Svarstad

SOLGT! Solid og velholdt helårshytte med lun beliggenhet - 2 selveiertomter

Brandsrudveien 192 , 3275 Svarstad

BE OM SALGSSUM
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 1 472 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 19
Energimerking E
FINN.no 216027226
Sist endret 29.04.2021 13:01
Prisantydning 1 350 000
Totalpris 1 401 492
Ligningsverdi 23 945,-

Beregnet totalkostnad

1 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 51 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 401 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta går over ett plan med hems. Inngangsparti i front med praktisk bod til venstre for inngangsdøren. Til høyre i entréen finner du to fine soverom med plass til dobbeltseng, samt et pent flislagt bad mellom soverommene. Stua har meget god takhøyde og adkomst til hems. Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua, hvor det er en fin peisinnsats som gir rommet en hyggelig atmosfære.
Fra stua er det utgang til romslig og delvis takoverbygd terrasse.

Standard

Hytta er i stor grad bygget av selger og fremstår solid med normalt god hyttestandard fra byggeår. De innvendige overflater består blant annet av parkett og fliser på gulv, samt vegger og himlinger av trepanel. Se forøvrig tilstandsrapporten fra takstmann vedlagt for ytterligere informasjon om hyttas standard. Det gjøres oppmerksom på at rapporten omhandler hytta på gbnr. 12/19.
Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2 i rapporten:
Drenering - Stående vann i terreng. Det anbefales å gjøre dreneringstiltak for å føre overvann bort fra eiendommen.
Hytta på gbnr. 12/16 er i dårlig forfatning og må ansees som rivningsobjekt.

Beliggenhet

Hytta har en lun og usjenert beliggenhet ca. 5 km nord for Svarstad sentrum. Nærområdet byr på fine turområder året rundt, hvor du blant annet finner multer, blåbær, bjørnebær og kantareller i området.
Det er kort kjøreavstand til Borgen skianlegg, Skrim, Høyt og Lavt Klatrepark, Kjærra Fossepark, Kjærrafiske (laksefiske), samt en litt lengre kjøretur til Kongsberg skisenter.
Borgen skianlegg er fylkesanlegget for langrenn i Vestfold og har oppkjørte skiløyper innover bla. til Presteseter, Årum, Viddaseter og over til Skrim. Les mer her: www.borgenski.no. Gode fiskemuligheter på blant annet Svartangen en kort kjøretur unna, ellers i lokale skogsvann og selvfølgelig Lågen.
Beliggenheten er sentral med alle Vestfoldbyene, samt Kongsberg, Skien, Drammen og Holmestrand, innenfor en omkrets av 60 km. Østfoldbyene Moss og Fredrikstad ligger kun en kort kjøretur på henholdsvis ca. 1,5 og 2 timer unna Svarstad. En drøy times kjøring med bil til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, gang, 2x soverom og dusjbad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Svarstad ta inn på Krokenveien og følg veien ca. 1,1 km. Ta deretter til høyre i Y-krysset. Følg veien over brua. Ta til høyre på Brandsrudveien etter 250 meter fra brua. Følg Brandsrudveien 500 meter og ta til høyre. Hytta ligger på høyre hånd etter 50 meter.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 711 kvm og 761 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommene grenser til hverandre og er på ca. 1 470 kvm som gir deg godt med tumleplass. Tomtene er pent opparbeidet og ligger forholdsvis flatt i terrenget.

Garasje / Parkering

Parkering på tomtene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Hytta er oppført på støpt betongplate på mark med ringmur av lecablokker med slemmet overflate. På baksiden av hytta registreres det forholdsvis mye stående vann i terreng - det anbefales å gjøre dreneringstiltak for å føre overvann bort fra eiendommen.
Yttervegger av isolert stenderverk. Fasader er kledd med kraftig, solid villmarkspanel. Kledningstypen er godt tilpasset hyttas visuelle uttrykk. God stand - minimal slitasje.
Vinduer og terrassedør i opprinnelig stand fra byggeår med fabrikkmalte flater og tolags isolerglass - minimal slitasjegrad. Hytta har takrenner av profilfresede trebord - disse er dekorative og godt tilpasset hyttas uttrykk, men lekkasjerisiko gjelder og den forventede levetid er relativt begrenset i forhold til mer tradisjonelle løsninger av stål/plast.
Tak er tekket med torv. Undertakstekkingen i form av platon-plast er vesentlig for takets tetthet, samtidig er kontrollomfanget av dette minimalt. Det er ikke registrert tegn til lekkasjer fra tak.
Rundt hytta finnes en totalt 40kvm stor terrasse. Gulvdekke av terrassebord montert på bjelkelag mot grunn Rekkverk av kraftige, beisede trekonstruksjoner med dekkbord av villmarkspanel som fasader. Deler av arealet er takoverbygget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse er ikke utstedt, men selger har sendt inn papirene i forbindelse med salget. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. Konferer megler for status.
Godkjente tegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i peis.
Larvik kommune har ingen opplysninger om det har vært tilsyn/feiing på røykløpet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 946 pr. år
Det betales kommunale avgifter for slamgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi bnr. 19 pr. 31.12.2018: kr. 23 945,-.
Formuesverdi bnr. 16 pr. 31.12.2018: kr. 143 701,-.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til LNF-område i kommuneplanen. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1986/8935-1/30  Jordskifte  
12.11.1986  Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Fra Brandsrudveien og inn til hytta (50 meter) er det privat vei. Det må påregnes vedlikehold/påkostninger av denne.
Hytta har innlagt helårsvann fra privat brønn, samt slamavskiller og filtergrøft for grå- og svartvann. Det betales kommunale avgifter for tømming av slamavskiller. Dersom avløpsløsningen for utslipp av grå- og svartvann ikke tilfredstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Innbo og løsøre kan medfølge handelen etter nærmere avtale. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Dersom det er ønskelig med ytterligere rengjøring/uttømming av hytta må dette forutsettes i budet.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brandsrudveien 192, 3275, Svarstad, Gnr. 12 bnr. 19 i Larvik kommune

Eier

Terje Lund

Oppdragsnummer

22-21-0071

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.