Larvik

Stor, nyere leilighet med attraktiv beliggenhet og nydelig sjøutsikt - 3 sov/2 bad - P-plass i garasjekjeller - Heis

Fiskerveien 1 , 3263 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 101 m²
Bruksareal 122 m²
Bruttoareal 127 m²
Tomt 422 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2018
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2859
Energimerking C
FINN.no 212555981
Sist endret 05.04.2021 16:18
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 6 597 982
Ligningsverdi 1 008 520,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) 2 940 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 590 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 597 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyere leilighet fra 2018 med attraktiv beliggenhet og innholdsrik planløsning. Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder gang, innvendig bod, 2 bad og 3 soverom. Videre er det romslig kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til en stor innglasset balkong med nydelig sjøutsikt.
I tillegg er det en ekstra bod i garasjekjelleren med heis opp til leiligheten.
Leiligheten fremstår svært tiltalende med god innvendig standard med bl.a. flott 1-stavs eikeparkett og flislagte bad, samt at det er malt i fine, tidsriktige farger.
Her bor du i strandkanten med flotte badestrender og strandpromenade rett på utsiden av døren, samt gangavstand til butikker, bakeri, treningssenter og lokal fiskebutikk for å nevne noe. Det er også kort vei til Larvik sentrum, Tollerodden og Fritzøe Brygge.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder gang med videre adkomst til innvendig bod, bad og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har inngang til eget bad.
Videre er det romslig kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til en stor innglasset balkong med nydelig sjøutsikt.
Leiligheten har i tillegg en ekstra bod i garasjekjelleren.

Standard

Leiligheten ble bygd i 2018 og har god innvendig standard fra byggeåret. Selger har hatt flere oppgraderinger fra den opprinnelige standarden i byggeprosessen.
Det er heis fra garasjekjelleren og opp til leiligheten. Du kommer inn i en romslig, flislagt gang med flott skyvedørsgarderobe med speildører. Videre er det inngang til en praktisk innvendig bod/teknisk rom hvor selger har innredet med ekstra garderobeskap.
Det er 3 soverom i leiligheten hvorav hovedsoverommet har direkte adkomst til eget bad. Hovedsoverommet har også flott skyvedørsgarderobe. Badet har flislagt gulv og vegger og inneholder vegghengt toalett, dusjhjørne og servant i innredning med overskap i speil. Det er varme i gulvet.
Hovedbadet er romslig med flis på gulv og vegg. Badet inneholder vegghengt toalett, servant i innredning med overskap i speil, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin med benkeplate over.
Kjøkken og stue er i åpen løsning med store vindusflater og utgang til stor, innglasset balkong med fantastisk sjøutsikt. Balkongen har fliser på gulv og vinduer som kan åpnes.
I stua er det gode møbleringsmuligheter og plass til sofagruppe og spisestue. Lyst og pent kjøkken med en stor, praktisk kjøkkenøy. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Mye skap- og benkeplass i takhøye overskap og i ekstra underskap i kjøkkenøya.
Leiligheten har flott 1-stavs parkett i alle rom bortsett fra våtrom, bod og gang. Vegger er malt i lyse, tidsriktige farger og hele leiligheten fremstår som svært tiltalende.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populært borettslag i strandkanten. Dette er et veletablert boligområde øst for Larvik sentrum med umiddelbar nærhet til sjøen og flotte badestrender. I området ligger flere fasiliteter som bl.a. dagligvarebutikk, Majas bakeri, den lokale fiskebutikken Georg Marius Larsen, treningssenteret Stamina, Arena Larvik, Fram stadion, samt Thor Heyerdahl videregående skole og Mesterfjellet barne- og ungdomsskole. Her er det også lekeplass, åpen barnehage, familiesenter og Farrishallen svømmehall.
Det er kort vei til alle sentrumsfunksjonene som Larvik sentrum har å by på, samt nærhet til attraktive steder som Indre Havn, Tollerodden, Vadskjæret båthavn og Fritzøe Brygge. Nærhet til offentlig kommunikasjon med buss og tog.
På Torstrand ligger også Larvik Havn hvor Colorline har sitt anløp til Hirtshals, samt bystrendene Karistranda og Smiestranda, som er noen av Larviks mest populære strender. Det er flotte rekreasjonsområder like i nærheten. Langs Lågen er det etablert kyststi fra Vestre Halsen til Revet med den fantastiske skulpturen "Ra".
Ved Fram Stadion ligger Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. Her er også hjemmebanen til et av verdens beste håndballag. I tillegg til fotballbane og idrettsanlegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter.

