Middagslia på Skrim

Velholdt hytte på usjenert selveiertomt med meget gode solforhold - bilvei frem - vann/avløp - fantastisk turterreng

Skrim - Middagslia , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 991 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 190
Energimerking D
FINN.no 215185608
Sist endret 29.04.2021 10:54
Prisantydning 3 150 000
Totalpris 3 242 742
Ligningsverdi 570 900,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 150 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 242 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta har inngang fra takoverbygget terrasse og har alt på et plan. Romslig gang med direkte adkomst til vaskerom og videre adkomst til 3 soverom, bad, samt romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til takoverbygget terrasse med gode solforhold.

Standard

Hytta ble bygd i 2013 og har god innvendig standard med lyse, tidsriktige farge- og materialvalg. Hytta fremstår lys og tiltalende med praktisk planløsning med stue og kjøkken i åpen løsning, 3 soverom, bad og i tilegg et ekstra vaskerom med ekstra toalett. Hytta har i tillegg bilvei frem, er tilknyttet privat vann- og avløpsanlegg og har gode solforhold på usjenerte uteplasser.
Kjøkken og stue er i åpen løsning med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Stuedelen har ekstra takhøyde med downlights og stua får mye naturlig lys som gir god romfølelse. Det er også montert en peisovn for kjørlige dager. Fra stua er det utgang til takoverbygget terrasse med gode solforhold.
Flott kjøkken med god plass på benkeplate og i skuffer og skap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer i form av komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, samt kjøl og frys. Det er montert komfyrvakt v/vifte, selger opplyser at den ofte må restartes.
Badet har flislagt gulv og flislagte vegger ved dusjsonen. Øvrige vegger av panel. Badet inneholder servant i innredning, vegghengt toalett og dusjnisje med glassdører som kan foldes ut og helt inn. Det ble av takstmann brukt krysslaser for å kontrollere fall til sluk som ligger i dusjnisje, det ble observert fall på gulv mot sluk. Det er høy terskel v/dør. Det ble også utført besiktigelse av sluk og det ble observert membran i sluk. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler. Selger opplyser i egenerklæringsskjema at gulvflisene er lagt av selger. Det er termostatstyrte varmekabler i gulvet.
Hytta har i tillegg et praktis vaskerom med opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder, servant i innredning og vegghengt toalett. På vegg er det rør-rør skap og el-skap. Det ble av takstmann ikke funnet tegn til råte eller utslag på fuktmåler på befaringsdagen. Det ble brukt krysslaser for sjekk av fall til sluk, det ble observert fall på gulv mot sluk. Det er høy terskel v/dør. Sluk ble ikke besiktiget pga. manglende tilkomst (under vaskemaskin). Selger opplyser i egenerklæringsskjema å ha flislagt gulvet selv. Det er termostatstyrte  varmekabler i gulvet.
Hyttas innvendige overflater består av parkett og flis på gulv, samt panel på vegger og i himling. Overflatene har minimal slitasje og fremstår i god stand.
Samtlige punkter i tilstandsrapporten har fått TG1 med unntak av noe "bom" i gulvfliser enkelte steder. For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger usjenert til innerst i en av stikkveiene i Middagslia med friområder rundt. Umiddelbar nærhet til milevis med skiløyper og turstier.
Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.
På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim, men her er et lite utdrag:
"Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig. I tillegg er Skrim veldig snøsikkert, en problemstilling som dessverre har blitt mer og mer aktuell de senere årene. Totalt byr nærområdet på Skrim på mer enn 60 km maskinpreparerte løyper. Løypenettet henger sammen med løypenettverket til Skifelleskapet i Vestfold, og du kan i praksis finne så lange turalternativer du måtte ønske." Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann.
Til tross for at det ikke lenger er skitrekk på Skrim er det likevel et godt sted å være for aktive familier som også liker slalåm, telemark og snowboard. Fra Skrim Nord er det bare 20 min. med bil til Kongsberg Skisenter.
Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert. Noen hundre meter mot sydvest ligger Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.
For de uinnvidde kan Skrim virkelig anbefales på det varmeste!

