheten passer for både par og enslige i alle aldre. Her kan du flytte rett inn - de fleste overflater i leiligheten er malt i nyere tid, samt at gulvet er slip og overflatebehandlet på nytt. Her bor du i et maritimt, intimt miljø omgitt av kystnatur med havet som nabo.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Entré: 5.2 kvm
Bad: 5 kvm
Gang: 6.3 kvm
Soverom 1: 10.5 kvm (lysåpning i hvert felt av postvindu tilfredsstiller ikke krav til rømning)
Soverom 2: 12.9 kvm (lysåpning i hvert felt av postvindu tilfredsstiller ikke krav til rømning)
Stue: 28 kvm
Kjøkken: 7.5 kvm

Standard

Treroms selveierleilighet i flermannsbolig oppført i 1994. I 2020 ble de fleste flater malt, samt at heltregulvet ble slipt og overflatebehandlet. Leiligheten besitter normal god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv av heltrebord.
Vegger av malte og tapetserte plater, samt panel i brystningshøyde.
Himlinger av sparklet og malt gips.
Bad:
Badet er i opprinnelig stand fra byggeår, men med enkelte justeringer. Det er gulv av vinylbelegg med oppkant til vegg, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes toalett, opplegg til vaskemaskin, servant med skapinnredning og dusjkabinett. Rommet er ventilert via byggets avtrekksanlegg og det er varmekabler i gulvet.
Kjøkken:
Kjøkkenet har gulv av heltrebord, vegger av malt glassfiberstrie, panel og fliser på vegg mellom over og underskap, samt himling av plater med malt strie og "falske bjelker". Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Hovedvannledning inn til boligen, samt avløpsrør ut er begge av plast.
Innvendige trykkvannsledninger av kobber.
115liter varmtvannstank montert i underskap på kjøkken, samt brannslange montert.
Elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer fra byggeår.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2020-Malt de fleste innvendige overflater, samt slipt og overflatebehandlet heltregulvet
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Vinduer og dører - alder.
Bad - alder.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Bukta i Stavern - spesielt godt boligområde med sentral beliggenhet og gangavstand til Staverns koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgård. Nærhet til skoler, barnehage, lekeplass, butikker, spisesteder, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.
Torp Flyplass ligger under 30 min kjøring fra eiendommen.

Felleskostnader

1 702 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer: fellesutgifter som strøm, styrehonorar, vedlikehold av utvendig bygg, regnskapsfører vedr. fellesregnskapet, forsikring, internett og kabel TV.
Felleskostnadene betales kvartalsvis med kr. 5 107,- med forfall 1. februar, 1. mai, 1. august og 1. november.
Interessenter gjøres oppmerksom på at fellesutgifter vedtas av årsmøte og fremtidige endringer kan forventes. Det er ikke avholdt formelt årsmøte i 2021 grunnet Coronaviruset - det planlegges avholdt i juni.

Andel fellesgjeld

Det foreligger ingen fellesgjeld utover løpende kostnader.
Det gjøres oppmerksom på at beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 6 421,- pr. 31.12.2020. En slik andel formues brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Boligsameie Kvartal II Stavern, Org.nr.: 980 580 385.
Forretningsfører i sameiet er Raymond P. Eriksen.
Styreleder i sameiet er Reinert Rakke.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier vedlikeholder:
- Bruksenheten innvendig med tilhørende vinduer og dører.
- Drifts- og vedlikeholdskostnader vedrørende bygningsdelen eller tekniske anlegg som bare er til nytte eller brukes av den enkelte seksjonseier.
- Uteområdet/ hage som hver enkelt eier disponerer.
Styret har utarbeidet en rullerende vedlikeholdsplan for det ytre vedlikeholdet og samt en HMS plan for å sikre beboerne et trygt bomiljø.
Dugnad må påregnes.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i Protector Forsikring ASA (Avtalenummer: 1411855-1.1) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2019. Regnskapet viste et underskudd på kr. 119 808,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 27 754,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene kan boligen kun selges til juridiske personer (ikke selskaper).
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Det foreligger ikke noe forbud mot dyrehold, men det anmodes om at styret kontaktes hvis husdyr ønskes anskaffet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, gang, 2 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Strandveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 2 043,2 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Garasje / Parkering

Det medfølger biloppstillingsplass.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Støpt betongplate på mark med overstående yttervegger av isolert stenderverk kledd med beiset/malt trepanel. Etasjeskillere av konstruksjonsvirke, samt takkonstruksjon med tekke av takstein fra byggeår. Boligens vinduer er også fra byggeår og framstår normalt godt fungerende, dog. skal det nevnes at brorparten av forventet levetid er medgått. 5 kvm stort uteareal med belegningsstein på gulv og glasskyvedører som vegger. Arealet er således innglasset mot sidene, samt har tett dekke fra overliggende balkong.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.01.1994 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Attesten er gitt med følgende merknader:
- Røykvarsleren monteres før leiligheten tas i bruk.
- Lekeplass gjøres ferdig.
- Permanente parkeringsplasser må opparbeides før utbygging av andre kvartaler tillates påbegynt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie skal styret informeres og det må gis skriftlig samtykke til dette.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.
Leiligheten har pipe, med det er ikke montert ildsted.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 435,08 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune).
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 567 260 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 042 136 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen liger i et regulert område. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området. Relevante bestemmelser fra kommunedelplanen følger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Bukta, Risøya - kvartal B. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1993/8565-2/30 Erklæring/avtale tinglyst 07.12.1993
- Panterett til sameiet for kr. 12.000 som sikkerhet for fellesutgifter.
 
1994/1545-2/30 Best om garasje/parkering tinglyst 01.03.1994 
- Plikt til å kjøpe/leie i særskilt parkeringsanlegg.
- Pliktig medlemskap i velforening m.v.
2006/9051-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 09.11.2006 
- Drifts-og vedlikeholdsplikt for parkeringsplasser på Gnr: 5001 Bnr: 1046 og 1047.
1993/8565-1/30  Seksjonering tinglyst 07.12.1993 
Opprettet seksjoner:
Snr: 9
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 78/1358
Rettigheter på 3805-5001/1046, 3805-5001/1047:
2006/9050-2/30  Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 09.11.2006
- Sameiet Kvartal II og Kvartal IV har bruksrett og vedlikeholdsplikt for parkeringsplasser på Gnr: 5001 Bnr:1046 og 1047.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på sameiets tomt. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet. Det foreligger en avtale om at en av de tre arvingene har anledning til å tre inn i akseptert bud. Denne forkjøpsretten må gjøres gjeldende innen 48 timer etter budaksept.

Adresse og matrikkel

Strandveien 22, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 1034 snr. 9 orgnr. 980580385 i Larvik kommune

Eier

Odd Henrik Aabol sitt dødsbo v/arvinger: Kine Aabol, Kristine Aabol og Kenneth Aabol.

Oppdragsnummer

22-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.