Felleskostnader

kr. 7 171 pr. mnd.
Fellesutgiftene består av kr. 3 707,- i lånekostnader (renter), kr. 3 195,- i driftsutgifter og kr. 269,- til TV/internett.
Felleskostnadene inkluderer TV/internett, felled vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, renter på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer og annen drift.

Andel fellesgjeld

kr. 2 940 000

Avdrag fellesgjeld

Lånet er inngått med avdragsfrihet frem til 28.02.2028.

Andel formue

kr. 29 440

Borettslag

Fiskergården Borettslag, org.nr. 920141250 består av 17 andelsleiligheter fordeler over 6 etasjer.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene. Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond.
Andelseierne i Fiskergården borettslag plikter å være medlem i Velforeningen for Peter Wessel Kvarter. Nærmere bestemmelser om velforeningens formål, medlemmenes rettigheter og plikter m.m. fremgår av de til enhver tid gjeldende vedtekter for Peter Wessel Kvarter.
Den til enhver tid vedtatte medlemskontingent for Velforeningen for Peter Wessel Kvarter betales av andelseierne til borettslaget som en del av felleskostnadene. Borettslaget betaler samlet medlemskontingenten for alle andelseierne i borettslaget til Velforeningen for Peter Wessel Kvarter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hvilket vedlikeholdsansvar hhv. andelseier og borettslaget har fremkommer i vedtektene. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i dette.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Ved fastrente vil det ikke være anledning til å nedbetale individuelt. Har borettslaget flere lån kan det være at ikke alle lånene er omfattet av IN-avtalen. Ta kontakt med LABO for nærmere informasjon.
Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 200151383, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 19.03.2021: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 443
Saldo per 19.03.2021: 35 376 000
Andel av saldo: 2 940 000
Første termin: 28.02.2018
Neste avdrag: 28.02.2028 ( siste termin 31.01.2058 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 28.02.2028 utgjøre ca kr 6 472,00 per måned for denne boligen.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslaget/aksjelaget og premien betales via fellesutgiftene. IF Skadeforsikring, polisenr. SP0001866657.
Hver andel besørger egen innboforsikring.

Regnskap

Siste års regnskap (2019) viste et overskudd på kr. 113 371,-. I budsjett for 2020  ble det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 71 000,- i overskudd. Årsregnskapet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtektene følger som vedlegg og alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedtektene.

Husdyrhold

Iflg. borettslagets ordensregler er det forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom svært gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden kunne innvilges, jfr. § 5-11 fjerde ledd i borettslagsloven/ § 19 sjette ledd i eierseksjonsloven. Om dyrehold innvilges, må det under ingen omstendighet være til sjenanse for andre beboere (lyd, lukt, skitt, hår).

Boligens areal

Primærrom: 101,50 kvm, Bruksareal: 122 kvm, Bruttoareal: 127 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, 2 bad, stue og kjøkken
BRA og BTA inkluderer innglasset balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er hentet fra kjøpsinformasjon da selger kjøpte leiligheten og er ikke oppmålt på nytt.

Arealbekreftelse

Arealene er hentet fra kjøpsinformasjon da selger kjøpte leiligheten og er ikke oppmålt på nytt.

Adkomst

Direkte fra Fiskerveien 1
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 422 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten har tilhørende parkeringsplass i garasjekjeller.

Byggemåte

Boligblokk oppført med betong i etasjeskiller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 13.03.2018. Kopi av dokumenter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Torstrand barnehage, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg. Varmekabler på begge bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 008 520 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 630 672 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan Strandgata 30B og Fiskerveien 1, 3 og 5, ikraft 18.04.2012. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by, ikraft 16.09.2015.
For ytterligere opplysninger om regulering og kopi av reguleringsbestemmelser, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Forkjøpsrett

Andelseiere i borettslaget, dernest medlemmer i Larvik Boligbyggelag har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart når selger har akseptert bud. Boligen blir annonsert av Larvik Boligbyggelag med den fastsatte prisen første mulige Torsdag. Frist for å melde seg på forkjøpsretten er Torsdag kl. 15.00 uken etter annonsering. Kjøper får tilbakemelding på avklaringen av forkjøpsretten Fredag formiddag. Forkjøpsberettiget trer inn i akseptert bud på ellers like vilkår.
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Fiskerveien 1, 3263, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2859, andelsnr. 12 i Fiskergården borettslag med orgnr. 920141250 i Larvik kommune

Eier

Bente Seierstad

Oppdragsnummer

22-21-0058

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.