Nanset - VISNING 21/6

Tiltalende enebolig med garasje i svært attraktivt område - Nydelig hage og solrike uteplasser

Bergheimveien 35 , 3269 Larvik

VISNINGER

21. juni mandag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 201 m²
Bruttoareal 221 m²
Tomt 331 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1984
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 609
Energimerking E
FINN.no 220782470
Sist endret 14.06.2021 11:42
Prisantydning 4 450 000
Totalpris 4 575 242
Ligningsverdi 667 170,-

Beregnet totalkostnad

4 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 125 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 575 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig i rekke med garasje opprinnelig fra 1984. Eneboligen fremstår som velholdt og jevnlig oppusset med flere påkostninger og oppgraderinger gjennom årene. Blant annet nytt bad i 2020, overflateoppussing, noe nyere taktekking, vinduer/dører etc.
Usjenerte og solrike uteplasser på begge sider av huset, samt en pent opparbeidet hage med plen, blomster og trær.
I 1. etasje er det flislagt gang med inngang til bad og trapp til 2. etasje og kjeller. Videre i 1. etasje er det romslig stue, spisestue og kjøkken.
Fra trappegangen er det utgang til terrasseplatting til baksiden av huset, hvor det også er inngang til garasjen og en utebod.
I 2. etasje er det gang, 3 soverom og bad. I underetasjen er det vaskerom, kjellerstue og boder.
Attraktiv beliggenhet i blidvei med kort vei til det aller meste! Velkommen til visning.

Innhold

Innholdsrik enebolig over tre plan med god planløsning. I 1. etasje er det flislagt gang med inngang til bad og trapp til 2. etasje og kjeller. Videre i 1. etasje er det romslig stue, spisestue og kjøkken.
Fra trappegangen er det utgang til en terrasseplatting til baksiden av huset, hvor det også er inngang til garasjen og en utebod.
I 2. etasje er det gang, 3 soverom og bad. I underetasjen er det vaskerom, kjellerstue og diverse boder.
1 ETG:
Entre/gang: 9,3
Bad: 2,8
Trapperom: 1,9
Stue/spisestue/kjøkken: 50,7
Garasje: 20,2
2 ETG:
Gang: 8,3
Bad: 5,9
Soverom 1: 13,8
Soverom 2: 17,5
Soverom 3: 11,5
KJELLER ETG:
Gang: 8,0
Vaskerom: 10,7
Stue: 28,1
Bod: 5,9

Standard

Enebolig i rekke med garasje opprinnelig fra 1984. Eneboligen fremstår som velholdt og jevnlig oppusset med flere påkostninger og oppgraderinger gjennom årene. Flott familiebolig over 3 plan med god planløsning, solrike uteplasser på begge sider av huset, samt pent opparbeidet hage.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2020 - Pusset opp bad i 2 etg (egeninnsats, innehar våtromssertifikat)
2020 - Nye sikringer i el-skap og noe nytt el-opplegg i boligen
2017 - Ny taktekking over garasje og entre
2017 - Noen nye takrenner/deler
2016 - Noen nye vinduer og dører
ca. 2011 - Pusset opp bad i 1 etg.
2011 - Ny vv-tank
ca. 2009 - Ny vedovn i stue
ca. 2009 - Pusset opp kjøkken
2008 - Noen nye vinduer og dører
2008 - Ny platting v/inngang
* Pusset opp innvendige overflater over tid
Boligen har lys og romslig stue og spisestue i delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet får mye gjennomlys fra store vindusflater på begge sider av rommet. I stua er det god plass til møblering av blant annet sofagruppe og spisestue.
Lys og pen kjøkkeninnredning utstyrt med integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Frittstående, men plassbygd, kjøleskap. Innredningen har minimal overflateslitasje og fremstår i god stand. Det er god plass i takhøye overskap, i skuffer, skap og på benkeplaten.
Fra gangen i 1. etasje er det utgang til en solrik uteplass ved inngangspartiet. Det er praktiske fliser som dekke. Her kan du nyte ettermiddagssolen. Fra trappegangen er det utgang til en platting med morgen- og formiddagssol på husets bakside. På begge plassene sitter du usjenert og lunt.
I 1. etasje er det i tillegg et praktisk bad som ble pusset opp i ca. 2011 og har fliser på gulv og vegger. Badet inneholder veggengt toalett, dusjnisje, samt servant med hyller. Termostatstyrte varmekabler i gulvet. Det anbefales alltid å benytte lukket dusjkabinett for å forhindre fukt i konstruksjonen, men det var ingen utslag på fuktmåler iflg. takstmann.
I boligens 2. etasje er det 3 gode soverom og bad. Alle soverommene er av god størrelse med plass til garderobeløsning.
Nytt bad i 2. etasje fra 2020.  Badet inneholder vegghengt toalett, badekart og servant i innredning. Termostatstyrte varmekabler i gulvet. Badet er pusset opp av selger som innehar våtromssertifikat.
I kjelleren er det et praktisk vaskerom med flislagt gulv. Det er montert opplegg for vaskemaskin, skap, varmtvannstank og utslagsvask.
Det er også innredet en kjellerstue i underetasjen - perfekt for blant annet familier med barn og ungdom. Rommet har ikke rømningsvindu eller tilstrekkelig lysinnslipp iht. kravene til rom for varig opphold. I kjellerstua er det montert en lukket vedovn.
Boligens innvendige overflater er oppusset over tid og fremstår hele og pene.
Utvendig er det ny taktekking over garasje og entré fra 2017, noen nyere takrenner og deler fra 2017, det er skiftet noen dører og vinduer i 2016 og 2008, samt noe kledning mot øst.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og etterspurt beliggenhet på Nanset. Gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Idylliske Bøkeskogen ligger en kort spasertur fra eiendommen. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Her arrangeres det i tillegg utekonserter.
Vestmarka er et flott turområde sommer som vinter og ligger en kort vei unna eiendommen. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.
En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 18 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra Nanset. Ta også turen til Farriskilen for en deilig dukkert.

