Byskogen

Koselig halvpart av tomannsbolig i attraktivt område - gode soforhold og garasje - et godt alternativt til leilighet

Horg 7 , 3257 Larvik

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 2 130 m² / Fellestomt
Byggeår 1988
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2553
Energimerking E
FINN.no 212556014
Sist endret 08.04.2021 14:13
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 312 872
Ligningsverdi 416 907,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) 14 890,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 304 890,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 312 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Horg 7!
Dette er en lettstelt bolig beliggende i et rolig boligområde i Byskogen litt utenfor Larvik sentrum. Her bor du tilbaketrukket, men likevel sentralt. Det er gangavstand til sentrum med et godt utvalg av butikker, spisesteder og kjøpesenter. Nærområdet byr også på flotte turområder som kan brukes året rundt. Boligen ligger i en blindvei - så her slipper du forstyrrende biltrafikk.
Boligen har en fin planløsning og er lettstelt. Her har du alt du trenger i det daglige på ett plan. 1. etasje inneholder entré, gang, stue, kjøkken, bad og ett soverom. I 2. etasje er det gang og ett soverom. Boligen byr også på rikelig med lagringsplass på loft, og i en stor bod i 1. etasje. Det er uteplasser på begge sider av boligen - en liten platting ved inngangspartiet, samt en større platting utenfor stua. Uteplassen ved inngangspartiet er østvendt og egner seg derfor utmerket til morgenkaffen. Den andre plattingen ligger vestvendt til og har god plass til hagemøbler. I tillegg er det en koselig liten hage hvor du også kan nyte fine sommerdager i sola. Det medfølger egen garasjeplass i borettslagets felles garasje - her slipper du å koste bilen fri før snø vinterstid.
Her kan du kan flytte rett inn, men for de aller fleste vil det være naturlig med en innvendig oppussing. Her har du et godt utgangspunkt til å skape en virkelig flott bolig. Så finn frem tapet, maling og litt pågangsmot så er du på god vei til å skape et hjem du virkelig kan trives i.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entré: 2.5 kvm
Gang: 13.5 kvm - inkl. areal av skyvedørsgarderobe og pipe
Baderom: 6.2kvm
Soverom: 12.7 kvm
Stue: 22 kvm
Kjøkken: 6.7 kvm
Bod: 5.7 kvm
2.etasje:
Gang: 8.5 kvm
Soverom: 8 kvm

Standard

Boligen har i stor grad konstruksjoner og bygningsdeler fra byggeår. Borettslaget har foretatt oppgraderinger i form av blant annet nye vinduer og terrassedører. Innvendig er de fleste overflater eldre, og enkelte rom har høy slitasje. Det vil derfor falle naturlig med innvendig oppussing i flere rom.
Innvendige overflater:
Gulv av vinylbelegg.
Vegger av tapetserte plater.
Himling av Takess-plater.
Bad:
Badet er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er vinylbelegg på gulv med oppkant til vegg, vegger av tapetserte plater, samt himling av Takess-plater. Av installasjoner finnes badekar, servant, toalett og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk. Flere spikrede tapetskjøter gjør at veggen ikke er tett. Det må påregnes en renovering av rommet.
Kjøkken:
Kjøkkenet har laminat på gulv, vegger av tapetserte plater, samt himling av Takess-plater. Innredningen er fra byggeår og har fronter, skrog og benkeplate av foliert spon. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft. Eldre fuktskjolde rundt luftepipegjennomføring (tørt pr. i dag).
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Avløpsrør av plast/PVC og innvendige trykkvannsrør av kobber.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i bod ved inngangsparti.
200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk - utgått levetid.
Elektrisk anlegg fra byggeår hvor sikringsskap har automatsikringer.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2011-2014-Nye vinduer og terrassedør
Det er noen punkter i tilstandsrapporten man bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2:
VVS: Varmtvannstank har utgått forventet levetid.
Dette er tilstandsgrad 3:
Bad: Flere sprikende tapetskjøter - veggen er ikke tett. Påregn renovering.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert boligområde. Her bor du med kort vei til Larvik sentrum hvor det er et godt og variert servicetilbud med butikker, restauranter, kjøpesenteret Amfi, kafeer samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Det er heller ikke langt til kjøpesenteret Nordbyen og flotte turområder i Vestmarka og Bøkeskogen både sommer og vinter. Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Felleskostnader

