Auserød/Stavern

Lekker, moderne andelsleilighet i 1. etasje - fin uteplass med gode solforhold - stor hage - badet skal totalrenoveres

Kongeskogveien 14 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 63 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 1 443 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1958
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 379
Energimerking F
FINN.no 215864559
Sist endret 03.05.2021 13:50
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 988 062
Ligningsverdi 461 584,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 190 080,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 980 080,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 988 062,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Kongeskogveien 14!
Dette er en flott leilighet i et veletablert borettslag på Auserød i Stavern. Her bor du med kort vei til Stavern sentrum, strender og flotte turområder - hele året. Det er også kort vei til butikker, idrettsanlegg og skoler, samt gode bussforbindelser til bla. Larvik sentrum. Her bor du i en av Norges kanskje fineste sommerbyer med koselige smågater, flotte skjærgårder og et pulserende liv med sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier.
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Gang, luftig stue med utgang til herlig uteplass, lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, 2 gode soverom og ett bad. Leiligheten fremstår som pen og med god standard. Senest i 2019 ble det gjennomført en vesentlig innvendig oppussing av leiligheten, samt at badet skal renoveres i regi av borettslaget. Her kan du flytte rett inn og slippe å tenke på oppussing med det første. I kjelleren disponerer leiligheten 2 boder til oppbevaring, i tillegg til at det finnes et felles vaskerom som også pusses opp i regi av borettslaget. Egen parkeringsplass utenfor leilighetens kjøkkenvindu.
Fra stua er det utgang til en flott uteplass. Her har du en takoverbygget terrasse og en fin platting med adkomst til hagen. Her kan du både nyte varme solstråler på kroppen eller slappe av i skyggen på de aller varmeste sommerdagene. Her har du god plass til hagemøbler, grill, solseng og parasoll. I tillegg er det rikelig med boltreplass i hagen hvor det også vokser vakre blomster og bærbusker.
Dette er en flott og tiltalende leilighet som passer godt for deg som ønsker å bo i rolige omgivelser, men likevel sentralt i Stavern.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder.
Gang: 4.3 kvm
Soverom 1: 13 kvm
Soverom 2: 8 kvm
Baderom: 3 kvm
Kjøkken: 8.7 kvm
Stue: 25 kvm

Standard

Bygget ble oppført i 1958 og både bygget og leiligheten har hatt flere løpende oppgraderingstiltak. Leiligheten ble bla. vesentlig oppusset innvendig i 2019. Leiligheten besitter en normal god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv av laminat.
Vegger av malte/tapetserte plater.
Himling av Takess-plater.
Bad:
Badet ble sist gang pusset opp i 2012 som ufaglært egeninnsats. Badet skal renoveres i forbindelse med borettslagets vedlikeholdsprosjekt. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malt trepanel med innfelt downlights. Av installasjoner finnes dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med skap. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til sjakt, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet har gulv av laminat, vegger av malt panel, samt himling av Takess-plater. Kjøkkenet ble renovert i 2019 og fikk da ny innredning og overflater (himling er eldre). Innredningen har fronter av høyglanslakkert MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er integrerte hvitevarer fra 2019. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
200 liter varmtvannstank fra 2004 montert i kjeller
Sikringsskap plassert i felles yttergang. Skapet er oppgradert med nyere automatsikringer.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner, samt vedfyring i ovn tilkoblet byggets pipestokk.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2004-Ny varmtvannstank
2005-Montert peis i stue
2009-Ny terrassedør i stue, samt nytt fastkarmvindu
2019-Nye tapet og maling på alle vegger
2019-Nytt gulv
2019-Vesentlig oppgradert el.anlegg
2019-Total renovert kjøkken med nye flater og innredning
2019-Støyisolert himling på soverom innenfor stue.
2020-Nye vinduer i hele leiligheten (unntak av de som ble byttet i 2009)
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
VVS: Eldre rørføringer; disse forventes å ville bli byttet samtidig med renovering av bad.
Bad: Utførelse av ufaglært tilsier TG:2.
Etasjeskiller: Generell elde utløser TG:2. Planavvik må forventes.
Pipe: Alder utløser TG:2 grunnet risiko for uavdekkede avvik.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til ved Auserød med kort vei til Stavern sentrum. Her bor du i barnevennlige omgivelser med nærhet til flotte turområder, idrettshall, barnehage og skole.
Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Nærmeste bussholdeplass ligger ved Helgeroveien kun noen minutters gange unna boligen. Herfra er det gode bussforbindelser til bla. Larvik sentrum.

