Stavern sentrum

Bud mottatt Sjarmerende og velholdt enebolig i hjertet av Stavern - blindgate - koselig bakgård - fin uteplass - 2 uthus

Dronningensgate 5 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 120 m²
Bruttoareal 134 m²
Tomt 214 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1888
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 66
Energimerking G
FINN.no 214401152
Sist endret 03.05.2021 15:00
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 838 992
Ligningsverdi 581 064,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 125 000,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 138 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 838 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Dronningensgate 5!
Dette er en sjarmerende enebolig i en rolig blindgate midt i sentrum av Stavern. Her bor du med restauranter, butikker og gallerier i rusleavstand. Sommerstid blomstrer Stavern med et yrende folkeliv og gode tilbud av sommeråpne spisesteder, butikker og en rekke med kulturelle tilbud. Er du glad i livet på sjøen er det båthavn en liten rusletur unna. Stavern er for mange kjent som "sommerbyen" og byr på flotte solfylte sommerdager og milde vintre med lite snø.
Boligen er opprinnelig et eldre trehus opprinnelig fra 1888 som senere har blitt oppgradert til slik det fremstår i dag. Boligen går over 2 etasjer, samt en mindre grovkjeller. I 1. etasje er det entré med skyvedørsgarderobe, gang, kombinert bad og vaskerom, kjøkken og stue med vedovn for kalde dager. 2. etasje har gang, lekkert bad, samt 3 soverom (ett av soverommene tilfredsstiller ikke volumkravet til soverom). Boligen er gjennomgående lys og trivelig - her er det lett å trives. Her kan du flytte rett inn eller pusse opp for å sette ditt preg på boligen.
Tomten består av koselig og usjenert bakgård som er pent opparbeidet med terrasseplatting. Her er det god plass til utemøbler og grill - hva med å invitere venner og kjente til hyggelig lag en varm sommerkveld? Her kan du bruke tiden til å nyte livet og ikke prioritere hagestell. I tillegg finnes det en utebod og et uthus som inneholder et innredet rom og en bod - så her har du rikelig med plass til oppbevaring.
Dette er en super bolig for deg som drømmer om å bo midt i hjertet av Stavern. Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entré: 3.9 kvm
Gang: 7.3 kvm
Vaskerom: 6.5 kvm
Stue: 28.5 kvm
Kjøkken: 8.7 kvm
2. etasje:
Trappegang: 4.5 kvm
Soverom 1: 6.7 kvm
Soverom 2: 5.7 kvm - rommet tilfredsstiller ikke volumkravet til soverom
Soverom 3: 8 kvm
Dusjbad: 6 kvm

