Nanset

Innholdsrik enebolig med gode utleiemuligheter - Flott, usjenert hage med gode solforhold i attraktivt område

Welhavens vei 24 , 3269 Larvik

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 198 m²
Bruksareal 275 m²
Bruttoareal 294 m²
Tomt 419 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1913
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 120
Energimerking G
FINN.no 215538387
Sist endret 04.05.2021 10:04
Prisantydning 3 990 000
Totalpris 4 105 742
Ligningsverdi 1 055 737,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 115 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 105 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er innredet med to 3-roms leiligheter - en i hver etasje. Boligen har felles inngangsparti og gang med trapp til 2. etasje og kjeller.
1. etasje inneholder gang med videre adkomst til kjøkken, 2 stuer og spisestue, samt 2 soverom, bad og separat toalettrom. Fra spisestua er det utgang til uteplass, samt at det fra stua er utgang til terrasse og hage.
2. etasje inneholder gang, bod, 2 soverom og bad, samt kjøkken i åpen løsning med stue og spisestue. Fra stua er det utgang til solrik balkong mot vest.
Kjeller med diverse boder og vaskerom. Ytterligere lagringsplass i bod i bakkant av garasjen.

Standard

Innholdsrik enebolig opprinnelig fra ca. 1913 og tilbygget med overetasjen i 1945. Overetasjen ble vesentlig oppgradert av tidligere eier i 1988 og det er jevnlig foretatt oppussing og oppgraderinger av boligen gjennom årene. Dagens eier har i løpet av de siste årene malt alle vegger i begge etasjer, oppusset spisestue i 1. etasje med ny 1-stavs eikeparkett og gipset vegger, montert ny terrassedør i 1. etasje samt skiftet glass i et vindu i 1. etasje og i et takvindu i 2. etasje, bygd ny terrasse og blant annet skiftet garasjeport.
Boligen er pr i dag innredet til to 3-roms leiligheter - en i hver etasje. Eiendommen er registrert som enebolig med 1 boenhet, men 2. etasjen vil lovlig kunne leies ut som del av egen bolig da oppholdsrommene er godkjent for varig opphold og enhetene deler felles gang.
1. etasje:
Lyst og pent kjøkken som er pusset opp i 2008 og 2012. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer i form av stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Ventilasjon via ventilator over stekeovnen. Det er god plass i skuffer, skap og på benkeplaten, samt til en hyggelig spiseplass ved vinduene.
Det er 2 stuer i 1. etasje med god plass til møblering. Det er i tillegg pusset opp en stor spisestue på innsiden av kjøkkenet - her kan du dekke langbord og samle familie og venner. I spisestua er det også en flott klebersteinsovn, samt utgang til uteplass med formiddagssol.
Flislagt bad i 1. etasje som opplyses av tidligere eier å være oppusset av fagpersoner i 2008. Badet inneholder servant i innredning og dusjkabinett. Da det benyttes lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Av takstmann ble det registrert indikasjoner på fukt i gulv, men det var ikke var mulig å kontrollere sluket og tetningen da dette ikke var tilgjengelig under befaring. Ventilasjon via mekanisk avtrekk på yttervegg.
Separat toalettrom som har flislagt gulv med varmekabel. Rommet er opplyst oppusset i 2012 av tidligere eier.
Det er 2 soverom i 1. etasje hvorav spesielt hovedsoverommet er av god størrelse og med god oppbevaringsplass. Vindu på soverom nr. 2 gir ikke tilstrekkelig lysinnslipp til å være godkjent for varig opphold.
2. etasje:
I 2. etasje er det romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har benkeplate av foliert spon og Larvikittfliser, samt frittstående hvitevarer. Det ble ikke registrert fukt i underskap eller andre utsatte steder av takstmann.
Romslig stue med god plass til møblering av sofagruppe og spisestue. Herfra er det utgang til solrik balkong mot syd-vest.
Badet har flislagt gulv og flislagt nisje for dusj. Øvrige vegger av malt strie. Badet inneholder toalett, servant i innredning og dusjkabinett. Da det benyttes lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Ved fuktsøk med instrument av takstmann ble det registrert mindre fuktindikasjoner i gulv. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg. Rommet framstår fungerende, men sett opp mot alder må det påregnes oppgradering.
Det er 2 soverom i 2. etasjen hvorav begge er av god størrelse.
Overflater
Boligen har normalt god standard på innvendig overflater. Maling og øvrige overflatevedlikehold utført fortløpende siste 10år. I 2016 ble spisestue oppusset med ny enstavs eikeparkett, samt gipsing av vegger. I 2017 ble store deler av overflatene i 2.etg overflatemalt. Innvendige malearbeider i perioden 2020-2021.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett. Hovedvannledningen er av plast og avløp av støpejern. Innvendig vannledning av kobber og avløp av plast. Hovedstoppekran finnes i kjeller. Forrige eier oppga at avløpsrør fra det kommunale nettet er skiftet fram til grunnmur. I kjeller står det en eldre 150liter, samt en nyere 200 liter varmtvannstank fra 1994.
Sikringskap med 11 automatsikringer. Eldre fordeligsskap i andre etasje med egen strømmengdemåler. Det opplyses at det elektriske anlegget i hele første etasje er byttet i 2008.
Inngangsparti og kjelleretasje
Boligen har inngangsparti med felles gang med trapp til 2. etasje og dør inn til 1. etasje. Herfra er det også trapp ned til kjeller. Kjelleren er uinreddet og brukes i dag til vaskerom og diverse bodrom med god lagringsplass. Det er grunnmursvegger av store steinblokker. Noe saltutslag på kjellerveggene, men takstmann kommenterer at det ikke er mer enn at omfanget er OK i forhold til byggets alder og dagens bruk av kjelleren. Det forventes å finnes lav, ikke inspiserbar blindkjeller under del av boligen uten tradisjonell kjeller.
Utvendig
Boligens tak er av ukjent alder, men betraktelig nyere enn opprinnelig byggeår. Det bør likevel påregnes utskiftninger. Det bør også påregnes utskiftning av noen kledningsbord, samt av enkelte eldre vinduer. Noen vinduer og dører er skiftet i nyere tid.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og etterspurt beliggenhet på Nanset. Gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Idylliske Bøkeskogen ligger en kort spasertur fra eiendommen. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Her arrangeres det i tillegg utekonserter.
Vestmarka er et flott turområde sommer som vinter og ligger en kort vei unna eiendommen. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.
En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 18 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra Nanset. Ta også turen til Farriskilen for en deilig dukkert.