Felleskostnader

Kr. 5 031,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på deler av fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift. Dette inkluderer også A-konto strøm som betales pr. mnd. med kr 917,-.
Borettslaget holder på med et prosjekt som bla. omhandler rehabilitering av bad inkl. utskiftning av alle rør, utskiftning av vinduer og montering av lamper og kablet brannvarslingsanlegg i fellesarealer. I forbindelse med prosjektet er det planlagt at borettslaget tar opp et felles lån på drøye 10,8 millioner med en løpetid på 33 år, hvor de første 3 årene er avdragsfrie.
I forbindelse med dette prosjektet har man valgt å innføre en gradvis økning over 3 år av felleskostnadene med kr. 552,- pr. år. Økningen er allerede gjennomført for 2021, og det gjenstår 2 årlige økninger av felleskostnaden på kr. 552,- i 2022 og 2023 i forbindelse med dette prosjektet.
Månedlige felleskostnader fra 2023 vil derfor være kr. 5 218,- + kr. 917 A-konto strøm som totalt utgjør kr. 6 135,-.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr 190 080,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.
I forbindelse med vedlikeholdsprosjektet i borettslaget vil andel fellesgjeld for denne leiligheten øke. I følge samtale med LABO vil total andel fellesgjeld for denne leiligheten bli 535 914,- i forbindelse med prosjektet.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 47 499,-. En slik andel formues brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslaget Stavern II Borettslag org.nr. 953 282 070 består av 24 andeler.
Forretningsfører for borettslaget er Larvik Boligbyggelag.
Styreleder i borettslaget er Peder Rønning.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold) ref. generalforsamlingen avholdt 18.06.2020:

- Rehabilitering av bad.

- Utskiftning av vinduer.

- Nytt elopplegg i fellesområder.

- Nytt brann- og røykvarslingsanlegg.

Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.


Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107701527, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.04.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 08.04.2021: 2 061 940
Andel av saldo: 85 914
Første termin/første avdrag: 27.06.2015 ( siste termin 27.06.2040 )
Lånenummer: 25107701535, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.04.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 65
Saldo per 08.04.2021: 2 500 000
Andel av saldo: 104 167
Første termin: 30.12.2020 Neste avdrag: 30.12.2023 ( siste termin 30.06.2053 )
I forbindelse med vedlikeholdsprosjektet vil borettslagets fellesgjeld øke. Se punkt om felleskostnader for ytterligere informasjon om dette.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562047) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2019. Regnskapet et overskudd på kr. 174 033,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 103 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge ordensreglene må beboerne utføre trappevask minst en gang i uka, se punkt 16. i ordensreglene for mer informasjon.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge ordensreglene ikke tillatt. Man kan likevel søke styrets godkjenning for dyrehold dersom gode grunner taler for det. Se punkt 6. i ordensreglene for ytterligere informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, baderom, 2 soverom og stue.
I tillegg finnes 2 boder i kjelleren på totalt 13 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Kongeskogveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 443 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 01.03.1967. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Selger opplyser at det medfølger én parkeringsplass utenfor leilighetens kjøkkenvindu. Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Grunnmurer av betongblokker, yttervegger av isolerte stenderverk utvendig kledd med trepanel, samt takverk av sperrer med overliggende tekke av betongtakstein. Nye vinduer i hele leiligheten, dog. en terrassedør fra 2009 og eldre baderomsvindu. 7 kvm stor takoverbygget balkong utenfor stue.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.07.1959 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Ved utleie skal styret gi samtykke og godkjenne leietaker.
Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Det ligger ikke plate av ildfast materiale på gulv i forkant av ildstedet - dette må monteres for å ivareta avstandskrav til brennbart materiale.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 461 584 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 661 703 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i området kan fortettes, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/rettigheter på borettslagets eiendom:
1958/1701-2/30  Forkjøpsrett/Bestemmelse om gjerde tinglyst 18.07.1958 
Rettighetshaver: Larvik kommune
Viker prioritet for lån med nedskrivningsbidrag i off. banker eller andre innretn.
Gjelder denne registerenheten med flere
- Kommunen har bekreftet at de ikke vil gjøre forkjøpsretten gjeldene ved dette salget.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på borettslagets tomt. Offentlig vann og avløp i henhold til tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap med fryser, komfyr ,oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orientere om eventuelle interessenter med ansiennitet.
Kjøperen må styregodkjennes av borettslaget. Borettslaget kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Kongeskogveien 14, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 379, andelsnr. 10 i Stavern 2 Borettslag med orgnr. 953282070 i Larvik kommune

Eier

Line Camilla Kromvoll

Oppdragsnummer

22-21-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.