Løpende kostnader

Selger opplyser å ha følgende løpende kostnader:
Veiavgift sommer/vinter og vannforsyning kr.5 800,-
Skrim Hytteservice SA (Service avgift søppel) Kr.2 300,-
Skrim Vann og Avløpsselskap AS (Bruk av avløpsnett og renseanlegg Kr.5 188,-
Eiendom skatt Kongsberg Kommune ca. kr.3 600,-
Defa HyttaMi abonnement ca.kr.849,-
Hytteeierforeningen kr.350,- pr år. (Frivillig avgift)

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre/gang, vaskerom, 3 x soverom, bad, stue/kjøkken
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Kongsberg kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Entre/gang: 7,6 kvm
Vaskerom: 4,0 kvm
Soverom 1: 5,5 kvm
Soverom 2: 8,1 kvm
Soverom 3: 4,4 kvm
Bad: 3,4 kvm
Stue/kjøkken: 33,4 kvm

Adkomst

Fra Larvik kjører man oppover Lågendalen mot Kongsberg, forbi Svarstad og gjennom Hvittingfoss. Ca 8 km etter Hvittingfoss tar man av RV40 til venstre over Hvål bru(smal bro). Ta til høyre og følg veien ca 4,5 km gjennom Passebekk. Ta av til venstre merket SKRIM NORD. Ved avkjøringen står det flere gamle militærkjøretøy. MERK: viktig å ikke ta av til Skrim Syd.
Følg Digerhaugveien oppover ca 5,8 km hvoretter du tar til venstre ved skilt til Middagslia. Følg veien og ta andre stikkvei til venstre. Eiendommen ligger i enden av stikkveien.

Tomt

Areal: 991 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor selveiertomt med svært attraktiv beliggenhet innerst i blindvei. Hytta har fin terrasse rundt hytta som er delvis takoverbygget. Her har du gode solforhold og sitter svært usjenert.
Selger har laget en platting i støpt betong tenkt til uthus på eiendommen.

Garasje / Parkering

Plass til parkering på egen tomt.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten: Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard  trekonstruksjoner/reisverk, det er stående og liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon
(saltak) er ukjent, det er shingel som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for hytta, datert 10.10.2017. Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven. Terrassen er bygget noe større mot syd (den delen som stikker utenfor taket). Dette er ikke omsøkt og kjøper overtar risikoen for dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er varmekabler i entre/gang, stue/kjøkken, bad og vaskerom. Vedovn i stua.
Siste feiing ble utført i oktober 2018 og siste tilsyn ble gjennomført i august 2020 iflg. opplysninger fra kommunen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 573 pr. år
Det betales kommunale avgifter for eiendomsskatt, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Oppgitt beløp er kommunens prognose for 2021.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget (kr. 358 900).

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 570 900 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan Omholtfjell, ikraft 11.03.2009. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2013-2025, ikraft 12.11.2014.
Reguleringsbestemmelsene følger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for å få oversendt kommuneplanens bestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er regulert inn ubebygde tomter vest for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2002/6480-1/26  Fredningsvedtak, tgl. 28.11.2002 
FORSKRIFT OM VERNEPLAN FOR SKRIM
VERN AV SKRIMFJELLA LANDSKAPSVERNOMRÅDE
IFLG. KONGELIG RESOLUSJON AV 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/8226-6/200   ** Diverse påtegning, tgl. 07.01.2009 
Endringer i forskrift 08.11.2002 nr.1283
2009/8226-5/200  Fredningsvedtak, tgl. 07.01.2009 
Forskrift om verneplan for skog
Skrim og Sauheradfjella naturreservat iflg. kongelig resolusjon av 19.12.2008
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi av fredningsvedtaket kan fås av megler etter forespørsel.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Hytta er tilknyttet privat vann (pumpehus) - og avløpsnett. I følge selger er det kvernpumpe. Selger opplyser at sikring til kvernpumpen har slått ut enkelte ganger når hytta ikke har vært i bruk over en lengre periode.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Innbo og løsøre følger ikke med, med unntak av familiekøyer, parabol dekoder og antenne fra Canal Digital.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skrim - Middagslia, 3648, Passebekk, Gnr. 42 bnr. 190 i Kongsberg kommune

Eier

Charlotte Skarpeid Jan Petter Skarpeid

Oppdragsnummer

22-21-0074

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.