Forsikring

IF Polisenummer: 0160396

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 201 kvm, Bruttoareal: 221 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, stue
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, bad, trapperom, stue/spisestue/kjøkken
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 3 x soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Nansetgata tar du inn Vinjes vei. Ta deretter 3. avkjørsel til høyre inn på Bergheimveien. Eiendommen ligger på venstre side av veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 331 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik og pent opparbeidet tomt med steinlagt innkjørsel, pen hage med flotte bed, blomster, busker og trær. Lun og solrik uteplass med fliser ved inngangspartiet. Her er det også montert en markise. På husets bakside er det en terrasseplatting med deilig morgensol.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på eiendommen. Ellers god plass til parkering i innkjørselen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten:
Det er grunnmur av støpt betong og lettklinker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.
Det er noen punkter i rapport som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Grunnmur - Sprekker i bod
Vinduer og dører - Noe vinduer og dører av eldre dato
Taktekking - Noe elde og slitasje
Renner, deler og beslag - Noe elde og slitasje
Kjøkken - Noe slitasje i skap
VVS - Røropplegg fra byggeår
Garasje/uthus
Tilstandsgrad 3:
Veggkonstruksjoner/fasader - Antydning til råte på fasade øst v/karnapp

Ferdigattest / brukstillatelse

Enebolig i rekke godkjent 1984 og tilbygg (entré) godkjent i 2003. Det foreligger ferdigattest for boligen, datert 20.06.1984.
Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er usikkert om den utvendige boden på terrasseplattingen er søknadspliktig eller er søkt om hos kommunen. Kjøper overtar evt. ansvaret for dette.

Barnehage / skole i området

Nanset barnehage, Fagerli barneskole og Hedrum ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Peisovn i stue i 1. etasje, samt en lukket vedovn i kjellerstua. Varmepumpe i spisestua i 1. etasje. Ellers elektrisk oppvarming. Varmekabler på begge baderommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 839 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Oppgitt årsbeløp er kommunens prognose for inneværende år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 667 170 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 401 813 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse med delareal til kjørevei, i regulerinsplan Nanset Øst III, ikraft 28.01.1982. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027, ikraft 16.09.2015.
Eiendommen omfattes av bestemmelsessone ENH_1: Enhetlig bebyggelsesstruktur: "Nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk."
Utdrag fra kommuneplan og reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Desember 2021.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bergheimveien 35, 3269, Larvik, Gnr. 2011 bnr. 609 i Larvik kommune

Eier

Helge Johannessen

Oppdragsnummer

22-21-0077

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.