Boligens areal

Primærrom: 198 kvm, Bruksareal: 275 kvm, Bruttoareal: 294 kvm
Enebolig:
Bruksareal: 253 m².
Primærrom: 198 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 1.etg: Entrè/trappegang, mellomgang, toalettrom, kjøkken, spisestue, 2x soverom, 2x stuer og dusjbad. 2. etg: Gang, 2x soverom, bad, kjøkken, stue og trapperom
Garasje::
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene. Se tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse av arealmålingen.

Adkomst

Fra Nansetgata tar du inn Øvre Grevevei og første til venstre inn Øvre Nanset. Ta deretter første til venstre igjen og til venstre inn på Welhavens vei. Eiendommen ligger i enden av veien på høyre side. Det er ingen inn- eller utkjøring til Nansetgata fra denne enden av Welhavens vei.

Tomt

Areal: 419 kvm, Eierform: Eiet tomt
Usjenert hage mot sør-vest med gode solforhold. Tomten er opparbeidet med diverse bed, busker og trær, samt nyere terrasse.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 23.09.1913, og senere oppmålt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.
Eiendommen har ifølge matrikkelen ett tilleggsareal, gbnr. 2011/350. Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 15.06.1945.

Garasje / Parkering

Det er oppført en frittstående garasje på tomta. Gulvarealet i garasjen er 30 kvm, men kun 26 kvm er måleverdig grunnet lav høyde. Arealet har likevel stor  bruksverdi til lagring.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Grunnmursvegger av steinblokker uten noen form for moderne fuktsikring/drenering. Det skal presiseres at at muren har "satt seg" og oppleves stabil i sin posisjon. Det ble registrert saltutslag på vegger som indikerer svikt i den utvendige fuktsikringen, dog intet mer enn at omfanget er OK i forhold til byggets alder og dagens bruk av kjelleren. Det forventes å finnes lav, ikke inspiserbar blindkjeller under del av boligen med tradisjonell kjeller. Dette arealet er ikke vurdert.
Yttervegger av stående plank og reisverkskonstruksjoner kledd med lektepanel som opplyses å være sist gang malt fasade mot gate i 2020. Skiftet enkelte bordganger de seinere år. Kledningen som helhet viser pr i dag «tidens tann» i form av slitasje med dertil kommende oppgraderingsbehov. På særlig fasade mot hagen registreres flere uheldig skjøter, samt kledningsbord med en slitasjegrad som samsvarer med utskiftningsbehov.
Boligens vinduer er av flere ulike aldere - de eldste er fra 1950-tallet med dertil begrenset restlevetid, samt flere nyere, fabrikkmalte vinduer med isolerglass fra 2011 har betydelig forventet restlevetid. Ny terrassedør i 2018, samt enkelte fra 2010-talelt. De eldre vinduene i boligen må skiftes. Se eget punkt for detaljert gjennomgang av vinduer og terrassedører.
Boligens tak er tekket med betongtakstein av elde dato, dog allikevel markant nyere enn byggeår. Det registres flere uheldig løsninger knyttet til tak - dette være seg i overgangen fra gradrenner til lekter og forkantbord, samt flere steder hvor innblåsning av regnvann enkelt kan oppstå. Selger kjenner ikke til aktive lekkasjer pr i dag, men ny eier bør påregnes utskiftning av tak innen rimelig tid.
27kvm stor, nybygget terrasse fra 2018 utenfor boligens 1.etg. Deler av arealet utgjør tidligere veranda av betong og skifer. Stue i 2. etasje har tilkomst til 12m2 stor balkong. Balkongen er bygget med terrassebord over underliggende bjelkelag av tre. Etterslep av vedlikehold registrert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg garasje, datert 11.04.1984. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Eiendommen er registrert med følgende opplysninger hos Larvik kommune:
Enebolig godkjent i 1913 med påbygg godkjent i 1988. Garasje opprinnelig godkjent i 1945 med tilbygg av garasjen godkjent i 1982. Ferdigattest på tilbygg garasje fra 1984. Tilbygg av boligen godkjent i 1934, 1936. Reparasjon av bolig godkjent i 1945 og utvidelse av terrasse godkjent i 2000. Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.
Dagens planløsning kan avvike noe fra eldre bygningstegninger uten at dette er omsøkt hos kommunen. Det er innredet 2 soverom i 1. etasje hvor det tidligere var søkt som dagligstue. Det ene soverommet tilfredsstiller ikke dagens krav til lysinnslipp i rom for varig opphold. Det er utvidet terrasse mot hagen uten at denne er byggesøkt hos Larvik kommune. Ihht. ny byggesaksforskrift som trer i kraft 1/5-21 gjelder følgende unntak fra søknadsplikt vedr. terrasse:
"Terrasser som har en høyde på inntil 1,0 m fra eksisterende terreng, er forbundet med en bygning, og ikke stikker lenger ut fra bygningens fasadeliv enn 4,0 m. Slike terrasser kan ha et tilhørende rekkverk på inntil 1,2 m, men kan ikke være overbygde. Avstanden til nabogrensen skal være minst 1,0 m." Selger har ikke byggemeldt dette til kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Barnehage / skole i området

Det er flere barnehager i nærområdet, bl.a. Villa Kulla barnehage og Nanset barnehage. Fagerli barneskole og Hedrum ungdomsskole.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som enebolig med 1 boenhet, men boligens 2. etasje er innredet med eget kjøkken, bad og soverom og kan lovlig leies ut som del av egen bolig.

Oppvarming

Siste feiing ble gjennomført i juni 2020. Siste tilsyn ble gjennomført i april 2012 og det er registrert følgende anmerkning: "plate som ligger foran pipe på soverom bør på sikt fjernes slik at man får innsyn til pipe".
Selger opplyser at det trolig er en nedgravd oljetank mellom huset og garasjen, men har ikke ytterligere informasjon om dette.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 366,25 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Oppgitt årlig beløp er kommunens årsprognose for inneværende år (2021).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 055 737 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 800 654 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen omfattes av to reguleringsplaner og to sett reguleringsbestemmelser. Største del av eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan Nanset vest, ikraft 14.10.1976.
Deler av eiendommen mot nord-øst er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan Fv. 104 Nansetgata, ikraft 18.04.2012. Denne delen omfattes av hensynssone H570_1: Bevaring kulturmiljø.
Eiendommen er avsatt til boligbyggelse med delareal veg, i Kommunedelplan for Larvik by, ikraft 16.09.2015. Eiendommen omfattes også av boligsone BEV_1: Hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø.
Reguleringsbestemmelser og utdrag fra kommuneplan er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt planlegging av Kommunedelplan for Larvik by 2020-2032.
Det er igangsatt planlegging av reguleringsplanen Øvre Nanset, gbnr. 2011/3 og 2011/687.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1914/900119-1/30  Bestemmelse om gjerde, tgl 03.03.1914.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Stringhyllen på kjøkkenet, frittstående hvitevarer og huskestativet i hagen medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Welhavens vei 24, 3269, Larvik, Gnr. 2011 bnr. 120 i Larvik kommune

Eier

Benedicte A Høivik-Carlin Snorre S Høivik-Carlin

Oppdragsnummer

22-21-0057

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.