Standard

Enebolig beliggende sentralt i Stavern Sentrum. Boligen er opprinnelig et eldre trehus fra 1888 som i 1988 ble betydelig renovert til slik boligen fremstår i dag. Boligen besitter normal innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv av vinylbelegg og laminat.
Vegger av plater og panel.
Himling av plater og panel.
Bad:
Boligens bad ligger i 2. etasje og ble sist pusset opp i 2010. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malt glassfiberstrie på plater. Av installasjoner finnes Porsgrund Showerama dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Rommet er ventilert og har muligheter for å lufte via vindu. Synlig fuktskjolder rundt vindusforinger for takvindu, dog tørt pr. i dag.
Vaskerom:
Vaskerommet ligger i 1. etasje og er i opprinnelig stand fra byggeår dog. ble deler av vegg skiftet etter lekkasje overfra i ca. 2010. Det er vinylbelegg på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin, servant, toalett og dusjkabinett. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet har vinylbelegg på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av trepanel. Innredningen er fra 1988 og har fronter av heltre, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Nyere, integrert stekeovn og plateopp. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn antagelig med utblåsning til yttervegg.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg via privat septiktank.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i kjellerrom.
Nyere vannledning fra kommunalt nett i 2009 - samt eldre avløp.
200 liter varmtvannstank fra 2000-tallet plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra 1988 - sikringsskap er plassert på vegg i gang i 1. etg.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1988-Totaltrenovert
1988-Komplett nytt el.anlegg
2009-Ny vannledning av plast fra kommunalt anlegg
2010-Utbedret bad 2.etg etter tidligere lekkasje
2010-Nye veggoverflater på vaskerom
2010-Ny, rentbrennende peisovn i stue
2010-Nytt takvindu på bad 2.etgs
2010-Overflateoppusset stue 1.etg med nye gulv, vegger og himlinger
2020-Malt fasade mot veien og gårdsplass
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
VVS: Eldre avløpsrør.
Kjøkken: Alder alene utløser TG:2.
Vaskerom: Som våtrom er den forventede levetid utgått, men det skal presiseres at som vaskerom er det lite som tilsier at rommet ikke ivaretar sin funksjon og ikke vil gjøre dette i ytterligere tid.
Rom under terreng: Under deler av bygget forventes å finnes lav krypkjeller. Det hviler risiko for fuktproblematikk knyttet til slike lukkede volum.
Etasjeskiller: Planavvik på gulv registrert.
Taktekke: Det registreres ingen opplagte avvik ved taktekket, men godt over 50% av forventet levetid er medgått.
Vinduer: Utgått forventet levetid - påregn utskiftning.
Drenering: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i at den forventede levetid er utgått.
Fasader: Alder utløser TG:2 grunnet risiko for uavdekkede avvik.
Grunnmur: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i konstruksjonenes alder. Dette er således ingen indikasjon på at muren ikke fungerer i henhold til sin tiltenkte funksjon.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i hjertet av Stavern - en perle langs kysten. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Larvik er kun er liten kjøretur unna og det er gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 120 kvm, Bruttoareal: 134 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 3 soverom og bad.
I tillegg finnes det et uthus på 23 kvm og en utebod på 9 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Dronningensgate.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 214 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er ikke opprettet med skylddelingsforretning, eller annen oppmålingsforretning og har ingen etableringsdato. Eiendommen er senere oppmålt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldede bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Grunnmurer oppført av naturstein fra byggeår i opprinnelig del, samt betong og blokker i tilbygget inngangsparti. Basert på boligens alder er det grunn til å konkludere at det ikke foreligger fuktsikring av murer, eller tradisjonell drenering. 8 kvm stort grovkjellerrom med takhøyde ca. 1,4 m. Under deler av bygget forventes å finnes lav krypkjeller. Yttervegger av laftetømmer. Kledningen av type stående faspanel fra 1988 som framstår å være godt vedlikeholdt - seinest overflatebehandling av to fasader i 2020. Det er benyttet malte trevinduer med isolerglass fra 1988 - utskiftning må påregnes innen rimelig tid. Tilsvarene alder og stand for takvindu i trappegang. Takvindu fra 2010 på bad i 2. etg. er i god stand. Boligens tak er tekket med betongtakstein som opplyses å være skiftet i 1988. Takrenner og nedløp av samme alder som taktekke. 76 kvm stor terrasseplatting på mark bygget i 1988 som utgjør brorparten av eiendommens uteareal. Skillevegg/gjerde mot nabo har sig i ringmur og dertil tilhørende gjerde. På eiendommen står det oppført to sidebygg - ett nyere bodbygg av trekonstruksjoner, samt et eldre uthus som ble vesentlig oppgradert i 1988.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven.
Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.
Larvik kommune opplyser at det ble godkjent fasadeendring i 1981 og 1990, samt at det i 1989 ble godkjent tilbygg av inngangspartiet.
På tomta finnes det også 2 stk. uthus med ukjent oppføringsdato (ett eldre og ett nyere). Byggene er registrert i matrikkelen, men byggene er ikke søkt om eller godkjent hos kommunen. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.
Megler har ikke mottatt innvendige tegninger, så det kan ikke med sikkerhet sies hva rommene opprinnelig er byggesøkt som.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring. Det er varmekabler i gulv i gang og entré 1. etg. og bad 2. etg.
Larvik kommune opplyser at siste feiing på eiendommen ble utført 07.05.2019 og at siste tilsyn ble utført 02.04.2014.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 475,85 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.
Det er installert vannmåler på eiendommen, og det er derfor vanskelig å fastslå ekstak årsgebyr da dette vil variere ut fra forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 581 064 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 091 831 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern. Eiendommen ligger i et område som omfattes av hensynssone H710_2 med formål båndlegging for regulering etter pbl. Eiendommen omfattes også av hensynssone H570_2 som sier at områdets særpreg skal bevares og tiltak vurderes strengt for å bevare viktige historiske områder hvor kulturminner og landskapsrom danner et særegent helhetlig kulturmiljø. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har privat septikanlegg som ligger inne i den kommunale tømmeordningen.
Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Larvik kommune opplyser at det pr. dags dato ikke foreligger noen planer om separering i dette området, men det må påregnes at et slikt pålegg vil kunne komme i fremtiden.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dronningensgate 5, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 66 i Larvik kommune

Eier

Per Borgar Larsen sitt dødsbo v/arvinger Rune Borgar Larsen og Terje Norderhaug Larsen.

Oppdragsnummer

22-21-0065

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.