3 251,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
Dersom man ønsker å motta papirfaktura vil det tilkomme et miljøgebyr på kr. 40,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. I flg. styreleder foreligger det ingen konkrete planer i sameiet som vil kunne medføre en slik økning. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr 14 890,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 67 625,-. Hensyntatt andel fellesgjeld på kr. 14 980,- vil dette si at denne andelen totalt sett har en formue på kr. 52 645,-. En slik andel formues brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslaget Horg II Borettslag org.nr. 944 832 319 består av 9 andeler.
Forretningsfører for borettslaget er Larvik Boligbyggelag.
Styreleder i borettslaget er: Trine Bergquist.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold) ref. generalforsamlingen avholdt 08.06.2020:
- Garasjeportene.
- Vårdugnad og maling av fellesboden.
Styreleder opplyser at borettslaget skal ta en gjennomgang av takene på garasjene for å se om disse må utbedre/byttes. Hun opplyser at eventuelle kostnader knyttet til dette trolig vil bli tatt av lagets egenkapital.
Borettslaget arrangerer dugnad når de finner dette nødvendig.
Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107706901, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.03.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 16.03.2021: 167 554,-
Andel av saldo: 14 891,-
Første termin/første avdrag: 27.06.2015 (siste termin 27.06.2030)

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562108) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2019. Regnskapet viste et overskudd på kr. 167 560,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 105 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Det tillates ikke husdyrhold uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret i hvert enkelt tilfelle. Se punkt 7. i ordensreglene for ytterligere informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, baderom, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra Heibergs gate og inn på stikkveien Horg.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 2 130,7 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget, men denne boligen disponerer det arealet som ligger i naturlig tilknytning til andelen.

Garasje / Parkering

Det medfølger en egen plass i felles garasjerekke på borettslagets tomt.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Ingen drenering i tradisjonell forstand, men det forventes å være benyttet drenerende og stabiliserende grusmasser under byggets støpte betongdekke. Det er innvendig i bygget ikke registrert indikasjoner som tilsier belastning av fukt fra grunn. Yttervegger av stenderverk med 15 cm isolasjon. Kledning fra byggeår framstår i normalt greit fungerende stand, men aldersslitasje er greit synlig. Det vil falle naturlig med overflatebehandling innen rimelig tid. Enkeltfløyet terrassedør i stue og samtlige vinduer er alle skiftet i perioden 2011-2014. Jevnt over god stand - kun mindre utvendig slitasje. Betydelig forventet
restlevetid. Tak tekket med betongtakstein og tilhørende takrenner og nedløp fra byggeår. Ingen kjente lekkasjer er registrert. Hellelagt platting på mark utenfor stue - helt og greit.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.03.1988 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende merknader:
- Fullføre gulvbelegg/teppe i stuer.
- Montere røykvarslere.
- Tilknytte taknedløp.
- Fullføre utv. arbeider.

Adgang til utleie

Ved utleie skal styret gi samtykke.
Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet. Varmekabler i de fleste gulv i 1. etasje.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 416 907 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 500 865 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Eiendommen omfattes også av hensynssone H540_02 som sier at verdifull grønnstruktur bør være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget. Relevante bestemmelser fra kommunedelplanen følger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Åsvn 3 - Horg, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er registrert på borettslagets eiendom:
1982/6187-3/30 Rettigheter iflg. skjøte tinglyst 07.10.1982
Diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt fra kommunen.
Gjelder denne registerenheten med flere.
- Larvik kommune forbeholder seg rett til å plassere veiskjæringer, eventuelle fyllinger inne på tomten, samt rett til å vederlagsfritt bygge, betjene og vedlikeholde kiosker, luftledninger, stolper og kabler som er nødvendig for elektrisitetsforsyningen.
- Gjerdehold er kommunen uvedkommende.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på borettslagets tomt. Offentlig vann og avløp i henhold til tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orientere om eventuelle interessenter med ansiennitet.
Kjøperen må styregodkjennes av borettslaget. Borettslaget kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Horg 7, 3257, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2553, andelsnr. 7 i Horg 2 borettslag med orgnr. 944832319 i Larvik kommune

Eier

Margit Louise Eidstens dødsbo v/advokat Eystein Setsaas.

Oppdragsnummer

22-21-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.